Προς το περιεχόμενο

Apple Magic Mouse / Magic Trackpad ή όχι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάρω το Magic Mouse. Ή το Magic Trackpad. Ή και τα δύο. :devil:

Έχω κάποια κολλήματα όμως. Το Magic Mouse, ξέρω ότι μπορεί να ρυθμιστεί για να έχει αριστερό και δεξί κουμπί όπως ένα απλό ποντίκι. Το γίνεται με το μεσσαίο όμως (το ροδάκι); Δε το θέλω μόνο για scrolling, αλλά με αυτό έχω συνηθίσει να κλείνω τα tabs στον FF, οπότε δε μπορώ να μην έχω μεσσαίο κουμπί.

Έπειτα, βολεύει για σκληρή χρήση; Δηλαδή πολύωρη καθημερινή επαφή με τον Η/Υ; Δεν ασχολούμαι με gaming ή κάτι τέτοιο, αλλά το χέρι μου πηγαίνει από το πληκτρολόγιο στο ποντίκι λες κι έχει υδραυλικό σύστημα.

Δε θέλω δηλαδή «ψιλοκολλήματα» του 0,1 sec τα οποία όμως αρκούν για να σου σπάσουν τα νεύρα όταν είσαι στον υπολογιστή συνέχεια. Θέλω απόλυτα smooth λειτουργία, όπως ακριβώς με ένα ποντίκι κανονικό, ή και ακόμα πιο πολύ.

Έπειτα, το Magic Trackpad πως τα πάει; Αποκρίνεται άμεσα και με ακρίβεια, όπως π.χ. η οθόνη ενός iPhone; Ή μερικές φορές κολλάει, άλλες δε καταλαβαίνει, κλπ; Έχω ρυθμίσει το trackpad του laptop μου (Dell Inspiron- υπογραφή) να κάνει scrolling με κάθετο swipe δύο δαχτύλων, αλλά η απόκρισή του είναι απογοητευτική. Το Magic Trackpad πως τα πάει;

Δημοσ.

αν το track pad είναι σαν αυτό των mac book τότε ναι είναι απείρως καλύτερο από το del inpiron... απο το dell γράφω τώρα και κάθε φορά γελάω με την προσπάθεια μεταφοράς των gesture στα απλά λαπτοπ.... Αμα δεν το χεις ρε dell δεν το προσπαθείς καν... Το magic mouse καλο, αλλα σπάστικα που στην άκρη του μετά από πολύ χρήση το aluminio ξέφτισε.....

Δημοσ.

Έχω το magic mouse στο MBP μου.

Στην αρχή δεν με βόλευε. Μετά από λίγο καιρό μου έκατσε όμως αρκετά καλά. Το κακό με το magic είναι πως έχει τρομερές δυνατότητες αλλά στο SL που έχω η Apple δεν εκμεταλλεύεται ούτε το 1/10.

Δεν ξέρω πως είναι στο Lion.

Όμως, εάν πάρεις magic mouse με το Bettettouchtool θα είναι σαν να παίζεις πιάνο στο mouse.

Με έχει βολέψει. Θα στο πρότεινα.

Για το trackpad δεν ξέρω. Με το trackpad του MBP όμως έχω βολευτεί πάρα πολύ. Ειδικά τα gestures είναι σωτήρια. Βέβαια, είναι αλλιώς να έχεις μικρή απόσταση από το trackpad στο keyboard. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα βόλευε ένα trackpad εάν δεν είναι τόσο κοντά με τα πλήκτρα όσο είναι στα φορητά.

Δημοσ.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το Magic Trackpad. Έχω δουλέψει σε Trackpad από Mac Book Pro και μπορώ να πω ότι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά.

Θεωρώ όμως ότι είναι καλό όσο μπορεί να είναι ένα trackpad. Το mouse πάντα είναι πιο εύχρηστο κατά την γνώμη μου.

Το Magic Mouse έχει μερικά από τα παρακάτω προβλήματα.

Πολλές φορές χάνει τη σύνδεση. Οι αναφορές είναι διάφορες. Μέχρι που διάβασα ότι είναι λόγω επαφών με τις μπαταρίες. Όταν το mouse σηκώνεται από το mousepad και ξαναακουμπήσει από τον κραδασμό συμβαίνει αυτό. Πράγματι το δοκίμασα να το χτυπήσω στο γραφείο και έγινε. Τώρα που το προσπαθώ βέβαια δεν γίνεται. Παρόλα αυτά, σημασία έχει ότι συμβαίνει.

Κάποιες φορές το δεξί κλικ το καταλαβαίνει ως αριστερό και αυτό επειδή δεν έχει παρά μόνο ένα Hardware Button. Το δεξί κλικ είναι αποτέλεσμα του αισθητήρα και του πατήματος του ενός και μοναδικού κουμπιού.

Δεν γλιστράει τόσο εύκολα. Έχω δοκιμάσει διάφορες επιφάνειες και δεν μπορώ να πω ότι είναι βούτυρο.

Επειδή όπως είπα και παραπάνω δεν έχει Hardware Button για δεξί κλικ. Αν παίξεις κάποιο παιχνίδι πρώτου προσώπου έστω και από αυτά που υπάρχουν στο App Store, δεν μπορείς να κάνεις δεξί κλικ για στόχευση και αριστερό για να πυροβολήσεις.

Από την άλλη μεριά είναι κομψό όμορφο και ταιριάζει με τον Mac.

Στο Lion τα Gestures είναι πολύ χρήσιμα.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SOLSIKI0eSc

επίσης με 50€ παίρνεις logitec mx perfomance ποντικάρα και όχι 70€ για το σαπιο το magic mouse.

Δεν συγκρίνεται είναι η αλήθεια. Το MX Performance το χρησιμοποιώ στο PC και είναι ότι καλύτερο έχω ακουμπήσει. Το έβαλα για λίγο στο Mac και ήταν άλλη κατάσταση τελείως. Δυστυχώς όμως δεν είχα τα Gestures που είναι καλό να υπάρχουν στο Lion.

Γίνεται να αλλάζουμε Desktops με κάποια συντόμευση στο πληκτρολόγιο, χωρίς τα Gestures; Εννοώ να πηγαίνουμε δεξιά αριστερά και όχι να κάνουμε το "expose".

Δημοσ.

Το trackpad είναι ακριβώς το ίδιο όπως στο macbook με τη διαφορά ότι είναι μεγαλύτερο από το 13άρι μοντέλο που έχω εγώ. Αν έχεις συνηθίσει στα gestures, είναι απόλαυση στη χρήση. Το mouse της apple δεν το χρησιμοποίησα σχεδόν καθόλου, δεν μπορώ ποντίκια με μπαταρίες γιατί μου κάθονται βαριά και με χαλάνε μια και είχα συνηθίσει σε top wired πανάλαφρα gaming ποντίκια μέχρι τώρα.

Δημοσ.

χρησιμοποιω εδω και 2 μηνες το trackpad με ενα mac mini Που πηρα,δεν ειχα ποτε καλη εμπειρια με trackpad απο laptop στο παρελθον.Τα θεωρουσα σπαστικα,ομως το Magic trackpad δεν εχει καμια σχεση ειναι γρηγορο τα gestures ειναι φοβερα και δεν κουραζει οσο θα νομιζες.Δοκιμασε το βεβαια αν μπορεις πριν το παρεις.Το μοναδικο προβλημα που μου εκανε εμενα αλλα το ελυσα,ηταν οτι ειχε προβλημα με την συχνοτητα του wifi και κολαγε οταν κατεβαζα.Το προβλημα λυθηκε οταν αλλαξα καναλι στο wifi.

Δημοσ.

Προσωπικά έχω αγοράσει 2-3 φορές Magic mouse και άλλες τόσες τα πούλησα. Έχω την εντύπωση ότι η Apple έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο design και άφησε σε δεύτερη μοίρα την χρηστικότητα. Κομψοτέχνημα αισθητικά αλλά ποτέ δεν με βόλεψε ιδιαίτερα και δεν είμαι μόνος. To πιθανότερο είναι ότι θα δούμε τον διάδοχο του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Magic Τrackpad στον αντίποδα έχει καταπληκτική απόκριση ΑΛΛΑ σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως ένα mouse. (π.χ σε επεξεργασία φωτογραφίας).

Είναι εκπληκτικό-αναντικατάστατο στο να το έχεις ενσωματωμένο σε έναν φορητό υπολογιστή όπως το MACBOOK, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το επέλεγα για ένα imac ή ένα άλλο σταθερό μηχάνημα.

Για το Hackintosh μου χρησιμοποιώ ένα σχετικά φτηνό bluetooth mouse της Logitech (Μ555b) το οποίο έχει πλήρως προγραμματιζόμενα buttons και επίσημους drivers για MAC.

Δημοσ.

Το magic mouse ξεχασε το, ειναι απο τα χειροτερα ποντικια που κυκλοφορουν. Εχει και κακη κινηση/κυλιση.

Το magic trackpad ειναι κατι διαφορετικο και ισως να αξιζει(αλλωστε ειναι το καλυτερο touchpad), αλλα ποιος ο λογος να χρησιμοποιεις trackpad οταν θα μπορουσες να χρησιμοποιεις ποντικι?

Γνωμη μου ειναι να παρεις ενα ποιοτικο logitech ποντικι και να μην ασχοληθεις με το φθηνιαρικο magic mouse , που καλα-καλα δεν μπορει να κανει δεξι κλικ αν δεν σηκωσεις τον δεικτη(δακτυλο) του χεριου σου απο την αριστερη μερια του ποντικιου.

Ενα logitech ποντικι με εξτρα κουμπια που θα τα ρυθμισεις για back,forward,expose,show desktop(γενικοτερα μπορεις να βαλεις σχεδον ολα τα gestures να γινονται με κουμπια, πραγμα πολυ πιο βολικο απο τα gestures του magic mouse), middle click, open link in a new tab κλπ θα σου λυσει τα χερια.

Για να καταλαβεις ποσο πιο βολικο και ξεκουραστο ειναι να κανεις πχ back σε μια σελιδα πατωντας το πλαινο κουμπι ενος ποντικιου αντι να "σχεδιαζεις" gestures πανω σε μια επιφανεια οπως του magic mouse,

σκεψου οτι για να κανεις click στο back button ενος logitech mouse ουσιαστικα ουτε που χρειαζεται να κουνησεις τα δακτυλα σου(πχ ενας που καθεται διπλα σου, δεν θα δει καν οτι κουνηθηκε το χερι σου), ενω στο magic mouse θα πρεπει να κουνησεις σχεδον ολο σου τον καρπο, χωρια τα δακτυλα σου που θα πρεπει να σχεδιασουν την κινηση.

Τωρα πολλαπλασιασε αυτην την κινηση(ή αλλες παρομοιες, πχ expose) επι ποσες φορες την κανεις μεσα σε μια μερα, προσθεσε οτι το σχημα του magic mouse δεν ειναι καθολου βολικο,εχε υποψην σου και το συνδρομο καρπιαιου σωληνα και τοτε παρε την αποφαση σου.

Δημοσ.

Κάποιες φορές το δεξί κλικ το καταλαβαίνει ως αριστερό και αυτό επειδή δεν έχει παρά μόνο ένα Hardware Button. Το δεξί κλικ είναι αποτέλεσμα του αισθητήρα και του πατήματος του ενός και μοναδικού κουμπιού.

Ναι. Για να καταλάβει δεξί κλικ πρέπει να πατήσεις με το δάχτυλο στη δεξιά πλευρά του ποντικιού ΧΩΡΙΣ να ακουμπάς άλλο δάχτυλο στην αριστερή πλευρά γιατί τότε θεωρεί πως κάνεις αριστερό κλικ.

Δεν μπορείς να πεις πως είναι και ο καλύτερος τρόπος χρήσης ποντικιού... ;)

Δημοσ.

Δεν συγκρίνεται είναι η αλήθεια. Το MX Performance το χρησιμοποιώ στο PC και είναι ότι καλύτερο έχω ακουμπήσει. Το έβαλα για λίγο στο Mac και ήταν άλλη κατάσταση τελείως. Δυστυχώς όμως δεν είχα τα Gestures που είναι καλό να υπάρχουν στο Lion.

Προτεινω να βαλεις το usb overdrive.

Εκτος οτι ρυθμιζει το acceleration για να ειναι πιο ομαλο/σωστο(γιατι το default mouse acceleration στο Mac os ειναι απαραδεκτο και δεν ρυθμιζεται* και για αυτο εχουν κακη κινηση πολλα ποντικια στο mac os), μπορεις να ρυθμισεις τα παντα για τα κουμπια του.

Μπορεις ακομα να ρυθμισεις να κανουν διαφορετικο πραγμα τα κουμπια αναλογα με το ποιο προγραμμα τρεχει.

Και φυσικα μπορεις να εχεις ολα σχεδον τα gestures σαν button clicks, κατι πολυ πιο βολικο και ξεκουραστο απο το να σχεδιαζεις πανω σε μια επιφανεια οπως στο magic mouse.

Εδω μαλιστα ενας ευκολος τροπος για να βαλεις shortcuts(για μερικες λειτουργιες. Για ολες βαλε το usb overdrive) στα extra buttons χωρις εξτρα προγραμματα:

27y50k9.jpg

Γίνεται να αλλάζουμε Desktops με κάποια συντόμευση στο πληκτρολόγιο, χωρίς τα Gestures; Εννοώ να πηγαίνουμε δεξιά αριστερά και όχι να κάνουμε το "expose".

Εδω εισαι:

http://gigaom.com/apple/get-around-easier-in-lion-with-keyboard-shortcuts/

main-qimg-5a0cc52123f12c132fbf447030f2151a

Μαλιστα, αφοτου ορισεις το keyboard shortcut, μπορεις με το usb overdrive να βαλεις το ιδιο keyobard shortcut να εκτελειται οταν πχ κανεις δεξια ή αριστερα την ροδελα του ποντικιου(που η default λειτουργια τουγενικοτερα δεν πολυχρησιμοποιειται) και ετσι να αλλαζεις spaces και με κανονικο ποντικι με ενα απλο πατημα κουμπιου.

*

Δες και εδω για να καταλαβεις:

Mac OS X's Mouse Acceleration Problem

Mac OS X annoyances: What’s up with the mouse acceleration?

Επισης , δες και την προταση του kebinB για καλυτερο mouse acceleration:

Σωτηρεία στο mouse acceleration.

Υπαρχει παντως και η αποψη που λεει οτι η κινηση του mouse στο mac os x θα ειναι παντα προβληματικη, ακομα και αν ρυθμισεις το acceleration με αυτα τα προγραμματα, γιατι απλα το mac os x εχει μεγαλυτερο lag/latency στην κινηση του ποντικιου σε σχεση με τα windows/linux.

The cause for all your Mac OS X mouse annoyances

Ισως να μην ειναι τυχαιο οτι οσοι δουλευουν και σε windows, στο mac os x δυσκολευονται αρκετα στο να εχουν το ιδιο smooth και αμεση αποκριση απο το ποντικι. (ακομα και αν χρησιμοποιουν το ιδιο ποντικι)

Το παρατηρεις πιο ευκολα σε fps παιχνιδια.

Δημοσ.

ctrl+δεξιά/αριστερά :mrgreen:

Δημοσ.

Μάλιστα, μάλιστα. Οπότε το Magic Mouse φεύγει από τη μέση. Καλά αυτή η Apple ένα σωστό ποντίκι δε μπορεί να βγάλει; Πιο παλιά είχα αγοράσει το Mighty Mouse και ήταν άθλιο, τώρα και το καινούριο το ίδιο σκ_τά το έκαναν;

:mrgreen:

Για ποντίκι στον iMac μένω στο πιστό μου Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000. :)

Και το σκέφτομαι για το αν θα υπάρξει αγορά του Magic Trackpad ως συμπληρωματικό.

Δημοσ.

Πάντως, αν και είναι πολύ βολικό (για εμένα τουλάχιστον) το trackpad στο MBP μου, δεν ξέρω πόσο βολικό θα είναι σε έναν σταθερό Apple Η/Υ.

Στο MBP η απόσταση από το πληκτρολόγιο στο trackpad είναι ελάχιστη. Μπορείς να πας από το ένα στο άλλο σχεδόν χωρίς να κουνήσεις τα χέρια σου. Ή, ακόμα και εάν είσαι με το ένα χέρι στο trackpad και με το άλλο στο keyboard, τα χέρια σου είναι σε αρκετά βολική θέση.

Σε έναν σταθερό Apple Η/Υ, όπου το keyboard είναι ξεχωριστό από το trackpad δεν ξέρω πόσο θα σε βολέψει.

Δημοσ.

Εγώ έχω το magic mouse μόνο και μόνο για τα gestures. Με το BetterTouchTool απλά κάνεις ότι θέλεις... Δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχω κάνει και όσον αφορά το acceleration είναι μια χαρά. Το μετάνιωσα όμως που δεν πήρα το magic trackpad :cry:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...