viper2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δε μπορώ. Είμαι αντικοινωνικός γενικά. αμα κανεις κατι τετοια λογικο ειναι in other news οι γλωσσες τωρα πια μαθαινονται με την μεθοδο communicativa Και οχι με σταυρολεξα, games και τα σχετικα
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 οι γλωσσες τωρα πια μαθαινονται με την μεθοδο communicativaΚαι οχι με σταυρολεξα, games και τα σχετικα Μη γράφεις ανακρίβειες, να χαρείς. Δεν έχω το χρόνο και την ενέργεια.
Garnele Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Σαν εκπαιδευτικός όμως θα έπρεπε να έχεις και το χρόνο και την ενέργεια. =ρ In other words, μην περιμένεις να ξανακάνω εκτενές επεξηγηματικό ποστ. Ας αρκεστούμε στο ότι οι εμπειρία σου ως εκπαιδευτικός είναι σε άλλο τομέα, οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάς απλά ως μαθητής του γκαίτε. Και εν τέλει, Μάνουελ, αυτά τα πράγματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Βι βιλ σι λοιπόν. Αλλά για να επανέλθω στον αρχάγγελο που ζητάει ΓΡΗΓΟΡΗ εκμάθηση γερμανικών, ε δεν του λες να πάει με άλλους 15 καθυστερημένους να παίξει με το σμαρτ μπορντ και να χαίρεται ότι μαθαίνει γερμανικά, σίγουρα όχι.
viper2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μη γράφεις ανακρίβειες, να χαρείς. Δεν έχω το χρόνο και την ενέργεια. καποια πραγματα αλλαξαν, μην μενεις πισω
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Σαν εκπαιδευτικός όμως θα έπρεπε να έχεις και το χρόνο και την ενέργεια. =ρ In other words, μην περιμένεις να ξανακάνω εκτενές επεξηγηματικό ποστ. Ας αρκεστούμε στο ότι οι εμπειρία σου ως εκπαιδευτικός είναι σε άλλο τομέα, οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάς απλά ως μαθητής του γκαίτε. Και εν τέλει, Μάνουελ, αυτά τα πράγματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Βι βιλ σι λοιπόν. Αλλά για να επανέλθω στον αρχάγγελο που ζητάει ΓΡΗΓΟΡΗ εκμάθηση γερμανικών, ε δεν του λες να πάει με άλλους 15 καθυστερημένους να παίξει με το σμαρτ μπορντ και να χαίρεται ότι μαθαίνει γερμανικά, σίγουρα όχι. Μα για τα αποτελέσματα σε ρώτησα. Δε σου ζήτησα να κάνεις καμία επεξήγηση. Το ύφος σου είναι απαράδεκτο πάντως.
Garnele Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Τι να σου πω δηλαδή, ότι τα πήρα όλα τα πτυχία; Γιατί, υπήρχε περίπτωση για το αντίθετο; Και να στο θέσω αλλιώς, από ένα τμήμα 12 ατόμων οι δύο πήραμε το πτυχίο, ενώ οι (τουλάχιστον) έξι δεν ήταν σε επίπεδο ούτε για να δώσουν το Β1. Και τέλος πάντων με την υπερτιμημένη ποιότητα του μαθήματός τους διαφωνώ, σου το εξηγώ και απλά κάνεις (?) ότι δεν καταλαβαίνεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μόνο τα πτυχία είναι τα αποτελέσματα; Εγώ ξέρω πολύ κόσμο που έχει πτυχίο στα Αγγλικά και δεν μπορεί να μιλήσει ή να παρακολουθήσει μια τηλεοπτική σειρά. Τέλος πάντων, με κούρασες και σε κούρασα και δε φαίνεται να έχεις διάθεση για πραγματική συζήτηση. Θέλεις απλώς να πεις αυτό που έχεις να πεις και πρέπει να σε πιστέψουμε. καποια πραγματα αλλαξαν, μην μενεις πισω Θα ειδηοποιήσω αμέσως, ένα από τα μεγαλύτερα ινστιτούτα ξένων γλωσσών στον κόσμο, ότι τα πράγματα άλλαξαν σύμφωνα με κάποιον στο ίντερνετ.
viper2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μόνο τα πτυχία είναι τα αποτελέσματα; Εγώ ξέρω πολύ κόσμο που έχει πτυχίο στα Αγγλικά και δεν μπορεί να μιλήσει ή να παρακολουθήσει μια τηλεοπτική σειρά. Τέλος πάντων, με κούρασες και σε κούρασα και δε φαίνεται να έχεις διάθεση για πραγματική συζήτηση. Θέλεις απλώς να πεις αυτό που έχεις να πεις και πρέπει να σε πιστέψουμε. Θα ειδηοποιήσω αμέσως, ένα από τα μεγαλύτερα ινστιτούτα ξένων γλωσσών στον κόσμο, ότι τα πράγματα άλλαξαν σύμφωνα με κάποιον στο ίντερνετ. 1
Physics_Rulez Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Άλλη μια politically correct φωτογραφία. Ο μαύρος, ο λευκός, η ασιάτισσα σε ένα άνετο και φωτεινό γραφείο να γαμιούνται στο γέλιο. Τι διάολο στο goethe είναι και περνάνε τόσο καλά;
insomniaK Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Γω συμφωνώ με τη garnele. Η δική μου εμπειρία είναι απο γκέτε της Γερμανίας για αλλοδαπούς, σε ταχύρυιθμα, επί 2 μήνες μας δίδασκαν τη διαφορά στον ήχο του ρο και του λ, επειδη υπήρχαν Ασιάτες στο τμήμα...
arxaggelos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Αλλά για να επανέλθω στον αρχάγγελο που ζητάει ΓΡΗΓΟΡΗ εκμάθηση γερμανικών' date=' ε δεν του λες να πάει με άλλους 15 καθυστερημένους να παίξει με το σμαρτ μπορντ και να χαίρεται ότι μαθαίνει γερμανικά, σίγουρα όχι.[/quote'] Να προσθέσω επίσης ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, ΦΘΗΝΗ, ΕΥΕΛΙΚΤΗ & ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ Το απόλυτο δεδομένο είναι ότι αν τελικά τα φέρει ο διάολος και το βάλω μπρος, δεν διαθέτω ούτε μισό δευτερόλεπτο για χάσιμο ή πειραματισμούς. Ας κοστίσει κάτι παραπάνω στην τελική. Τον Λιόλιο δεν τον έχω υπόψη αλλά βλέπω φανατικό κοινό. Το Λόγος ευτυχώς το ξέρω. Να προσθέσω επίσης ότι αν και δεν έγραψα από προχθές παρακολουθώ το θέμα στενά, και βρίσκω ιδιαίτερα διαφωτιστικές όλες τις απαντήσεις σας. Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App
viper2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Γω συμφωνώ με τη garnele. Η δική μου εμπειρία είναι απο γκέτε της Γερμανίας για αλλοδαπούς, σε ταχύρυιθμα, επί 2 μήνες μας δίδασκαν τη διαφορά στον ήχο του ρο και του λ, επειδη υπήρχαν Ασιάτες στο τμήμα... φορ δε μιουλα κοινως αρμεγμα της αγελαδος
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Να προσθέσω επίσης ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, ΦΘΗΝΗ, ΕΥΕΛΙΚΤΗ & ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ Το απόλυτο δεδομένο είναι ότι αν τελικά τα φέρει ο διάολος και το βάλω μπρος, δεν διαθέτω ούτε μισό δευτερόλεπτο για χάσιμο ή πειραματισμούς. Ας κοστίσει κάτι παραπάνω στην τελική. Τον Λιόλιο δεν τον έχω υπόψη αλλά βλέπω φανατικό κοινό. Το Λόγος ευτυχώς το ξέρω. Να προσθέσω επίσης ότι αν και δεν έγραψα από προχθές παρακολουθώ το θέμα στενά, και βρίσκω ιδιαίτερα διαφωτιστικές όλες τις απαντήσεις σας. Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App Για μένα το βασικό κριτήριο με το οποίο επέλεξα το Goethe ήταν οι πολλές ώρες την εβδομάδα. Γιατί όταν είσαι τόσες ώρες την εβδομάδα μέσα στη γλώσσα, θέλεις δε θέλεις, θα μάθεις, όπως ακριβώς μαθαίνεις με πολλαπλάσια ταχύτητα όταν πηγαίνεις να μείνεις σε μια ξένη χώρα, έστω και αν δεν έχεις καθηγητή. Κι όσο και αν σνομπάρουμε παιχνιδάκια (τα οποία απορώ γιατί το κάνουμε τόσο θέμα, άντε να σου φάνε τις 2 από τις 13 ώρες που θα είσαι εκεί την εβδομάδα), το ότι το μυαλό σου αναγκάζεται να γυρίσει και να περιπλανηθεί για περισσότερο χρόνο γύρω από κάποια θέματα είναι ευεγερτικό. Και ο καλύτερος τρόπος για να πείσεις κάποιον να το κάνει αυτό, είναι να τον βάζεις να ασχολείται συνεχώς με το ίδιο αντικείμενο με οποιαδήποτε μέθοδο μπορείς. Και βέβαια για να μη γίνεται συνεχώς το ίδιο μάθημα, όλοι οι διδάσκοντες καταφεύγουν σε τέτοιες ιστορίες, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν η κάθε μια τα δικά της θετικά χαρακτηριστικά (γιατί κάποιοι είναι οπτικοί τύποι, κάποιοι θέλουν να βλέπουν γραμμένα πράγματα, κάποιοι είναι ακουστικοί κτλ). Δεν μπορεί απλά να κάθεται ο καθηγητής και να σου λέει 30 φορές το ίδιο πράγμα, γιατί 30 επαναλήψεις πρέπει να κάνεις στο θέμα. Προσωπικό παράδειγμα: ότι σενάριο έχουμε γράψει και παίξει, θυμάμαι πάντα κάθε του έκφραση (σε γελοίο βαθμό). Προφανώς με βοηθάει πολύ το θεατρικό παιχνίδι και η κίνηση σε αντιστοιχία με τις λέξεις, καθώς και το ύφος στην απόδοση της γλώσσας. Η μια ώρα την εβδομάδα που θα το κάνουμε αυτό, θα με γλιτώσει από πολύ κόπο στο σπίτι και θα μου δώσει φυσικότητα στην ενσωμάτωση με τη γλώσσα. Από εκεί και έπειτα, η μεθοδολογία διδασκαλίας είναι εξαιρετική και σύγχρονη, η καθηγήτρια μου είναι πολύ καλή, όχι εξαιρετική το παραδέχομαι, αλλά με τεράστια εμπειρία και μητρική γλώσσα τα Γερμανικά (αν και ελληνίδα) και το τμήμα μου προχωράει πάρα πολύ καλά με σχεδόν καμία εξαίρεση. Στο τελευταίο μπορεί απλώς να είμαι τυχερός. Πάντως και στο τμήμα που βρίσκεται η κοπέλα μου και δεν είναι εντατικό, ισχύουν ακριβώς τα ίδια. Η καθηγήτριά της μάλιστα, έχω την εντύπωση ότι είναι όχι απλώς πολύ καλή, αλλά εξαιρετική (και Γερμανίδα). Ας μην ξεχνάμε τέλος τη βιβλιοθήκη με τα όσα προσφέρει, γιατί δε μιλάμε μόνο για βιβλία, αλλά πχ για ειδικά περιοδικά γραμμένα για ανθρώπους που δε γνωρίζουν ακόμη πολύ καλά τη γλώσσα, DVD, CD κτλ. Θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα πάντως και για τις άλλες περιπτώσεις. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικά. Ίσως καλό θα ήταν αντί να θάβουμε το Goethe, να μάθουμε επιτέλους την εναλλακτική περίπτωση. Δυστυχώς η ιστοσελίδα δε βοηθάει. Για μένα αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο. Πάντα κρίνω μια οργάνωση από το πόσο καλή ιστοσελίδα διαθέτει. Κάτι σημαίνει. Δείχνει μια φιλοσοφία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα