Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Το αγορι δεν εχει να χασει καποιον παρθενικο υμενα ουτε και κινδυνευει να εκτεθει οπως τα κοριτσια.

Welcοme to 1952.

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με πρόλαβες.

Κανείς δεν κάθεται ισόβια Ντινάρα. Χώρια που μετά από λίγα χρόνια μπορεί να πάρει άδεια και για λίγες μέρες κυκλοφορεί ελεύθερος. Τι τον εμποδίζει να ξανακάνει το ίδιο; Μήπως το συνέτησε η φυλακή;

ο οποιοσδηποτε φυλακισμενος μπορει να βγει και να ξανακανει το ιδιο που εκανε.αρα να τους καθαρισουμε ολους?

ο βιασμος ειναι ανωτερο απο δολοφονια?

γιατι να τιμωρειται ο βιασμος σε θανατο και οχι η δολοφονια?

Δημοσ.

Σωστό. Αμά πεθάνει κάποιος, πάει πέθανε. Τι είδους τιμωρία είναι αυτή; Μπόρει να εκλιπαρούν όλοι αυτοί οι εγκληματίες (είτε είναι βιαστές, δολοφόνοι, παιδόφιλοι, κουμουνιστες, κτλ.) να μην τους καταδικάσουν σε θάνατο αλλά αν κάτσουν και το καλοσκεφτούν, χάρη τους κάνουν. Και ειδικά στις μέρες μας που αυτό θα γίνεται ανθρώπινα με ένεση. Ούτε που θα το καταλάβουν ότι πέθαναν. Οι κωλόφαρδοι.

Τώρα, άμα ζεις σε καμιά μη-δυτική χώρα και σε πιάσουν να έχεις κάνει κάποιο από τα παραπάνω, τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Γιατί, καλύτερα 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή παρά 10-20-30 δευτερόλεπτα βασανιστικού θανάτου και μετά ελεύθερη μετά θάνατον ζωή.

Δημοσ.
Τώρα, άμα ζεις σε καμιά μη-δυτική χώρα και σε πιάσουν να έχεις κάνει κάποιο από τα παραπάνω, τότε κλάφτα Χαράλαμπε.

μπα,στις μη-δυτικες χωρες μια χαρα περνανε οι βιαστες ενηλικων και ανηλικων.τα θυματα τους ειναι συνηθως που λιθοβολουν.πολιτισμος.

Δημοσ.

Αν εσύ θες να δείχνεις κατανόηση σ' αυτόν που βίασε το 6χρονο, να σε χαίρεσαι.

Καμία κατανόηση. Απλώς είμαι της φρικιαστικά προοδευτικής άποψης πως η νομοθεσία πρέπει να είναι ανεξάρτητη των συναισθημάτων που προκαλεί ένα έγκλημα. Έχω δει με τα μάτια μου, μεταξύ άλλων, βιασμένο νεογνό -όσο κι αν ήθελα να πεθάνει αυτός που το έκανε, ξέρω πως αν τον είχα μπροστά μου δεμένο με ένα πιστόλι στο χέρι, δε θα μπορούσα να του την ανάψω. Όχι γιατί δεν του άξιζε, αλλά γιατί εγώ δεν έχω την αξία να κρίνω μια ανθρώπινη ζωή.

Και είναι και ασύμφορο, ισόβια και θάνατοι. Τι έγιναν τα καταναγκαστικά έργα;

Δημοσ.

Μην το λες..

Τώρα για το να εκτεθεί, εννοείς κοινωνικά;

To μικρο αγορι αμα απαυτωσει μια γυναικα δεν εχει να παθει τιποτα, ουτε κοινωνικη κατακραυγη ουτε ψυχολογικα τραυματα.

Με το κοριτσι βεβαια ειναι πολυ διαφορετικα τα πραγνατα. Εδω ακομα και ενηλικα κοριτσια αν συμβει κατι που παραβιαζει τους καθιερωμενους κοινωνικους ηθικους κανονες πεφτουν ολοι να τη φανε.

Δημοσ.
Όχι γιατί δεν του άξιζε, αλλά γιατί εγώ δεν έχω την αξία να κρίνω μια ανθρώπινη ζωή

αυτος που βιασε το νεογνο ειναι τερας.που την ειδες την ανθρωπινη ζωη;

Δημοσ.

Ναι, δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν είναι τέρας.

Και γενικά ρε παιδί μου, το να κάνεις κάτι άσχημο δεν δικαιολογείται από το αν ο άλλος έχει κάνει κάτι (πιο) άσχημο.

Δημοσ.

Ναι, δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν είναι τέρας.

Και γενικά ρε παιδί μου, το να κάνεις κάτι άσχημο δεν δικαιολογείται από το αν ο άλλος έχει κάνει κάτι (πιο) άσχημο.

Πέρα από την πολιτική ορθότητα του post σου.

Αυτό είναι το κακό μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί την ευγένεια και την νοημοσύνη σου και να πράττει ή να λέει ο,τι θέλει, μη φοβούμενος για σοβαρές συνέπειες. Ενώ σε λιγότερο πολιτισμένες κοινωνίες, μετράνε τα λόγια τους και προσέχουν περισσότερο τι κάνουν γιατί έχουν και λίγο το φόβο μην έρθει ο άλλος και τους σπάσει το κεφάλι. Δεν παίρνουν όλοι από επιχειρήματα. Με τρώει να σε ρωτήσω "αν ήταν το δικό σου παιδί τι θα έκανες" αλλά θα χαρακτηριστώ γραφικός.

Συμφωνώ με το ότι η νομοθεσία πρέπει να είναι ανεξάρτητη των συναισθημάτων, αλλά όπως και να το κάνουμε οι άνθρωποι δεν είναι αναίσθητοι και ο νομοθέτης δεν είναι πάντα νηφάλιος. Τα συναισθήματά τους, επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Το αναφέρω σαν γεγονός αυτό και όχι σαν σωστό.

Και επειδή το σύστημα είναι, σε πολλές περιπτώσεις, φτιαγμένο για να προφυλάσσει τον εγκληματία και όχι τον αθώο πολίτη, το καλύτερο για μένα είναι να είσαι μεν ψύχραιμος και συγκρατημένος αλλά σε κάθε περίπτωση να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις μια απειλή. Να μην είσαι πολεμοχαρής αλλά να είσαι ετοιμοπόλεμος. Μπορεί όταν σε χαστουκίσει κάποιος, το "ευγενικό" να είναι να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο (ή τουλάχιστον έτσι να κηρύττεις), προσωπικά εγώ σαν μη υποστηρικτής της πολιτικής ορθότητας, θα του έκοβα το χέρι από τον ώμο και θα του το έβαζα στον κώλο(ή τουλάχιστον.. έτσι κηρύττω). Για να μην μπερδεύουν, οι κακοήθεις, την ευγένεια με την αδυναμία.

Δημοσ.

Πέρα από την πολιτική ορθότητα του post σου.

Αυτό είναι το κακό μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί την ευγένεια και την νοημοσύνη σου και να πράττει ή να λέει ο,τι θέλει, μη φοβούμενος για σοβαρές συνέπειες. Ενώ σε λιγότερο πολιτισμένες κοινωνίες, μετράνε τα λόγια τους και προσέχουν περισσότερο τι κάνουν γιατί έχουν και λίγο το φόβο μην έρθει ο άλλος και τους σπάσει το κεφάλι. Δεν παίρνουν όλοι από επιχειρήματα. Με τρώει να σε ρωτήσω "αν ήταν το δικό σου παιδί τι θα έκανες" αλλά θα χαρακτηριστώ γραφικός.

Συμφωνώ με το ότι η νομοθεσία πρέπει να είναι ανεξάρτητη των συναισθημάτων, αλλά όπως και να το κάνουμε οι άνθρωποι δεν είναι αναίσθητοι και ο νομοθέτης δεν είναι πάντα νηφάλιος. Τα συναισθήματά τους, επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Το αναφέρω σαν γεγονός αυτό και όχι σαν σωστό.

Και επειδή το σύστημα είναι, σε πολλές περιπτώσεις, φτιαγμένο για να προφυλάσσει τον εγκληματία και όχι τον αθώο πολίτη, το καλύτερο για μένα είναι να είσαι μεν ψύχραιμος και συγκρατημένος αλλά σε κάθε περίπτωση να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις μια απειλή. Να μην είσαι πολεμοχαρής αλλά να είσαι ετοιμοπόλεμος. Μπορεί όταν σε χαστουκίσει κάποιος, το "ευγενικό" να είναι να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο (ή τουλάχιστον έτσι να κηρύττεις), προσωπικά εγώ σαν μη υποστηρικτής της πολιτικής ορθότητας, θα του έκοβα το χέρι από τον ώμο και θα του το έβαζα στον κώλο(ή τουλάχιστον.. έτσι κηρύττω). Για να μην μπερδεύουν, οι κακοήθεις, την ευγένεια με την αδυναμία.

Ανάμεσα στο άλλο μάγουλο και το κομμένο χέρι βέβαια...

Δημοσ.

Ανάμεσα στο άλλο μάγουλο και το κομμένο χέρι βέβαια...

Υπάρχει το ενδιάμεσο αλλά σε αυτούς που είναι έτοιμοι να σου καταστρέψουν τη ζωή, κόβεις κατευθείαν στο ψητό χωρίς μα και μου. ^_^

Δημοσ.

Υπάρχει το ενδιάμεσο αλλά σε αυτούς που είναι έτοιμοι να σου καταστρέψουν τη ζωή, κόβεις κατευθείαν στο ψητό χωρίς μα και μου. ^_^

[...]σταματήστε να συγχέετε την ταπεινή αισθητική και οργή σας με το ασύλληπτα μεγαλύτερο concept δόμησης ενός νομικού πλέγματος. Δε μας νοιάζει τι θα κάνατε σε όποιον σας σκότωνε το παιδί και δε μας νοιάζει πόσα πυρωμένα σίδερα θα χαραμίζατε ανά παιδεραστή -επειδή ακριβώς μετά από 100.000 χρόνια τόσο ο εγκληματίας όσο και ο θιγμένος αδυνατεί να ξεχάσει το ζώο μέσα του, υπάρχουν οι νόμοι και η θανατική ποινή βάσει αυτού είναι ένας αντι-νόμος, μια προσπάθεια "δικαίωσης" του ουγκ-σκοτώσω-μπάσταρδο-που-με-έκανε-να-κλαίω.

Δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε, διαφωνούμε και όλα καλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...