Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικα τετοιου ειδους οργανωση χρειαζεται και οχι να μοιραζουν πατατες στην ΔΕΘ. Βεβαια μην χαιρεστε και πολυ, τετοιες κινησεις θα συναντησουν λυσαλαια αντιδραση απο αγροτες αλλα και τους μεσαζοντες.

Να πω πως πριν 1 μηνα πηραμε πατατες απο αγροτη στην ˊφιλικηˊ τιμη των 0,55....και ειμαι και απο κατεριν. Αλλη φορα ζωγραφιστο θα με δουνε.

android.png

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

υπάρχουν κάποιοι συνεταιρισμοί σε διάφορες πόλεις που έχουν σκοπό το αλληλέγγυο εμπόριο.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεταξύ άλλων η Σ.ΠΑ.ΜΕ. (Συνεταιριστική Παράκαμψη Μεσαζόντων) με κατάστημα στη οδό Μελενίκου στο κέντρο. Ουσιαστικά λειτουργεί εθελοντικά, να η σελίδα τους: http://synparmes.gr/

Περάστε μια βόλτα να δείτε προϊόντα και τιμές

Δημοσ.

αν δεν ξερετε,να μην διαδιδετε ψευδης πληροφοριες.οι 99 στους 100 δεν εχετε ιδεα απο αγροτια και αγροτικη ζωη.η ζωη σας ολη ηταν/ειναι η βραδυνη εξοδος και δη του σαββατοβραδου.οταν λερωσετε τα χερια σας με χωμα,οταν δειτε οτι εξαρταστε απο τον καιρο ,για την επιβιωση σας,και αλλα πολλα,τοτε να μιλησετε.μεχρι τοτε,πατε να ρουφηξετε την καφεδουμπα σας,μιας και κουραστηκατε απο την πληκτρολογηση,οπως βλεπω...

Μαμησε τα ρε τα τρολλ που εχουν αποψη απο τον κωστοπουλο μεχρι τις τσαπες.

Δημοσ.

αν δεν ξερετε,να μην διαδιδετε ψευδης πληροφοριες.οι 99 στους 100 δεν εχετε ιδεα απο αγροτια και αγροτικη ζωη.η ζωη σας ολη ηταν/ειναι η βραδυνη εξοδος και δη του σαββατοβραδου.οταν λερωσετε τα χερια σας με χωμα,οταν δειτε οτι εξαρταστε απο τον καιρο ,για την επιβιωση σας,και αλλα πολλα,τοτε να μιλησετε.μεχρι τοτε,πατε να ρουφηξετε την καφεδουμπα σας,μιας και κουραστηκατε απο την πληκτρολογηση,οπως βλεπω...

+1.000.000

Μιλάνε άτομα που νομίζουν οτι βάζεις το τρακτέρ στον αυτόματο και πάει, που νομίζουν οτι τα χωράφια βγάζουν 100% απόδοση κάθε χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Ας πάνε να αλλάξουν καμια κάρτα γραφικών και ας μην λένε πολλές μλκίες γιατί γίνονται ρεζίλι. Άτομα που ούτε καν ξέρουν πως φυτεύετε και πως μαζεύετε η πατάτα ή ακόμα και μια ντοματιά. Ας πούνε οτι θέλουν και μετά θα πέσουν για ύπνο και θα λένε οτι την είπαμε στους αγρότες είμαι ΠΟΛΥ φοβερός, θα το πώ και στον Γιώργο πόσο γαμάτος είμαι.

Δημοσ.

+1.000.000

Μιλάνε άτομα που νομίζουν οτι βάζεις το τρακτέρ στον αυτόματο και πάει, που νομίζουν οτι τα χωράφια βγάζουν 100% απόδοση κάθε χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Ας πάνε να αλλάξουν καμια κάρτα γραφικών και ας μην λένε πολλές μλκίες γιατί γίνονται ρεζίλι. Άτομα που ούτε καν ξέρουν πως φυτεύετε και πως μαζεύετε η πατάτα ή ακόμα και μια ντοματιά. Ας πούνε οτι θέλουν και μετά θα πέσουν για ύπνο και θα λένε οτι την είπαμε στους αγρότες είμαι ΠΟΛΥ φοβερός, θα το πώ και στον Γιώργο πόσο γαμάτος είμαι.

ποιος φυτευει απο το ινσομινα πατατε και ντοματε?

Δημοσ.

υπάρχουν κάποιοι συνεταιρισμοί σε διάφορες πόλεις που έχουν σκοπό το αλληλέγγυο εμπόριο.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεταξύ άλλων η Σ.ΠΑ.ΜΕ. (Συνεταιριστική Παράκαμψη Μεσαζόντων) με κατάστημα στη οδό Μελενίκου στο κέντρο. Ουσιαστικά λειτουργεί εθελοντικά, να η σελίδα τους: http://synparmes.gr/

Περάστε μια βόλτα να δείτε προϊόντα και τιμές

Έχω περάσει από το συγκεκριμένο αρκετές φορές. Αν δεν έχεις πρόβλημα με μη επώνυμες μάρκες έχουν καλά πράγματα, όχι πάντα φθηνότερα από τα σούπερ μάρκετ. Και βασικά η ονομασία τους είναι κάπως παραπλανητική. Το 90% των προϊόντων εκεί δεν θα τα έβρισκες ποτέ σε σουπερ μάρκετ, ούτε καν σε μικρά παντοπωλεία. Άρα δεν είναι θέμα παράκαμψης μεσαζόντων, πιο πολύ στήριξη μικρών τοπικών παραγωγών είναι.

Δημοσ.

αυτό έχει σχέση με τη στήριξη των παραγωγών. Σιγά-σιγά μπαίνουν περισσότεροι οπότε μεγαλώνει η γκάμα. Επίσης το ίδιο ισχύει για τις τιμές.

Κάποια στάνταρ προϊόντα που έχουν σε καλές τιμές είναι τα λάδια, τυριά, ρύζια κτλ

Δημοσ.

Οταν θα ερθεις προς τα εδω, μετα τα κοψιδια και τα ξυδια (κανει και ριμα), θυμισε μου να σου δειξω δεκαδες, που ουτε ξερουν κατα που πεφτει το κτημα τους, παρολα αυτα ειναι μες στην κλαψα, κανουν τα χαρτια τους για επιδοτησεις, και ολα μελι γαλα.

Οταν θα ερθω θα ειναι μια και καλη για μονιμα.

Θα φερω και το αλλο το αναπηρο που το παιζει αγροτης στον Πυργο να ειμαστε μια ομορφη αλκοολικη παρεα. ^_^

Δημοσ.

ποιος φυτευει απο το ινσομινα πατατε και ντοματε?

όσοι είμαστε σε χωριά βάζουμε και πατάτες και ντομάτες και αγγούρια κτλπ κτλπ και λέω οτι κουράζεσαι να φτιάξεις ένα μικρό κήπο με πράματα που θα έχεις μόνο για σένα, ταλαιπωρείσαι κανα 2 μήνες για να βγάλεις πραμάτια. Φαντάσου λοιπόν οι αγρότες τί τραβάνε..... Εγώ μια μέρα πήγα για ελιές και ήθελα 4 μέρες να συνέλθω, σκέψου οι θείοι μου που πάλευαν 2,5 βδομάδες και όλα αυτά για να βγάλουν ποσότητα να περάσουμε οι οικογένειες και να μείνουν και καμια 15αριά ντενεκέδες για πούλημα. Σκέψου αυτοί που κάνουν μεγάλη παραγωγή τι τραβάνε.

γιαυτό λέω όσοι δεν ξέρουν ας μην λένε μπαρούφες

Δημοσ.

Το ποιος δε ξερει ομως, δεν μπορει κανεις να το γνωριζει πισω απο ενα πληκτρολογιο. Οποτε καλο ειναι, να μην πεταγονται βολες προς ολες τις αλλες κατευθυνσεις, γιατι τελικα μπορει να εκπλαγειτε, απο το τι και ποσο εχει τρεξει ο καθενας για τετοια θεματα.

Δημοσ.

Φαντάσου λοιπόν οι αγρότες τί τραβάνε.....

Τι να σου πω, εγω εβλεπα πακια να τραβανε και αγροτες να αφεντανε

Δημοσ.

όσοι είμαστε σε χωριά βάζουμε και πατάτες και ντομάτες και αγγούρια κτλπ κτλπ και λέω οτι κουράζεσαι να φτιάξεις ένα μικρό κήπο με πράματα που θα έχεις μόνο για σένα, ταλαιπωρείσαι κανα 2 μήνες για να βγάλεις πραμάτια. Φαντάσου λοιπόν οι αγρότες τί τραβάνε..... Εγώ μια μέρα πήγα για ελιές και ήθελα 4 μέρες να συνέλθω, σκέψου οι θείοι μου που πάλευαν 2,5 βδομάδες και όλα αυτά για να βγάλουν ποσότητα να περάσουμε οι οικογένειες και να μείνουν και καμια 15αριά ντενεκέδες για πούλημα. Σκέψου αυτοί που κάνουν μεγάλη παραγωγή τι τραβάνε.

γιαυτό λέω όσοι δεν ξέρουν ας μην λένε μπαρούφες

πεσε 80ε τον τενεκε τουλαχιστον,μας κανει 1200ε.συν οτι τουλαχιστον δυο οικογενειες εχουν λαδι για να ζησουν,ποσο τενεκεδες μας κανει αυτο; αλλοι 15? αλλα 1200ε.συνολο 2400ε το λιγοτερο.not bad.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν ειναι πολυ ακριβα και αν ειναι διαφημιση,

αλλα με αφορμη το thread,

πριν κανα χρονο ειχα πεσει σε ενα site που πουλαει φρουτα και λαχανικα.

e manaviko μπλα μπλα.

Τα φερνουν σε καφασια.

via ακυρο blog

Δημοσ.

+1.000.000

Αν και δύσκολη η πατάτα (ειδικά εάν δεν τις έχεις φυτέψει εσύ)... δεν είναι βαρύ μεροκάματο... το ίδιο και η ντομάτα, εκτός και εάν είσαι σε θερμοκήπιο.

Αλλά από ό,τι λες εγώ φαντάζομαι κάποιον που έτυχε να σκαλίσει μία δύο φορές την γη, και αυτό εάν ήταν για πατάτες δεν έβγαλε όλο το μεροκάματο, και ξαφνικά ορίζεται ως αγρότης που μπορεί να λέει πόσο σκληρά έχει δουλέψει.

Το ίδιο και για τους άλλους (μέσες άκρες).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...