Uberalles_gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Καλημέρα στην κοινότητα, σκέφτομαι να αγοράσω labrador αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις και ενδοιασμούς πριν κάνω κάτι τέτοιο και είναι οι παρακάτω: 1) Εάν πάω να το αγοράσω από εκτροφείο μου φαίνεται ότι πάει πάρα πάρα πολύ. Έχω βρει το παρακάτω. Τι μου προτείνετε εσείς; 2) Επειδή μένω σε ένα σπίτι 50 τμ και δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος σκέφτομαι, ότι επειδή τα labradors γίνονται "μεγάλα" σκυλιά, μήπως νιώθει στεναχωρημένο και μελαγχολεί που δεν θα έχει χώρους. Σκέφτομαι ότι θα το έχω έξω στο μπαλκόνι σε σπιτάκι όταν μεγαλώσει. Από την άλλη όποτε το έχω μέσα στο σπίτι σκέφτομαι μην μου το διαλύσει όλο πάνω στα παιχνίδια που θα κάνει. 3) Αλήθεια πόσο μεγάλα γίνονται αυτά τα σκυλιά; 4) Είναι αρκετά δαπανηρό στις ανάγκες που θα έχει(τροφή, κτηνίατρος) και πόσο πάει περίπου; 5) Είναι εύκολο στο να μάθουν π.χ. να κρατιούνται για την ανάγκη τους όταν το πάω βόλτα και άλλα τέτοια θέματα; Γενικά, ότι έχετε να μου προτείνετε, συμβουλεύατε θα ήταν δεκτό. Θα παρακαλούσα να απαντήσουν ΜΟΝΟ άτομα που γνωρίζουν.
spacefart Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 1) προσωπικα σκυλο θα επαιρνα μονο απο εκτροφειο πιστοποιημενο απο ΚΟΕ και ΟΚΑ, ωστε να αποφυγεις τυχον προβληματα υγειας και γενετικα ελλατωματα και να εγγυουνται τα FCI Standards της ρατσας. Επισης καλο ειναι να ζητας και να παιρνεις τον Γενεαλογικο Χαρτη - Pedigree του σκυλου γενικα ριξε μια ματια εδω : http://www.labradors.gr/index.html 2) διαμερισμα 50τμ θα ειναι βασανιστηριο για ενα σκυλι τετοιας ρατσας 3) Φτανουν σε υψος τα 63 εκατοστα. ειναι σχετικα μεγαλα σκυλια. Τα Λαμπραντορ είναι σκυλιά μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους. Συγκεκριμένα, το ύψος ενός αρσενικού Λαμπραντόρ κυμαίνεται από 56 έως 63 εκατοστά ενώ το αντίστοιχο του θηλυκού από 54 έως 60 εκατοστά. Όσον αφορά το βάρος, ένα αρσενικό Λαμπραντόρ συνήθως ζυγίζει από 30 έως 36 κιλά ενώ ένα θηλυκό από 27 έως 32 κιλά. 4)εχει εξοδα (πολυ φαγητο γιατι ειναι "λαιμαργα" σκυλια, φαρμακα εμβολια, παιχνιδια ασκησης, αποπαρασιτωση κτλ)
Ceridwen Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Τα petshop, έχω μάθει πρόσφατα, προμηθευονται τα κουτάβια από puppy mills οπότε δεν το συζητάω και δεν βρίσκω το λόγο να δώσεις χρήματα σε κάποιον που ζευγαρώνει το σκύλο του παράνομα για να βγάλει χαρτζιλίκι. Μπορούν να βγάλουν πολλά προβλήματα που μετά θα σου κοστίσουν πολύ περισσότερα χρήματα και θα ταλαιπωρηθει ο σκύλος και εσυ. Οπότε αν έχεις τα χρήματα πάρε από εκτροφέα ή, ακόμα καλύτερα, πήγαινε σε μια φιλοζωική και πάρε από κει ένα. Δεν θα ναι ράτσας αλλά δεν θα ναι σαν κανένα άλλο στον κόσμο! Δεν νομίζω ότι ο χώρος που μένει παίζει ρόλο, αρκεί να κάνει βόλτες και να εκτονώνεται. Πιο πολύ θα "μελαγχολήσει" αν τον έχεις στο μπαλκόνι μόνιμα. Ναι, έχει πολλά έξοδα ο σκύλος γενικά πόσο μάλλον αν είναι μεγάλος. Είναι δύσκολο να σου πω ένα ποσό. Ένα crate θα σε βοηθήσει στο θέμα της εκπαίδευσης. Δεν είναι καθόλου δύσκολο αρκεί να είσαι και συ εντάξει στο πρόγραμα που έχεις βάλει. Και κάτι άλλο που δεν ξέρω αν έχεις σκεφτεί σοβαρά, είναι ότι ο σκύλος είναι μεγάλη δέσμευση και πρέπει να αφιερώνεις χρόνο. Πρέπει να το σκεφτείς καλά πριν το αποφασίσεις.
Uberalles_gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Κάποιος άλλος που να μπορεί να βοηθήσει;;
xri_ni Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 www.dogforoum.gr www.ourdogs.gr Καλυτερα μπες εκει και ρωτα ο,τι σε απασχολει,θα σου απαντησουν και ανθρωποι που εχουν τη συγκεκριμενη ρατσα σκυλου.
Alexisssss Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Κάποιος άλλος που να μπορεί να βοηθήσει;; Πανεξυπνα τιμια φιλικα προς τους μεγαλους αλλα και τα παιδια προστατευικα προς τα παιδια και πολυ ζηλιαρικα!!! Για μενα τετοια σκυλια ΟΧΙ μεσα στο σπιτι!! Μεγαλη αυλη η χωραφι περιφραγμενο και ελευθερο!!! Να μην το αφηνεις μονο του και να ασχολεισαι μαζι του γιατι θελουν πολυ παρεα και αγαπη!!! Ειχα κι εγω ενα λαμπραντορ Αλλα πεθανε πριν κανα δυο χρονια απο γειρατια Και ναι γινονται μεγαλα σκυλια γιαυτο και θελουνε το χωρο τους!!
nrkmaiden Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Καλημέρα στην κοινότητα, σκέφτομαι να αγοράσω labrador αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις και ενδοιασμούς πριν κάνω κάτι τέτοιο και είναι οι παρακάτω: 1) Εάν πάω να το αγοράσω από εκτροφείο μου φαίνεται ότι πάει πάρα πάρα πολύ. Έχω βρει το παρακάτω. Τι μου προτείνετε εσείς; 2) Επειδή μένω σε ένα σπίτι 50 τμ και δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος σκέφτομαι, ότι επειδή τα labradors γίνονται "μεγάλα" σκυλιά, μήπως νιώθει στεναχωρημένο και μελαγχολεί που δεν θα έχει χώρους. Σκέφτομαι ότι θα το έχω έξω στο μπαλκόνι σε σπιτάκι όταν μεγαλώσει. Από την άλλη όποτε το έχω μέσα στο σπίτι σκέφτομαι μην μου το διαλύσει όλο πάνω στα παιχνίδια που θα κάνει. 3) Αλήθεια πόσο μεγάλα γίνονται αυτά τα σκυλιά; 4) Είναι αρκετά δαπανηρό στις ανάγκες που θα έχει(τροφή, κτηνίατρος) και πόσο πάει περίπου; 5) Είναι εύκολο στο να μάθουν π.χ. να κρατιούνται για την ανάγκη τους όταν το πάω βόλτα και άλλα τέτοια θέματα; Γενικά, ότι έχετε να μου προτείνετε, συμβουλεύατε θα ήταν δεκτό. Θα παρακαλούσα να απαντήσουν ΜΟΝΟ άτομα που γνωρίζουν. 1.Ο πιο σωστος τροπος ειναι το εκτροφειο με κοστος στο 1000αρικο. 2.Κατα τη γνωμη μου ΑΝ το σκυλι σου δεχεται τη σωστη εκτωνωση (3 βολτες τη μερα θα ειναι πολυ καλα και θα περασετε μια χαρα).Το μπαλκονι μονιμα αποαγορευεται απο νομο.Για να μη σου διαλυσει το σπιτι 3 ειναι οι λυσεις: εκτωνωση - εκπαιδευση και αφαιρεση ευθαρυστων πραγματων. 4)Στην αρχη ο κτηνιατρος με τα εμβολια κοστιζει λιγο αλλα μετα με 50-70 το μηνα για τροφες και κανα μασουλιτηρι θα εισαι οκ 5)Στην αρχη οχι θα σου σπασουν τα νευρα που θα εχεις τη σφουγκαριστρα ως προεκταση του χεριου σου αλλα με καλη θεληση πριν το χρονο(πολυ λεω) θα το ξεπερασετε.. Μια ρητορικη ερωτηση ποιος ο λογος να παρεις ζωο συντροφιας και να μενει 24/24ωρο στον κηπο .Για παρεα στις τριανταφιλλιες τον παιρνεις? Βεβαια ενας κηπος βολευει απιστευτα στην εκτονωνη του ζωου αλλα κατα τη γνωμη μου δεν πρεπει να μενει μονιμα εκει.
Uberalles_gr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 www.dogforoum.gr www.ourdogs.gr Καλυτερα μπες εκει και ρωτα ο,τι σε απασχολει,θα σου απαντησουν και ανθρωποι που εχουν τη συγκεκριμενη ρατσα σκυλου. Σε ευχαριστώ για τα links. To 1o δεν παίζει αλλά δεν πειράζει! Μπήκα στο 2ο !!
nrkmaiden Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Στο dogforum κανουν κατι αλλαγες σε λιγες μερες θα ναι ον παλι
Adon1s Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 μια χαρά παίζει . Απλά το έγραψε λάθος ο φίλος , είναι forum , οχι forOum
nrkmaiden Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 χτες ηταν οφ λινε υπηρχε προβλημα με τις αλλαγες φαινοντουσαν τα ποστ κενα αλλα ειμαστε οφφ τοπικ
xaxaxouxas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Αν και παλιό το θέμα, σου προτείνω ένα καλό Site για την εκπαίδευση σκύλου. Εχει οδηγίες για όλη τη βασική εκπαίδευση σκύλων και με φωτογραφίες. Ρίξε μια ματιά
δημητρηςfunclub Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Τα λαμπραντορ είναι πολύ καλά σκυλιά.Εχω ένα λαμπραντορ 2 χρονων και το έχω απο 3 μηνών.Το είχα πάρει απο αγγελία απο ιδιώτη με τα εμβόλια του και αποπαρασιτωμενο.Στο θέμα της εκπαίδευσης είναι πανεύκολο.Εγω το βγάζω για βολτα 3 φορές την ημέρα για να κάνει την αναγκη του και όταν γυρνάμε σπίτι του βαζω την τροφή και χαλαρώνει για 2 ώρες ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με το στομάχι του.Για τα λεφτά για εμένα είναι οικονομικό.Αφου το είχα πάρει με τα εμβόλια του και τα πάντα.Δηλαδη κάθε χρόνο εγώ του κάνω ένα εμβόλιο και του παίρνω μια καλή τροφή με 25-30€. Ελπίζω να βοήθησα λίγο σε σχέση με το οικονομικό και το τι θέλει το σκυλί.Παντως για 50 τ.μ σπίτι δεν είναι αυτο το σκυλί.εκτος εαν το πάρεις και φροντίζεις να έχει συνεχόμενες βόλτες ώστε να γυμνάζεται και να εκτωνονεται έξω αντι για μέσα στο σπίτι.Κι εγώ σε πολυκατοικία μένω αλλα είναι 195τ.μ και έχω τεράστια βεράντα.
mphxths Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 παρε ενα μικρο να του φανει το σπιτι οικοπεδο ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις