Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα insomniacs!

Το ξέρω ότι υπάρχουν 1000 τέτοια θέματα στο φορουμ, αλλα ήθελα να κανω καποιες ερωτησεις συγκεκριμένες περι laptop καθώς δεν έχω ιδέα.

Έφτασε λοιπόν η ώρα που πρέπει να πάρω κι εγώ ένα laptopακι... Έχω στήσει αρκετά desktops (δικά μου, και φίλων) αλλά με το θέμα φορητός υπολογιστής, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Ο λόγος, γιατί έχω φτιάξει έναν αρκετά ισχυρο desktop που είναι μια χαρά για δουλειές της σχολής (office, matlab, autocad κλπ) και φυσικά για games. Επειδή από Σεπτέμβρη θα "μεταναστεύσω" για σπουδές στο εξωτερικό θα χρειαστώ ένα laptop ως κύριο υπολογιστή για όλες μου τις ανάγκες που θα κρατήσω τουλάχιστον 2-3 χρόνια.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν με ενδιαφέρουν πολύ (πλέον) οι επιδόσεις σε γραφικά γιατί δεν παίζω τόσο πολύ games, αλλά με ενδιαφέρει κυρίως η αξιοπιστία της συσκευής, η αυτονομία, και οι αξιοπρεπείς επιδόσεις σε υπολογιστικές εργασίες (CPU>GPU με λίγα λόγια). Από θέμα γραφικών, αν παίζει hd ταινιούλες είμαι καλυμένος, δεν έχω σκοπό να βάλω πάνω παιχνίδια.

Οι (πρώτες) ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Ποιά(-ες) μάρκες θεωρούνται πιο ποιοτικές (αυτό που λέμε 'σκυλιά' :P)? Δηλαδή να υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να μου βγάλει βλάβη μέσα στα πρώτα 2 χρόνια.

2) Από την εμπειρία των κατόχων laptops ποιά διάσταση είναι η 'χρυσή τομή' μεταξύ βάρους/όγκου και άνεσης οθόνης/πληκτρολογίου. Εγώ κλίνω προς τις 15" (κυρίως λόγο βάρους/όγκου) γιατί θα πρέπει να μεταφέρεται συνέχεια μέσα σε τσάντες κλπ. Θα μου σπάσει να νεύρα σε βάθος χρόνου αν πρέπει να γράφω πχ μεγάλα κείμενα στο word ή μεγάλα φύλλα του excel?

3) Ξέρετε τι παίζει με τις εγγυήσεις στο εξωτερικό? Δηλαδή έστω ότι το παίρνω από ένα τυχαίο skroutzoμάγαζο και λέει εγγύηση 2 χρόνια. Ποιό χαρτί πρέπει να δείξω στην αντιπροσωπεία του εξωτερικού για να το φτιάξουν τσάμπα? Φαντάζομαι όχι την απόδειξη του "Mητσάρας κομπιουτερ ΕΠΕ"...

Το budget που έχω αυτή τη στιγμή είναι ~800€ και θα μπορούσε να φτάσει οριακά μέχρι τα 1000 αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά προσπάθησα να το κάνω όσο πιο ευανάγνωστο μπορούσα.

Δημοσ.

απο εμενα αυτο σε αυτα τα λεφτα ειναι Νο1 http://www.mgmanager.gr/lenovo_ideapad_y570a_i7260q6gb750gb156gf555mw7hp/el/pid/2320/

τα εχει ολα και συμφερει....ποιοτητα ,γρηγορο,πολυ δυνατη καρτα γραφικων usb 3.0 γενικως ειναι ενα πολυ καλο συνολο σε πολυ καλη τιμουλα!

Δημοσ.

Καλησπερα...

Εγω θα ελεγα κατι σε toshiba απο θεμα υποστηριξη/σερβις/εγγυηση/ποιοτητα. Νομιζω οτι μπορεις να κανεις επεκταση εγγύησης και νομιζω πως μπορεις και για καλυψη εξωτερικού που θελεις.

Κανε ενα τηλεφωνο στην toshiba και αυτοι θα σου πουν

Στα λεφτα που εχεις σκοπο να ξοδεψεις θα βρεις αρκετα μοντελα (και απο μαρκες)...το μονο σιγουρο

Δημοσ.

για τα dell έχω ακούσει και εγώ ότι εχουν καλό service και γενικά ότι είναι αξιόπιστα, θα κάνω ένα τηλέφωνο πάντως και εκεί και στην τοσιμπα για το τι παίζει με το εξωτερικό και την εγγύηση καλού κακού.

Υπάρχουν άπειρες επιλογές και έχω μπερδευτεί λίγο αλλά θα την βρώ την άκρη, δεν με βιάζει κανείς...

κι άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες πάντως, και ευχαριστώ όσους απάντησαν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...