Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το ρεύμα στην περιοχή μου. Αντιμετωπίζεται;


deesnider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φιλαράκια, θα παρουσιάσω το πρόβλημά μου εντελώς "μπακαλίστικα", αφού δεν έχω τεχνικές γνώσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Φαντάζομαι όμως ότι θα καταλάβετε.

 

Στην πόλη όπου ζω, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, εδώ και πολλά χρόνια και είναι άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί. Εκτός από τις συνεχείς αυξομειώσεις της τάσης, υπάρχουν και χρονικά διαστήματα, καθ' όλη τη διάρκεια των οποίων, η ένταση του ρεύματος είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Αυτό το παρατηρεί κανείς εύκολα, απλά κοιτώντας τις λάμπες, οι οποίες μετατρέπονται σε ...λυχναράκια (!) για αρκετή ώρα. Υποθέτω ότι είναι ζήτημα υποδομής. Για παράδειγμα, άσχετα αν στο δικό μου διαμέρισμα τη συγκεκριμένη στιγμή δεν "τραβάω" πολύ ρεύμα, αν στα άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας λειτουργούν την ίδια περίοδο πολλά ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα, ή κλιματιστικά, η ένταση του φωτισμού εξασθενεί και στο δικό μου.

 

Γενικότερα με τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές δεν υπάρχει ορατό πρόβλημα, αλλά ο υπολογιστής κάνει συνεχώς επανεκκινήσεις. Το UPS - αν και έχει avr - δε μπορεί να αποτρέψει τις επανεκκινήσεις, όταν υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

 

Η ερώτηση είναι: Αν πάρω έναν ανεξάρτητο σταθεροποιητή τάσης, θα λυθεί το πρόβλημα; Υποθέτω ότι τις στιγμιαίες αυξομειώσεις θα τις κάνει κουμάντο (φαντάζομαι ότι αυτή είναι η δουλειά του...) Όταν όμως για διάρκεια π.χ. μίας ώρας, βλέπω ότι η ένταση του φωτισμού είναι συνεχώς χαμηλή, υπάρχει περίπτωση να μπορεί να κάνει κάτι; Λογικά μου φαίνεται δύσκολο - τι θα κάνει; θα "γεννήσει" ρεύμα από 'κει που δεν υπάρχει; - αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύουν αυτές οι συσκευές, οπότε ίσως και να κάνω λάθος.

 

Οι γνώσεις σας θα μου ήταν πολύτιμες! Ευχαριστώ πολύ!

 

(Ένας τυχερός γείτονας, έχει on line ups και έχει ησυχάσει μια και καλή από το συγκεκριμένο μπελά. Εγώ, αναγκαστικά ψάχνω για εναλλακτική λύση - αν υπάρχει - αφού το κόστος ενός τέτοιου ups, μου είναι απαγορευτικό για την ώρα.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπορούσες να συνδυάσεις σταθεροποιητή τάσης και ups για να εξασφαλίσεις σωστότερο ρεύμα για το ups μιας και λες ότι αυτό γινετε συχνά, οπότε θα ξελιγώσεις την μπαταρία του ups και θα την χαλάσεις πολύ γρήγορα. Δεν είναι παρέτητο το on line, ενα καλό line interactive αρκεί. Απέφυγε να το λειτουργείς όμως με το ups μετά τα 15' λεπτά, τα ups είναι φτιαγμένα για σε κρατήσουν στη διακοπή ρεύματος να αποθηκεύσεις τις δουλειές που κάνεις και να κλείσεις τον υπολογιστή σου με ασφάλεια και όχι για να παίζεις κατά τη διακοπή ρεύματος !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπορούσες να συνδυάσεις σταθεροποιητή τάσης και ups

Αυτό είχα σκοπό να κάνω, έτσι κι αλλιώς. Άλλη η δουλειά του σταθεροποιητή και άλλη η - βασική - δουλειά του ups. Η ερώτησή μου όμως επικεντρώνεται στο "Όταν όμως για διάρκεια π.χ. μίας ώρας, βλέπω ότι η ένταση του φωτισμού είναι συνεχώς χαμηλή". Στην περίπτωση αυτή είναι που δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ο σταθεροποιητής να δώσει λύση...

 

σημ. : αν είναι, λέει, απαραίτητο το on line! Σκέψου μόνο τη βασική του διαφορά από τα line interactive: Συνεχής τροφοδοσία των συσκευών από τις μπαταρίες, άρα συνεχώς σταθερή τάση ρεύματος. Ούτε σταθεροποιητές χρειάζεσαι, ούτε τίποτα και δεν πάει να χορεύει ...κλακέτες το ρεύμα! Απλά, κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά τα άτιμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...