status Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 το νοημα με τα φωτοβολταικα ειναι να πουλας στη δεη επειδη αγοραζει τη κιλοβατωρα με μισο ευρω ενω στη πουλαει με 0,15 περιπου Ναι ωραία τα λες, δεν αντιλέγω είναι μεγάλη επένδυση, αλλά καλό είναι να έχεις μια σχετική αυτονομία, έστω και 250βαττ.;ρ
johnniewolker Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Το παιδί δεν τον απασχολεί να πουλήσει! Σωστά??? Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2012 από johnniewolker
vasilisbilias Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 το νοημα με τα φωτοβολταικα ειναι να πουλας στη δεη επειδη αγοραζει τη κιλοβατωρα με μισο ευρω ενω στη πουλαει με 0,15 περιπου εμένα δεν με ενδιαφέρει να πουλήσω αν το έκανα θα αγόραζα ένα χωράφι και θα το γέμιζα
TheAccountant Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 γεια σας. Βλεποντας διάφορα βίντεο με κατασκευη φωτοβολταϊκον πάνελ σκέφτομαι να κατασκευάσω και εγώ (240 watt) για να λειτουργία ελάχιστων συσκευων π.χ υπολογιστής,τηλεοραση,φωρτηση κινητων και μικροσυσκευες. για να τα χρησιμοποιήσω χρειάζομαι κάποια άδεια. οση αδεια χρειάζονται τα ηλιακά κομπιουτεράκια... αλλη τοση αδεια χρειάζεσαι και συ γι αυτο που θες να κάνεις. Γενικά δε σε δεσμεύει ΚΑΝΕΙΣ και πως θα μπορούσε αλλωστε, βαση ποιας λογικής... Εγω σκέφτομαι να κοψω τελείως την ΔΕΗ στο εξοχικό και να παω full solar... Δεν υπάρχει θέμα κανένα με αδειες κλπ. Τετοια θα σε ένοιαζαν μονο αμα ηθελες να πουλήσεις ρευμα στην ΔΕΗ.
johnyblack Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 οση αδεια χρειάζονται τα ηλιακά κομπιουτεράκια... αλλη τοση αδεια χρειάζεσαι και συ γι αυτο που θες να κάνεις. Γενικά δε σε δεσμεύει ΚΑΝΕΙΣ και πως θα μπορούσε αλλωστε, βαση ποιας λογικής... Εγω σκέφτομαι να κοψω τελείως την ΔΕΗ στο εξοχικό και να παω full solar... Δεν υπάρχει θέμα κανένα με αδειες κλπ. Τετοια θα σε ένοιαζαν μονο αμα ηθελες να πουλήσεις ρευμα στην ΔΕΗ. και γιατι να μη πουλας στη δεη? για οικιακη εγκατασταση παιρνεις αδεια. αλλιως ολο το ρευμα που θα μεζευει οταν θα λειπεις που θα πηγαινει? ή θα το εχεις κλειστο? δε θα κανεις αποσβεση ποτε. ενω αν πουλας στη δεη καποια στιγμη θα αρχισεις να κερδιζεις.
TheAccountant Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 και γιατι να μη πουλας στη δεη? για οικιακη εγκατασταση παιρνεις αδεια. αλλιως ολο το ρευμα που θα μεζευει οταν θα λειπεις που θα πηγαινει? ή θα το εχεις κλειστο? δε θα κανεις αποσβεση ποτε. ενω αν πουλας στη δεη καποια στιγμη θα αρχισεις να κερδιζεις. 1) Γιατι δεν θελω καν να φαίνετε στην εφορία το σπιτι... 2) Αδεια απο ποιον και βασικα γιατι? 3) Σε συστοιχία συσσωρευτών, που επαρκουν για τις βραδυνές ανάγκες. 4) Το ποσο δεν ειναι μεγάλο (10κ περιπου) και η απόσβεση θα γίνει ταχυτατα... Μονο τα χαράτσια και τεκμηρια που θα φύγουν απο πάνω μου ειναι κάνα 700αρι τον χρόνο στανταράκι. Δεν εβαλα καν μέσα τους λογαριασμους ΔΕΗ με τα παρελκομενά τους. Υποψιν πως το σπίτι έχει χαμηλές απαιτήσεις σε ρευμα... οντας εξοχικό.
johnyblack Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 1) Γιατι δεν θελω καν να φαίνετε στην εφορία το σπιτι... 2) Αδεια απο ποιον και βασικα γιατι? 3) Σε συστοιχία συσσωρευτών, που επαρκουν για τις βραδυνές ανάγκες. 4) Το ποσο δεν ειναι μεγάλο (10κ περιπου) και η απόσβεση θα γίνει ταχυτατα... Μονο τα χαράτσια και τεκμηρια που θα φύγουν απο πάνω μου ειναι κάνα 700αρι τον χρόνο στανταράκι. Δεν εβαλα καν μέσα τους λογαριασμους ΔΕΗ με τα παρελκομενά τους. Υποψιν πως το σπίτι έχει χαμηλές απαιτήσεις σε ρευμα... οντας εξοχικό. θελεις να μου πεις οτι δεν δηλωνεις καν το ακινητο στο ε9? edit αδεια οντως δεν χρειαζεται στις οικιακες εγκαταστασεις για να πουλας στη δεη. προφανως και θα εχεις μπαταριες. 10κ μονο?για ποσα watt μιλαμε? δεν εχει απαιτησεις(εξοχικο ειναι αλλωστε και το χαρατσι λογικα μικρο) αλλα γιατι να μην πληρωνεις τη δεη και τα χαρατσια και να εισαι νομιμος πουλωντας στη δεη με σταθερη τιμη για 25 χρονια? εμένα δεν με ενδιαφέρει να πουλήσω αν το έκανα θα αγόραζα ένα χωράφι και θα το γέμιζα και σ'ενα βραδυ θα στα ειχαν κλεψει
pournaras Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Κατ' αρχην, για οποιαδηποτε εγκατασταση φωτ/κων πανω σε μια στεγη η μια ταρατσα, θελεις αδεια μικρης κλιμακας, που σημαινει οτι το σπιτι σου ειναι πρωτα απο ολα νομιμο. Αν ειναι αυθαιρετο, ουτως η αλλως παρανομος εισαι, οποτε ειτε 1 κιλοβατ ειτε χιλια, παλι παρανομος θα εισαι. Επισης, σε ενα χωραφι, παλι θες αδεια, δεν ειναι τοσο απλο να το "γεμισεις", διοτι εκτος της αδειας πρεπει να παρεις και σειρα προτεραιοτητας απο τη δεη για να στο αγορασει, δεν μπορει οποιος του την καρφωσει να παει να γεμισει ετσι απλα ενα χωραφι και μετα να απαιτησει απο τη δεη να του το αγοραζει. Τελος, με 10 χιλιαρικα, αντε να παρεις 3 κιλοβατ (με το ινβερτερ), χωρις τις μπαταριες, οι οποιες για να ου κρατησουν 10 κιλοβατ θα ειναι πανακριβες. Και με 3 κιλοβατ ακομη και εξοχικο δεν το βγαζεις με την καμμια.
vasilisbilias Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Κατ' αρχην, για οποιαδηποτε εγκατασταση φωτ/κων πανω σε μια στεγη η μια ταρατσα, θελεις αδεια μικρης κλιμακας, που σημαινει οτι το σπιτι σου ειναι πρωτα απο ολα νομιμο. Αν ειναι αυθαιρετο, ουτως η αλλως παρανομος εισαι, οποτε ειτε 1 κιλοβατ ειτε χιλια, παλι παρανομος θα εισαι. Επισης, σε ενα χωραφι, παλι θες αδεια, δεν ειναι τοσο απλο να το "γεμισεις", διοτι εκτος της αδειας πρεπει να παρεις και σειρα προτεραιοτητας απο τη δεη για να στο αγορασει, δεν μπορει οποιος του την καρφωσει να παει να γεμισει ετσι απλα ενα χωραφι και μετα να απαιτησει απο τη δεη να του το αγοραζει. Τελος, με 10 χιλιαρικα, αντε να παρεις 3 κιλοβατ (με το ινβερτερ), χωρις τις μπαταριες, οι οποιες για να ου κρατησουν 10 κιλοβατ θα ειναι πανακριβες. Και με 3 κιλοβατ ακομη και εξοχικο δεν το βγαζεις με την καμμια. δηλαδη εγω που θέλω να βαλω 240-300 watt τι αδεια πρεπει να βγαλω και ποσο θα πληρωσω
pournaras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 δηλαδη εγω που θέλω να βαλω 240-300 watt τι αδεια πρεπει να βγαλω και ποσο θα πληρωσω Εσυ δε θες, 200-300 βατ ειναι μονο 1 το πολυ 2 πανελς συνολο. Δεν προκειται να σου πει κανενας τιποτε. ΘΑ ειναι σαν ενας ηλιακος (αλλο αν κι αυτος κανονικα θελει αδεια μικρης κλιμακας, απλα κανενας δεν τα κυνηγαει, εκτος αν γινει καταγγελια απο γειτονα).
Haldol Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δε πρόκειται να σου φτάσουν τα 300W ούτε γι αστείο. Ένα καινούριο ψυγείο (ενεργειακή κλάση Α++) καταναλώνει 150W και πάνω. Πάνε τα μισά [τουλάχιστον!] με το καλημέρα. Μια μικρή LCD τηλεόραση τραβάει ~70W. Μια λάμπα CFL, ικανής ποσότητας φωτός, θέλει κατ' ελάχιστο 20W. Οπότε το όνειρο για ενεργεική αυτονομία πάει περίπατο... δε μπορεί να στηριχθεί ούτε το σενάριο «βλέπω τηλεόραση». Και μέσα σε αυτά δεν βάζω θερμοσίφωνα, ηλεκτρική κουζίνα- έστω μόνο ένα μάτι, ή άλλες ενεργοβόρες συσκευές. Και στο εξοχικό σου, ένα μπάνιο θα θες να το κάνεις, ένα αυγό θα θες να το τηγανίσεις. Και εκεί η κατανάλωση ενέργειας ανεβαίνει στην τάξη των kW, δε πρόκειται για μικρά ποσά.
lary7 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δε πρόκειται να σου φτάσουν τα 300W ούτε γι αστείο. Ένα καινούριο ψυγείο (ενεργειακή κλάση Α++) καταναλώνει 150W και πάνω. Πάνε τα μισά [τουλάχιστον!] με το καλημέρα. Μια μικρή LCD τηλεόραση τραβάει ~70W. Μια λάμπα CFL, ικανής ποσότητας φωτός, θέλει κατ' ελάχιστο 20W. Οπότε το όνειρο για ενεργεική αυτονομία πάει περίπατο... δε μπορεί να στηριχθεί ούτε το σενάριο «βλέπω τηλεόραση». Και μέσα σε αυτά δεν βάζω θερμοσίφωνα, ηλεκτρική κουζίνα- έστω μόνο ένα μάτι, ή άλλες ενεργοβόρες συσκευές. Και στο εξοχικό σου, ένα μπάνιο θα θες να το κάνεις, ένα αυγό θα θες να το τηγανίσεις. Και εκεί η κατανάλωση ενέργειας ανεβαίνει στην τάξη των kW, δε πρόκειται για μικρά ποσά. Ολα αυτα μπορουν να αντικατασταθουν με συσκευες που καινε γκαζι, ακομα και το ψυγειο. Και επειδη ειναι εξοχικο αρα οι καταναλωσεις περιοδικες, αγοραζεις και 5 μποτιλιες και βγαζεις 2 χρονια με αυτες. Φυσικα οι νεες συσκευες θελουν $$$$, αλλα οτιδηποτε φευγει απο τα 230v της δεη θελει $$$.
Haldol Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Εντάξει, άμα είναι να ρίξουμε στην υπόθεση το γκάζι, πετάμε και μια γκαζογεννήτρια και τέρμα. Τι φωτοβολταϊκά και ιστορίες;
vasilisbilias Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Εσυ δε θες, 200-300 βατ ειναι μονο 1 το πολυ 2 πανελς συνολο. Δεν προκειται να σου πει κανενας τιποτε. ΘΑ ειναι σαν ενας ηλιακος (αλλο αν κι αυτος κανονικα θελει αδεια μικρης κλιμακας, απλα κανενας δεν τα κυνηγαει, εκτος αν γινει καταγγελια απο γειτονα). μπορεις να μου πεις απο που μπορω να βγαλω αδεια για να εχω το κεφαλι μου ησυχο Δε πρόκειται να σου φτάσουν τα 300W ούτε γι αστείο. Ένα καινούριο ψυγείο (ενεργειακή κλάση Α++) καταναλώνει 150W και πάνω. Πάνε τα μισά [τουλάχιστον!] με το καλημέρα. Μια μικρή LCD τηλεόραση τραβάει ~70W. Μια λάμπα CFL, ικανής ποσότητας φωτός, θέλει κατ' ελάχιστο 20W. Οπότε το όνειρο για ενεργεική αυτονομία πάει περίπατο... δε μπορεί να στηριχθεί ούτε το σενάριο «βλέπω τηλεόραση». Και μέσα σε αυτά δεν βάζω θερμοσίφωνα, ηλεκτρική κουζίνα- έστω μόνο ένα μάτι, ή άλλες ενεργοβόρες συσκευές. Και στο εξοχικό σου, ένα μπάνιο θα θες να το κάνεις, ένα αυγό θα θες να το τηγανίσεις. Και εκεί η κατανάλωση ενέργειας ανεβαίνει στην τάξη των kW, δε πρόκειται για μικρά ποσά. δεν θα το χρησιμοποιήσω σε ολο το σπιτη μονο σε ελαχιστες συσκευες pc,φωρτηση κινητου κλπ αν ηθελα για περισσοτερες συσκευες θα εβαζα παραπανω
Giorgos09 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδη για να μπουν ηλιακοι θερμοσιφωνες χρειαζεται αδεια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα