Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω στα χερια μου ενα sony xperia ray και το εχω συνδεσει με ενα Samsung Bluetooth.

Το ray βλεπει το Bluetooth, λαμβανω τις κλησεις κανονικα αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να κανω φωνητικη κληση απο το bluetooth. Συγκεκριμμενα αναγνωριζει οτι να΄ναι , ενω με το προηγουμενο κινητο που ειχα (nokia 6700) δεν ειχα κανενα προβλημα.

Απο οτι καταλαβαινω , τα xperia δεν εχουν αναγνωριση ελληνικων φωνητικων εντολων (αν και στα αγγλικα δεν τα καταφερνει και πολυ καλυτερα).

Αυτο ουσιαστικα καθιστα την χρηση του Bluetooth στο αυτοκινητο αδυνατη. Αν ειναι να παρω τα χερια μου απο το τιμονι , να ξεκλειδωσω την οθονη , να επιλεξω την επαφη , το κινητο και να κανω την κληση , ζητω που καηκαμε.

Κανω κατι λαθος ;

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα των Xperia αλλά όλων των Android. Προσωπικά, την φωνητική κλήση την ξήλωσα εντελώς από το κινητό μου (SGS I) γιατί ανακάλυψα ότι ευθυνόταν για τυχαίες κλήσεις σε τυχαία άτομα από τις επαφές. Δηλαδή πατούσα τερματισμό στο BT handsfree, και αν η γραμμή είχε κλείσει από την άλλη πλευρά έστω και μια στιγμή πριν πατήσω εγώ τερματισμό, το κουμπί στο BT ενεργοποιούσε στο κινητό την φωνητική κλήση και φυσικά το κινητό "άκουγε" ό,τι νά'ναι και έπαιρνε όπου να'ναι από τις επαφές. Btw, βγαίνει μόνο με root και δεν ξέρω αν είναι και σε άλλα κινητά τόσο ακίνδυνο όσο είναι στο SGS που σβήνεις εφαρμογές για πλάκα (αρκεί να ξέρεις τί κάνεις).

Για φωνητική κλήση δεν ξέρω αν μπορείς να ηχογραφήσεις δικές σου εντολές (όπως στα απλά τηλέφωνα) αλλά πολλοί χρησιμοποιούν έξτρα εφαρμογές όπως το Cyberon που υποστηρίζει ελληνικά.

Δημοσ.

Μαλλον πρεπει να περιμενουμε να βγει υποστηριξη ελληνικης γλωσσας απο την google.

Παντως , το θεωρω απαραδεκτο. Smartphones και να μην εχουν χαρακτηριστικο που εχουν κινητα 10ετιας.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μαλλον πρεπει να περιμενουμε να βγει υποστηριξη ελληνικης γλωσσας απο την google.

Παντως , το θεωρω απαραδεκτο. Smartphones και να μην εχουν χαρακτηριστικο που εχουν κινητα 10ετιας.

Και εγώ πριν λίγες μέρες πήρα το galaxy mini 2 (το πρώτο μου android - ναι άργησα) και είδα πως δεν έχει πουθενά φωνητική κλήση!!!

Και λέω είναι δυνατόν?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Πραγματικά το κινητό το πήρα γιατί ήταν προσφορά στο πλαίσιο 89ευρώ και το παλιό τα είχε παίξει. Δεν είναι πως χρειάζομαι internet, mail και δε ξέρω γω τι. Απλά λέω αφού το παίρνω σε αυτά τα χρήματα. Και του λείπουν βασικά πράγματα...Δηλαδή έλεος...

smartphone.................

• Moderators
Δημοσ.

Και εγώ πριν λίγες μέρες πήρα το galaxy mini 2 (το πρώτο μου android - ναι άργησα) και είδα πως δεν έχει πουθενά φωνητική κλήση!!!

Και λέω είναι δυνατόν?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Πραγματικά το κινητό το πήρα γιατί ήταν προσφορά στο πλαίσιο 89ευρώ και το παλιό τα είχε παίξει. Δεν είναι πως χρειάζομαι internet, mail και δε ξέρω γω τι. Απλά λέω αφού το παίρνω σε αυτά τα χρήματα. Και του λείπουν βασικά πράγματα...Δηλαδή έλεος...

smartphone.................

Για δες αν δουλευει αυτο

http://videotron.tmtx.ca/faqs/item/?lc=en&p=samsung_galaxymini&a=using_voice_commands

Δημοσ.

Το θέμα είναι να ενεργοποιείται μέσω bluetooth και δεν το καταλαβαίνει καν.

Όταν συνδέεις το bluetooth σε ένα κινητό κανονικά πατάς το κουμπί στο ακουστικό και λες το όνομα/εντολή χωρίς δηλαδή να αγγίξεις το κινητό.

Αν είναι να βγάλω το κινητό, να το ξεκλειδώσω, να πατήσω το μικρόφωνο για να πω την λέξη που σιγά μην καταλάβει ελληνικά ονόματα επαφών τότε απλά το χάνουμε...

BytheWay, η αναγνώριση στην φωνητική αναζήτηση είναι πολύ καλή για αγγλικά μόνο όμως. Του λες τι θέλεις και το βρίσκει στο google αμέσως...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...