Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδιά μια και υπάρχουν καθηγητές εδω μέσα. Εγω έχω κάνει μέχρι advance αλλα πριν πολλάαααααααααααα χρόνια. Τώρα πιστεύω οτι έχω πολυ καλύτερη αντίληψη των αγγλικών απο τότε αλλα με το μιλητό βράστα. Πόσο θα μου πάρει για έναν proficiency και πόσο πάει το μαλλί στο περίπου;;; Το θέλω καθαρά για χαρτί.

Επίσης με κινέζικα ξέρει κανείς τι παίζει;;; Να μπορώ να αρθρώσω λίγες λέξεις πόσα μαθήματα θέλει;;; Πάνω απο χρόνο;

Δημοσ.

Ρε παιδιά μια και υπάρχουν καθηγητές εδω μέσα. Εγω έχω κάνει μέχρι advance αλλα πριν πολλάαααααααααααα χρόνια. Τώρα πιστεύω οτι έχω πολυ καλύτερη αντίληψη των αγγλικών απο τότε αλλα με το μιλητό βράστα. Πόσο θα μου πάρει για έναν proficiency και πόσο πάει το μαλλί στο περίπου;;; Το θέλω καθαρά για χαρτί.

Επίσης με κινέζικα ξέρει κανείς τι παίζει;;; Να μπορώ να αρθρώσω λίγες λέξεις πόσα μαθήματα θέλει;;; Πάνω απο χρόνο;

προφανως θα θελει πανω απο χρονο

εκτος αν διαβαζεις 8ωρες την ημερα...

Δημοσ.

Αν δενκανεις ενα τεστ να δεις τον βαθμο δυσκολιας που θα εχεις δεν μπορει κανεις να σε συμβουλευσει γιατι δεν ξερει επακριβως τις τωρινες σου γνωσεις.Κανε ενα τεστ να δεις πως θα τα πας πρωτα.

Μετα,διαβαζε on line αφημεριδες,βιβλια,βλεπε ποιοτικες ξενες σειρες αρχικα με υποτιτλους,μετα απο λιγο καιρο χωρις,και σταδιακα θα γινεις καλος.Επισης καλο ειναι να βλεπεις ποιοτικες σειρες οπως το Hard Talk που εχει πολυ καλους διαλογους.Να παρε ενα δειγμα:

http://www.youtube.com/watch?v=Pm4HbqUKmY0

Δημοσ.

Σειρές και ταινίες το κάνω ήδη. Τώρα σκεφτόμουν να ξεκινήσω και κανα βιβλίο... Έχεις δίκιο πρέπει να κάνω κανα test να δώ σε τι επίπεδο είμαι.

Κινέζικα μωρέ θέλω τα βασικά να μάθω. Να πάς εκεί και να μπορείς να πέις 2-3 λέξεις παραπάνω και όχι ένα "γεια" (λόγω δουλειά έτσι, όχι τουρισμό). Τώρα να γράφω εκθέσεις κτλ. δεν το συζητώ, ούτε κάν.

Δημοσ.

Σειρές και ταινίες το κάνω ήδη. Τώρα σκεφτόμουν να ξεκινήσω και κανα βιβλίο... Έχεις δίκιο πρέπει να κάνω κανα test να δώ σε τι επίπεδο είμαι.

Κινέζικα μωρέ θέλω τα βασικά να μάθω. Να πάς εκεί και να μπορείς να πέις 2-3 λέξεις παραπάνω και όχι ένα "γεια" (λόγω δουλειά έτσι, όχι τουρισμό). Τώρα να γράφω εκθέσεις κτλ. δεν το συζητώ, ούτε κάν.

το ξερεις οτι οι κινεζοι μιλανε αγγλικα

right?

Δημοσ.

γελάω

Παρεξηγησες την προθεση μου φιλε Luci αν και σε μια εποχη πεζοτητας και μηδενισμου,η φιλοφρονηση προς μια μορφωμενη κυρια δεν ειναι απλα θετικο πραγμα αλλα υποχρεωση.:devil:

Χωρις να γραφεις τουλαχιστον 2 εκθεσεις την εβδομαδα,σοβαρη δουλεια δεν γινεται.Εκει εξασκεις το λεξιλογιο σου,την γραμματικη σου και την γενικοτερη εκφραση σου.Εξαλλου οταν μαθεις να γραφεις καλα μπορεις και να συζητας καλα.Ετσι επεξεργαζεται ο νους σου ιδεες,εννοιες,εκφρασεις και την ευστοχια τους.

Δεν ειναι τοσο δυσκολο υπαρχουν καλα βιβλια με ιδεες και σχετικο,θεματικο λεξιλογιο.Μετα αισθανεσαι περηφανος που υστερα απο καποιο χρονο αποκτας δυνατη εκφραση.

Δημοσ.

το ξερεις οτι οι κινεζοι μιλανε αγγλικα

right?

Με τις εξυπνάδες κερδίζεις πόντους σε αυτό το φόρουμ;

Και οι Γάλλοι μιλάνε αγγλικα και οι Γερμανοί και όλος ο κόσμος. Τι σημαίνει αυτό; Όταν θα συνεργάζεσαι με κινέζους για 6-12 μήνες ανα τακτά χρονικά διαστήματα, καλό είναι να ξέρεις λίγο την γλώσσα τους. Δείχνει και οτι σέβεσαι την κουλτούρα τους και το λαμβάνουν θετικά.

Τέσπα, τέλος...βαριέμαι

Δημοσ.

Με τις εξυπνάδες κερδίζεις πόντους σε αυτό το φόρουμ;

Και οι Γάλλοι μιλάνε αγγλικα και οι Γερμανοί και όλος ο κόσμος. Τι σημαίνει αυτό; Όταν θα συνεργάζεσαι με κινέζους για 6-12 μήνες ανα τακτά χρονικά διαστήματα, καλό είναι να ξέρεις λίγο την γλώσσα τους. Δείχνει και οτι σέβεσαι την κουλτούρα τους και το λαμβάνουν θετικά.

Τέσπα, τέλος...βαριέμαι

χμμ

επειδη δεν το κοβω να εχεις κανει δουλειες με κινεζους

here goes

οι κινεζοι μιλανε αγγλικα επειδη χρεωνουν την μανα τους και τον πατερα τους

οι κινεζοι δεν νοιαζονται για την κουλτουρα τους, μιας κια προσπαθουν να γινουν οσο δυτικοι γινετε

οι κινεζοι δεν προκειτε να σε σεβαστουν οσο τους σεβαστεις εσυ, επειδη ο σεβασμος που αντιλαμβανεσαι εσυ ειναι διαφορετικος απο αυτον που αντιλαμβανονται αυτοι.

επισης οι γαλλοι, γερμανοι, ιταλοι ειναι και λιγο φασιστες στο θεμα της αγγλικης

just saying

για να μην πας σαν το προβατο στους λυκους

its all about hierarchy and dollars

Δημοσ.

Φυσικά και δεν έχω κάνει... Φοιτητής είμαι αλλιώς δεν θα έλεγα οτι ψάχνομαι για proficiency και κινέζικα. Αλλα έχω μιλήσει αρκετά με άτομα που κάνουν αυτήν την δουλειά και αυτοί μου το πρότιναν. Τώρα τι να σου πώ. Ίσω αυτοί να μην ξέρουν (που δεν παίζει γιατι ο ένας είναι αρχιμηχανικός σε πολυ μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία με containerships)

Δημοσ.

Επειδή αναφέρθηκε, να διευκρινήσω ότι τα αγγλικά πανεπιστήμια ή/και κολλέγια είναι πάαααααααααρα πολλά και οι απαιτήσεις τους ποικίλλουν. Άλλα θέλουν κάποιο συγκεκριμένο πτυχίο/α, άλλα πάλι δε νοιάζονται ντιπ -έχω κολλητό που σπούδασε στην Αγγλία και δεν είχε ούτε Lower. Μια χαρά τον δέχτηκαν, αρκεί να πλήρωνε τα δίδακτρα. It's all about money.

Οπότε, αν κάποιος θέλει να σπουδάσει εξωτερικό, καλό είναι να μιλήσει με το σχετικό πανεπιστήμιο/κολλέγιο και να ρωτήσει τις απαιτήσεις τους. Για Ελλάδα, όλα (πάνω από 10 για επίπεδο Β2) το ίδιο είναι. Στο Δημόσιο αναγνωρίζονται εξίσου, στον ιδιωτικό τομέα χέστηκαν για χαρτιά, θα δουν στην πράξη τι ξέρεις.

Δημοσ.

Φυσικά και δεν έχω κάνει... Φοιτητής είμαι αλλιώς δεν θα έλεγα οτι ψάχνομαι για proficiency και κινέζικα. Αλλα έχω μιλήσει αρκετά με άτομα που κάνουν αυτήν την δουλειά και αυτοί μου το πρότιναν. Τώρα τι να σου πώ. Ίσω αυτοί να μην ξέρουν (που δεν παίζει γιατι ο ένας είναι αρχιμηχανικός σε πολυ μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία με containerships)

για trade δεν χρειαζεσαι να μιλας κινεζικα

τα ναυπηγεια και τα σχετικα εχουν και μεταφραστες και οι περισσοτεροι καταλαβαινουν αγγλικα

και ξαναλεω

οτι το οτι σου συμπεριφερεται καποιος ευγενικα, δεν σημαινει οτι θα δεν θα σε κλεψει...

επισης ψαξε κανα βιβλιο

doing business in china ή ψαξε γιατι η walmart αλλαζει συνεχεια εργοστασια στην κινα...

Δημοσ.

Οκ thanks θα το κοιτάξω αυτό που λές. Αλλα δεν κατάλαβες το σκεπτικό μου εξαρχής. Δεν έχω σκοπό να κάτσω να μαθαίνω κινέζικα 15 χρόνια για να καταφέρω τελικά να μιλήσω σε ένας υπέυθυνο ενός ναυπηγείου. Είναι χαζό και δεν έχω και την διαθεση. Με αγγλικά θέλω να συνενοούμε.

Αλλα όταν μπορεί να κάνω ένα new building και θα είμαι 6-12 μήνες στην Κίνα, καλό θα είναι να έχω μία ιδέα απο βασικά. Θέλω να πάρω τσιγάρα ρε αδελφέ, να μου πείς οδηγίες για την κοντινότερη τουαλέτα γιατι με έπιασε κόψιμ;;;; Αυτό είπα παραπάνω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...