NinjaMan Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Έχω τον θείο μου ο οποίος μένει στον πάνω όροφο από εμένα και είναι στην ηλικία των 65 ετών. Την συγκεκριμένη ερώτηση την θεωρώ πολύ σημαντική και πιστεύω ότι ενδεχομένως μπορεί να βοηθήσει πολλά άτομα με το ίδιο πρόβλημα. Ο θείος μου λοιπόν δεν έχει κάτι με το οποίο να απασχολείται στον ελεύθερο χρόνο του κάθε μέρα και το μόνο που κάνει είναι να φτιάχνει καφέδες, να καπνίζει τσιγάρα, λίγη τηλεόραση και μετά back to sleep. Το βλέπω όμως και ο ίδιος ότι αυτός ο τρόπος ζωής είναι πολύ μονότονος και μίζερος και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος σύλλογος για ηλικιωμένους ή κάποια ενασχόληση, παιχνίδι με κατασκευές κτλ. που θα μπορούσαν να κάνουν. Η μητέρα μου πριν 2 χρόνια τον είχε γράψει σε έναν τέτοιο σύλλογο απασχόλησης αλλά σταμάτησε να πηγαίνει μετά από 1 χρόνο γιατί δεν του άρεσε ο κόσμος που συναναστρεφόταν εκεί μέσα. Μας είπε ότι έβλεπε πολλούς τρελούς... κυριολεκτικά! Α, ξέχασα να πω ότι εγώ και ο θείος ζούμε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ακούω ιδέες, παρακαλώ..! Σημείωση: Για να σας προλάβω, έχω δοκιμάσει να κρατήσω για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα κατοικίδιο, σκύλο, αλλά απαιτείται και κάποια φροντίδα όπως διατροφή, εμβόλια κτλ. τα οποία είναι πολύ δύσκολο να καλυφτούν συν του ότι ένα κατοικίδιο είναι σαν μωρό. Ο θείος δεν είναι ικανός για να το φροντίζει μόνος του και αυτό από μόνο του αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Οπότε κρατήστε αυτή την "λύση" απ'έξω.
gilardino Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 διμετρη ρωσιδα...η καλυτερη απασχοληση...
kgkatzi Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μπορεί να πάει στα ΚΑΠΗ. Επίσης σε κάθει γειτονιά υπάρχει και ένα καφενείο που μαζεύει τους γέρους. Τη λύση σκυλί μην την υποτιμάς, ο πατέρας μου αν δεν είχαμε το σκυλί, όλη μέρα τηλεόραση θα έβλεπε. Αν όλα αποτύχουν μπορεί να πάει μια βόλτα απο το χωριό αν υπάρχει σπίτι Sent from my iPhone using Insomnia
Chrisxxx Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Χωριο αν υπάρχει και μια μικρη έκταση να κανει κηπο. Οικονομία και απασχόληση + καλή διατροφη.
totem_lost Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μπορείς να του δείξεις πως να μπαίνει στο internet, να κοιτάει πράγματα που τον ενδιαφέρουν, να κατεβάζει ταινίες να βλέπει ίσως. Επίσης 65 δεν είναι και τόσο ηλικιωμένος, ίσως θα του άρεσε να γραφτεί σε κάποιο γυμναστήριο, να κάνει λίγη χαλαρή γυμναστική, θα κάνει πολύ καλό και στην υγεία του (αν κόψει και τα τσιγάρα!)
NinjaMan Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 διμετρη ρωσιδα...η καλυτερη απασχοληση... Σοβαρά μιλάμε ρε φίλε. Σου λέω τον βλέπω κάθε μέρα που είναι μίζερος και δεν μπορώ.. Επίσης σε κάθε γειτονιά υπάρχει και ένα καφενείο που μαζεύει τους γέρους. Τη λύση σκυλί μην την υποτιμάς, ο πατέρας μου αν δεν είχαμε το σκυλί, όλη μέρα τηλεόραση θα έβλεπε. Δεν θα την υποτιμήσω την λύση σκυλί αν όλα αποτύχουν. Τα καφενεία της γειτονιάς ξέχνα τα γιατί δεν ζούσε εδώ μέχρι πριν 2 χρόνια, γενικά είναι λιγομίλητος και κλειστός τύπος και συνεπώς δεν έχει κάνει και δεν πρόκειται να κάνει καινούριους φίλους. Χωριο αν υπάρχει και μια μικρη έκταση να κανει κηπο. Οικονομία και απασχόληση + καλή διατροφη. Δυστυχώς χωριό δεν υπάρχει και δεν είναι σε θέση για να ασχοληθεί έστω και με χειρωνακτικές δουλειές π.χ. σκάψιμο στον κήπο. Μπορείς να του δείξεις πως να μπαίνει στο internet, να κοιτάει πράγματα που τον ενδιαφέρουν, να κατεβάζει ταινίες να βλέπει ίσως. Επίσης 65 δεν είναι και τόσο ηλικιωμένος, ίσως θα του άρεσε να γραφτεί σε κάποιο γυμναστήριο, να κάνει λίγη χαλαρή γυμναστική, θα κάνει πολύ καλό και στην υγεία του (αν κόψει και τα τσιγάρα!) Αυτά που λες το πιο πιθανό είναι να αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας παρά λύση στο πρόβλημα. Το λέω αυτό γιατί: α)δεν υπάρχει περίπτωση να μάθω σε έναν γέρο το internet στο οποίο κυριολεκτικά και μεταφορικά μπορεί τόσο να χαθεί όσο και να τον εξαπατήσουν. Εδώ εμείς που είμαστε νέοι με το στανιό ξεκολλάμε καμιά φορά από κάνα παιχνίδι, σκέψου πόσο μάλλον ένας ηλικιωμένος. Όχι, όχι και πάλι όχι. Η γυμναστική όντως είναι καλή ιδέα αλλά ο θείος δεν ήταν αθλητής και τώρα που είναι στα 65 του πέραν του ότι φαίνεται και το λέει κιόλας ότι νιώθει γέρος, οι αρθρώσεις του και τα κόκαλά του σίγουρα δεν θα του έκαναν καλό να τα καταπονήσει. Εμείς είμαστε οι νέοι, μην τα μπερδεύεις. Ευχαριστώ πάντως όλους που κάνατε τον κόπο να απαντήσετε και περιμένω και άλλες ιδέες.
Ζωή 303 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Τα ΚΑΠΗ ειναι μια καλη απασχοληση κ καποτε κανανε κ ταξιδια..τωρα αμφιβαλλω αν κανουν! Ο κηπος ομως ειναι σουπερ ντουπερ απασχοληση. Ο μπαμπας μου την εχει καταβρει απο λουλουδια μεχρι ντοματουλες, πατατες κτλ Αρεσουν αυτα συνηθως στους αντρες!
totem_lost Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Το λέω αυτό γιατί: α)δεν υπάρχει περίπτωση να μάθω σε έναν γέρο το internet στο οποίο κυριολεκτικά και μεταφορικά μπορεί τόσο να χαθεί όσο και να τον εξαπατήσουν. Εδώ εμείς που είμαστε νέοι με το στανιό ξεκολλάμε καμιά φορά από κάνα παιχνίδι, σκέψου πόσο μάλλον ένας ηλικιωμένος. Όχι, όχι και πάλι όχι. Η γυμναστική όντως είναι καλή ιδέα αλλά ο θείος δεν ήταν αθλητής και τώρα που είναι στα 65 του πέραν του ότι φαίνεται και το λέει κιόλας ότι νιώθει γέρος, οι αρθρώσεις του και τα κόκαλά του σίγουρα δεν θα του έκαναν καλό να τα καταπονήσει. Εμείς είμαστε οι νέοι, μην τα μπερδεύεις. Δεν είπα να του βγάλεις και πιστωτική κάρτα να στέλνει λεφτά παντού, αλλά εντάξει! Οσον αφορά τη γυμναστική: Μιλάω φυσικά για χαλαρή άσκηση κατάλληλη για την ηλικία του. Όχι μόνο δεν θα καταπονήσει το σώμα του αλλά ίσα ίσα θα το δυναμώσει κιόλας! Και πολύ κακώς κάνει που καπνίζει πες του, είναι σίγουρα ένας λόγος που νιώθει γέρος! Μπορείς να του τα προτίνεις όλα και ότι διαλέξει!
sistah Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Αυτά που λες το πιο πιθανό είναι να αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας παρά λύση στο πρόβλημα. Το λέω αυτό γιατί: α)δεν υπάρχει περίπτωση να μάθω σε έναν γέρο το internet στο οποίο κυριολεκτικά και μεταφορικά μπορεί τόσο να χαθεί όσο και να τον εξαπατήσουν. Εδώ εμείς που είμαστε νέοι με το στανιό ξεκολλάμε καμιά φορά από κάνα παιχνίδι, σκέψου πόσο μάλλον ένας ηλικιωμένος. Όχι, όχι και πάλι όχι. Η γυμναστική όντως είναι καλή ιδέα αλλά ο θείος δεν ήταν αθλητής και τώρα που είναι στα 65 του πέραν του ότι φαίνεται και το λέει κιόλας ότι νιώθει γέρος, οι αρθρώσεις του και τα κόκαλά του σίγουρα δεν θα του έκαναν καλό να τα καταπονήσει. Εμείς είμαστε οι νέοι, μην τα μπερδεύεις. Ευχαριστώ πάντως όλους που κάνατε τον κόπο να απαντήσετε και περιμένω και άλλες ιδέες. Θα κανω ενσταση εδω. Πρωτα απο ολα κατ'εμε, δεν ειναι ωραιο να "αποφασιζεις" για το τι θα κανει ο θειος σου. Τι παει να πει "οχι" δεν του δειχνω το ιντερνετ γιατι θα κολλησει οπως εμεις με κανα game. Ο ανθρωπος βλεπει τηλεοραση. Αυτο δεν σε ενοχλει? Ειναι οτι στενομυαλο εχω ακουσει το τελευταιο διαστημα. Προσαρμοσε τον υπολογιστη αναλογα για να μην μπαινει σε τρυπια sites. Βαλε φιλτρα και extensions. Καντου λιγα μαθηματα, κανε bookmarks με σελιδες οπως: Νεα, αθλητικα, βιντεο, καιρο, σελιδες με αυτα που του αρεσουν και ισως του αρεσει η ολη φαση. Μπορεις να το εξηγησεις τι ειδους απατες υπαρχουν στο inet ωστε να προφυλασσεται. Δεν ειναι δα και αστροφυσικη για να μην το κατανοησει Στην τελικη απο κατω μενεις, οτι προβλημα εχει, θα σε ρωταει. Οι μεγαλυτεροι αρχιζουν να βλεπουν πιο ζεστα το θεμα με τον υπολογιστη και μερικες φορες χρειαζονται λιγο σπρωξιμο απο εμας. Δωστου επιλογες, και ασε να αποφασισει ο ιδιος. Μην τον περιοριζεις με αυτα που νομιζεις εσυ οτι ειναι καλυτερα. Φιλικα εννοειτε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα