Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην κοινότητα, σκέφτομαι να αγοράσω labrador αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις και ενδοιασμούς πριν κάνω κάτι τέτοιο και είναι οι παρακάτω: 1) Εάν πάω να το αγοράσω από εκτροφείο μου φαίνεται ότι πάει πάρα πάρα πολύ. Έχω βρει το παρακάτω. Τι μου προτείνετε εσείς; 2) Επειδή μένω σε ένα σπίτι 50 τμ και δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος σκέφτομαι, ότι επειδή τα labradors γίνονται "μεγάλα" σκυλιά, μήπως νιώθει στεναχωρημένο και μελαγχολεί που δεν θα έχει χώρους. Σκέφτομαι ότι θα το έχω έξω στο μπαλκόνι σε σπιτάκι όταν μεγαλώσει. Από την άλλη όποτε το έχω μέσα στο σπίτι σκέφτομαι μην μου το διαλύσει όλο πάνω στα παιχνίδια που θα κάνει. 3) Αλήθεια πόσο μεγάλα γίνονται αυτά τα σκυλιά; 4) Είναι αρκετά δαπανηρό στις ανάγκες που θα έχει(τροφή, κτηνίατρος) και πόσο πάει περίπου; 5) Είναι εύκολο στο να μάθουν π.χ. να κρατιούνται για την ανάγκη τους όταν το πάω βόλτα και άλλα τέτοια θέματα; Γενικά, ότι έχετε να μου προτείνετε, συμβουλεύατε θα ήταν δεκτό. Θα παρακαλούσα να απαντήσουν ΜΟΝΟ άτομα που γνωρίζουν.

1. Όλα τα pet shops αγοράζουν σκυλιά απο puppy mills. Κανε αναζήτησή puppy mills και θα καταλάβεις γιατι κανεις δε πρεπει να αγοράζει απο per shop.

2. Το σκυλί δεν ειναι για να ζει στο μπαλκόνι. Το απογορευει ο νόμος. Τέτοια σκυλιά θέλουν 3 φορές τη μέρα βόλτα τουλάχιστον 20 λεπτά με 40 οταν ειναι ενήλικα, δηλαδή 2+ χρόνων. Χρειάζονται και άσκηση για να αναπτυχθούν σωστά. Δες ενα λαμπραντορ (ή λυκο ή χασκι) σαλονιού κι ενα που ζει σε φάρμα, ή χωριο ή σε σπίτι με αυλή που μπορει να τρέξει και θα δεις οτι το ενα ειναι σχεδόν διπλάσιο απο το άλλο που ειναι σε σπίτι. Ναι τα σκυλιά παθαίνουν κατάθλιψη κ μελαγχολία κ κυνηγάνε την ουρά τους όπως λένε.

3. Μέγεθος 40-45 κιλά σύμφωνα με το πρότυπο.

Μιλάμε δηλαδή για σκύλο μεγαλο.

4. Οι περισσότεροι κτηνίατροι για να μη πω όλοι, χρεώνουν επίσκεψη. Δηλαδή 30€ με το που θα μπεις μέσα χωρις καμια εξέταση, πχ αίμα ή ακτινογραφια κτλ.

Μια σωστή διατροφή που συνεπάγεται μονο ξηρά τροφή να υπολογίζεις γύρω στα 60-70€ το μήνα ως πάγιο. Απο εκει κ πέρα σίγουρα θα θέλει κ κατι έξτρα αλλα οχι κάθε μήνα. Χονδρικά υπολόγιζε κατι λιγότερο απο 100€ γιατι ολο και ενα μπαλάκι θα του παίρνεις να παίζει, ενα μασουλητηρι για να μη σου φάει τα έπιπλα. Αυτα θα τα χαλάει με το μασημα κ φτου ξανά.

5. Τα κουτάβια δε μπορούν να κρατηθούν, θα κατουρανε όπου και οταν τους έρθει. Το ίδιο ισχύει κ για το χεσιμο. Μετα τους 6 πρώτους μήνες ειναι σε θέση να μάθουν και να κρατιουνται.

Πχ οταν τον δεις την ωρα που τα κανει κι αφού τελειώσει τον πιάνεις τον πας στα ουρά/κακά και τον μαλωνεις, πχ τι έκανες εκει κτλ. Δυο τρεις τέσσερις θα το καταλάβει.

Αν όμως λείπεις κ γυρίσεις σπίτι κ βρεις ουρά/κακά και τον μαλωνεις εκ των υστέρων, δεν εχει νόημα γιατι δε μπορει να το συνδυάσει στο μυαλό του.

Οτι κανεις πρεπει να γίνει τη στιγμή που το κανει.

Ελπίζω να βοήθησα λιγο.

Sent from my iPhone using Insomnia

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...