doctorized Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Έχω στο σαλόνι ένα air condition Toyotomi εδώ και 2 χρόνια περίπου. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι πριν λίγο καιρό που παρατήρησα ότι δεν ζεσταίνει αρκετά. Ο αέρας που βγαίνει από τη μονάδα είναι χλιαρός με αποτέλεσμα ο αέρας που κυκλοφορεί στο χώρο να είναι κρύος. Έχω παίξει με τις ρυθμίσεις στο κοντρόλ αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Τώρα το έχω στο ζεστό (το σύμβολο του ήίου φαίνεται στην οθόνη του κοντρόλ) στους 30 βαθμούς εδώ και μία ώρα και ο αέρας που βγάζει είναι χλιαρός. Γιατί; Του έχω πλύνει τα φίλτρα αέρα, έριξα μπόλικο νερό με το λάστιχο στην εξωτερική μονάδα αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Στο χωριό μου έχω 2 κλιματιστικά General Electric (αγορασμένα προ 3ετίας και όχι δουλεμένα πολύ) και παρουσιάζουν κι αυτά το ίδιο πρόβλημα. Γιατί;
geotrian Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 οταν ειναι να αγορασεις ενα κλιματιστικο με σκοπο την θερμανση καλο θα ηταν να παρεις κατι ακριβο....(π.χ. daikin) γιατι εκει ειναι που ζοριζονται ολα τα μηχανηματα.....ενω αντιθετα για ψυξη οτι και να παρεις θα σε κανει την δουλεια σου........ εγω ας πουμε στο εξοχικο εχω ενα απο τα carrefour (150euro) και μου κανει τελεια την δουλεια μου εδω και 4 χρονια γιατι ειναι μονο για ψυξη ενω στο κανονικο μου σπιτι εχω της daikin (800euro) αλλα εδω και 15 χρονια δεν εχει βγαλει κανενα προβλημα και το δουλευω και ψυξη και θερμανση........ αυτο που θα σου συμβουλευα ειναι να φωναξεις εναν τεχνικο και αμα σου πει οτι θελει ανταλλακτικα και τετοια....το καλυτερο θα ηταν να αλλαξεις ολο το κλιματιστικο..... 1
leftermann Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 ούτε τα toyotomi, ούτε τα g.e. είναι τυχαία κλιματιστικά πάντως.
geotrian Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 δεν ειπα αυτο....απλα ειναι σαν να συγκρινουμε την ferrari με ενα mercedes.....οτι και να κανει το mercedes δεν θα φτασει την ferrari....
doctorized Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 αυτο που θα σου συμβουλευα ειναι να φωναξεις εναν τεχνικο και αμα σου πει οτι θελει ανταλλακτικα και τετοια....το καλυτερο θα ηταν να αλλαξεις ολο το κλιματιστικο..... Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω μόνος μου; Λεφτά για νέο κλιματιστικό ή για τεχνικό δεν υπάρχουν.
geotrian Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 μακαρι να γνωριζα απο συντηρηση κλιματιστικων να σε βοηθουσα αλλα δυστηχως δεν εχω τετοιες γνωσεις.......
leftermann Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 λίγο περίεργο δεν είναι να σου χαλάσουν 3 κλιματιστικά μαζί; Και μάλιστα καλά κλιματιστικά, όχι καρφούρ ασπούμε. Μήπως κάτι δεν κάνεις σωστά; Μήπως έξω έχει πολύ κρύο ασπούμε; Με 0 βαθμούς έξω, ένα συμβατικό κλιματιστικό πρακτικά δουλεύει τσάμπα, δεν ζεσταίνει ντιπ.
doctorized Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 λίγο περίεργο δεν είναι να σου χαλάσουν 3 κλιματιστικά μαζί; Και μάλιστα καλά κλιματιστικά, όχι καρφούρ ασπούμε. Μήπως κάτι δεν κάνεις σωστά; Μήπως έξω έχει πολύ κρύο ασπούμε; Με 0 βαθμούς έξω, ένα συμβατικό κλιματιστικό πρακτικά δουλεύει τσάμπα, δεν ζεσταίνει ντιπ. Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Κάτι άλλο φταίει. Δεν έχει τόσο πόσο κρύο έξω. Σήμερα, τώρα αυτή τη στιγμή έχει λιακάδα, έχει ζέστη. Το κλιματιστικό βγάζει χλιαρό αέρα και μάλιστα μέρα με τη μέρα έχω την αίσθηση ότι βγάζει αέρα όλο και χαμηλότερης θερμοκρασίας. Πριν από δύο βδομάδες για παράδειγμα ο αέρας που έβγαζε μου φαινόταν ότι είναι πιο ζεστός, ίσα-ίσα που τον άντεχε το χέρι μου όταν το έβαζα ακριβώς μπροστά του στα στόρια. Τώρα ο αέρας δεν ενοχλεί το χέρι μου, θα μπορούσα να το έχω εκεί για πάντα. Πριν από μερικούς μήνες όμως που άρχισα να το λειτουργώ στο ζεστό, μέσα σε 10-15 λέπτα το σπίτι ολόκληρο γινόταν φούρνος. Ζέσταινε όχι μόνο το σαλόνι αλλά και την κουζίνα, το διάδρομο και το ένα υπνοδωμάτιο. Σήμερα, τώρα, κάθομαι σε απόσταση 2 μέτρα από τη μονάδα και ο αέρας που πέφτει πάνω μου είναι κρύος. Το ίδιο συμβαίνει και στο εξωχικό που είχα πάει το Δεκέμβρη. Είχα βάλει και τα δύο κλιματιστικά να δουλεύουν και ο αέρας που κυκλοφορούσε στο δωμάτιο ήταν κρύος και έξω δεν έκανε πολύ κρύο.
PCharon Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Τελείως άκυρη σκέψη, μήπως άλλαξες τηλεκοντρόλ και πήρες κάποιο που δεν είναι όντως συμβατό με αποτέλεσμα να μη του στέλνει τη σωστή εντολή για «ζεστό». Γιατί όπως το περιγράφεις μοιάζει σα να δουλεύει ΟΚ το κλιματιστικό, αλλά όχι στο χειμερινό πρόγραμμα (αν βάλεις υψηλή θερμοκρασία σε άλλο πρόγραμμα όντως βγάζει χλιαρό αέρα). Επίσης, ο αέρας δε ζεσταίνει αμέσως μόλις το ανοίγεις, θέλει λίγη ώρα να φτάσει σε φάση κανονικής λειτουργίας, μήπως το ανοίγεις και βιάζεσαι να δεις αν είανι ζεστό.
akpe Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Το ίδιο παθαίνω και εγώ στο δικό μου. Όταν η θερμοκρασία έξω είναι μέχρι 4-5 βαθμούς δουλεύει άριστα, αλλά όταν πέφτει κάτω από 4 παλεύει να βγάλει ζεστό.
kfyros Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Τα μικρά κλιματιστικά (όχι κεντρικών εγκαταστάσεων με νερό ή άλλες τεχνολογίες) δουλεύουν πάνω κάτω όλα με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα του αν είναι φτηνά ή ακριβά. Μη γράφετε ανακρίβειες που δεν ισχύουν. Οι διαφορές τους είναι κυρίως στην οικονομία (τα inverter φυσικά καίνε λιγότερο και είναι ακριβότερη υλοποίηση από τα απλά ), στο θόρυβο λειτουργίας, και στην ποιότητα κατασκευής (όχι πάντα).. Αν δεν μιλάμε για εντατική χρήση αλλά για χρήση κυρίως το καλοκαίρι για κανένα μήνα, τότε η διαφορά στο κόστος μεταξύ ενός κλιματιστικού ενεργειακής κλάσης Α και ενός Ε αντίστοιχων BTU , δεν αποσβένεται στη διάρκεια ζωής τους με τη μείωση στο λογαριασμό ρεύματος, και είναι πεταμένα λεφτά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο λογαριασμός της ΔΕΗ αποτελείται από χαράτσια και τέλη τρίτων στο μεγαλύτερο μέρος του, τα οποία είναι άσχετα με την κατανάλωση ρεύματος. Επίσης σε περιοχές με κακή ποιότητας τροφοδοσίας από τη ΔΕΗ, τα inverter είναι πιο ευαίσθητα και χαλάνε πιο εύκολα από τα φτηνά (και φυσικά πονάει περισσότερο η βλάβη τους αφού είναι ακριβοπληρωμένα) Τα BTU ψύξης και θέρμανσης αναφέρονται σε κάθε συσκευή, και αυτά είναι που δίνει κιόλας στο 99% των περιπτώσεων. Κάποιες καλές συσκευές (πχ. daikin) δίνουν λίγο παραπάνω από τις ονομαστικές τιμές, με επιλογή του κατασκευαστή, αλλά μέχρι εκεί. Η ψύξη γίνεται με τη συμπίεση του ψυκτικού , η θέρμανση με αντίστροφη λειτουργία του συμπιεστή (κομπρεσσέρ).. Υπάρχουν διάφορα που μπορεί να έχουν χαλάσει για να μην δουλεύει το κλιματιστικό. 1. Να έχει διαρροή και να έχει χάσει μέρος ή όλο το ψυκτικό.. σε αυτή την περίπτωση δουλεύει ως ανεμιστήρας και δεν μπορεί ούτε να ψύξει ούτε να ζεστάνει τον αέρα. 2. Να έχει κολλήσει ο θερμοστάτης που μετράει τη θερμοκρασία με αποτέλεσμα να μην δίνει εντολή στο κομπρεσσέρ να δουλέψει.. 3. Να έχει βλάβη κάποια πλακέτα ή κάποιος πυκνωτής - ανορθωτής κλπ. με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί σωστά το κομπρεσσέρ. 4. Να έχει καεί το κομπρεσσέρ.. Οι βλάβες αυτές αναφέρονται κατά σειρά σοβαρότητας και κόστους. Το φρέον , σου το συμπληρώνει ένας τεχνικός (πρέπει να σου βρει και τη διαρροή). Δεν είναι ασυνήθιστο με τα κρύα και τις συστολές των σωληνώσεων κάποια μούφα να λάσκαρε και να χάνει. Απλώς τη σφίγγει ή της αλλάζει και καμιά τσιμούχα.. Τα 2, 3 είναι βλάβες που μπορεί να συμφέρουν ή να μην συμφέρουν να τις φτιάξεις (πχ. αν η βλάβη κάνει 100 ευρώ και το κλιματιστικό 150, φυσικά και δεν το φτιάχνεις). Η 4 σημαίνει αντικατάσταση κλιματιστικού φυσικά.. Τα κλιματιστικά επίσης μπορούν να παρουσιάσουν διαρροές αν δεν χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα (πχ στο εξοχικό).. 3
doctorized Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Τελείως άκυρη σκέψη, μήπως άλλαξες τηλεκοντρόλ και πήρες κάποιο που δεν είναι όντως συμβατό Δεν έχω αλλάξει τηλεκοντρόλ, χρησιμοποιώ τα αυθεντικά. Επίσης, ο αέρας δε ζεσταίνει αμέσως μόλις το ανοίγεις, θέλει λίγη ώρα να φτάσει σε φάση κανονικής λειτουργίας, μήπως το ανοίγεις και βιάζεσαι να δεις αν είανι ζεστό. Βάζω το χέρι μου μπροστά από τη μονάδα ύστερα από 2 ή 3 ώρες και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Παλιά σε 10 με 15 λεπτά είχε ζεστάνει το χώρο. Τι να πω ρε παιδιά; Το θέμα είναι ότι έχω 3 κλιματιστικά με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Αν έχεις 0 και μείων βαθμούς δεν μας είπες και είναι ύποπτο
doctorized Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Κάτι άλλο φταίει. Δεν έχει τόσο πόσο κρύο έξω. Σήμερα, τώρα αυτή τη στιγμή έχει λιακάδα, έχει ζέστη. Το κλιματιστικό βγάζει χλιαρό αέρα και μάλιστα μέρα με τη μέρα έχω την αίσθηση ότι βγάζει αέρα όλο και χαμηλότερης θερμοκρασίας. Πριν από δύο βδομάδες για παράδειγμα ο αέρας που έβγαζε μου φαινόταν ότι είναι πιο ζεστός, ίσα-ίσα που τον άντεχε το χέρι μου όταν το έβαζα ακριβώς μπροστά του στα στόρια. Τώρα ο αέρας δεν ενοχλεί το χέρι μου, θα μπορούσα να το έχω εκεί για πάντα. Πριν από μερικούς μήνες όμως που άρχισα να το λειτουργώ στο ζεστό, μέσα σε 10-15 λέπτα το σπίτι ολόκληρο γινόταν φούρνος. Ζέσταινε όχι μόνο το σαλόνι αλλά και την κουζίνα, το διάδρομο και το ένα υπνοδωμάτιο. Σήμερα, τώρα, κάθομαι σε απόσταση 2 μέτρα από τη μονάδα και ο αέρας που πέφτει πάνω μου είναι κρύος. Το ίδιο συμβαίνει και στο εξωχικό που είχα πάει το Δεκέμβρη. Είχα βάλει και τα δύο κλιματιστικά να δουλεύουν και ο αέρας που κυκλοφορούσε στο δωμάτιο ήταν κρύος και έξω δεν έκανε πολύ κρύο. Αν έχεις 0 και μείων βαθμούς δεν μας είπες και είναι ύποπτο Το είπα φίλε μου, ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής. Μένω στο Ίλιον εδώ στην Αθήνα. Προχτές το μεσημέρι που είχε λιακάδα έβαλα το κλιματιστικό να δουλέψει και ο αέρας ήταν χλιαρός. Η θερμοκρασία ήταν πολύ πάνω από το μηδέν οπωσδήποτε άρα δεν είναι θέμα εξωτερικής θερμοκρασίας.
cfrantzol Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Σωστος ο Kfyros με την απολυτα τεχνικη, ψυχραιμη και απαλλαγμενη απο στερεοτυπα απαντηση. Φιλοι μου η νοοτροπια τυπου "Χωνω λεφτα αρα πηρα καλο πραμα" μπορει η μπορει και να μην ισχυει στις μερες μας και ειδικα σε τεχνολογικα θεματα. Δεν θα επεκταθω γιατι θα μπορουσαμε να συζηταμε μηνες αλλα απλα θα προσθεσω οτι ειδικα στα κλιματιστικα παιζει τεραστιο ρολο η καλη εγκατασταση. Και δυστυχως εκει ειναι οτι λαχειο σου τυχει εκτος αν εχεις (αληθινο) φιλο ψυκτικο ή εισαι ο ιδιος. Και σε αυτη ομως την περιπτωση κατι χανεις γιατι συνηθως οι εταιρεις δινουν επεκταση εγγυησης αν χρησιμοποιησεις δικο τους εγκαταστατη. Αν δεν βαρυεστε, ριχτε μια ματια στις λιγες εμπειρίες μου: Υπνοδωματιο: 1988-2001 Κλιματιστικο 12ρι CFM Ελληνικο (Ναι, τοτε φτιαχναμε κατι σ' αυτη τη χωρα) αψογη ψυξη-θερμανση για 13χρονια και το αλλαξα γιατι δεν ειχε τηλεκοντρολ. 2001-2012 9ρι apo Careffour (Yuetu), άλλα 11 χρονια αψογο, παροτι εφαγε και ενα κεραυνο το 2007, το αλλαξα προχτες γιατι πλεον ειχε μπουχτισει στη μποχα η εσωτερικη μοναδα και ηταν αδυνατο να καθαριστει σωστα, ειχε αρχισει και να κανει λιγο θορυβο ο ανεμιστηρας, πληρες ημερων παντως ρουφηξα το φρεον και το φυλαξα για κανα εξοχικο (αν ξανααποκτησω). Απο 2012-τωρα Careffour 12ρι ιδιο με του σαλονιου (βλ παρακατω) Σαλονι: 2006-τωρα 2 τεμ careffour 12ρια αψογη λειτουργια μεχρι στιγμης λιγο ενεργοβόρα σε σχεση με το καινουργιο που γραφω παραπανω (30-50βατ περσσοτερα μετρημενα) Εξοχικο (οσο ειχα) 2004-2008 12ρι μαιμου ουτε θυμαμαι πως το λεγανε, το πουλησα μαζι με το σπιτι μια χαρα δουλευε πολυ οικονομικο εκανε λιγο θορυβο στην αρχη απο διαστολες. Σπιτι φιλης (Υπνοδωματιο): 2006-τωρα Fitzi 9ρι (169.- ευρω) δουλευει αψογα παροτι το απεγκαταστησα και ξαναεγκαταστησα μονος μου σε μετακομιση της (μια και ετσι κι αλλιως ηταν εκτος εγγυησης και ηταν ασυμφορο να το κανει τεχνικος). Σαλονι: 2009-τωρα Carrefour 12ρι, εμεινε απο φρεον σε μερικους μηνες γιατι ειχε λασκαρει ο σωληνας χαμηλης εξωτερικα, ηταν δηλαδη θεμα εγκαταστασης, το εσφιξε και γεμισε φρεον υπο εγγυηση η Αστρα. Διαμερισμα Μητερας μου: 1996-τωρα Panasonic Inverter 9ρι, κανενα προβλημα αψογο. 1996-2001 Panasonic Inverter 9ρι (ιδια παρτιδα) εκαψε κατι και αν και αλλαξαν 2-3 φορες διαφορα δεν συνηλθε ποτε, πηγε για μπαζο και πληρωσαμε και κατι 5χιλιαρα επισκεψεις τεχνικου τοτε. Αντικατασταθηκε απο United 2001-τωρα κανενα προβλημα εκτος οτι κιτρινιζουν τα πλαστικα του και ειναι αχημο. Αρα απο ολα μου τα κλιματιστικα το μονο που διελυσε περαν καθε σωτηριας ηταν ενα Panasonic (το αλλο βγηκε αψογο) ενω ολα τα αλλα κρατησαν υπερ το δεον και οσα αλλαχθηκαν αυτο εγινε για λογους ανανεωσης παρα αναγκης. Σημειωστε οτι οι επτα μοναδες που αφορουν το δικο μου σπιτι και της μητερας μου λειτουργουν χειμωνα-καλοκαιρι εδω και 8 χρονια γιατι κοψαμε το καλοριφερ το 2004 λογω οικονομικης αδυναμιας επισκευης του. Οσο για το προβλημα που ειχε ο φιλος Doctorized, και οσο μπορει καποιος να κανει διαγνωση απο μακρυα, δειχνει να ειναι απωλεια φρεον. Ειδικα η προοδευτικη απωλεια αποδοσης που περιγραφει, ταιριαζει. Το μονο περιεργο ειναι το ταυτοχρονο σε 3 μηχανηματα. Οποτε σκεφτομαι μηπως οι χαμηλες για την εποχη θερμοκρασιες σε συνδυασμο με την υγρασια του Μαρτιου αναγκαζαν και τα τρια μηχανηματα να δουλευουν σχεδον συνεχεια σε αποψυξη και ας ειχε λιακαδα. Ας ελπισουμε τουλαχιστον οτι φετος θα κανει πιο ηπιο χειμωνα απο περσυ. Με φιλικους χαιρετισμους σε ολους. Χρηστος Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2012 από cfrantzol
Προτεινόμενες αναρτήσεις