Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οχι αν είσαστε πράγματι φίλοι.γιατί αν είσαστε φίλοι και όχι γνωστοί το πιο σίγουρο είναι οτι κάποια στιγμή-ες έχετε σφαχτεί άγρια , άγρια όμως σε στιλ θέλω να σου πετάξω το τραπέζι στο κεφάλι- και όλα αυτά έχουν ειπωθεί.. και μετά επειδή είστε φίλοι καλμάρετε και τα συζητάτε πολιτισμένα και παραδέχεστε τις μαλακίες σας και συνεχίζετε...

Αλλο παλι και τουτο. δηλαδη να ναι καποιο φιλοι χωρις να χουν παιξει μπουνιες δεν παιζει ....

Δημοσ.

Ρε Νικολή...

Ας πούμε,πως καβλώνουν κάποιοι άντρηδοι άμα δουν λεσβίες σε λασπομαχία;Ε,κάπως έτσι φαντάζεται και η κυρία πιό πάνω μια υγιή+φιλική ομόφυλη (όχι ομοφυλόφιλη...) σχέση.

Οπαδικά,ίσως.

Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=cXr2kF0zEgI

Ταιριαζει αρκετα σε πολλα απο αυτα που εχω διαβασει ως τωρα.

Στην ερωτηση του topic starter εχω 4. Γνωστους παρα μα παρα πολλους. Με αυτους τους 4 (3 μαντραχαλοι και 1 γυναικα) εχουμε περασει πολλα. Ειναι αυτοι που "εμειναν" ανα τα χρονια ως καποιοι στους οποιους σιγουρα θα μπορουσα να βασιστω. Δεν μιλαω να βασιστω για μαλακιουλες, μιλαω για δυσκολες καταστασεις.

Παιδια για οσους λενε οτι δεν εχουν φιλους ή συμπεριφερονται λες και ολοι κοιτανε αποκλειστικα το συμφερον τους πραγματικα, λυπαμαι...

Δημοσ.

Μέχρι την σελίδα 6 διάβασα δεν άντεξα άλλο... στην αρχή ήθελα να τα φορτώσω στο insomnia δηλαδή και καλά με την έννοια του "και ποιοι περίμενες να σπαταλάνε ώρες σε ένα forum ?" :P

αλλα τελικά το πρόβλημα έγκειται στον θρυμματισμό της κοινωνικής συνοχής

(που πηγάζει από την απουσία εθνικού φρονήματος,τοπικών παραδόσεων κτλ -κυρίως λόγω της αδιαφορίας πάνω στο θέμα που υπάρχει σε οικογένειες αλλα κυρίως στα σχολεια από την άλλη συμβάλει η συστηματική διάβρωση που προκαλεί η τηλεόραση με τα ψεύτικα και ξενόφερτα πρότυπα κτλ)

και που παρατηρείται πολύ έντονα στην αθηνα και σε περιοχές της πελοποννήσου

και που με την σειρά της συνδέεται άμεσα με την κρίση του (ψευτο)χρέους.

Όσο και αν αντιπαθώ τις συνωμοσιολογίες αναγκάζομαι από τα γεγονότα να συμπεράνω ότι το κύμα της ξενολατρίας που άνθισε από το '80 η τάση για υπερκαπιταλιστικες συνήθειες (χωρίς πρωτογενη βάση) και ο εξευτελισμός της εθνικής παιδείας χάριν της ψευτοπρωτοπορίας..

(είμαστε έλληνες αλλα τίποτα ελληνικό δεν υπάρχει στον τρόπο που εκπαιδευόμαστε... και οι μονες επαφές μας με το γένος μας είναι κάτι μύθοι και μερικά θραύσματα ιστορίας ... η εθνική συνείδηση δεν μπορεί να στηριχτεί μονο στην γνώση της ιστορίας -που και αυτή απουσιάζει- χρειάζεται οπωσδήποτε την κολτούρα! που λείπει παντελώς! τυχαία?)

αποτέλεσαν συστηματικά βήματα για να φτάσουμε εδώ στο χείλος του γκρεμού που καμια σχέση δεν έχει με την οικονομία!

η ιδανικότερη στρατηγική για να κατακτήσουν τα μυαλά μας να μας κάνουν να δουλεύουμε για αυτούς και εντέλει να μας φέρουν σε αφομοίωση μαζί τους και να σβήσει μια για πάντα κάθε τι ελληνικό (από την κρατική υπόσταση μέχρι και τον τρόπο ζωης αλλα και την συνείδηση των πολιτών) χωρίς να ανοίξει ρουθούνι!!! "Μπήκαν στην πόλη οι οχθροί..." που καθόλου τυχαία τραγουδούσε ο Ξυλούρης...

αν δεν ενδιαφέρεσαι για τον πλησίον σου δεν αισθάνεσαι καμια σύνδεση μαζί του τοτε τι υπάρχει να υπερσσπιστεις πέρα από τον εαυτό σου?

Γιαυτο ενώ μας έχουν κάνει 1000 τέρατα (τον εξευτελισμό της παιδείας, την εξαΰλωση των ελληνικών ιδεών και αξιωμάτων, την δημιουργία δυο ελλάδων, την απουσία οράματος αλλα και μεριμνας, ΙΜΙΑ, κύπρος, ίμβρος fyro"m".... που ν'αρχίσεις και που να τελειώσεις?)

εμείς τους συμπεριφερόμαστε σαν να είναι νόμιμοι εκπρόσωποι και διαχειριστές μας (γράψε άκυρο βάλε "άρχοντες") που απλά ενώ είναι σεβαστοί και καλώς κάθονται εκεί που κάθονται κάνανε κάποιες ατασταλίες με τα οικονομικά μας και μας ταλαιπωρούνε..

και προσπαθούμε σε συνεννόηση μαζί τους και με δικούς τους ορους να λύσουμε αυτό το θεματάκι... μόλις λυθεί με τις ευχές μας να συνεχίσουν αυτοί την δουλίτσα τους και εμείς την δικη μας....

μονο αυτό μας πονάει... το ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε στην γωνια μας παίρνωντας τα ψίχουλα που παίρναμε!

γιατί κοιτάμε μονο την πάρτη μας!

η χωρα(και η κοινωνία) πέρα από το χρέος δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα!

αυτά τα ημίαιμα λαμόγια και τσιράκια πέρα από από τα οικονομικά εγκλήματα δεν διέπραξαν κανένα άλλο έναντι στο έθνος!

(που για να υπάρχει έθνος πρέπει να υπάρχει συνοχή για να υπάρχει συνοχή πρέπει να υπάρχει συντροφικότητα για να υπάρχει συντροφικότητα πρέπει να υπάρχει φιλια)

οποτε ας παίξουμε το παιχνιδάκι τους ειρηνικά πάνω απόλα (και ο παππούς μου ειρηνικά έδιωχνε τον λύκο από το μαντρί...) να μας κάνουνε και την τιμή να τους ξαναψηφίσουμε τους ιδιους ακριβώς(ίσως με αλλα χρώματα)..

για να επαληθεύσουμε την νομιμότητα τους να κάνουν εκεί πέρα και καμια πιο ευνοϊκή πατέντα για να μπορούμε να μαζέψουμε τα χρήματα να τα στείλουμε στον αμερικανο με 250 άτοκες δόσεις έτσι ώστε να μας δώσει το άι-φώνι και θα είμαστε ικανοποιημένοι όλα μέλι γάλσ μετά (= τα δισέγγονα μας παίζει να μην ξέρουν καν ελληνικά και ο τοπος "τους" να ειναι απλα μια επαρχία της Γερμανίας/Αμερικής/Τουρκίας ποιός ξερει?..)

δεν είναι λοιπόν τυχαία η διάβρωση της κοινωνίας μας ("κοινωνίας" παρτάκιδων)

καλά να πάθουμε! Αφού το αφήνουμε να συμβεί... αφού δεν νιώθουμε καμια ντροπή ή χρέος προς τους παππούδες μας που χύσανε το αίμα τους και προς τους αρχαιότερους προγόνους που πράξανε το ίδιο... αφού δεν νιώθουμε καμια υποχρέωση να τηρήσουμε το "Αμες δε γεσόμεθα, πολλώ κάρρονες" (που όσοι το θυμούνται το γνωρίζουν απλά σαν ιστορική λεπτομέρεια και όχι σαν μάθημα ζωής - βάλτο και αυτό στην ανύπαρκτη ελληνική παιδεία) τότε καλά να πάθουμε!

γνωρίστε τον πλησίον σας! ταυτίστε τα κοινά σας σημεία και δείξτε ανοχή και σεβασμό στα μη κοινά.. Δώστε και θα πάρετε!

και επειδή πολύ έπεσε το κλίμα...

http://www.youtube.com/watch?v=725nIQVKqXc

(στίχοι, πέρα από την πλακα, με νόημα! γιατί ποιοι θα στελεχώσουν την εργατική τάξη? τον στρατό? πως θα κινηθεί η οικονομία? κτλ αν είμαστε 3 και ο κόκκους..)

Δημοσ.

Μέχρι την σελίδα 6 διάβασα δεν άντεξα άλλο... στην αρχή ήθελα να τα φορτώσω στο insomnia δηλαδή και καλά με την έννοια του "και ποιοι περίμενες να σπαταλάνε ώρες σε ένα forum ?" :P

αλλα τελικά το πρόβλημα έγκειται στον θρυμματισμό της κοινωνικής συνοχής

(που πηγάζει από την απουσία εθνικού φρονήματος,τοπικών παραδόσεων κτλ -κυρίως λόγω της αδιαφορίας πάνω στο θέμα που υπάρχει σε οικογένειες αλλα κυρίως στα σχολεια από την άλλη συμβάλει η συστηματική διάβρωση που προκαλεί η τηλεόραση με τα ψεύτικα και ξενόφερτα πρότυπα κτλ)

και που παρατηρείται πολύ έντονα στην αθηνα και σε περιοχές της πελοποννήσου

Και καπου εδω σταματησα να αντεχω να σε διαβαζω εγω

Δημοσ.

Το πολύ λυπηρό είναι πως όσοι περιμένουν να βρουν φίλους, δεν θέλουν φίλους αλλά κάποιους να γαντζωθούν και όσο λένε ότι έχουν φίλους, κατά πλειοψηφία, δεν έχουν φίλους αλλά μία καλά εδραιωμένη συνήθεια στο μοίρασμα κοινωνικών ρόλων σε μία μικρή ομάδα ανθρώπων.

Και σαν επιστέγασμα, όλοι από δαύτους θεωρούν πως νοιάζονται για τον άλλο ενώ νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και συνάμα ζητάνε να τους νοιάζονται οι "φίλοι" τους. . Όχι ότι μπορεί κανείς εύκολο να μην νοιαστεί για τον εαυτό του, αλλά τουλάχιστον να έχει επίγνωση.

Δημοσ.

Εσύ τιμόν που ανήκεις;

Εάν είναι να το πάρουμε επί προσωπικού, ορθότερο είναι να αρχίσει αυτός που ενδιαφέρεται να μάθει που ανήκουν οι άλλοι.

Οπότε, εάν σε ενδιαφέρει επί προσωπικού για άλλους, μπορείς να κάνεις την αρχή λέγοντας για εσένα.

Δημοσ.

Εάν είναι να το πάρουμε επί προσωπικού, ορθότερο είναι να αρχίσει αυτός που ενδιαφέρεται να μάθει που ανήκουν οι άλλοι.

Οπότε, εάν σε ενδιαφέρει επί προσωπικού για άλλους, μπορείς να κάνεις την αρχή λέγοντας για εσένα.

ΟΟΟΟ τι σου είπεεεε τα μισά :P

Δημοσ.

Fair enough, εγώ λέω πως έχω φίλους, οπότε φαντάζομαι πως ανήκω εδώ:

όσοι λένε ότι έχουν φίλους, κατά πλειοψηφία, δεν έχουν φίλους αλλά μία καλά εδραιωμένη συνήθεια στο μοίρασμα κοινωνικών ρόλων σε μία μικρή ομάδα ανθρώπων.

Εσύ;

Δημοσ.

Fair enough, εγώ λέω πως έχω φίλους, οπότε φαντάζομαι πως ανήκω εδώ:

Εσύ;

Χε..

Δύσκολη ερώτηση.

Όχι. Λάθος. Δύσκολη απάντηση καλύτερα.

Το πρόβλημα όταν κάποιος ανήκει σε ένα δίπολο, και συνεπώς είναι ευδιάκριτο το που ανήκει, είναι ότι δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν ανήκει στο δίπολο να του εξηγήσει που ανήκει.

Επίσης, η ιδιαιτερότητα της καθαρής φιλίας, όπως μπορεί να φανεί μέσα από τον Αριστοτέλη, είναι ότι εάν απαιτηθεί να πιστοποιηθεί τότε αναιρείται εξ ορισμού. Ακόμα, μπορεί να είναι μονόδρομος. Δηλαδή, κάποιος να αισθάνεται ως φίλο του κάποιον χωρίς να γνωρίζει εάν το ίδιο αισθάνεται και ο άλλος. Πιο ορθά, να τοποθετεί ως φίλο του κάποιον επειδή πληροί προϋποθέσεις τόσο ο ίδιος όσο και αυτός που θεωρείται ως φίλος.

Για αυτό, εγώ θα έλεγα πως δεν ανήκω ούτε στην μία κατηγορία, ούτε στην άλλη. Παρόλα αυτά, κατανοώ το ότι κάποιος μπορεί να είναι σε μία από τις δύο και εκτιμώ ιδιαιτέρως το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να ξεχωρίζει το που ανήκει.

Προς τι όμως η ερώτηση; Απλή περιέργεια ή υπάρχει και κάτι άλλο;

ΟΟΟΟ τι σου είπεεεε τα μισά :P

Ναι ΟΚ. Κλασική καραμέλα.

Αλλά ελπίζω να μην εκλήφθηκε ως "επίθεση", μιας και δεν ήταν.

Επίσης, γιατί έχω την εντύπωση ότι τέτοιες ατάκες - καραμέλες είναι αρκετά κοινές στην L2 greek community; Έπαιζες L2;

Θα με βοηθούσες αρκετά στην "έρευνά" μου για την mmorpg greek community εάν απαντούσες αληθινά.

Δημοσ.

Προς τι όμως η ερώτηση; Απλή περιέργεια ή υπάρχει και κάτι άλλο;

Υπήρχε κάτι άλλο, αλλά επειδή είμαι λίγο μαλάκας, δεν είδα καθόλου το "κατά πλειοψηφία" και βιάστηκα να τσαντιστώ.

Οπότε, τσάμπα χρόνο σου 'φαγα.

Δημοσ.

Δεν τρέχει κάστανο.

Εάν ήταν να μην σπαταλήσω τσάμπα τον χρόνο μου, δεν θα έμπαινα σε forums...

Καλό είναι να ρεκλάρεις που και φου.

Δημοσ.

Ναι ΟΚ. Κλασική καραμέλα.

Αλλά ελπίζω να μην εκλήφθηκε ως "επίθεση", μιας και δεν ήταν.

Επίσης, γιατί έχω την εντύπωση ότι τέτοιες ατάκες - καραμέλες είναι αρκετά κοινές στην L2 greek community; Έπαιζες L2;

Θα με βοηθούσες αρκετά στην "έρευνά" μου για την mmorpg greek community εάν απαντούσες αληθινά.

Μια χαρά ήταν το post σου, αλλά λίγο χιούμορ δεν βλάπτει μια στο τόσο(post μου). Λάθος μου που δεν το έβαλα σε spoiler.

Δημοσ.

Η εννοια ''φιλος'' ειναι διαφορετικης σημασιας για τον καθενα,υπαρχει διαφορετικη αντιληψη του τι ειναι η πως μας αρεσει να ειναι.Αναλογα την νοοτροπια και τον ψυχισμο του καθενος,ο ''φιλος'' μπορει να ειναι κατι εντελως διαφορετικο απο ανθρωπο σε ανθρωπο.

Προσωπικα, πιστευω οτι η λεξη ειναι ανευ σημασιας για τον συγχρονο ανθρωπο(των τελευταιων 2 δεκαετιων)και πως ειχε μια πλαστη χροια,εμπλουτισμενη με υποκριτικο ρομαντισμο παλαιοτερα.

Απο προσωπικη εμπειρια οσο πιο ενδιαφερουσα προσωπικοτητα ειναι και προθυμος να ακουσει και τις δικες μας αποψεις καποιος/α,με ικανοτητα και να τις καταλαβει, τοσο πιο ''φιλος'' ειναι.Γιατι ετσι δεν ειναι βαρετος/η.

Εχω φιλους με εντελως διαφορετικη προσωπικοτητα μεταξυ τους,ατομα που αν γνωριζονταν μεταξυ τους μπορει και να επαιζαν ξυλο.

Μια κατηγορια ατομων μεχρι στιγμης με απωθει διαχρονικα,οι επιθετικοι και κομπλεξικοι ,αλλα εχω καταφερει να εχω εναν τετοιο σαν φιλο γιατι ειναι τρομερα μορφωμενος και πρωτοτυπος.Μερικες φορες που επιτιθεται σε μενα,τον αρχιζω στο χιουμορ και τον τουμπαρω στο τελος.:devil:

Παντως προτιμω να συναντω εναν ενδιαφεροντα ανθρωπο μια φορα καθε 3 μηνες και να κανουμε μια εξαιρετικη συζητηση,ειναι πιο ''φιλος'' παρα να βρισκομαι με καποιον 2 φορες την βδομαδα και να με πρηζει στις κλισε αποψεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...