filip123go Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα παίδες..!! Σήμερα ήρθε στα χέρια μου ένα altec pc, το οποίο έκλεινε από θερμοκρασίες...! Τον ανοίγω λοιπον, τον καθαρίζω, βάζω πάστα, αλλά δεν βλέπω καμιά αλλαγή..!! Οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να είναι πολύ υψηλές (80-90 σε idle) και όταν φτάνει στους 125 κλείνει...! Καμια ιδεα για το τι μπορεί να φταίει...?? Ευχαριστώ πολύ....!!! Υ.Γ. Ο cpu είναι amd athlon 64 x2 4200
baskon Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Πρωτο και βασικοτερο είναι να δουλευει το ανεμηστηρι του επεξεργαστη.Το τσεκαρες οτι γυρναει; Απο κει και περα τσεκαρεις οτι δεν υπαρχει κατι που να εμποδιζει τη ροη του αερα. Παστα ειπες οτι αλλαξες. Επισης κοιτας και τα ρολογια του επεξεργαστη.Δεν ειναι Κλοκαρισμενος φανταζομαι+δεν εχετε πειραξει volt.... Το πιο υποπτο ειναι το ανεμηστηρακι παντως
filip123go Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Πρωτο και βασικοτερο είναι να δουλευει το ανεμηστηρι του επεξεργαστη.Το τσεκαρες οτι γυρναει; Ναι βρε, εννοείται
Greatape Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Έλεγξε αν πατάει καλά η ψύκτρα και άλαξε θερμοαπαγωγική πάστα.
stm00192 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Εισαι σιγουρος ότι έχει κάτσει καλά η ψηκτρα? Οταν έχει τετοιες θερμοκρασίες δοκιμασες να πιάσεις την ψυκτρα να δεις αν καιει??
filip123go Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Πάστα άλλαξα. Ήταν το πρώτο που έλεγξα. Η ψύκτρα ήταν ζεστή αλλά δεν έκαιγε κ όλας...
stm00192 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Πάστα άλλαξα. Ήταν το πρώτο που έλεγξα. Η ψύκτρα ήταν ζεστή αλλά δεν έκαιγε κ όλας... Τοτε ή δεν πατάει καλά ή ο σενσορας τα έχει φτυσει και λεει αλλα αντι αλλων με αποτέλσμα να έχεις false alarm και να σβήνει!!
filip123go Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Τοτε ή δεν πατάει καλά ή ο σενσορας τα έχει φτυσει και λεει αλλα αντι αλλων με αποτέλσμα να έχεις false alarm και να σβήνει!! Η ψύκτρα πατάει καλά σύγουρα.. Μου βγηκε η πίστη για να την κουμπώσω σωστά...!! Τον σενσορα πως τον ελέγχω ...?
stm00192 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Αμα χαλασε ο σενσορας χαλασε και δεν φτιαχνει... αμα εισαι 1000% οτι πατησε καλα η ψύκτρα και ότι δεν καιει όταν δουλέυει το pc τοτε αν έχει τετοια επιλογή το bios το βάζεις να μην κλεινει λόγο θερμοκρασίας και το δουλευεις με σταυρωμένα δάχτυλα χωρις να μπορεισ να ελεγξεις πραγματικες θερμικρασιες!!
filip123go Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπόν, νομίζω ότι κάτι παίζει με το στήσιμο όλης της ψύκτρας..!! Ανεβάζω φωτο για να δείτε τι εννοώ..!
Greatape Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Με τέτοιες θερμοκρασίες όπως λέει και ο φίλος πρέπει να καίει η ψύκτρα.
stm00192 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπόν, νομίζω ότι κάτι παίζει με το στήσιμο όλης της ψύκτρας..!! Ανεβάζω φωτο για να δείτε τι εννοώ..! Περιμένουμε!!
filip123go Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Ορίστε η φωτο. όπως βλέπετε στο κέντρο είναι η ψύκτρα, στα αριστερά ανεμιστηρακι και στα δεξιά το καπάκι..! Το ανεμιστηράκι ήταν ανάμεσα στην ψυκτρα και τον επεξεργαστή με το αυτοκόλλητο να κοιτάζει προς τα κάτω και το καπάκι κούμπωνε απλά από πάνω...! Έχω την υποψία ότι το ανεμιστηρακι ήταν ανάποδα... Το θέμα είναι ότι δεν κάθεται με το αυτοκόλλητο από πάνω :eek:
stm00192 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Θεούλη μου τι ψηκτρα είναι αυτη?? που πήγε και την βρήκε?? Στην φοτο δεν φαινεται ούτε πως καθεται η ψήκτρα ουτε τα κουμπώματα της ... Το ανεμηστήρι πάντως πρεπει να ρίχνει αέρα προς την ψυκτρα αλλά και αναποδα να ήταν κανονικά και παλι δεν θα έπρεπε να ανεβαζει τετοιες θερμοκρασίες!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα