PARASwrite Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Και η ανώτερη, κατά την γνώμη μου, όλων: το τρανζίστορ. ναι εχεις δικαιο, αλλα αυτο αφορα την τεχνολογια οποτε σε καθε τομεα υπαρχει και μια top (αρχικη) εφευρεση.
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 ναι εχεις δικαιο, αλλα αυτο αφορα την τεχνολογια οποτε σε καθε τομεα υπαρχει και μια top (αρχικη) εφευρεση. Νομίζω ότι και πάλι το "βοήθησε στην γενικότερη ανάπτυξη της ανθρωπότητας" δεν είναι αρκετά διευκρινιστικό. Η γνώμη μου είναι, και μιας και μιλάμε για εφευρέσεις και όχι για ανακαλύψεις, ότι μία εφεύρεση κρίνεται σημαντική εάν μπορεί να γεννήσει πρόοδο τεχνολογική. Δηλαδή, όποια εφεύρεση έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στην τεχνολογική ανάπτυξη, αυτή είναι πιο σημαντική. Με αυτό το κριτήριο, νομίζω ότι πιο σημαντική εφεύρεση στην ανθρωπότητα ήταν το τρανζίστορ. Η δεύτερη, οι diesel κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αν και οι αριθμοί ίσως μπορούν να θεωρηθούν πιο σημαντικοί.
nikolas16 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Ειναι δυνατον κανενας να μην ανεφερε το κωλοχαρτο?!
Ntinaras Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Ειναι δυνατον κανενας να μην ανεφερε το κωλοχαρτο?! χερι δεν εχεις?
benign Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 ναι τα meme και τα like ειναι μια πραγματικα μεγαλειωδη πνευματικη κατακτηση της ανθρωποτητας. Να εξηγησω τι εννοω. Με το ιντερνετ απο επιστημονικη αποψη μπορει γινει ταχυτατη μεταφορα δεδομενων μεταξυ ειδικων,επεξεργασια στοιχειων,ανταλλαγη αποψεων,ενημερωση καινουργιων δεδομενων οταν μεχρι πριν 20 χρονια επρεπε να περιμενουν μερες ολοκληρες για να παρουν τα νεα στοιχεια και να τα δουλεψουν.Η ταχυτητα μεταφορας δεδομενων βοηθα την επιστημη να προοδευει πολυ γρηγορα.Αυτο για τις πρακτικες επιστημες. Για τις θεωρητικες επιστημες ειναι πασιφανες πως προαγονται μεσα απο διαφορα documents,βιβλια,δοκιμια κ.τ.λ. σε ηλεκτρονικη μορφη στα οποια φοιτητες αλλα και ειδικοι εχουν προσβαση σε δευτερολεπτα. Επισης σε οσους γινεται σοβαρη χρηση του internet προαγεται η μορφωση και η ευρεση σπανιων βιβλιων που καποιος καλος ανθρωπος η εκπαιδευτικος οργανισμος (οπως το project Gutenberg http://www.gutenberg.org/)μας εκανε την χαρη να ανεβασει και να διανεμει δωρεαν,οποτε εχουμε και δωρεαν μορφωση.Απο τοτε που χρησιμοποιω το ιντερνετ εχω διαβασει πολυ περισσοτερα βιβλια απο οτι ποτε πριν ειτε σε pdf μορφη ειτε αγοραζοντας τα απο διαφορα sites. Απο ιατρικη αποψη μπορει καποιος να καταλαβει τα γνωρισματα μιας ασθενειας απο την συμπτωματολογια του,διαβαζοντας σχετικα αρθρα απο ιατρικα sites και αν δει οτι εχει θεμα να τρεξει στον γιατρο του και να προλαβει,μπορει να ενημερωθει για σωστη διατροφη κ.τ.λ. Απο πολιτικη αποψη εχουμε την ελευθερη διακινηση ιδεων,δυνατοτητα αποκαλυψης πολιτικων σκανδαλων την παγκοσμια ενημερωση για επικαιρα και φλεγοντα θεματα.Προσωπικα θεωρω πολυ χρησιμο π.χ. to wikileaks. Συγνωμη για τα πολλα που εγραψα φιλε Killik απλα ηθελα να δειξω πως το αντιλαμβανομαι.
Arctic Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Πως μπορείτε να πείτε ότι πχ το τρανζίστορ ή το ίντερνετ είναι η σημαντικότερη εφεύρεση όταν για να αναπτυχθούν χρησιμοποιήθηκαν(ή ήταν έστω αναγκαίο να υπάρχουν) παλαιότερες εφευρέσεις. Αυτό δεν κάνει αυτές(τις παλαιότερες) σημαντικότερες εφευρέσεις από τα αποτελέσματά τους;
benign Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Πως μπορείτε να πείτε ότι πχ το τρανζίστορ ή το ίντερνετ είναι η σημαντικότερη εφεύρεση όταν για να αναπτυχθούν χρησιμοποιήθηκαν(ή ήταν έστω αναγκαίο να υπάρχουν) παλαιότερες εφευρέσεις. Αυτό δεν κάνει αυτές(τις παλαιότερες) σημαντικότερες εφευρέσεις από τα αποτελέσματά τους; Σωστοτατη διαπιστωση ,νομιζω οτι το ερωτημα ειναι ακυρο φιλοσοφικα εκτος και αν το σκεφτεις μονο συγκριτικα και οχι με ιστορικη ακολουθια.
-nick- Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 δηλαδή θεωρείς τον τροχό σημαντικότερη εφεύρεση απο τον καθρέφτη ? (εγω ειμαι ο ένας που ψήφισε καθρέφτη καλά καταλάβατε). ο καθρέφτης μπορει να μας δίξει αν είμαστε λερωμένοι στο πρόσωπο να μην βγούμε έξω σαν γύφτοι και γίνουμε ρεζίλι. Επίσης είναι ο μοναδικός τρόπος να αναγνωρίσουμε εναν δράκουλα. ο τροχός το μόνο που κάνει ειναι να γυρίζει και να προκαλεί τροχαία δυστυχήματα .. αλλα οκ το ξέρω , όλοι είσαστε πορομένοι με την οδήγηση , με το που πιάνετε ενα τιμόνι στα χέρια νομίζεται οτι όλος ο ωκεανός είναι δικος σας .. αλλα δεν πάει έτσι .. ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ με τους καθρέφτες ξέρουμε ποίοι είμαστε! σκεφτείτε να μην είχαμε δει ποτε τον εαυτό μας και να μας βγάζανε φωτογραφία και να μην μας αναγνωρίζαμε . ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!! :ph34r: Υπαρχουν και λιμνες νικ
efo355 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Η μεγαλύτερη ανακάλυψη είναι το τηλεκοντρόλ. Μεγαλύτερη ανακάλυψη και από την τηλεόραση
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Πως μπορείτε να πείτε ότι πχ το τρανζίστορ ή το ίντερνετ είναι η σημαντικότερη εφεύρεση όταν για να αναπτυχθούν χρησιμοποιήθηκαν(ή ήταν έστω αναγκαίο να υπάρχουν) παλαιότερες εφευρέσεις. Αυτό δεν κάνει αυτές(τις παλαιότερες) σημαντικότερες εφευρέσεις από τα αποτελέσματά τους; Μπορεί παλαιότερες εφευρέσεις να έδωσαν τις βάσεις για νέες αλλά το τεχνολογικό άλμα που επιτεύχθηκε με αυτές δεν ήταν μεγαλύτερο από ό,τι με τις νέες. Έτσι, μπορεί κάποιος ή κάποιοι να δημιούργησαν κάτι νέο, το οποίο να χρησιμοποιήθηκε από πολλούς, αλλά το ίδιο να μην έδωσε την δυνατότητα για μεγάλα άλματα χωρίς την εφεύρεση νέων. Να χρησιμοποιήθηκε για να βρεθούν νέα αλλά το ίδιο να μην μπορούσε να δώσει πρόοδο. Για αυτό, εγώ προσωπικά, πιστεύω πως είναι το τρανζίστορ, οι diesel μηχανές και οι αριθμοί.
PARASwrite Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 η σημαντικοτερη εφευρεση ειναι αυτη που ακομα δεν εγινε
orlox Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Και εγω θα συμφωνησω με το τρανζιστορ με την εννοια οτι χαρις σε αυτο εχουν γινει τα μεγαλυτερα τεχνολογικα αλματα στην ιστορια τις ανθρωποτητας και οχι στο που βασιστικε γιατι ετσι μαλλον καταλιγουμε στα πρωτα εργαλεια οπως και η λεπιδα (ανεξαρτιτος υλικου) Οσο για το κολοχαρτο που αναφεραν 2-3 το θεωρώ μαλλον άχρηστη εφευρεση. Με την εννοια οτι υπαρχουν πολλοι τροποι να καθαριζει καποιος τα οπισθια του, οικονομικοτεροι αλλα το κυριοτερο με περισσότερη υγιεινή. Για περισσοτερα http://www.the-vu.com/2010/12/wash-don%E2%80%99t-wipe-your-butt/
Arctic Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μπορεί παλαιότερες εφευρέσεις να έδωσαν τις βάσεις για νέες αλλά το τεχνολογικό άλμα που επιτεύχθηκε με αυτές δεν ήταν μεγαλύτερο από ό,τι με τις νέες. Έτσι, μπορεί κάποιος ή κάποιοι να δημιούργησαν κάτι νέο, το οποίο να χρησιμοποιήθηκε από πολλούς, αλλά το ίδιο να μην έδωσε την δυνατότητα για μεγάλα άλματα χωρίς την εφεύρεση νέων. Να χρησιμοποιήθηκε για να βρεθούν νέα αλλά το ίδιο να μην μπορούσε να δώσει πρόοδο. Για αυτό, εγώ προσωπικά, πιστεύω πως είναι το τρανζίστορ, οι diesel μηχανές και οι αριθμοί. Νομίζω δεν υπάρχει μέτρο και τρόπος σύγκρισης. Ίσως πιο ορθό να ήταν αν ζητούσε η ψηφοφορία τη σημαντικότερη εφεύρεση σε συγκεκριμένη εποχή. Γιατί, μπορεί οι εφευρέσεις που αναφέρεις να οδήγησαν σε γρήγορη και σημαντική αλλαγή τότε, αλλά σήμερα να θεωρούνται δεδομένα(χωρίς να χάνουν αξία). Αντίστοιχα σήμερα σημαντικές εφευρέσεις μπορεί να είναι το διαδίκτυο όμως σε λίγα χρόνια κάτι άλλο κτλ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα