Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Βασικα, αν ψηφισεις με τη λογικη σημαντικοτερο= αυτο που προυπηρξε ουτως ωστε να μπορεσουν να εφευρεθουν οι υπολοιπες, τοτε θα ελεγα πως ειναι σιγουρα η λεπιδα. Οποτε θα σκοτωνες πρωτα τον δεινοσαυρο (μη με διορθωσετε ) και μετα θα ανακαλυπτες τα υπολοιπα. Δεχομαι ως λεπιδα ακομα και την πρωτη πετρα που χτυπησαν με μια αλλη για να γινει αιχμηρη, οχι αυστηρα το μεταλλικο πραγμα που τρυπαει και ειναι προεκταση μιας πλαστικης/whatever λαβης. Αν ψηφισεις με τη λογικη σημαντικοτερο= αυτο που βοηθησε στην γενικοτερη αναπτυξη της ανθρωποτητας, τοτε θα ελεγα η γραφη, αφου αν εσυ που ειχες τη γνωση της κατασκευης ενος τροχου πεθαινες μαζι με τα υπολοιπα μελη της φυλης σου, τοτε το επομενο γκρουπακι θα επρεπε να κανει απο την αρχη τους συλλογισμους. Οπου γραφη δεχομαι και τα σπηλαιογραφηματα. Οποτε επειδη δεν μου αρεσουν τα διλημματα, ψηφισα τον καθρεφτη με τη λογικη του να κανεις κοσμο να αναρωτιεται. Plus ειναι δυο σε ενα, αν τον σπασεις, γινεται και αιχμηρο αντικειμενο Νομίζω ότι και πάλι το "βοήθησε στην γενικότερη ανάπτυξη της ανθρωπότητας" δεν είναι αρκετά διευκρινιστικό. Η γνώμη μου είναι, και μιας και μιλάμε για εφευρέσεις και όχι για ανακαλύψεις, ότι μία εφεύρεση κρίνεται σημαντική εάν μπορεί να γεννήσει πρόοδο τεχνολογική. Δηλαδή, όποια εφεύρεση έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στην τεχνολογική ανάπτυξη, αυτή είναι πιο σημαντική. Με αυτό το κριτήριο, νομίζω ότι πιο σημαντική εφεύρεση στην ανθρωπότητα ήταν το τρανζίστορ. Η δεύτερη, οι diesel κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αν και οι αριθμοί ίσως μπορούν να θεωρηθούν πιο σημαντικοί.
PARASwrite Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Η φωτιά υπάρχει στη φύση. (Ήλιος, ηφαίστεια)Η μέθοδος για να δημιουργήσεις φωτιά, μπορεί να είναι εφεύρεση. Πχ ο αναπτήρας εφεύρεση είναι. αντε καλα, τοτε θα πω το φισολβι
australis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 ... και εγω τη φωτια θα εβαζα (και εννοω αναμα και ελεγχομενη χρηση). Το φανταζεσαι οτι πριν τρωγαν ωμα τα παϊδακια; Και εντυπωση μου κανει οτι λειπει το "χρημα" ως εργαλειο συναλλαγης. Διαχρονικα καθοριζε και καθοριζει τις τυχες της ανθρωποτητας.
KilliK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 ηλεκτρισμος θα λεγα γενικα. ο ηλεκτρισμος δεν ειναι εφευρεση.φυσικο φαινομενο ειναι.
athlios Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 ο ηλεκτρισμος δεν ειναι εφευρεση.φυσικο φαινομενο ειναι. Λάθος τα ξέρεις.
benign Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μεχρι στιγμης ειναι το internet, απο πολιτκη και επιστημονικη αποψη γιατι δινει τεραστιες δυνατοτητες επικοινωνιας στους ανθρωπους αλλα στο μελλον θα ειναι η ικανοτητα για διαπλανητικο ταξιδι,οποτε το επιτυχουμε.
KilliK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μεχρι στιγμης ειναι το internet, απο πολιτκη και επιστημονικη αποψη γιατι δινει τεραστιες δυνατοτητες επικοινωνιας στους ανθρωπους αλλα στο μελλον θα ειναι η ικανοτητα για διαπλανητικο ταξιδι,οποτε το επιτυχουμε. ναι τα meme και τα like ειναι μια πραγματικα μεγαλειωδη πνευματικη κατακτηση της ανθρωποτητας.
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μεχρι στιγμης ειναι το internet, απο πολιτκη και επιστημονικη αποψη γιατι δινει τεραστιες δυνατοτητες επικοινωνιας στους ανθρωπους αλλα στο μελλον θα ειναι η ικανοτητα για διαπλανητικο ταξιδι,οποτε το επιτυχουμε. Το θέμα είναι πως το internet δεν έδωσε ώθηση στην τεχνολογία αλλά στην χρήση της τεχνολογίας. Ώθηση στην τεχνολογία έδωσε το τρανζίστορ. Με άλλα λόγια, είναι διαφορετική μία καινοτόμος ιδέα από μία εφεύρεση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το φως για να μεταδώσεις δεδομένα αλλά δεν εφηύρες κάτι. Η εφεύρεση, ίσως, είναι το υλικό με το οποίο θα το κάνεις αυτό και όχι η χρήση. Έτσι και το internet. Δεν είναι εφεύρεση αλλά δυνατότητα χρήσης ενός συνδυασμού τεχνολογιών που προήλθαν από εφευρέσεις. Και η ανώτερη, κατά την γνώμη μου, όλων: το τρανζίστορ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα