Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραια αφού δεν θες να αξουσεις κανενα και τπτ και κυρίως τον navu που έχει και μια εμπειρία παραπάνω από όλους μας εδώ μέσα...

Πανε παρε μια εκ των ...

http://www.skroutz.gr/s/309789/Creative-Sound-Blaster-X-FI-Titanium-30SB08820000.html

http://www.skroutz.gr/s/308993/Asus-Xonar-DX-XD.html

Και αν έχεις έστω και την παραμικρή δόση ειλικρίνειας μέσα σου ελα μετά να μας πεις αν πραγματικα ακουσες εστω και την παραμικρη διαφορά με τα T40.

Αν ήταν όντως offtopic οπως ισχυρίζεσαι θα είχαν σβηστεί προ πολλού!!

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατι, εγω δεν εχω εμπειρια νομιζεις? Τωρα εσκασα απ τ αυγο? :lol:

Δεν ειναι offtopic το να ζητας καρτα για 2.0 ηχεια και να σου απαντουν πως η καρτα ηχου ειναι... περιττη?

Και αν έχεις έστω και την παραμικρή δόση ειλικρίνειας μέσα σου ελα μετά να μας πεις αν πραγματικα ακουσες εστω και την παραμικρη διαφορά με τα T40.

Συγνωμη για να καταλαβω, θεωρεις οτι με τα Τ40 δεν θα δω διαφορα ενω με καποια αλλα θα εβλεπα? Αν ναι, με ποια?

Δημοσ.

http://www.soundimage.gr/product.php?id_product=2428

Με κανένα τετοιο ή

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor/M-Audio-Monitors-Studiophile-Bx-8A-Deluxe.htm

κανένα τετοιο ίσως και να ακουγες διαφορά...

Με τα Τ40 με την καμία!!!

Δημοσ.

Α, ετσι νομιζες?

Δηλαδη θα παρει καποιος ηχεια των 350€ και μετα μια καρτα ηχου των 50€ για να τα... αξιοποιησει?

Και πως εξηγεις το γεγονος οτι με τα προηγουμενα ηχεια μου(5.1 Creative των 100€) η διαφορα ποιοτητας ηχου της SoundBlaster με την ΟnBoard, ηταν η μερα με τη νυχτα?:rolleyes:

Δημοσ.

Δεν ειναι offtopic το να ζητας καρτα για 2.0 ηχεια και να σου απαντουν πως η καρτα ηχου ειναι... περιττη?

O καθένας λέει τη γνώμη του και η γνώμη όλων όσων εκφράστηκαν στο τόπικ είναι ότι δε χρειάζεσαι κάρτα ήχου. Δεν κατάλαβα γιατί ο άλλος είναι υποχρεωμένος να προτείνει?

Δλδ αν ανοίξει κάποιος τόπικ και ζητάει κάρτα γραφικών μέχρι 300 ευρώ για athlon X2, πρέπει να του προτείνουμε?

Κατά τα άλλα πολύ καλύτερα ηχεία στα λεφτά σου ήταν αυτά: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor/M-Audio-Speakers-Studiophile-Av-40-MI-EM-000208.htm

Δημοσ.

Κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος. Ουτε κι εγω ειμαι να απανταω στα offtopic.

Tα τσεκαρησα κι αυτα τα ηχεια, πιο ακριβα μεν αλλα σαφως χειροτερα εαν διαβασεις τo Newegg.

η onboard ποιας "χρονιάς" ήταν παρεπιπτόντως?

Ειπαμε, δεν εχω μητρικη με super-dooper καρτα. Εχουν εξελιχτει τοσο πολυ οι OnBoard καρτες?

Η τωρινη μου μητρικη παντως ειναι περυσινη. Θα μπορουσα να τσεκαρω τωρα πως ειναι ο ηχος με την ΟnBoard και πως με την SounBlaster...

Δημοσ.

Βασικά αποτι έχω καταλάβει έχουμε χασει λιγο την συννενοηση και έχουμε θέσει λαθος βάσεις συγκρισης...

Εσυ μιλάς και σε εντυπωσιάζουν τα έξτρα ψευτοεφέ που προσθετουν οι καρτες επεκτασης... και δεν εχουν καμία σχέση με την πιστοτητα ήχου για την οποία σου μιλάμε εμεις και σε ηχεια τύπου Τ40 δεν παίζει κανενα ρόλο η κάρτα!!

Δημοσ.

Αρα για εσας ολες οι καρτες ηχου που κυκλοφορουν ειναι εντελως αχρηστες, και χρησιμοτητα εχουν μονο οι πολυ ακριβες και σε πολυ ακριβα ηχεια?

Δημοσ.

Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις. Αν θέλεις να κάνεις ηχογράφηση cubase κτλ μια χαρά χρειάζονται (όχι αυτές που συζητάμε βέβαια). Αν θέλεις να βλέπεις ταινίες και να παίζεις παιχνίδια, τα ενσωματωμένα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Δεν σου κάνει εντύπωση που ακόμα και σε pc των 2 χιλιάδων ευρώ δεν βλέπεις τα τελευταία χρόνια κάρτες ήχου?

Δημοσ.

Και πως ξερεις οτι το δικο μου ενσωματομενο ειναι βελτιωμενο παρα πολυ?

Τα ετοιματζιδικα συστηματα δεν εχουν ποτε καρτα ηχου.

Tελοσπαντων, θα δοκιμασω με και χωρις τη τωρινη μου καρτα και θα επανελθω με εντυπωσεις;)

Δημοσ.

Αρα για εσας ολες οι καρτες ηχου που κυκλοφορουν ειναι εντελως αχρηστες, και χρησιμοτητα εχουν μονο οι πολυ ακριβες και σε πολυ ακριβα ηχεια?

Ναι ακριβώς αυτό σου λέμε... ότι είναι άχρηστες αν δεν θες να κάνεις κάποια πολύ συγκεκριμένη δουλεια.. ή αν δεν έχεις τα κατάλληλα ηχεια που θα κάνουν αντιληπτή την διαφορά ποιοτητας στο αυτί σου...

Από εκεί και πέρα αν αυτο που σε ενδιαφερει έιναι τα έξτρα χαζοεφέ και κουραφέξαλα που προσθέτουν οι κάρτες επέκτασης τότε το ξανασυζητάμε... ΑΛΛΑ το αν θα ακούς αυτα τα εφε δεν εξαρτάται απο το τι ηχεία έχεις .. ειτε ηχεία του 5Ε ειτε ηχεία των 5000 τα εφέ είναι απλα εφε και δεν εχουν σχεση με την ποιοτητα ήχου!!

Δημοσ.

Πώς να ξέρω? Να μυρίσω τα δάχτυλά μου?

Παραπάνω δεν σε ρώτησα ποιά μητρική έχεις? Το αγνόησες. Δεν καταλαβαίνω, το θεωρείς προσωπικό δεδομένο? :confused:

Τα ετοιματζιδικα συστηματα δεν εχουν ποτε καρτα ηχου.

Ποιός μίλησε για ετοιματζίδικα. Εγώ σου λέω για συνθέσεις που προτείνονται εδώ. Είδες πουθενά καρτα ήχου?

Δημοσ.

Είναι διασκεδαστικά αυτά τα νήματα, μου δίνουν την εντύπωση ότι κάποιος πληρώνει τον ts να λέει αυτά που λέει για να γίνεται τζέρτελο... :rolleyes:

Κάνε ότι σε φωτίσει ο Μεγαλοδύναμος και είθε με την pci να ακούσεις και τις πολυπόθητες διαφορές (προς το καλύτερο βεβαίως-βεβαίως)!

Θα μου επιτρέψει όμως το φόρουμ να πω κάτι τελευταίο, γιατί θα ξεχάσουμε σιγά σιγά και αυτά που ξέρουμε:

Ως "δρόμος" σε ένα ηχείο ορίζεται το εύρους ακουστικού φάσματος που καλούνται να αναναπαράγουν τα επιμέρους σασί του. Συνήθως, συμπίπτει με τον αριθμό των διακριτών σασί, δλδ έχουμε 2 σασί (tweeter/mid), άρα είναι και το ηχείο 2δρομο (όπως το Τ20). Σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει να έχουμε 3 σασί (τα δύο ομοιότυπα), αλλά και πάλι οι δρόμοι να είναι μόνο δύο (Τ40, διαθέτει 1 τουίτερ και 2 mid). Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, τα 2 όμοια σασί όντως εξυπηρετούν και διαφορετικούς δρόμους κτλ κτλ κτλ.

Ο διαχωρισμός των δρόμων γίνεται με το crossover (παθητικό κύκλωμα υπερδιασταύρωσης συχνοτήτων) και στις πιο απλές περιπτώσεις υλοποιείται με ένα πυκνωτάκι για την προστασία του tweeter και ένα πηνίο που λειτουργεί ως LPF για το mid/mid-bass.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...