xreokopia Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Προσφατα πηρα αυτο το 2.0 σετακι. Υπαρχει καποια καλη καρτα ηχου για να αξιοποιηθει οσο γινεται καλυτερα?
stm00192 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Σε τετοιας δυναμηκότητας ηχεις δεν έχει να σου προσφέρει κατι παραπάνω απο την onboard μια καλύτερη καρτα ήχου. Εγώ εχω τα μικρότερα αδερφάκια τους τα Τ20 και τα έχω δοκιμάσει και με την onboard και με ξεχωριστή καλή καρτα και δεν παρατήρησα διαφορές!!
xreokopia Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Τι εννοεις "τετοιας δυναμικοτητας"? Ειναι τα καλυτερα 2.0 pc ηχεια που υπαρχουν(και πανακριβα). Εαν δε θελουν αυτα καρτα ηχου τοτε ποια θελουν, οι φτηνες πολυκαναλες μπακατελες που κυκλοφορουν? Τα Τ20 ειναι μονα, τα Τ40 ειναι 2 δρομων. Οι onboard καρτες σε σχεση με τις pci γενικα, ειναι οπως η μερα με τη νυχτα. Δοκιμασες πχ. σε ενα driving game?
stm00192 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Τι εννοεις "τετοιας δυναμικοτητας"? Ειναι τα καλυτερα 2.0 pc ηχεια που υπαρχουν(και πανακριβα). Εαν δε θελουν αυτα καρτα ηχου τοτε ποια θελουν, οι φτηνες πολυκαναλες μπακατελες που κυκλοφορουν? Τα Τ20 ειναι μονα, τα Τ40 ειναι 2 δρομων. Οι onboard καρτες σε σχεση με τις pci γενικα, ειναι οπως η μερα με τη νυχτα. Δοκιμασες πχ. σε ενα driving game? Αμα εσύ θεωρείς οποιοδήποτε ζευγάρι 2.0 ηχειων για υπολογιστή έστω και των 110Ε κορυφαία τότε ειναι δικο σου θέμα ... μονο αμα ακούσεις πραγματικα κορυφαια ηχεια θα αλλάξεις γνώμη... Η εμπειρια μου καθως και λιγο ψαξιμο στο net μου λένε οτι η κάρτα δεν κάνει καμια διαφορα σε ηχεία κατω των 300 - 400Ε τα οποία οδηγούνται απο ξεχωριστό ενισχυτή ή και να κανει κανει μονο σε μουσική υψηλής ποιότητας (οχι mp3 ουτε gmaes εννοείται...) και αυτο μονο σε πολύ εκπαιδευμένα αυτιά!! Btw τα Τ40 είναι 3 δρόμων και τα Τ20 2 δρόμων... αλλά οι κονοι που χρησιμοποιούν και τα δύο είναι ακριβώς ίδιοι οποτε και η ποιότηα ηχου που βγάζουν είναι επίσης η ίδια!!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Ειναι τα καλυτερα 2.0 pc ηχεια που υπαρχουν(και πανακριβα). Kαλά κι αυτό μην το θεωρείς και δεδομένο. Εξαρτάται με το τι εννοούμε pc ηχεία. Αν με το pc ηχεία εννοούμε 5 μοντέλα της logitech και 3 της creative, τότε ναι, είναι.
stm00192 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Kαλά κι αυτό μην το θεωρείς και δεδομένο. Εξαρτάται με το τι εννοούμε pc ηχεία. Αν με το pc ηχεία εννοούμε 5 μοντέλα της logitech και 3 της creative, τότε ναι, είναι. Εσυ μην δεις καινουργιο θέμα και δεν χωθείς!! :P
xreokopia Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Αμα εσύ θεωρείς οποιοδήποτε ζευγάρι 2.0 ηχειων για υπολογιστή έστω και των 110Ε κορυφαία τότε ειναι δικο σου θέμα ... μονο αμα ακούσεις πραγματικα κορυφαια ηχεια θα αλλάξεις γνώμη... Η εμπειρια μου καθως και λιγο ψαξιμο στο net μου λένε οτι η κάρτα δεν κάνει καμια διαφορα σε ηχεία κατω των 300 - 400Ε τα οποία οδηγούνται απο ξεχωριστό ενισχυτή ή και να κανει κανει μονο σε μουσική υψηλής ποιότητας (οχι mp3 ουτε gmaes εννοείται...) και αυτο μονο σε πολύ εκπαιδευμένα αυτιά!! Btw τα Τ40 είναι 3 δρόμων και τα Τ20 2 δρόμων... αλλά οι κονοι που χρησιμοποιούν και τα δύο είναι ακριβώς ίδιοι οποτε και η ποιότηα ηχου που βγάζουν είναι επίσης η ίδια!! Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι για να ειναι κορυφαιο ενα σετ ηχειων πρεπει υποχρεωτικα να ειναι πολυκαναλο? Απο που κι ως που? Συνηθως τα πολυκαναλα ειναι μπακατελες. Τα Τ40 κανουν 130€ σημερα. Καρτα ηχου εχω παντα, επι χρονια. Τωρα ομως που πηρα τοσο ποιοτικα ηχεια λεω να παω σε καλυτερη καρτα. Βαλε ενα driving game με την onboard, μετα ξαναπαιχτο με μια pci καρτα. Θα ακουσεις εναν νεο ηχητικο κοσμο και ηχους που δεν ακουγες πριν. Τα Τ20 ειναι... ενος δρομου, εχουν απο εναν κωνο. Τα Τ40 εχουνε απο 2 κωνους(δεν υπολογιζω τον μικρο κωνο του tweeter).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι για να ειναι κορυφαιο ενα σετ ηχειων πρεπει υποχρεωτικα να ειναι πολυκαναλο? δεν νομίζω ότι εννοούσε αυτό, απλά ότι υπάρχουν άλλα πραγματικά πανάκριβα 2.0 monitor ηχεία για ρίξε μια ματιά εδώ http://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia.html?keyphrase=monitor&order_dir=asc&page=1 και πες μου αν είναι κορυφαία ή όχι τα Creative... προφανώς δεν συγκρίνουμε βάση τιμής, αλλά γενικά...
xreokopia Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδη για να βαλεις καρτα ηχου πρεπει να εχεις ηχεια απο 300€ και πανω, αυτο λες κι εσυ? Δεν ειπα οτι ειναι κορυφαια μαρκα η Creative, ειπα οτι τα συγκεκριμενα ειναι τα κορυφαια 2.0 pc ηχεια. Eκανα μεγαλη ερευνα πριν τα παρω. Μπορουμε τωρα να αφησουμε το offtopic?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 κάποιοι πιστεύουμε ότι δεν αξίζει η διαφορά χρημάτων για κάρτα ήχου για την διαφορά που ίσως δεις, τι να κάνουμε, απόψεις ίσως βέβαια να φταίει και το γεγονός ότι μας έρχονται στο μυαλό κάρτες ήχου των 90-100 και πάνω euro και όχι πιο φτηνές...
Navu Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 κάποιοι πιστεύουμε ότι δεν αξίζει η διαφορά χρημάτων για κάρτα ήχου για την διαφορά που ίσως δεις, τι να κάνουμε, απόψεις ίσως βέβαια να φταίει και το γεγονός ότι μας έρχονται στο μυαλό κάρτες ήχου των 90-100 και πάνω euro και όχι πιο φτηνές... Συμφωνώ απολύτως με ThReSh. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα onboard ήχου είναι τόσο υποδεέστερα από μία οποιαδήποτε κάρτα επέκτασης? Ακόμη κι αν είναι πράγματι "χειρότερα" (υποδεέστερα κατά τομείς είναι σίγουρα), πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να ανιχνεύσεις οποιαδήποτε διαφορά στο ήχο, ειδικά με τα Τ40? Ή ακόμη κι αν μπορέσεις να ανιχνεύσεις πράγματι κάποιες διαφορές, αυτές θα είναι σε τέτοιο βαθμό που να δικαιολογούν τη δαπάνη? Αξιοπρεπή τα 2δρομα ηχεία σου (btw, οι δρόμοι έχουν να κάνουν με τις ζώνες συχνοτήτων και όχι με τον αριθμό των σασί), αλλά μην τρελαίνεσαι...
stm00192 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι για να ειναι κορυφαιο ενα σετ ηχειων πρεπει υποχρεωτικα να ειναι πολυκαναλο? Απο που κι ως που? Συνηθως τα πολυκαναλα ειναι μπακατελες. Τα Τ40 κανουν 130€ σημερα. Καρτα ηχου εχω παντα, επι χρονια. Τωρα ομως που πηρα τοσο ποιοτικα ηχεια λεω να παω σε καλυτερη καρτα. Βαλε ενα driving game με την onboard, μετα ξαναπαιχτο με μια pci καρτα. Θα ακουσεις εναν νεο ηχητικό κοσμο και ηχους που δεν ακουγες πριν. Τα Τ20 ειναι... ενος δρομου, εχουν απο εναν κωνο. Τα Τ40 εχουνε απο 2 κωνους(δεν υπολογιζω τον μικρο κωνο του tweeter). Καλα πας καλά?? Μιλησα εγώ πουθενά για πολυκάναλα?? Ελεος ρε γμτ μαθετε να διαβαζεται επιτελους σωστα τα ποστ.. Τεσπα δεν αντεχω αλλο τα κολημενα μυαλα που νομιζουν οτι η αγορα που εχουν κανει ειναι η τοπ αγορα του κοσμου!! Αφου λοιπον έχεις τα τοπ ηχεια πανω πέτα και αλλα 150 Ε σε καρτα ήχου και αμα ακουσεις έστω και την παραμικρή διαφορά εμένα ελα να με φτύσεις!!! Αμα είχες έστω και την παραμικρή γνώση πάνω στο αντικείμενο θα ηξερες οτι μετράει και ο μικρός κόνος οποτε τα Τ20 είναι δυο δρόμων και τα Τ40 τριών. Πραγματικά μερικές φορες αναρωτιέμαι τι ρωτατε εδώ στο φορουμ αφου έχετε ηδη αποφασισει απο πριν τι θα κανετε!!
zizu10 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Το ότι έδωσες 130 ευρώ δεν σημαίνει ότι έχεις ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά (αυτό κατάλαβα απ'ότι γράφεις)... Επίσης δεν είναι όλα τα πολυκάναλα μπαχατέλες... Τώρα και εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει να τα σκάσεις για κάρτα ήχου.
xreokopia Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Φυσικα, η τιμη δε σημαινει παντα το καλυτερο. Οπως ειπα, τσεκαρα πολλα αλλα ηχεια και ακριβοτερα αλλα δεν τα προτιμησα, βασει των εντυπωσεων των χρηστων. Εχεις υποψη σου καποιο καλυτερο σετακι? Συμφωνώ απολύτως με ThReSh. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα onboard ήχου είναι τόσο υποδεέστερα από μία οποιαδήποτε κάρτα επέκτασης? Ακόμη κι αν είναι πράγματι "χειρότερα" (υποδεέστερα κατά τομείς είναι σίγουρα), πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να ανιχνεύσεις οποιαδήποτε διαφορά στο ήχο, ειδικά με τα Τ40? Ή ακόμη κι αν μπορέσεις να ανιχνεύσεις πράγματι κάποιες διαφορές, αυτές θα είναι σε τέτοιο βαθμό που να δικαιολογούν τη δαπάνη? Αξιοπρεπή τα 2δρομα ηχεία σου (btw, οι δρόμοι έχουν να κάνουν με τις ζώνες συχνοτήτων και όχι με τον αριθμό των σασί), αλλά μην τρελαίνεσαι... Eιπαμε τα εχω τσεκαρει, καμμια σχεση οι onboard καρτες με τις pci καρτες. Εκτος πια κι αν τελευταια εχουν προχωρησει τοσο πολυ οι μητρικες και διαθετουν super-dooper onboard καρτες(η δικια μου παντως μητρικη δεν ειναι ετσι). Τη διαφορα δε τη καταλάβαινεις μονο με καλα ηχεια αλλα ακομα και με φτηνα. Οταν λεμε ηχεια 2 δρομων γενικα εννοουμε με 2 κωνους. Καλα πας καλά?? Μιλησα εγώ πουθενά για πολυκάναλα?? Ελεος ρε γμτ μαθετε να διαβαζεται επιτελους σωστα τα ποστ.. Τεσπα δεν αντεχω αλλο τα κολημενα μυαλα που νομιζουν οτι η αγορα που εχουν κανει ειναι η τοπ αγορα του κοσμου!! Αφου λοιπον έχεις τα τοπ ηχεια πανω πέτα και αλλα 150 Ε σε καρτα ήχου και αμα ακουσεις έστω και την παραμικρή διαφορά εμένα ελα να με φτύσεις!!! Αμα είχες έστω και την παραμικρή γνώση πάνω στο αντικείμενο θα ηξερες οτι μετράει και ο μικρός κόνος οποτε τα Τ20 είναι δυο δρόμων και τα Τ40 τριών. Πραγματικά μερικές φορες αναρωτιέμαι τι ρωτατε εδώ στο φορουμ αφου έχετε ηδη αποφασισει απο πριν τι θα κανετε!! Γιατι μιλησες τοτε, εξηγησε μας. Που τα ειδες τα.. κολημενα μυαλα? Και πότε ειπα οτι νομιζω πως η αγορα που εκανα ειναι η τοπ αγορα του κοσμου? Μηπως δε διαβασες καλα τα posts? Αγορα συμφωνα με τις αναγκες μου εκανα. Oι καρτες ηχου των 150€ ειναι για επαγγελματικη χρηση, εγω δεν παω για τετοια. 43€ εκανε αυτη που πηρα προ τριετιας και ειχε την ικανοτητα αναμεσα σε αλλα να μετατρεπει τον stereo ηχο σε 5καναλο(τοτε ειχα ηχεια 5.1). Φυσικα και μετραει και ο μικρος κωνος, γιαυτο εξαλλου σημειωσα οτι "δεν υπολογιζω τον μικρο κωνο του tweeter". Kαι τελος ρε φιλε, εγω ρωτησα να μου συστησετε μια καρτα ηχου, οχι να χασομεραμε τοση ωρα για την χρησιμοτητα μιας καρτας ηχου... Ελεος με τα offtopic.
Προτεινόμενες αναρτήσεις