Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.

Έχω το εξής προβλημα.Θελω να συνδέσω την κιθάρα με τον Η/Υ και να έχω εφέ κιθάρας με το Guitar Rig.

Έχω μια ondoard κάρτα ήχου της Realtek και μια εξωτερική Fast track της Μ-Audio.

Πάμε στο προβλημα.Εχω βάλει τους drivers ASIO4ALL για να κάνουν την διασύνδεση και προκύπτει το εξής:

Στα Windows 7 64-bit είτε έχω ήχο από το guitar rig εάν τα ηχεία μου ΔΕΝ είναι η προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής αλλά φυσικά δεν έχω ήχο από το υπόλοιπο PC

είτε εάν ΕΙΝΑΙ προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής τα ηχεία έχω ήχο από το PC αλλά δεν έχω από το Guitar Rig γιατί το ASIO4ALL λέει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την θύρα που έχω τα ηχεία γιατί χρησιμοποιείτε ήδη (Πιθανότατα λέει από MS Gs Wavetable Synth)

Στα Windows XP έχω ήχο και από το PC και από το Guitar Rig συγχρόνως αλλα δεν έχω βρει κάποιο τρόπο να πάρω ήχο και από την κιθαρα.Ενω το σήμα φτάνει στην εξωτερική κάρτα ήχου δεν πάει στο PC για να "πάρει" τα εφέ και να βγει από τα ηχεία.

Θα ήθελα τα φώτα σας γιατί κοντεύουν να μου σπάσουν τα νευρά όπως καταλαβαινεται.Ειτε μια λύση για 7 είτε για XP θα με εξυπηρετούσε.

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα.

Υ.Γ 1 Υπάρχει περίπτωση καμιά οικονομική εξωτερική USB κάρτα ήχου να μου λύσει το πρόβλημα καταργώντας την onboard? :huh:

Υ.Γ 2 Έχω tripleboot στο PC οπότε άμα εχετε κανενα αναλυτικο tutorial για το OpenSUSE καλοδεχούμενο και αυτο. :P

Επεξ/σία από Diskolos
Δημοσ.

αν και ακριβώς δεν κατάλαβα τι έχεις κάνει, υποθέτω οτι το πρόβλημα ειναι στις ρυθμίσεις του προγράμματος και των windows και όχι στον ASIO4ALL... αν και μπορεί να σου λέω βλακείες οπότε περίμενε μήπως σου απαντήσει και κανένας που ξέρει..

Δημοσ.

Φίλε μου μακάρι να ήταν από της ρυθμίσεις του προγράμματός.Θα έβαζα στο Google How to κάνω αυτό κι εκείνο και θα ξεμπέρδευα. :unsure:

Δημοσ.

Φίλε μου μακάρι να ήταν από της ρυθμίσεις του προγράμματός.Θα έβαζα στο Google How to κάνω αυτό κι εκείνο και θα ξεμπέρδευα. :unsure:

εδώ:

Στα Windows 7 64-bit είτε έχω ήχο από το guitar rig εάν τα ηχεία μου ΔΕΝ είναι η προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής αλλά φυσικά δεν έχω ήχο από το υπόλοιπο PC

σωστά το έχεις κάνει αλλα οταν λες δεν εχεις ηχο τι εννοεις? κιθάρα ακούς κανονικά?

δεν πάω να το παίξω έξυπνος να βοηθήσω μήπως βγάλουμε άκρη :)

Δημοσ.

Ναι φίλε το καταλαβαίνω. ;)

Εννοώ πως οταν η έξοδος που έχω τα ηχεία δεν είναι προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής ακούω κανονικά την κιθάρα αλλά δεν έχω ήχο από καμία άλλη εφαρμογή πέρα από το guitar rig. Αντίστοιχα όταν είναι προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής ήχου η έξοδος που έχω τα ηχεία μου στην onboard κάρτα ήχου, έχω ήχο από όλες τις εφαρμογές εκτός από το guitar rig.

Δημοσ.

Ναι φίλε το καταλαβαίνω. ;)

Εννοώ πως οταν η έξοδος που έχω τα ηχεία δεν είναι προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής ακούω κανονικά την κιθάρα αλλά δεν έχω ήχο από καμία άλλη εφαρμογή πέρα από το guitar rig. Αντίστοιχα όταν είναι προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής ήχου η έξοδος που έχω τα ηχεία μου στην onboard κάρτα ήχου, έχω ήχο από όλες τις εφαρμογές εκτός από το guitar rig.

κοιτα και αυτο ειναι το λογικό...

ερώτηση, αν και την κάνω τελείως στην τύχη και απο τα λίγα που διάβασα... μήπως το guitar rig εκτώς απο asio έχει επιλογή WASAPI? δοκίμασε να παίξεις με αυτό...

Δημοσ.

Δεν είναι λογικό γιατί αν θέλεις να βάλεις ένα backing track από το youtube η να παίξεις παράλληλα με το Guitar Pro για να μάθεις ένα τραγούδι τότε όλο αυτό σου κάνει την ζωή δύσκολη.

Όσον αφορά την επιλογή που λες υπάρχει αλλά δεν τρέχει καθόλου. Ίσως σε μια ακριβότερη κάρτα ήχου να λειτουργούσε.

Εκτιμώ την γνώμη σου απλώς και εγώ έχω ψάξει στο internet και ότι βρήκα το δοκίμασα. Εδώ και ενάμιση μηνά ψάχνω λύση. Ρωτάω απλώς μήπως το αντιμετώπισε και κάποιος άλλος και έχει βρει κάποιο work around η έχει κάποια εναλλακτική σε πρόγραμμα η drivers που να είναι δοκιμασμένη.

Δημοσ.

Δεν είναι λογικό γιατί αν θέλεις να βάλεις ένα backing track από το youtube η να παίξεις παράλληλα με το Guitar Pro για να μάθεις ένα τραγούδι τότε όλο αυτό σου κάνει την ζωή δύσκολη.

Όσον αφορά την επιλογή που λες υπάρχει αλλά δεν τρέχει καθόλου. Ίσως σε μια ακριβότερη κάρτα ήχου να λειτουργούσε.

Εκτιμώ την γνώμη σου απλώς και εγώ έχω ψάξει στο internet και ότι βρήκα το δοκίμασα. Εδώ και ενάμιση μηνά ψάχνω λύση. Ρωτάω απλώς μήπως το αντιμετώπισε και κάποιος άλλος και έχει βρει κάποιο work around η έχει κάποια εναλλακτική σε πρόγραμμα η drivers που να είναι δοκιμασμένη.

οχι εννοώ ειναι λογικό να μην παίζει αφου ο ήχος των windows προφανώς δεν πάει μέσω asio... γιαυτο δεν ακούς τίποτα απο τα άλλα. όταν θα βάλεις το wasapi στο πρόγραμμα θα διαλέξεις τα ηχεία για προεπιλεγμένο ήχο στα windows, και θα "απενεργοποιήσεις" το asio. λογικά θα πρεπει να παίξει σε θεωρητικό επίπεδο.. κάνε μια δοκιμή ακόμα μήπως και είναι τόσο απλό συνήθως στα απλά κολλάμε :)

Δημοσ.

Ισχύει.Στα απλά κολλαμε.

Το εχω δοκιμαση αλλα αν το κανω ετσι μου δινει το guitar rig σαν επιλογη για εισοδο και για εξοδο μονο την onboard καρτα ηχου.Δεν μου δινει σαν επιλογη για εισοδο την εξωτερικη καρτα ηχου και για εξοδο την onboard.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά γιατί τα λες λίγο μπερδεμένα. Απλά θα σου πω λίγα πράγματα, μπας και ξεμπερδευτείς. Καταρχής η κιθάρα θα συνδεθεί με την maudio.

Όταν χρησιμοποιείς ASIO, οι ήχοι των windows γίνονται mute. Δεν έχει καμία σημασία ποια κάρτα έχεις προεπιλεγμένη στα windows (στις ιδιότητες ήχου) Αν θες να ακούς την κιθάρα σου από την m-audio, πολύ απλά συνδέεις τα ηχεία σου με την έξοδο της m-audio, επιλέγεις την m-audio στις ρυθμίσεις asio4all (εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεων των windows) και τελείωσες.

Για να ακούσεις τον ήχο της κιθάρας μέσω της onboard αυτή τη φορά, από το Guitar Rig, νομίζω δε γίνεται. Θα πρέπει πρώτα να ανοίξεις ένα daw (Sonar, Cubasis κλπ), να ενεργοποιήσεις και τις 2 κάρτες ήχου στο εικονίδιο του asio4all, μετά να φορτώσεις το guitar rig ως vst στο DAW και να επιλέξεις στο daw ως έξοδο την onboard και είσοδο την m-audio. Και να ενεργοποιήσεις το κουμπί monitor του track όπου είναι το guitar rig.

Δημοσ.
Δηλαδή η πιθανότητα του να ακούω την κιθάρα και τους ήχους από το υπόλοιπο σύστημα συγχρόνως αποκλείεται?

Δε γίνεται να παίζει και το guitar rig και το guitar pro ταυτόχρονα.

Μπορείς όμως να κάνεις ένα κόλπο. Να κάνεις export το τραγούδι του guitar pro (σε wav) και να το παίξεις από το tapedeck του guitar rig. Η ακόμα καλύτερα να κατεβάσεις κανονικό backing track και να το παίξεις πάλι στο guitar rig.

Με το guitar rig μπορείς να αλλάξεις και το τέμπο ενός κομματιού.

Δημοσ.

εφόσον έχεις την m-audio θα διαλέξεις αυτή σαν προεπιλεγμένη κάρτα στα windows.

η m-audio έχει δικούς της asio drivers οπότε προτίμησε αυτούς γιατί ο asio4all είναι software emulated driver kai oxi native.

από κει και πέρα άμα δεν έχεις κάρτα που να είναι wasapi δε πρόκειται να έχεις μαζί asio και windows system sounds.

και όταν έχεις ένα πρόγραμμα που δεσμεύει τον ασιο δε μπορείς να έχεις και δεύτερο πρόγραμμα με ασιο.

Δημοσ.

Δε γίνεται να παίζει και το guitar rig και το guitar pro ταυτόχρονα.

Μπορείς όμως να κάνεις ένα κόλπο. Να κάνεις export το τραγούδι του guitar pro (σε wav) και να το παίξεις από το tapedeck του guitar rig. Η ακόμα καλύτερα να κατεβάσεις κανονικό backing track και να το παίξεις πάλι στο guitar rig.

Με το guitar rig μπορείς να αλλάξεις και το τέμπο ενός κομματιού.

Αυτό οκ πολύ σωστό και το κάνω ήδη αρκετό καιρό. Απλώς είπα ένα απλό παράδειγμα.Να πω ένα άλλο.Να έχω ανοιχτό το band in a box και να παιζω μπας και γλυτωσω για λιγο και απο το μετρονομο που κοντευει να με στειλει στο ψυχιατριο. :P

από κει και πέρα άμα δεν έχεις κάρτα που να είναι wasapi δε πρόκειται να έχεις μαζί asio και windows system sounds.

Ποια κάρτα να είναι wasapi η onboard ,η εξωτερική η και οι δυο?

Δημοσ.

Το wasapi ξέχασέ το. Δεν κάνει για κιθάρα, γιατί θα 'χεις μεγάλη καθυστέρηση (latency). Ό,τι καταφέρεις θα'ναι με το asio. Άλλη λύση είναι το direct monitoring. (το υποστηρίζει η maudio) Με το direct monitoring θα ακούγεται η κιθάρα ανεξάρτητα από το τι πρόγραμμα τρέχεις εκείνη τη στιγμή. Το μόνο κακό είναι ότι θα ακούς τον καθαρό ήχο της, δηλαδή χωρίς παραμόρφωση, delay κλπ. Εκτός αν έχεις πεταλάκι ή πολυεφέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...