katrinara Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Καλημέρα σας. Θέλω τη συμβουλή σας για ένα θέμα. Έχω κληρονομήσει ένα μέρος από ένα μαγαζί μαζί με το εμπόρευμά του. Μου το ζητάνε να το αγοράσουν οι υπόλοιποι που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο σε εξευτελιστική τιμή την οποία δεν δέχτηκα φυσικά (ούτε το 1/5 της αξίας). Αυτή τη στιγμή έχω δουλειά κ ανήκω σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο. Οπότε για να δουλεύω παράλληλα ούτε λόγος (λόγω ΤΕΒΕ). Τι προτείνετε σαν σωστή λύση? Προς το παρόν τρέχω με τα χαρτιά για το εμπόρευμα ώστε να πάρω αυτό που μου αναλογεί. Έτσι όμως βγαίνω κ μείον από πάνω γιατί θα πληρώσω από τη τσέπη μου ότι χρειαστεί να γίνει νόμιμα. Οπότε θα χω στην άκρη το εμπόρευμα κ ένα μέρος από το μαγαζί που δεν θα δουλεύει κ θα κάθεται. Άνθρωπο εμπιστοσύνης δεν έχω να βάλω μέσα να το δουλέψει. Το μόνο που θα χάσει την αξία του είναι το εμπόρευμα. Ποιά είναι η θέση σας?
DrLo Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Για ποιό λόγο δε μπορείς να συνεχίσεις να συμμετέχεις χωρίς να εργάζεσαι , έστω με μικρότερη συμμετοχή ? Ας το δουλέψουν οι άλλοι και απλά να πέρνεις ένα ποσό/ποσοστό κάθε μήνα/χρόνο.
katrinara Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Αυτό είναι το θέμα δεν έχω κάποιον εμπιστοσύνης άνθρωπο να τον βάλω μέσα να το δουλέψει. Κ πάλι για να το κάνω αυτό δεν πρέπει να γραφτώ στο ΤΕΒΕ? Εγώ έχω ασφάλεια σε άλλο ταμείο. Πώς θα γίνει? Το εμπόρευμα με καίει πιο πολύ που κάθεται κ χάνει την αξία του.
Giorgos09 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Ειμαι πολυ εμπιστος. Δες τις αξιολογησεις μου.
le Gaulois57 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Τί εμπόρευμα;Τί τζίρο;Πόσα απ' αυτά καθαρά; Άμα μπορείτε να κάνετε κάποιο είδος "εκκαθάρισης",κάν' τε το,πάρε το μερίδιό σου και φεύγα.. Το μισιακό γαϊδούρι το τρώειο λύκος Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να συμμετέχεις σε καθεστώς αρνητικής συνεργασίας.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Τί εμπόρευμα; ^^Ακριβώς αυτό. Τι εμπόρευμα είναι; Άλλο πράγμα να είναι κοσμήματα, άλλο πράγμα να είναι σουβλάκια.
Physics_Rulez Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Αυτό είναι το θέμα δεν έχω κάποιον εμπιστοσύνης άνθρωπο να τον βάλω μέσα να το δουλέψει. Κ πάλι για να το κάνω αυτό δεν πρέπει να γραφτώ στο ΤΕΒΕ? Εγώ έχω ασφάλεια σε άλλο ταμείο. Πώς θα γίνει? Το εμπόρευμα με καίει πιο πολύ που κάθεται κ χάνει την αξία του. Ποιος σου είπε πως δεν μπορείς να απαλλαγείς από τις εισφορές του ΟΑΕΕ όντας μέτοχος; Ρώτα κάποιον επαγγελματία να σε βοηθήσει.
PARASwrite Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 γιατι δεν το νοικιαζεις σε αλλον? (οχι γνωστο)
le Gaulois57 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 γιατι δεν το νοικιαζεις σε αλλον? (οχι γνωστο) Ναι,σε μένα,υποψήφιος ριχτάς εδώ,θα πάω με το νοικιασμένο επιτήδευμα και θα κόψω καμια δεκαπενταριά πιστωτικά τιμολόγια τα οποία θα εκποιήσω αναλόγως στις αποθήκες της Αγ.Βαρβάρας (ας πούμε...) και άσε τον σφραγιδούχο ιδιοκτήτη να ψάχνεται...
kage Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 βαλε εναν λογιστη εμπιστοσυνης σου να τους ελεγχει καθε μηνα και να παιρνεις το ποσοστο σου.ανα χ μηνες ελεγχεις εσυ αυτον!απαραιτητο. δεν εχεις ουτε εναν φιλο/η ανεργο/η?! δεν υπαρχει λογικη να σκοτωσεις κατι ενω η εταιρεια παει καλα...Η δικη σου δουλεια ειναι σιγουρη?
le Gaulois57 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 βαλε εναν λογιστη εμπιστοσυνης σου να τους ελεγχει καθε μηνα και να παιρνεις το ποσοστο σου.ανα χ μηνες ελεγχεις εσυ αυτον!απαραιτητο. δεν εχεις ουτε εναν φιλο/η ανεργο/η?! δεν υπαρχει λογικη να σκοτωσεις κατι ενω η εταιρεια παει καλα...Η δικη σου δουλεια ειναι σιγουρη? Λογιστή πλήρους απασχόλησης;lol. Μα αν μιλάμε για οικονομικά επίπεδα που να μπορούν να συντηρήσουν άλλον έναν λογιστή κακώς ανοίγεται εδώ τέτοιο topic. btw,ακόμα και να "βάλει λογιστή" σε μόνιμη βάση,κανένας δεν την εξασφαλίζει ότι "θα παίρνει το μερίδιό της" απρόσκοπα.Μάλλον το κόβω να τη βάλουνε με τα μπούνια μέσα.Κι ο καινούργιος λογιστής μαζί! Μας έδωσε να καταλάβουμε ότι οι συνέταιροι είναι "μή συνεργάσιμοι",η μόνη λογική λύση είναι η εταιρεία να σπάσει εις τα εξ ων συνετέθη. Διότι όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός,"κάλλιο κακός χρόνος παρά κακός γείτονας" και στη συγκεκριμένη περίπτωση θάναι χαμένη από χέρι,αφ΄ενός θα τους τρώει στη μάπα και θα δηλητηριάζει τη ψυχή της και αφεδύο (κλοπυράϊτ του χασοδίκη αυτό) αυτό θάναι για μιά ζωή (της ...εταιρείας). Άσε που οποιαδήποτε στραβοπληκτριά (!) θάναι αντιμετωπίσημη απ' το κράτος σαν απάτη,με όλα τα συμπαρομαρτυρούντα (κατασχέσεις κλπ). Αυτό πρέπει να ρωτήσει τον εαυτό της πρώτα.
alex89 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Αυτοί που σου πρότειναν την πολύ χαμηλή τιμή μάλλον ξέρουν τις δυσκολίες που έχεις και το τρέξιμο που θέλει και πατάνε εκεί. Ζύγισέ τα γιατί δύο καρπούζια σε μία μασχάλη δε γίνεται και αν μπορείς πάλεψέ το για μία καλύτερη τιμή.
axaxouxas Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Να πωληθει το εμπορευμα που σου αναλογει εκτος μαγαζιου και να την κανεις, δεν παιζει ? Παντως ξανασκεψου την ιδεα του φιλου πιο πανω, για συμμετοχη στα οποια κερδη, σε ενα ποσοστο που θα σου αναλογει δικαια. Οι εποχες ειναι δυσκολες και αν μπορεις να εξασφαλισεις ενα εξτρα εισοδημα, ειναι οτι καλυτερο ακομη κι αν αυτο δεν ειναι μεγαλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα