Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορώ να εκμετταλευτώ για όφελος της ανθρωπότητας ή άλλου παράγοντα τους υπολογιστές που είναι κλειστοί ώρες που δεν τους δουλεύω; Ένα παράδειγμα που σκέφτομαι είναι το SETTI, κάτι άλλο όμως δεν ξέρω!

Δημοσ.

Δεν ξερω αν τελικα ειναι τοσο προς ωφελος της ανθρωποτητας να παραμενουν ανοιχτοι και να καταναλωνουν τεραστια ενεργεια καποιες χιλιαδες/εκατομυρια υπολογιστων, για να βοηθουν σε προγραμματα τυπου folding που με το περασμα των χρονων μπορει να αμφισβητηθει η αποτελεσματικοτητα που θα περιμεναμε να εχουν...

Kαποτε ηταν μοδα, τωρα μαλλον περναει σιγα σιγα.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν τελικα ειναι τοσο προς ωφελος της ανθρωποτητας να παραμενουν ανοιχτοι και να καταναλωνουν τεραστια ενεργεια καποιες χιλιαδες/εκατομυρια υπολογιστων, για να βοηθουν σε προγραμματα τυπου folding που με το περασμα των χρονων μπορει να αμφισβητηθει η αποτελεσματικοτητα που θα περιμεναμε να εχουν...

Kαποτε ηταν μοδα, τωρα μαλλον περναει σιγα σιγα.

Ενα λαπτοπ καει οσο μια λαμπα και προσφερει πολυ περισσοτερα. Περιπου 30 watt για διπυρηνους σε υψηλη χρηση χωρις χρηση ανεξαρτητης καρτας γραφικων.

Δημοσ.

Δεν ξερω πως το εννοεις αυτο το "1 λαπτοπ καιει οσο μια λαμπα" ΑΛΛΑ:

Δεν ειναι λιγα 30watt. Ειδικα οταν το λαπτοπ δεν ειναι ενα αλλα χιλιαδες/εκατομυρια και ειδικα οταν μενει ανοιχτο 24/24, 7/7. Μιλαμε για τεραστια ενεργεια/τεραστια καταναλωση πρωτων υλων/φυσικων πορων και τεραστιες εκπομπες διοξειδιου.

Συνυπολογισε το γεγονος οτι στα folding δεν παιζει και πολυ το λαπτοπ, συνηθως παιζουν πολυ πιο ισχυρα tower-pc με πολλαπλασια καταναλωση.

Για το τι προσφερει ενα λαπτοπ συμετεχοντας σε folding προγραμμα οι αποψεις πλεον διιστανται.

Δημοσ.

Εάν έχει κατανάλωση όσο μια λάμπα σκέψου το απλό, είσαι σπίτι κ έχεις φώτα αναμένα, εάν σβήσεις μια 2 λάμπες και το αφήνεις το laptop να δουλεύει δεν είναι κάτι αντίστοιχο; Καθημερινά δηλαδή θα μπορούσαμε στη θέση μιας λάμπας να κάνει δουλειά το laptop.

Ισχύς εν τη ενώσει, αυτό νομίζω τα λέει όλα, σκεφτείτε πόση δύναμη σπαταλιέται όταν είμαστε ατομιστές!

Δημοσ.

Υπαρχει και η πλατφορμα BOINC που εχει και πολλα να διαλεξεις. Μπορεις να διαλεξεις 2-3 project, και αμα τελειονει το assignment να παει στο επομενο project ή αμα ειναι idle εκεινη την περιοδο το project που εχεις διαλεξει.

Εγω παντως πιο πολυ με το folding εχω ασχοληθει, ημουν και παλιοτερα και σε μια ομαδα, και υπηρχε και η κοντρα με τους αλλους.. οποτε ειχες και καποιο κινητρο να προσπαθησεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το BOINC το είχα κ εγώ κάποτε αλλά δεν μπορούσα να στείλω τα παραγόμενα επεξεργασμένα αρχεία γιατί με περιόριζε το firewall. :-(

¨αραγε υπάρχει τρόπος τόσο στο BOINC όσο και σε άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες να μπορείς τα επεξεργασμένα αρχεία να τα στείλεις σε δεύτερο χρόνο έτσι ώστε ναμην χρειάζετια να είσαι συνεχώς συνδεδεμένος με το internet;

Επεξ/σία από zoranb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...