Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατανοώ το άνεργος ή δεν βγαίνω οικονομικά με την καμμία (μπαίνω μέσα κάθε μήνα δηλαδή, η πιστωτική στο κόκκινο, κλπ).

Τα άλλα (μαμά που θέλει φροντίδα,γονιός με 2-5 χρονών παιδάκι,κλπ) είναι δικαιολογίες. Αν το θες βρίσκεις λύση σε αυτού του τύπου τα προβλήματα εύκολα.

Είναι αυτό που λέμε από τις περιπτώσεις που αληθεύει το "αν το θες πραγματικά, μπορείς να το πετύχεις".

• Απαντ. 243
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι αλλα εχει ενα δικιο. Αλλο δε βγαινω γιατι δε με εκφραζει αυτου του ειδους η διασκεδαση, κι αλλο το δε βγαινω ΠΛΕΟΝ γιατι δεν εχω μια.

μπορει να ειναι κατι ενδιαμεσο

γενικα απεφευγα παντα μπουζουκια και λοιπα καμμενα μαγαζια,και προτιμουσα ειτε ροκαδικα ειτε καλοκαιρινα κλαμπ(τουλαχιστον αμα ειναι να φαω καπνο να το αξιζει η μουσικη),ειτε κανα σινεμα ειτε καρτ.

απο τοτε που ανεβασανε το σινεμα 1.5 ευρω πανω,τους μπουκοταρα και δε ξαναπηγα.

φαντασου τοτε εβλεπα 2-3 ταινιες το μηνα,τωρα εχω παει 2 φορες σε 2 χρονια.

επισης αποφευγω μαγαζια που ειναι hi class γυφταρια,οπως το acanthus που σκας 13 ευρω για ποτο και στο σερβιρουν σε πλαστικο ποτηρακι,η ενα αλλο στα χανια που στο ποτο χρεωνει εξτρα το αναψυκτικο που βαζει μεσα(τζιζους) η τη κρεπερι στο metro mall που εχει 5 ευρω η κρεπα και την κανω 2 μπουκιες.

πανε και οι παλιες καλες βολτες στα λιμανακια-καντινα :P

στο μονο που εχω μεινει σταθερος ειναι οι βραδινες εξοδοι για βρωμικο,οτι ωρα και να ειναι.το φαι δε το κοβω :P

Δημοσ.

Κατανοώ το άνεργος ή δεν βγαίνω οικονομικά με την καμμία (μπαίνω μέσα κάθε μήνα δηλαδή, η πιστωτική στο κόκκινο, κλπ).

Τα άλλα (μαμά που θέλει φροντίδα,γονιός με 2-5 χρονών παιδάκι,κλπ) είναι δικαιολογίες. Αν το θες βρίσκεις λύση σε αυτού του τύπου τα προβλήματα εύκολα.

Είναι αυτό που λέμε από τις περιπτώσεις που αληθεύει το "αν το θες πραγματικά, μπορείς να το πετύχεις".

Φιλε μου δεν ειναι δικαιλογιες, αλλο το προγραμμα ενος ατομου που δεν εχει καμια υποχρεωση παρα μονο τον εαυτο του και αλλο ενας ανθρωπος που εχει σοβαρες υποχρεωσεις.

Δεν λεω οτι δεν θα διασκεδασω μια στο τοσο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα παω εξω για καφε, ποτο κλπ,μπορει απλα να καλεσω φιλους στο σπιτι για φαει ή για να δουμε ταινιουλα ή για να λιωσουμε στο pro κλπ.

Δημοσ.

Αν είναι για τσάμπα-Ρακή παρατάω και εξεταστική. Στην ρακή είμαι γερό ποτήρι, αν είναι τσάμπα πάω και αγώνα. Λογικά θα κερδίσω (κρητικός).

Υ.Γ. Σε μια βδομάδα μου έρχετε αλβανική ρακή και αγρινιώτικο τσίπουρο. Στο τελευταίο μάθημα θα γίνει ΧΑΜΟΣ (θα την έχω μαζί μου και θα ξεκινήσουμε απο το "αμφιθέατρο")!!!!!!!!!!

Δημοσ.

μπορει να ειναι κατι ενδιαμεσο

γενικα απεφευγα παντα μπουζουκια και λοιπα καμμενα μαγαζια,και προτιμουσα ειτε ροκαδικα ειτε καλοκαιρινα κλαμπ(τουλαχιστον αμα ειναι να φαω καπνο να το αξιζει η μουσικη),ειτε κανα σινεμα ειτε καρτ.

απο τοτε που ανεβασανε το σινεμα 1.5 ευρω πανω,τους μπουκοταρα και δε ξαναπηγα.

φαντασου τοτε εβλεπα 2-3 ταινιες το μηνα,τωρα εχω παει 2 φορες σε 2 χρονια.

επισης αποφευγω μαγαζια που ειναι hi class γυφταρια,οπως το acanthus που σκας 13 ευρω για ποτο και στο σερβιρουν σε πλαστικο ποτηρακι,η ενα αλλο στα χανια που στο ποτο χρεωνει εξτρα το αναψυκτικο που βαζει μεσα(τζιζους) η τη κρεπερι στο metro mall που εχει 5 ευρω η κρεπα και την κανω 2 μπουκιες.

πανε και οι παλιες καλες βολτες στα λιμανακια-καντινα :P

στο μονο που εχω μεινει σταθερος ειναι οι βραδινες εξοδοι για βρωμικο,οτι ωρα και να ειναι.το φαι δε το κοβω :P

Συμφωνω απολυτως. Αλλα τι να του πεις του δεκαοχταχρονου, που του εχει κανει πληγη στο σαγονι η τσουτσου απο το σηκωμα; Παμε τσιπουραδικο να γινουμε κουδουνια; Αμα δεν παει να δει τα πωπουδακια να κουνιουνται δεν τον κανεις καλα :rolleyes:

Αρα καθε εποχη, καθε ηλικια, και καθε οικογενειακη κατασταση (και οικονομικη και συζυγικη η μη), εχει διαμορφωσει διαφορετικους τροπους ψυχαγωγιας.

Προφανως η κριση εχει μειωσει σε ολους τους τομεις, τις εξοδους, τις καταναλωσεις, το ειδος του ποτου (καποτε επινα καθε μερα καμποσα μπλακ, τωρα πινω μια φορα το μηνα, και τις υπολοιπες που πμορω να βγω, τσιπουρα), αλλα αυτο ειναι γενικο κακο, και καθολικη μειωση απο ολους.

Δημοσ.

Μπύρα Ισπανίας δεν έχω πιεί και δεν ξέρω... Αλλα αλβανική ρακή έχω πιεί και έιναι αρκετά καλή. Είναι home made απο ένα φιλαράκι μου που η οικογενειά του είναι Αλβανία και του στέλνουν πού και πού...

Δημοσ.

εγώ λέω να πάω μια βόλτα απ' τον άθλιο τώρα...κερνάει, λέει, ρακή...

Σιγα το ποτο :mrgreen:

Δεν περνατε απο Αρτα να πιειτε κανενα τσιπουρο (αντρικο ποτο), να σας δω μετα :mrgreen:

Λετ δη φλεϊμ μπιγκιν

Δημοσ.

Μπύρα Ισπανίας δεν έχω πιεί και δεν ξέρω...

Λίγο offtopic

Estrella Damm παρασκευάζετε στη Βαρκελώνη και είναι μια από τις καλύτερες μπύρες που έχω δοκιμάσει. Τι καλά που θα ήταν να την έβρισκα και σε καμία μπυραρία.

Δημοσ.

Λίγο offtopic

Estrella Damm παρασκευάζετε στη Βαρκελώνη και είναι μια από τις καλύτερες μπύρες που έχω δοκιμάσει. Τι καλά που θα ήταν να την έβρισκα και σε καμία μπυραρία.

Πάτρα να σου πω 2 μαγαζιά.

Στη Γλυφάδα σίγουρα στο Egomio Ache, δεν έχει τύχει να πιω σε άλλο.

Δημοσ.

Πάτρα να σου πω 2 μαγαζιά.

Στη Γλυφάδα σίγουρα στο Egomio Ache, δεν έχει τύχει να πιω σε άλλο.

Thanks φίλε, αλλά δυστυχώς είμαι επαρχία και οι δυο μπυραρίες που έχει η πόλη δεν την έχουν. Θα με ενδιέφερε όμως και για Θεσσαλονίκη άμα ξέρει κανένας.

Δημοσ.

Πριν δύο χρόνια ήμουν έξω βράδυ σχεδόν κάθε μέρα. Επειδή δούλευα βράδυ, ακόμα και τις μέρες που δεν δούλευα ήμουν έξω.

Επί του θέματος όμως και όσον αφορά την κρίση, έχω γίνει πολύ επιλεκτικός για το που θα πάω να όταν βγω.

Για παράδειγμα σε μέρη όπου ο καφές έχει 4-5+€ πάω σπάνια. Όχι επειδή δεν έχω να δώσω 1-2€ παραπάνω, αλλά επειδή τις δύσκολες αυτές μέρες, πρέπει λίγο να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορεί το μεροκάματο να είναι κάτι λιγότερο από 20€ και ο καφές να έχει 5€.

Το ίδιο και όταν βγαίνω για φαγητό. Από σουβλάκια μέχρι και ταβέρνα προσέχω πάρα πολύ. Δεν μπορεί να μου χρεώνει 2,20-2,50€ ένα σουβλάκι. Δηλαδή δεν γίνεται να θες για 2 σουβλάκια και μία Coca Cola 330ml 6,50€ και να μην είναι τέλειο το σουβλάκι, ούτε να πηγαίνεις σε ταβέρνα και να τρως κατεψυγμένα καλαμαράκια, κατεψυγμένα παντζάρια, έτοιμο τζατζίκι, κλπ και να δίνει 20€ το άτομο.

Οπότε έχω βρει συγκεκριμένα ένα σουβλατζίδικο που δεν είναι φθηνό, έχει 2€ το σουβλάκι και τρώγεται πολύ ευχάριστα και μία ταβέρνα όπου η ποιότητα είναι καλή και ας στοιχίζει 20€ το άτομο. Με λίγα λόγια δεν τραβάω τόσο ζόρι με τις τιμές, αλλά με την ποιότητα που πάνε να πασάρουν.

Δεν γίνεται δηλαδή να θες για ένα Burger 12€ + 3€ για Coca Cola σε γυάλινο μπουκαλάκι 220ml. Το Burger είναι Burger. Πως έγινε ξαφνικά είδος πολυτελείας;

Έχω κόψει απ' έξω το φαγητό. Τυρόπιτες, toast, κλπ. Χάλια ποιότητα για τα χρήματα που έχουν. Από Ραφήνα προχθές πήρα μία κασερόπιτα 2€ (680δρχ) και την πέταξα. Όλο σφολιάτα με ελάχιστο τυρί.

Για Cinema σπάνια πάω Village. Δεν έχω να δώσω 10€ (9,50€ είναι; ) για εισιτήριο + 6-7€ για ποπκορν και αναψυκτικό για να δω το Captain America. Θα πάω Ster που είναι πιο φθηνό ή σε κάποιο μικρό σινεμά.

Έχω κόψει μαχαίρι τα σκυλάδικα. Εννοώ τα γνωστά κλαμπάκια όπου έχουν παρκαρισμένα απ' έξω ακριβά αυτοκίνητα και ο κόσμος μέσα είναι σνομπ, με κοπέλες 20 χρονών που ντύνονται σαν 40 και τύπους που όλοι είναι λες και έχουν κάποια μεγαλοεταιρία. Ειδικά όταν τα κλαμπάκια αυτά βρίσκονται σε λαϊκές περιοχές, όπως Λούτσα (εδώ που μένω) όπου για να δειχθούν το φαινόμενο είμαι πλούσιος είναι πιο έντονο. Γιατί να πάω σε ένα μέρος όπου απ' έξω έχει επίτηδες παρκαρισμένα ακριβά αυτοκίνητα. Ακόμα και αυτές τις εποχές δηλαδή, πουλάει το "ελάτε εδώ είμαστε πλούσιοι". Μα εγώ ρε φίλε δεν είμαι πλούσιος, πως θα έρθω;

Το καλοκαίρι που είχα πάει παραλιακή στο BED, η μουσική ήταν ωραία και ο κόσμος ναι μεν καλοντυμένος, αλλά όχι αυτό το χάλι του σνομπ και ότι κάποιοι είμαστε. Τουλάχιστον όχι όλοι. Υπήρχε πιο χαλαρό περιβάλλον.

Επίσης σε αυτά τα μαγαζιά σπάνια κάνεις γνωριμίες. Και έχω κάνει πολλές γνωριμίες βράδυ. Για να κάνεις γνωριμία πρέπει να έχεις κάποιο στέκι ή η παρέα που θα βγεις να είναι τόσο μεγάλη όπου να υπάρχουν άγνωστα άτομα μεταξύ τους και εν τέλει να γίνει η γνωριμία.

Το ότι δεν γίνεται γνωριμία, απ΄ότι καταλαβαίνω συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι που πάνε στα σκυλάδικα ντύνονται, στολίζονται, παίρνουν το παγωμένο τους βλέμμα που έχουν υιοθετήσει από το Lifestyle του Κωστόπουλου και είναι ερωτευμένοι/ες με την πάρτη τους. Βγαίνουν για να δειχθούν με λίγα λόγια και να πάρουν πόντους, για να σβήσουν όσο μπορούν την ανασφάλεια τους.

Μου αρέσει πολύ περισσότερο να πάω στο παλιό γηπεδάκι που μαζευόμαστε μικροί με την παρέα μου και να τα λέμε γελώντας. Επίσης μου αρέσει να μαζευόμαστε σπίτι μου και να βλέπουμε ταινίες ή να παίζουμε Video Games. Να πηγαίνουμε και για καφεδάκι όταν έχει ωραία μέρα.

Απλά ακόμα δεν έχουμε προσαρμοστεί στην κατάσταση της κρίσης και έχουμε ακόμα την παλιά τάση, για να περάσουμε καλά πρέπει να πληρώσουμε και να πάμε να σκάσουμε 15€ είσοδο και να πληρώσουμε 10€ το ποτό.

Από την άλλη φοβάμαι ότι όσο βυθιζόμαστε στην κρίση, τόσο πιο έντονα είναι τα φαινόμενα του πλούτου και αυτό γιατί θέλουμε να φαινόμαστε.

Και κοιτάξτε που είναι το αστείο τώρα. Διάσημα μοντέλα, ηθοποιοί και επιχειρηματίες σε δεξιώσεις στο εξωτερικό, πολλές φορές σκάνε μύτη με κάτι παλιά mini Cooper και γενικότερα μικρά αυτοκίνητα. Τα μοντέλα στην καθημερινότητα τους και πολλές φορές σε τοπικές εξόδους είναι ντυμένα απλά, σε σημείο που λες περιποιήσου λίγο τον εαυτό σου μωρή.

Καταλαβαίνετε γιατί συμβαίνει αυτό φαντάζομαι.

Μόνο εδώ στο Greek Balkan έχουμε κιτσάτα μαγαζιά και καταστάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...