Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από εκεί και πέρα αν αυτο που σε ενδιαφερει έιναι τα έξτρα χαζοεφέ και κουραφέξαλα που προσθέτουν οι κάρτες επέκτασης τότε το ξανασυζητάμε...

Ακριβως αυτο.. Διαβασα σε ενα μηνυμα του topic starter οτι η sound blaster ηταν καλυτερη απο την ενσωματωμενη , γιατι "μετετρεπε" τον stereo ηχο σε 5.1 ! Ουαου!

Νομιζα οτι ο topic starter εψαχνε για καρτα ηχου που θα βελτιωσει ποιοτικα τον ηχο που ακουει και οχι να προσθεσει αχρηστα εφε, που ουσιαστικα παραμορφωνουν τον ηχο και τον κανουν να φαινεται "καλυτερος" στα αυτια του αδαη ..

Η καλυτερη λυση απο το να δωσει +50€ για μια αχρειαστη καρτα ηχου ειναι να επαιρνε καλυτερα ηχεια με αυτα τα +50€ .

Ετσι, με την ενσωματωμενη καρτα ηχου και τα καλυτερα ηχεια θα ακουγε πολυ καλυτερο-ποιοτικοτερο ηχο απο οτι με αχρειαστη-εφετζιδικη καρτα ηχου των 50€ και τα τωρινα ηχεια του. (που για κανενα λογο δεν αξιζαν τα λεφτα τους)

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Η καλυτερη λυση απο το να δωσει +50€ για μια αχρειαστη καρτα ηχου ειναι να επαιρνε καλυτερα ηχεια με αυτα τα +50€ .

:shock:

Δημοσ.

Γιατί μάχη? Ψέμματα λέει?

Βρε ψέμματα δεν λέει ... ο TS δεν είναι και πολύ διαλλακτικός όμως!!! :lol: :P

Δημοσ.

Πάντως, κακα τα ψέματα, αν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερα ακραίες απαιτήσεις από τον ήχο μια χαρά ηχεία είναι και αυτά και άλλα που κυκλοφορούν σ αυτό το μπάτζετ.

Στα +- 140 ευρώ υπάρχουν μόνιτορ ηχεία όπως τα δικά σου ;) που είναι σαφώς καλύτερα απο τα creative που πληρώνεις design και την τρέλα της creative.

Δεν λέω αξιολογογα τα Τ40 αλλά θα έπρεπε να κοστίζουν κάτω από 100Ε.

Δημοσ.

Καταρχήν και γω δεν τα έχω για καθημερινά τα av 40. Στήνονται μαζί με το καρτάκι μόνο για συγκεκριμένη δουλειά (όταν παίζει καμιά ηχογράφηση). Πολύ καλά τα Monitor (για τα λεφτά τους πάντα) και τα συστήνω ανεπιφύλακτα αλλά απο τέτοια ηχεία ακούς τον ήχο όπως πραγματικά είναι. Πολλοί δεν είναι συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο.

Αν επιχειρούσα μια αναλογία με τις τηλεοράσεις θα σου έλεγα ότι είναι κάτι σαν το plasma vs led. Μπορεί το χρώμα των plasma να είναι το πραγματικό αλλά ο άλλος θέλει να βλέπει παραποιημένα και "πιο όμορφα" τα χρώματα.

Δημοσ.

Λοιπον, τσεκαρισα με την OnBoard (Realtek High Definition Audio). Απο συντομη δοκιμη, στην ακροαση μουσικης δε φαινεται να υπαρχει διαφορα. Διαφορα ομως υπαρχει στα games και πως θα μπορουσε να ειναι αλλιως, αφου η SoundBlaster υποστηριζει τεχνολογιες οπως EAX, 3D audio, X-Fi... Eπισης αναφερει οτι μετατρεπει τον ηχο των ακουστικων σε πολυκαναλο, ενω υπαρχουν και αλλες λειτουργιες που αναφερονται σε πολυκαναλο σετ(αυτο δε με αφορα πλεον αφου πηγα σε 2.0). Συνεπως δεν τιθεται θεμα καρτα ή οχι καρτα. Το ερωτημα ειναι ποια καρτα. Αν δηλαδη μενω με αυτη που εχω ή παω σε καλυτερη.

Ποιός μίλησε για ετοιματζίδικα. Εγώ σου λέω για συνθέσεις που προτείνονται εδώ. Είδες πουθενά καρτα ήχου?

Δεινοσαυρε, ειπες: Δεν σου κάνει εντύπωση που ακόμα και σε pc των 2 χιλιάδων ευρώ δεν βλέπεις τα τελευταία χρόνια κάρτες ήχου?

Αυτό οποιος το διαβασει καταλαβαινει οτι μιλας για τα ετοιμα συστηματα του εμποριου.

Είναι διασκεδαστικά αυτά τα νήματα, μου δίνουν την εντύπωση ότι κάποιος πληρώνει τον ts να λέει αυτά που λέει για να γίνεται τζέρτελο... :rolleyes:

To τζερτζελο το προκαλει o tr, όταν αντι να ασχοληθει με το θεμα του νηματος γραφει αρες μαρες κουκουναρες...:lol:

Θα μου επιτρέψει όμως το φόρουμ να πω κάτι τελευταίο, γιατί θα ξεχάσουμε σιγά σιγά και αυτά που ξέρουμε:

Ως "δρόμος" σε ένα ηχείο ορίζεται το εύρους ακουστικού φάσματος που καλούνται να αναναπαράγουν τα επιμέρους σασί του. Συνήθως, συμπίπτει με τον αριθμό των διακριτών σασί, δλδ έχουμε 2 σασί (tweeter/mid), άρα είναι και το ηχείο 2δρομο (όπως το Τ20). Σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει να έχουμε 3 σασί (τα δύο ομοιότυπα), αλλά και πάλι οι δρόμοι να είναι μόνο δύο (Τ40, διαθέτει 1 τουίτερ και 2 mid). Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, τα 2 όμοια σασί όντως εξυπηρετούν και διαφορετικούς δρόμους κτλ κτλ κτλ.

Ο διαχωρισμός των δρόμων γίνεται με το crossover (παθητικό κύκλωμα υπερδιασταύρωσης συχνοτήτων) και στις πιο απλές περιπτώσεις υλοποιείται με ένα πυκνωτάκι για την προστασία του tweeter και ένα πηνίο που λειτουργεί ως LPF για το mid/mid-bass.

Nαι ρε φιλε και σ ευχαριστουμε για τα εγκυκλοπαιδικα. Εγω απλα ειπα ότι τα καταστηματα όταν πουλανε ηχεια αποκαλουν 2 δρομων αυτα που εχουν δυο κωνους. Ο μικρος κωνος του tweeter δεν υπολογιζεται. Μη λεμε συνεχως τα ιδια πραγματα.

Στα +- 140 ευρώ υπάρχουν μόνιτορ ηχεία όπως τα δικά σου ;) που είναι σαφώς καλύτερα απο τα creative που πληρώνεις design και την τρέλα της creative.

Δεν λέω αξιολογογα τα Τ40 αλλά θα έπρεπε να κοστίζουν κάτω από 100Ε.

Φιλε μου, πρεπει να ακουσεις τι λενε οι χρηστες των Logitech Z-523. Ειναι σαφως χειροτερα. Δε το λεμε επειδη γενικα τα Logitech ειναι τενεκεδες σε σχεση με τα Creative αλλα οριστε, δες εδω τα σχολια.

Να σου πω οτι τα Τ-40 εχουνε καλυτερο μπασο απ τα Ζ-523 και μαλιστα χωρις subwoofer!

Συμφωνω οτι θα επρεπε να κοστιζουν κατω απο 100€, αλλα τι να κανω που δεν υπηρχαν καλυτερα. Ενα μηνα εκανα ερευνα πρωτου καταληξω σε αυτα.

Δημοσ.

Λοιπον, τσεκαρισα με την OnBoard (Realtek High Definition Audio). Απο συντομη δοκιμη, στην ακροαση μουσικης δε φαινεται να υπαρχει διαφορα. Διαφορα ομως υπαρχει στα games και πως θα μπορουσε να ειναι αλλιως, αφου η SoundBlaster υποστηριζει τεχνολογιες οπως EAX, 3D audio, X-Fi... Eπισης αναφερει οτι μετατρεπει τον ηχο των ακουστικων σε πολυκαναλο, ενω υπαρχουν και αλλες λειτουργιες που αναφερονται σε πολυκαναλο σετ(αυτο δε με αφορα πλεον αφου πηγα σε 2.0). Συνεπως δεν τιθεται θεμα καρτα ή οχι καρτα. Το ερωτημα ειναι ποια καρτα. Αν δηλαδη μενω με αυτη που εχω ή παω σε καλυτερη.

Οταν λέω εγώ ότι σε ενδιαφερουν τα ψευτοεφέ κάτι ξέρω... Το θέμα είνια ότι έπρεπε να το ξεκαθαρίσεις εξαρχής για να μην χάσουμε όλοι τοσο χρόνο και φαιά ουσία.

Και επίσης καώς είπες ότι θες κάρτα για να αξιοποιήσεις τα ήχεια... τα ηχεια αυτά αξιοποιούνται μια χαρά και με την onboard... Αυτο που έπρεπε να πεις έινια ότι θέλεις κάρτα που να σου βγάζει κάλα εφέ στα παιχνίδια και τότε θα έπερνες τις απαντήσεις που ήθελες.

Δεινοσαυρε, ειπες: Δεν σου κάνει εντύπωση που ακόμα και σε pc των 2 χιλιάδων ευρώ δεν βλέπεις τα τελευταία χρόνια κάρτες ήχου?

Αυτό οποιος το διαβασει καταλαβαινει ότι μιλας για ετοιματζιδικα συστηματα.

Για κούνα λίγο το κεφάλι σου και διαβασε κανένα θέμα στο αναβάθμιση section.

To τζερτζελο το προκαλει o tr, όταν αντι να ασχοληθει με το θεμα του νηματος γραφει αρες μαρες κουκουναρες...:lol:

To τζερτζελο το προκαλεις εσύ με την αδυναμία σου να καταλάβεις κάποια πράγματα και να δεχτεις τις απόψεις ανθρώπων που ξέρουν 5 πράγματα παραπάνω από εσένα.

Δεν το λέω προσβλητικά αλλα καλο είναι να ξεχωρίζουμε πότε ο αλλος ξέρει πεντα πράγματ απαραπάνω και να μην του πηγαίνουμε κόντρα.

Nαι ρε φιλε και σ ευχαριστουμε για τα εγκυκλοπαιδικα. Εγω απλα ειπα ότι τα καταστηματα όταν πουλανε ηχεια αποκαλουν 2 δρομων αυτα που εχουν δυο κωνους. Ο μικρος κωνος του tweeter δεν υπολογιζεται. Μη λεμε συνεχως τα ιδια πραγματα.

Συνεχίζεις και εισαι ειρωνικός με ατομα που και πολλά κιλα παραπανω γνώσεις έχουν απο εσενα και να σε βοηθήσουν προσπαθησαν και έχουν προσφέρει πολλά περισσοτερα στο φορουμ απο εσενα.

Ενα ευχαριστώ αλλα εγώ θα κανω το δικό μου θα ήταν προτιμότερο.

Φιλε μου, πρεπει να ακουσεις τι λενε οι χρηστες των Logitech Z-523. Ειναι σαφως χειροτερα. Δε το λεμε επειδη γενικα τα Logitech ειναι τενεκεδες σε σχεση με τα Creative αλλα οριστε, δες εδω τα σχολια.

Να σου πω οτι τα Τ-40 εχουνε καλυτερο μπασο απ τα Ζ-523 και μαλιστα χωρις subwoofer!

Καλα ρε τι με νοιάζει εμένα τι κανουν τα logitech?? Ουτε καν τα ανέφερα πουθενα.. Για τα Τ40 δεν μιλάμε τόση ώρα. Και αν είχες λίγο πιο ανοιχτο μυαλο θα είχες καταλάβει ότι δεν στα βγάλαμε αχρηστα... ισα ισα για την κατηγορία τους μια χαρά αξιόλογα είναι αλλά στα λεφτά τους υπάρχουν αλλες πολύ καλυτερες επιλογές και όχι αυτά δεν είναι τα logitech. Προσέχεις το δέντρο μου φαίνεται και χάνεις το δάσος.

Συμφωνω οτι θα επρεπε να κοστιζουν κατω απο 100€, αλλα τι να κανω που δεν υπηρχαν καλυτερα. Ενα μηνα εκανα ερευνα πρωτου καταληξω σε αυτα.

Ευτυχώς επιτέλους συμφωνούμε και σε κάτι... αλλά το θέμα είναι οτι υπηρχαν καλυτερα και έπρεπε να ρωτήσεις πριν προβείς στην αγορά!!

Δημοσ.

Οταν λέω εγώ ότι σε ενδιαφερουν τα ψευτοεφέ κάτι ξέρω... Το θέμα είνια ότι έπρεπε να το ξεκαθαρίσεις εξαρχής για να μην χάσουμε όλοι τοσο χρόνο και φαιά ουσία.

Και επίσης καώς είπες ότι θες κάρτα για να αξιοποιήσεις τα ήχεια... τα ηχεια αυτά αξιοποιούνται μια χαρά και με την onboard... Αυτο που έπρεπε να πεις έινια ότι θέλεις κάρτα που να σου βγάζει κάλα εφέ στα παιχνίδια και τότε θα έπερνες τις απαντήσεις που ήθελες.

Tα εφε ειναι απαραιτητα στα παιχνδια φιλε. Εσυ αν δε παιζεις παιχνιδια μη παρεις καρτα.

Για κούνα λίγο το κεφάλι σου και διαβασε κανένα θέμα στο αναβάθμιση section.

Κουνησε το εσυ πρωτα... Γιατι πεταγεσαι σε απαντηση που εδωσα σε αλλον φιλο?

To τζερτζελο το προκαλεις εσύ με την αδυναμία σου να καταλάβεις κάποια πράγματα και να δεχτεις τις απόψεις ανθρώπων που ξέρουν 5 πράγματα παραπάνω από εσένα.

Δεν το λέω προσβλητικά αλλα καλο είναι να ξεχωρίζουμε πότε ο αλλος ξέρει πεντα πράγματ απαραπάνω και να μην του πηγαίνουμε κόντρα.

Eσυ το λες αυτο φιλε, οτι ξερεις 5 πραγματα παραπανω. Εγω δεν εχω σχηματισει τετοια εικονα. Μη προσπαθεις να επιβαλεις στον αλλον τις αποψεις σου και κυριως, να μενεις στο θεμα.

Συνεχίζεις και εισαι ειρωνικός με ατομα που και πολλά κιλα παραπανω γνώσεις έχουν απο εσενα και να σε βοηθήσουν προσπαθησαν και έχουν προσφέρει πολλά περισσοτερα στο φορουμ απο εσενα.

Ενα ευχαριστώ αλλα εγώ θα κανω το δικό μου θα ήταν προτιμότερο.

Eσυ εισαι ειρωνικος φιλε. Θυμιζω πως χτες εγραψες οτι... πληρωνομαι απ το site για να κανω τζερζελο.

Καλα ρε τι με νοιάζει εμένα τι κανουν τα logitech?? Ουτε καν τα ανέφερα πουθενα.. Για τα Τ40 δεν μιλάμε τόση ώρα. Και αν είχες λίγο πιο ανοιχτο μυαλο θα είχες καταλάβει ότι δεν στα βγάλαμε αχρηστα... ισα ισα για την κατηγορία τους μια χαρά αξιόλογα είναι αλλά στα λεφτά τους υπάρχουν αλλες πολύ καλυτερες επιλογές και όχι αυτά δεν είναι τα logitech. Προσέχεις το δέντρο μου φαίνεται και χάνεις το δάσος.

Eσυ δεν ειπες οτι στα Creative "πληρωνεις design και τη τρελα της creative"? Aυτα τα λενε οσοι δεν εχουν και πολυ σχεση με το χωρο.

Ευτυχώς επιτέλους συμφωνούμε και σε κάτι... αλλά το θέμα είναι οτι υπηρχαν καλυτερα και έπρεπε να ρωτήσεις πριν προβείς στην αγορά!!

Μολις πριν απο λιγο εγραψα οτι εκανα 1 μηνα ερευνα αγορας. Ρωτησα τους ιδιους τους χρηστες και διαβασα πολλες εμπειριες.

ΠΟΙΑ ειναι τα καλυτερα? Περιμενω να ακουσω...

Δημοσ.

Tα εφε ειναι απαραιτητα στα παιχνδια φιλε. Εσυ αν δε παιζεις παιχνιδια μη παρεις καρτα.

Ααααααχ δεν μπορώ πραγματικά ας το κλειδώσει καποιος επιτέλους.. Αλλά σου λέμε αλλά καταλαβαίνεις αλλά απαντας .. ελεος δλδ... Αν για σένα έιναι απαραιτητα τα εφε καλά κανεις και θέλεις καρτα βρε χρυσο μου αγοράκι εγώ αλλο σου λέω ότι εξ αρχης επρεπε να πεις τι πραγματικα την θέλεις την κάρτα και όχι οτι την θέλεις για να αξιοποιήσεις τα ηχεία..

Πρωτο παράπτωμα που επίσης δείχννει οτι δεν γνωρίζει ς γρι από ήχο.

Κουνησε το εσυ πρωτα... Γιατι πεταγεσαι σε απαντηση που εδωσα σε αλλον φιλο?

Eσυ το λες αυτο φιλε, οτι ξερεις 5 πραγματα παραπανω. Εγω δεν εχω σχηματισει τετοια εικονα. Μη προσπαθεις να επιβαλεις στον αλλον τις αποψεις σου και κυριως, να μενεις στο θεμα.

Δεν θέλεις να καταλάβεις ότι εδώ δεν μιλάω για τον εαυτό αλλα για παιδια όπως ο Navu που αποδεδειγμένα έχουν τονους παραπανω γνώσεις απο έσενα πανω στο θέμα ήχου και εσύ επιδεικτικά τους ειρωνέυεσαι και δεν σέβεσαι ουτε την γνωση τους ουτε το γεγονος οτι προσπαθουν να σε βοηθήσουν ουτε το γεγονος ότι έχουν προσφέρει τ ακερατα τους εδώ μεσα και εσυ νιάνιαρο απλα δεν έχεις το δικαιωμα να κάνεις κάτι τετοιο.

Eσυ εισαι ειρωνικος φιλε. Θυμιζω πως χτες εγραψες οτι... πληρωνομαι απ το site για να κανω τζερζελο.

Δεν το είχα πει εγώ αλλά τεσπα έχεις χασει εντελώς την μπάλα με αυτό το θέμα και γράφεις ότι σου κατεβάση η γκλαβα σου.

Eσυ δεν ειπες οτι στα Creative "πληρωνεις design και τη τρελα της creative"? Aυτα τα λενε οσοι δεν εχουν και πολυ σχεση με το χωρο.

Μαλιστα... οκ οτι πεις εσύ απο την μια συμφωνεις μαζι μου ότι τα Τ40 είναι υπερτιμημένα και απο την αλλη ισχυρίζεται ότι δεν πληρώνεις όνομα και design... το ότι ακυρώνεις των ίδιο σου τον εαυτό το έχεις καταλάβει??

Να μην μιλήσω για το γεγονος ότι ξέχασες οτι και εγω έχω τα Τ20 της creative... αλλά τουλαχιστον δεν προσποιούμε ότι έκαν την καλύτερη αγορά του κόσμου.

Μολις πριν απο λιγο εγραψα οτι εκανα 1 μηνα ερευνα αγορας. Ρωτησα τους ιδιους τους χρηστες και διαβασα πολλες εμπειριες.

ΠΟΙΑ ειναι τα καλυτερα? Περιμενω να ακουσω...

Ελπίζω όχι μονο μεσα στο στο forum της Creative :P

Οποιαδήποτε monitor ηχεία του ίδιου price range!!

Δημοσ.

Ωραία. Και τώρα που κατάλαβες τι εννοούσα γιατι δεν απαντάς. Στις συνθέσεις που βλέπεις εδώ είδες πουθενά σε gaming pc (όσο ακριβo και να είναι και το λέω επειδή μίλησες για games) κάρτα ήχου? Όλοι άσχετοι είναι όσοι προτείνουν?

Πολυ φτηνός εντυπωσιασμός αυτό που πήγες να κάνεις με τα 523. Δεν τα ανέφερε κανείς (διάβαζε καλύτερα) και στο κάτω κάτω έχουν την μισή και βάλε τιμή. Αν το θες κι έτσι σαν απόδοση / τιμή είναι καλυτερη αγορά από τα creative.

Δημοσ.

Ωραία. Και τώρα που κατάλαβες τι εννοούσα γιατι δεν απαντάς. Στις συνθέσεις που βλέπεις εδώ είδες πουθενά σε gaming pc (όσο ακριβo και να είναι και το λέω επειδή μίλησες για games) κάρτα ήχου? Όλοι άσχετοι είναι όσοι προτείνουν?

Ακομη δεν κατάλαβες ότι απαντάει και καταλαβαίνει μόνο ότι τον συμφέρει??

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...