Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος ΙΥ στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως εργάζεται σε εταιρίες μεσάζοντες.

το θέμα είναι να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια και όχι να καταργήσουμε το εμπόριο

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με το τρόπο αυτό καταργείτε ο χονδρεμπορας και ο λιανέμπορας όμως.

Νταξ, παίρνεις τη πατάτα 0,23. Αν δεν έχεις δουλειά και τα 0,23 πολλά είναι για πατάτα.

Δημοσ.

και το σούπερ μάρκετ και η αλυσίδα μαναβικής λιανική είναι.

και βέβαια αρκετοί μανάβηδες αισχροκερδούν! παράξενο σου φαίνεται;

πάντως το πρόβλημα είναι προφανώς στο υπερβολικό κέρδος του χονδρεμπορα, εκεί χάνεται η μπάλα

Δημοσ.

Αν και δύσκολη η πατάτα (ειδικά εάν δεν τις έχεις φυτέψει εσύ)... δεν είναι βαρύ μεροκάματο... το ίδιο και η ντομάτα, εκτός και εάν είσαι σε θερμοκήπιο.

Αλλά από ό,τι λες εγώ φαντάζομαι κάποιον που έτυχε να σκαλίσει μία δύο φορές την γη, και αυτό εάν ήταν για πατάτες δεν έβγαλε όλο το μεροκάματο, και ξαφνικά ορίζεται ως αγρότης που μπορεί να λέει πόσο σκληρά έχει δουλέψει.

Το ίδιο και για τους άλλους (μέσες άκρες).

εγώ δεν είμαι αγρότης, είναι συγγενείς μου και το 70% απο τους κατοίκους του χωριού μου. Εγώ έχω ασχοληθεί ελάχιστα με το άθλημα, απο αυτά που βλέπω και ξέρω απο τους θείους μου λέω.

Δημοσ.

πεσε 80ε τον τενεκε τουλαχιστον,μας κανει 1200ε.συν οτι τουλαχιστον δυο οικογενειες εχουν λαδι για να ζησουν,ποσο τενεκεδες μας κανει αυτο; αλλοι 15? αλλα 1200ε.συνολο 2400ε το λιγοτερο.not bad.

120€ ο τενεκές πες, και έχουμε 4 οικογένειες (μην σου πω 5) λάδι.

Αλλα δεν το πουλάς όλο σίγουρα.

Δημοσ.

Όταν λέμε αισχροκέρδεια τι εννοούμε ακριβώς?

Ο μικρομεσαίος έμπορος ζει στη χλιδή ας πούμε?

όχι, γενικά αυτό είναι προνόμιο άλλων.

Άλλα όταν βρει ευκαιρία αισχροκερδεί και αυτός, πχ σε τουριστικές περιοχές.

Δημοσ.

όχι, γενικά αυτό είναι προνόμιο άλλων.

Άλλα όταν βρει ευκαιρία το αισχροκερδεί και αυτός, πχ σε τουριστικές περιοχές.

Αφού θα δουλέψει ρε μαν 4 μήνες για να βγάλει τη χρόνια. Τι περιμένεις να στο πουλήσει.

Αυτό που αναφέρεις είναι φαινόμενο που το συναντάς παντού.

Τα ξενοδοχεία στη Φρανκφούρτη είναι πανάκριβα όταν έχει εκθέσεις.

Το νεράκι 250ml μέσα στη έκθεση θα το πάρεις 2ευρώ και δε συμμαζεύεται.

Δημοσ.

δεν είναι ακριβώς το ίδιο βέβαια αλλά το δέχομαι.

πες ότι ο μικρομεσαίος έμπορας δεν αισχροκερδεί.

το κάνει όμως ο χονδρέμπορας που τον προμηθεύει, έτσι;

με συνεταιρισμός παραγωγών φεύγει ο χονδρέμπορας απ' τη μέση και το μεγάλο ποσοστό κέρδους που είχε μοιράζεται πιο δίκαια, υποτίθεται, ανάμεσα στον παραγωγο και τον καταναλωτή.

Για τη δικιά μου τσέπη αυτό είναι καλό.

Δημοσ.

εγώ δεν είμαι αγρότης, είναι συγγενείς μου και το 70% απο τους κατοίκους του χωριού μου. Εγώ έχω ασχοληθεί ελάχιστα με το άθλημα, απο αυτά που βλέπω και ξέρω απο τους θείους μου λέω.

Αυτό είναι ένα ακόμα από τα προβλήματα της Ελλάδας...

Οι περισσότεροι λένε από εμπειρίες άλλων και όχι από δικές τους.

Δημοσ.

Σαν κίνηση δεν είναι κακή. Ελπίζω να συνεχιστεί και να μην ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να έχουν θέμα τα κανάλια να λένε.

Τόσα χρόνια ακούμε για τους μεσάζοντες και την πάταξή τους, κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...