Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Θέλω να κάνω ηχογράφηση μπουζουκιού, κιθάρας και πιάνου δηλαδή μουσικού οργάνου είτε απο line in είτε απο μικρόφωνο. Θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε κανα καλό πρόγραμμα και εύκολο γι αυτή τη δουλειά σε Win 7.

Εγώ είχα το cubase...πολύ δυνατό αλλά πάρα πολύ δύσκολο και αναγκάστηκα να το βγάλω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Όποιο πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσεις, αν θέλεις να κάνεις σοβαρή δουλειά, θέλει ψάξιμο και διάβασμα. Οπότε κάνε μια υπομονή και μάθε τα βασικά του cubase. Κατ εμέ που το δουλεύω έστω και ερασιτεχνικά, είναι το καλύτερο.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Θέλω να κάνω ηχογράφηση μπουζουκιού, κιθάρας και πιάνου δηλαδή μουσικού οργάνου είτε απο line in είτε απο μικρόφωνο. Θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε κανα καλό πρόγραμμα και εύκολο γι αυτή τη δουλειά σε Win 7.

Εγώ είχα το cubase...πολύ δυνατό αλλά πάρα πολύ δύσκολο και αναγκάστηκα να το βγάλω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ψαξε το nuendo (ειναι ιδιο setup με το cubase αλλα εχει περισοτερες επιλογες στο audio κομαμτι που σε ενδιαφερει παρα στο midi). Η ηχογραφηση φιλε ειναι ολοκληρη επιστημη και χρειαζεται πολλες "ωρες πτησης" για να ακουσεις καλη ηχογραφηση, οποτε οπλισου με υπομονη και επιμονη μεχρι να βρεις τον δρομο σου.

Υ.Γ. Δεν ξεχναμε το μαγικο κουμπι F12 (Help)

Δημοσ.

Να διαφωνήσω με τα παιδιά που πόσταραν παραπάνω δεν μπορώ, Cubase (και Nuendo) αξίζει σίγουρα να μάθεις. Αν ασχοληθείς δε θα σου πάρει καιρό να εξοικειωθείς με το interface και το workflow των εν λόγω εφαρμογών...Μάλιστα, αν ξέρεις μέτρια προς καλά αγγλικά σου προτείνω να αρχίσεις (πέρα από την μελέτη help files και manuals όπως πρότεινε το παιδί παραπάνω) να δεις tutorials στο youtube. Με αυτό τον τρόπο θα μάθεις τα βασικά πολύ γρήγορα και μετά, ανάλογα την διάθεση σου πας και ένα βήμα παραπέρα...

Πάντως να σημειώσω, μιας και δεν είναι ξεκάθαρο από το αρχικό σου post, πως για να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες ενός συστήματος όπως το Cubase κλπ, χρειάζεσαι και αξιόλογο εξοπλισμό. Με λίγα λόγια, το να γράφεις μέσω line in ή με κανένα μικροφωνάκι των 5 ευρώ κουμπωμένο απευθείας στην mic in της onboard κάρτας ήχου και μετά να μιξάρεις/επεξεργάζεσαι στο Cubase...εεε, είναι ανούσιο! Όσο τούμπανο software κι αν έχεις, όσο μάστορας κι αν είσαι, άμα το κακό έχει γίνει στην ηχογράφηση δεν σώζεται η κατάσταση αργότερα...

Πως ακριβώς σκοπεύεις να γράψεις λοιπόν; Ένα ένα τα όργανα (ξεχωριστό όργανο σε κάθε track δηλαδή;) ή ας πούμε θα μαζευτείτε οι μουσικοί παρεάκι και θα γράψετε όλοι μάζι πρόχειρα; Τι εξοπλισμό διαθέτεις (μικρόφωνα, κάρτα ήχου, Η/Υ);

Αν θες πάντως κάτι εξαιρετικά εύχρηστο και σε ενδιαφέρει να κάνεις μόνο απλές ηχογραφήσεις, τότε το Audacity (είναι και δωρεάν, είναι και open source) λογικά θα σε καλύψει:

http://audacity.sourceforge.net/

Αν έχεις ακόμα το Cubase ξεκίνα από τα βασικά (μην απογοητεύεσαι από το αρχικό ζόρι, μετά από μερικές μέρες ενασχόλησης θα το παίζεις στα δάχτυλα):

http://www.youtube.com/watch?v=izZgIEVpVUw

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Φίλε Νek21 ήσουνα αρκετά κατατοπιστικός! Σ ευχαριστώ!

Στις ηχογραφησεις που κάνουμε έχουμε μια κονσολίτσα που μπαίνουνε πάνω τα όργανα και μετά βγαίνουνε όλα σε μια μέτρια κάρτα ήχου κατευθείαν στο pc μπορεί όμως να βάλουμε και κανα μικρόφωνο...

Καλή ιδέα τα βιντεάκια στο ytube ;) Το nuendo φαίνεται αρκετά καλό κ δοκίμασα και το audition της adobe που είναι επίσης ζόρικο! Οπότε μάλλον καταλήγω στο nuendo! Οποιδήποτε άλλη ιδέα έχετε ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...