BaLsAmoMenos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 θα το πόσταρα στο " Αστεία, απίστευτα...κτλ βίντεο με περιγραφή!" section αλλά αποφάσισα να το φτιάξω δικό του θέμα γιατί είναι πολύ σημαντικό. Το video αν και το σιχαίνομαι, δείτε το. Πάμε όμως στον λόγο που άνοιξα το θέμα. http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc Το βιντεο μιλαει για τον joseph kony! Ενα απο τα μεγαλύτερα Μουν#%@να αυτου του κοσμου. Ειναι σχετικα αγνωστος στα ΜΜΕ αλλα τα εγκληματα του τεράστια. To συγκεκριμένο film κατα την ταπεινή μου άποψη είναι ένα καλογυρισμένο music video που διαφημίστηκε πανέξυπνα για να μαζέψει τα χαζά του facebook και του youtube. Το χειρότερο ομώς είναι ότι αποτελεί μια φτηνή προπαγάνδα (ανεξάρτητα αν είναι για καλό σκοπό). Χαρακτηρίζεται από την επικίνδυνη λογική του "Good vs Evil" η όπως αποκαλεί τον Kony ο γιος του τυπά, "Βad guy". Αλήθεια, τόσο χαζοί είναι όλοι οι άνθρωποι; Γιατί το μικρό παιδάκι έχει την δικαιολογία ότι είναι παιδί. Το ότι μια ακτιβιστική οργάνωση ζητά στρατιωτική επέμβαση σε μια χώρα της Αφρικής είναι πρωτοφανής στα ιστορικά δεδομένα. Το χειρότερο είναι οτί δεν αναφέρεται καθόλου στον πόλεμο στην Ουγκάντα. Γιατί γίνεται πόλεμος εκεί; Εκτός και αν αρκεστούμε στο ότι ο Kony ξύπνησε μια μέρα και αποφάσισε να σκοτώσει κόσμο. Σύγνωμη αλλά εγώ δεν είμαι τόσο βλάκας για να κάτσω να πιστέψω κάτι τέτοιο. Και χαίρομαι που μόλις είδα την ταινία και δεν πείστικα από τις σάλτσες και τα ηθικά παραλληληματα του "ο Kony σκοτώνει παιδία άρα ο Κony είναι κακός άρα οι αντίπαλοι του Kony είναι φίλοι μας" βρήκα τις απαντήσεις που έψαχνα. Stop Kony, yes. But don’t stop asking questions Visible Children Δεν παίρνω το μέρος του Kony αν νομίζετε ότι κάνω κάτι τέτοιο (διαβάστε τα παραπάνω links) απλά μου έκανε τρομερή εντύπωση η υπεραπλούστευση ενός τέτοιου γεγονότος. Στην Αφρική γίνονται πόλεμοι. Δεν έχει σημασία αν ο Kony είναι 10 φορές χειρότερος από τους αντιπάλους του η 10 φορές καλύτερος. Ποίοι νομίζουμε οτι είμαστε για να ανακατεβόμαστε σε πολέμους αλλωνών; Και κλείνω με το σημαντικότερο μου επιχείρημα και το λόγο που άνοιξα αυτό το θέμα. Δικαίωμα του καθενός να διαλέγει στρατόπεδα αλλά ότι στο όνομα της αλληλεγγύης και της διαδικτυακης επανάστασης ένας οργανισμός δεν ζήτα λεφτά για να χτίσει σπίτια και σχολεία (που δέχομαι οτι το κάνουν και αυτό) αλλά αντιθέτως για να χρηματοδοτήσει το ένα στρατόπεδο (που αν κοιτάξετε τα παραπάνω links μόνο καλά παιδιά δεν είναι) να νικήσει το άλλο είναι ΝΤΡΟΠΗ. Κατάφεραν χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως "παγκόσμοια ειρήνη", "όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να ζουν" και άλλα τόσα που για χρόνια είχαν ως σκοπό να σταματήσουν πολέμους, ένα ντοκιμαντερ και μια ακτιβιστική οργάνωση από πίσω να προσπαθούν να κερδίσουν ένα πόλεμο. Και θα συμφωνήσω πως ετσί όπως έχουμε τις πληροφορίες ο Kony πρέπει να χάσει τον πόλεμο. Τρομάζω όμως στην ιδέα οτί αυτή η κινητοποίηση από απλούς πολίτες (όχι κυβερνήσεις και συμφέροντα) αυρίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κερδιθούν άλλοι, λιγότερο μονόπλευροι πόλεμοι. Φανταστείτε τις στρατιωτικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να τις ζητουσάν απλοί άνθρωποι και να γινόντουσαν πόλεμοι από πρωτοβουλίες αυτών των απλών ανθρώπων. Πραγματικά αυτό το ντοκιμαντέρ δεν είναι μόνο λάθος, είναι και επικύνδυνο. Υ.Γ Και εδώ η μόνη συνέντευξη που έχει δώσει ο Kony. http://www.youtube.com/watch?v=LSMZdVZ2BZo
V for Vagelis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δε γνωρίζω τι γίνεται στην Ουγκάντα, τον Kony κι εγώ τώρα τον έμαθα, οπότε από αυτή την άποψη το βιντεάκι την έκανε τη δουλειά του. Με μπέρδεψες λίγο, ναι μεν λες ότι η όλη εκστρατεία είναι προπαγανδιστική και επικίνδυνη, αλλά από την άλλη συμφωνείς πως ο Κόνυ πρέπει να χάσει το πόλεμο. Για να τον χάσει όμως απαιτείται κάποιου είδους κινητοποίηση, κάτι που έχει καταφέρει η συγκεκριμένη οργάνωση για την ώρα. Καταλαβαίνω βέβαια τη λογική σου και συμφωνώ ότι το βιντεάκι είναι προπαγανδιστικό. Θα προτιμούσα να δω κάτι πιο αντικειμενικό, ένα 2ωρο ντοκιμαντέρ πχ για τη πολιτική κατάσταση στην Ουγκάντα, αλλά όπως καταλαβαίνεις έτσι δε θα τραβούσαν το ενδιαφέρον του κόσμου και δε θα πετύχαιναν το σκοπό τους...
klainmaingr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Μέχρι χθές δεν είχα ιδέα. Ξαφνικά απέκτησα μια ελάχιστη. Αυτό θεωρώ οτι έκανε καλά το video άσχετα αν και συμφωνώ οτι σε φάσεις είναι εμετικό και μέγιστη αμερικανιά. Τώρα θα μου πείς και τι έγινε που απέκτησες μια ιδέα (και πόσο μάλλον απο την οπτική που θέλει να παρουσιάσει ο χ τύπος). Awareness.. Συμφωνώ οτι εφόσον υπάρχει το ίντερνετ καλό είναι να υπάρχουν τέτοιου είδους κινήσεις τις οποίες βέβαια (όπως σωστά κάνεις παραπάνω) οποιοσδήποτε με λίγο μυαλό θα τις αφήσει να περάσουν αδιάφορα ή θα τις κρίνει και θα τις συζητήσει. Το οτι μέχρι χθές δεν είχαμε ιδέα ποιος ήταν τι και πώς και τώρα το συζητάμε έστω και για 5 λεπτά σε μια άκρη του κόσμου που δεν θα μας ενδιέφερε ποτέ το τι διάολο γίνεται στην ουγκάντα σημαίνει οτι το video πέτυχε τον σκοπό του. Γιατί αντίστοιχα σε μια δική μας ανάγκη για awareness (που δεν την βλέπω μακριά) κάτι τέτοιο θα ήταν αντίστοιχα χρήσιμο. Τέλος για το edit του video που πιστεύω είναι και το πρόβλημα των περισσοτέρων.. Πολύ απο εμάς θέλουμε straight facts χωρίς κορδελίτσες. Ο περισσότερος κόσμος όμως χωρίς αυτές έχει attention span μικρότερο του ενός λεπτού. Οπότε και πάλι νομίζω οτι καλά έκανε μιας και φαίνεται να έχει εξετάσει αρκετά καλά που απευθύνεται.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Με μπέρδεψες λίγο, ναι μεν λες ότι η όλη εκστρατεία είναι προπαγανδιστική και επικίνδυνη, αλλά από την άλλη συμφωνείς πως ο Κόνυ πρέπει να χάσει το πόλεμο. Για να τον χάσει όμως απαιτείται κάποιου είδους κινητοποίηση, κάτι που έχει καταφέρει η συγκεκριμένη οργάνωση για την ώρα. Ήμουν εναντίον του πολέμου στο Ιράκ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχα επίγνωση του τι ήταν ο Σαντάμ και τι εγκλήματα είχε κάνει στον λαό του. Η ότι είμαι εναντίον της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Που χρησιμοποιήθηκαν και ως προφάσεις για να πάνε στον πόλεμο. Το συγκεκριμένο film ζητά πολεμική επέμβαση σε μια χώρα χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τα αντιπολεμικά συνθήματα. Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο; Αν εγώ φτίαξω την ίδια ταινία αλλά αντί για τον Kony σου βάλω τους Vietcongs και προσπαθήσω να πείσω το αντιπολεμικό κίνημα να πιέσει την κυβέρνηση να στείλει στρατό στο Βιετναμ, καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό; Γιατί αυτό κάνει η οργάνωση αυτή. Δε γνωρίζω τι γίνεται στην Ουγκάντα, τον Kony κι εγώ τώρα τον έμαθα, οπότε από αυτή την άποψη το βιντεάκι την έκανε τη δουλειά του. Μέχρι χθές δεν είχα ιδέα. Ξαφνικά απέκτησα μια ελάχιστη. Αυτό θεωρώ οτι έκανε καλά το video άσχετα αν και συμφωνώ οτι σε φάσεις είναι εμετικό και μέγιστη αμερικανιά. Σε όλες τις χώρες που πήγαν οι Αμερικανοί δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε πιο πριν. Η μάλλον είχαμε ιδέα. Οι κακοί, μισάνθρωποι, εγκληματίες πολέμου που πρέπει να σταματηθούν. Δεν περίμενα ποτέ αντιπολεμικοί ακτιβιστές να είχαν τέτοια λογική. Και το χειρότερο απ'όλα, ότι η γενιά του facebook και του internet να αγκαλιάζει αυτήν την λογική. Γιατί αν στείλουν στρατό στην Ουγκάντα, το αίμα των θυμάτων αυτης της πολεμικής παρέμβασης, για πρώτη φορά στην μοντέρνα παγκόσμοια ιστορία, δεν θα είναι στα χέρια των κυβερνήσεων και των συμφερόντων τους αλλά στα δικά μας. Ο ορθολογισμός έδωσε την θέση του σε αυτή την διαστρεβλωμένη δημοκρατία του herd mentality που μόνο καλό δεν κάνει. Τόσα χρόνια είχαμε τις κυβερνήσεις και τα συμφέροντα να πέρνουν λάθος (η "λάθος") αποφάσεις. Σήμερα, ένα προπαγανδιστικό ντοκιμαντερ, έκανε και τους λαούς να κάνουν το ίδιο.
eSATA Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Εγώ έμαθα για τον Kony και την LRA από την ταινία Machine Gun Preacher (μέτρια) που είναι βιογραφία του Sam Childers. Δεν ξέρω αν αναφέρει κάτι το βίντεο για την ταινία. Βαριέμαι να το δω όλο.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=RvqFi_HRPmk
pappous_soulis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Report: Invisible Children co-founder detained by police; charity made 'KONY 2012' video fapfap fapity fapfap
bluesattack Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ήμουν εναντίον του πολέμου στο Ιράκ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχα επίγνωση του τι ήταν ο Σαντάμ και τι εγκλήματα είχε κάνει στον λαό του. Η ότι είμαι εναντίον της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Που χρησιμοποιήθηκαν και ως προφάσεις για να πάνε στον πόλεμο. Το συγκεκριμένο film ζητά πολεμική επέμβαση σε μια χώρα χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τα αντιπολεμικά συνθήματα. Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο; Αν εγώ φτίαξω την ίδια ταινία αλλά αντί για τον Kony σου βάλω τους Vietcongs και προσπαθήσω να πείσω το αντιπολεμικό κίνημα να πιέσει την κυβέρνηση να στείλει στρατό στο Βιετναμ, καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό; Γιατί αυτό κάνει η οργάνωση αυτή. Σε όλες τις χώρες που πήγαν οι Αμερικανοί δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε πιο πριν. Η μάλλον είχαμε ιδέα. Οι κακοί, μισάνθρωποι, εγκληματίες πολέμου που πρέπει να σταματηθούν. Δεν περίμενα ποτέ αντιπολεμικοί ακτιβιστές να είχαν τέτοια λογική. Και το χειρότερο απ'όλα, ότι η γενιά του facebook και του internet να αγκαλιάζει αυτήν την λογική. Γιατί αν στείλουν στρατό στην Ουγκάντα, το αίμα των θυμάτων αυτης της πολεμικής παρέμβασης, για πρώτη φορά στην μοντέρνα παγκόσμοια ιστορία, δεν θα είναι στα χέρια των κυβερνήσεων και των συμφερόντων τους αλλά στα δικά μας. Ο ορθολογισμός έδωσε την θέση του σε αυτή την διαστρεβλωμένη δημοκρατία του herd mentality που μόνο καλό δεν κάνει. Τόσα χρόνια είχαμε τις κυβερνήσεις και τα συμφέροντα να πέρνουν λάθος (η "λάθος") αποφάσεις. Σήμερα, ένα προπαγανδιστικό ντοκιμαντερ, έκανε και τους λαούς να κάνουν το ίδιο. Eιναι λαθος πραγματι η το χαρακτηριζεις λαθος επειδη διακατεχεσαι απο ενα αντιαμερικανο αισθημα ? Επειδη η σταση της Αμερικανικης κυβερνησης ειναι συχνα υποκριτικη θα ηθελες να μην ειχε ασχοληθει το φιλμ με αυτο το θεμα , αλλα με καποιο αλλο πιο ευχαριστο ? H δικη μου θεση ? Οπως και να χει , σιγα μην κλαψουμε για τον Κονυ.Εκτος βεβαια και αν ρωτησε κανεις τους κατοικους και ειπαν οτι περνανε μια χαρα και δεν θα προτιμουσαν Αμερικανικη επεμβαση , εκει αλλαζει το θεμα..
pournaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Eιναι λαθος πραγματι η το χαρακτηριζεις λαθος επειδη διακατεχεσαι απο ενα αντιαμερικανο αισθημα ? Επειδη η σταση της Αμερικανικης κυβερνησης ειναι συχνα υποκριτικη θα ηθελες να μην ειχε ασχοληθει το φιλμ με αυτο το θεμα , αλλα με καποιο αλλο πιο ευχαριστο ? H δικη μου θεση ? Οπως και να χει , σιγα μην κλαψουμε για τον Κονυ.Εκτος βεβαια και αν ρωτησε κανεις τους κατοικους και ειπαν οτι περνανε μια χαρα και δεν θα προτιμουσαν Αμερικανικη επεμβαση , εκει αλλαζει το θεμα.. Καμμια σχεση. Το προβλημα ειναι πως καταφερε κι ενα ακτιβιστικο κινημα, ζητα επεμβαση της αμερικης σε μια ξενη χωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα