Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Όπως λέει και ο τίτλος, έχω μια απορία αν ο ήχος που δίνει η μητρική αξίζει για πιο απαιτητικές ανάγκες.

Για παράδειγμα έχω την Asus P7P55D-E και θέλω να κάνω σύνδεση με spdif στον ενισχυτή sony που βγάζει 5.1. Γενικά τα ηχεία και ο ενισχυτής είναι πολύ καλά. Όταν βλέπω ταινίες με το WD live player ο ήχος είναι απίστευτος. Τώρα με την συγκεκριμένη μητρική θα έχω ανάλογο ήχο?

Μιας και έκανα αναβάθμιση και της κάρτας γραφικών θέλω να δοκιμάσω καμιά ταινία και παιχνίδια με 5.1 ήχο αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τις onboard κάρτες ήχου...

• Super Moderators
Δημοσ.

Από την στιγμή που παίζεις με spdif δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα η κάρτα ήχου μιας και τα πάντα θα τα κάνει ο ενίσχυτής σου...

Δημοσ.

Α οκ. Νόμιζα ότι παίζουν ρολο και οι ρυθμίσεις. Αλλα όπως είδα όταν κάνω επιλογή spdif δεν μου δίνει ρυθμίσεις. Μόνο mute και αυξομειωση έντασης.

Άρα οι υπόλοιπες ρυθμίσεις θα είναι απο τον ενισχυτη... Θα το δοκιμάσω το απόγευμα...

Δημοσ.

Οπως λεει και ο φιλος Thresh απο την στιγμη που δουλευεις με spdif το digital to analog conversion γινεται στον ενισχυτη σου οποτε το DAC του παιζει αμεσο ρολο στην ποιοτητα του σηματος.Οσο για τις ενσωματωμενες καρτες μην σκας,εχουν βελτιωθει αρκετα σε σχεση με το παρελθον.

Δημοσ.

Από την στιγμή που παίζεις με spdif δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα η κάρτα ήχου μιας και τα πάντα θα τα κάνει ο ενίσχυτής σου...

+1

Το αυτο.

Απο την στιγμη που συνδεεις την καρτα ηχου ψηφιακα μεσω spdif με τον ενισχυτη σου και εχεις επιλεξει ac3 και dts passthrough, τοτε δεν παιζει κανενα ρολο η καρτα ηχου.

Μαλιστα στις ταινιες που θα εχεις passthrough ουτε καν αυξομειωση της εντασης δεν θα μπορεις να κανεις απο το sound output των windows.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...