Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εκκινηση υπολογιστη!


giorgos_b

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δοκίμασε κάτι που συμβαίνει συχνά στα μηχανίματα που επισκευάζω (μόνο άν είσαι καλός στα τεχνικά θέματα). Βγάλε από την πρίζα το pc, αποσύνδεσε τη φίσα της τροφοδωσίας της μητρικής (24Pin) και το μικρό (4pin), βγάλε το ανεμιστηράκι και τον επεξεργαστή από το socket για λίγο και μετά ξαναβάλτα με την σειρά που τα εβγαλες cpu, cooler, 24pin, 4pin, φρόντισε να κουμπόσουν σωστά και τέλος δώσε ρεύμα. Πολύ συχνά μπλοκάρει το pc χωρίς να ξέρω να σου πώ γιατί.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το οποιο σου εφτιαξε? ή αλλαξες τη μητρικη?

 

αλλαξα τη μητρικη. δεν ξερω αν φτιαχνεται (και αν αξιζει τον κοπο). θεωρητικα αν αλλαχουν τα mosfets, που ειναι περιμετρικα του επεξεργαστη, μπορει και να φτιαχτει.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλλαξα τη μητρικη. δεν ξερω αν φτιαχνεται (και αν αξιζει τον κοπο). θεωρητικα αν αλλαχουν τα mosfets, που ειναι περιμετρικα του επεξεργαστη, μπορει και να φτιαχτει.

Μήπως ήταν φουσκωμένοι οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές που βρίσκονται περιμετρικά από τον επεξεργαστή ? Συνήθως χαλάνε στις παλιές μητρικές που είχαν απλούς ηλεκτρολυτικούς από τη θερμοκρασία μάλλον ή από κακό τροφοδοτικό. Είναι δύσκολο να αντικατασταθούν γιατί οι μητρικές είναι τύπου σάντουιτς και χρειάζεται ακριβός σταθμός κόλλησης και αποκόλλησης.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ιδιο προβλημα επαθα και γω πριν ενα μηνα. τον ανοιξα να τον καθαρισω με ειδικο σπρευ. να του βαλω παστα στον επεξεργαστη.

εβαλα τα παντα στη θεση τους οπως ητανε...και απο τοτε τον ανοιγω...δειχνει να δουλευουν ολα αλλα σημα δε δινει στην οθονη.

εχω την 8800gt απανω. τα παραξενα βεβαια ποια ειναι (που μονο σε μενα μπορουν να συμβουν)

 

α) οταν τον ανοιγω δε χτυπαει κανενα μπιπ.

β) οταν βγαζω τη καρτα απο το ρευμα(εχει καλωδιο που συνδεετε με το τροφοδοτικο) κανει το συνεχομενο μπιπ

γ) αν βγαλω τελειως τη καρτα γραφικων απο τη θυρα δε κανει μπιπ καθολου!!!

δ) αν βγαλω τις μνημες δε κανει μπιπ καθολου αλλα ανοιγει

ε) αν βγαλω τον επεξεργαστη δε κανει μπιπ καθολου αλλα ανοιγει

ζ) αν βγαλω τους σκληρους παλι ανοιγει αλλα δε δινει σημα

η) γενικα εχω δοκιμασει ολους τους συνδυασμους να ξεκιναει το μηχανημα με ενα ενα τα parts απανω αλλα τιπτ.

θ) εχω κανει reset βγαζωντας τη μπαταρια, και πατωντας 5-6 φορες το start να αποφορτισει τελειως

ι) εχω κανει reset βραχυκυκλωνοντας τα τζαμπερακια

κ) και τον επεξεργαστη ξεκουμπωσα-ξανακουμπωσα

 

γενικως το μοναδικο μπιπ που θα κανει ειναι μονο οταν ειναι στη θυρα η γραφικων αλλα χωρις το ρευμα της. απο κει και περα δε βλεπω κατι καμμενο απανω στη μητρικη ή να εχει ''σκασει'' κατι. θελω να πιστευω οτι κατι παιχτηκε με το στατικο ηλεκτρισμο απο τα χερια μου ή μπορει να φυσηξα οπως δεν επρεπε τα parts του υπολογιστη. πολυμετρο εχω καβατζωσει απο τον αδερφο μου και ειδα το θεμα που εχει ανοιξει ενας φιλος εδω μεσα για τσεκαρισμα του τροφοδοτικου, αλλα επειδη δε τα παω καλα με τα ρευματα ειπα να μη το επιχειρησω καν.

 

μετα απο ολα αυτα, το εδωσα σε ενα φιλο τεχνικο που εχει ανταλλακτικα και αλλους υπολογιστες να δοκιμασει τα parts. μου ειπε οτι η γραφικων μου δουλευει σε αλλο μηχανημα. το μονο που δε καταφερε να ελενξει ειναι το τροφοδοτικο. μετα απο 2 βδομαδες που τον ειχε...τελικα το πηγα στα Multirama να τα ελενξουν οι τεχνικοι που ξερω και τα παιδια οτι το κατεχουν το αθλημα. α να δουμε....θα παω την ερχομενη εβδομαδα να ρωτησω μπας και βγαλαν καμια ακρη.

 

onboard γραφικων δεν εχει η μητρικη Gigabyte 8I955X royal

το τροφοδοτικο μου ειναι Hiper Type-R II Ultra-Efficient 680W Power Supply - Black

 

υ.γ.

μεγας εισαι κυριε και θαυμαστα τα εργα σου!

μηπως δεν εχεις speaker? : P εγω παντως ειχα ξεσυναρμολογισει το πισι να το καθαρισω και αφου το κομπουσα παλι, ανοιγε κομπλε χωρις μπιπ και λοιπα αλλα δν εδινε σημα στην οθονη μετα απο 2 ωρες που δοκιμαζα το καθε τι ξεχωριστα για να δω τι φταει και ειχα αγανακτησει,δεν ξερω πως μου κοβει και αποσυνδεω το dvd ρομ και παιζει κομπλε. τωρα πως κολλαει το DVD ROM που δεν μου εδειχνε εικονα μονο ο θεος ξερει.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Τεχνικός μου είπε ότι μάλλον είναι μητρική. θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια να τη ξεκουμπώσει απ το κουτί και να δει μήπως γίνεται κανένα conflict μεταξύ ΜΒ - βίδες - κουτί ως τελευταία λύση.

 

περιμένω...και γράφω τελικό πόρισμα

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με σενα με τη μονη διαφορα πως εμενα μου καηκαν 2 6990 σε crossfire....Ποτε μην καθαριζεις τον υπολογιστη με πιστολακι που πεταει ζεστο αερα. Ειναι εγκλημα για το hardware σου. Τελος παντων απ´οτι καταλαβαινω τον υπολογιστη δεν τον εχεις για gaming. Υπαρχουν αρκετα οικονομικες μητρικες με onboard gpus. Κατα πασα πιθανοτητα λοιπον εχει βραχυκυκλωσει η μητρικη σου (ενα μερος τουλαχιστον). Αν ο υπολογιστης σου κλεινει και ανοιγει μονος του η δεν κανει καθολου τη διαδικασια POST (τα λεγομενα ´´μπίπ´´ οταν ανοιγει) τοτε ειναι σιγουρα θεμα μητρικης

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.