Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναί, δεν έκανα γυμναστική αλλά ευτυχώς δεν έχασα πολύ μυϊκό ιστό, μόνο κρέμασα λίγο στην κοιλιά και κάτω απο τα μπράτσα.

Είμαι 1.83, τα 79 κιλά είναι καλά; Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να πάω 75.

Θένξ, όλα μέσα στο μυαλό σου είναι άπαξ και το πάρεις απόφαση.

αμα αρχιζεις να κρεμας

σταματα εκει που εισαι...

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Btw, χωρις καμια ενδειξη trolling, η γυμναστικη δεν παιζει ρολο στο αδυνατισμα. Ισως το κανει και χειροτερο γιατι ο κοσμος νομιζει πως εκανε διαφορα και τρωνε σαβουρα.

Η σωστη διατροφη ειναι το θεμα που μετραει. Αλλαγη στους υδατανθρακες = χασιμο λιπωδους ιστου.

As posted here:

I wanted to get this info to the majority of RB members to help out anyone who has issues with weight loss and management.

To summarize: Carb based food products make you fat via its influence of insulin' date=' which in turn influences fat storage. Read on for more info below.

This is Gary Taubes.

[img']http://www.skeptic.com/wordpress/wp-content/uploads/Gary-Taubes.jpg[/img]

He is the author of the book: "Good Calories, Bad Calories" (released as "The Diet Delusion" in the UK) and the more recent: "Why we get fat and what to do about it" book.

Biography:

"Gary Taubes (born April 30, 1956) is an American science writer. He is the author of Nobel Dreams (1987), Bad Science: The Short Life and Weird Times of Cold Fusion (1993), and Good Calories, Bad Calories (2007), which is titled The Diet Delusion in the UK. He has won the Science in Society Award of the National Association of Science Writers three times and was awarded an MIT Knight Science Journalism Fellowship for 1996-97.

Born in Rochester, New York, Taubes studied applied physics at Harvard and aerospace engineering at Stanford (MS, 1978). After receiving a master’s degree in journalism at Columbia University in 1981, Taubes joined Discover magazine as a staff reporter in 1982. Since then he has written numerous articles for Discover, Science and other magazines. Originally focusing on physics issues, his interests have more recently turned to medicine and nutrition.

Taubes’ books have all dealt with scientific controversies. Nobel Dreams takes a critical look at the politics and experimental techniques behind the Nobel Prize-winning work of physicist Carlo Rubbia. Bad Science is a chronicle of the short-lived media frenzy surrounding the Pons-Fleischmann cold fusion experiments of 1989."

In both books, Gary addresses myths concerning modern man's diet and nutrition when it comes to weight management, loss and gain with references to scientific journals, studies and results found in the last 100 years. The meat of what Gary has discovered is this:

-The "calorie in, calorie out" maxim for weight management is not accurate or useful and is actually rather false.

-Genetic pre-disposition determines how fat is managed in our bodies. Or in other words, it explains why some people remain thin no matter what they eat while others instantly put on weight with moderate amounts of carb based products.

-There has been no clear evidence to show that a low fat diet actually results in weight loss and stability.

-High consumption of carbohydrates [especially refined carbs like pasta, bread and wheat based products] is the cause of fat adiposity [or fat gain, hence weight gain]. This is explained via the simple causal relationship of: Carbohydrates influences insulin production, which in turn influences fat adiposity.

-While strenuous exercise is good to improve the body's stamina and condition, it is of no use for weight loss, of which it might actually make the issue of losing weight worse.

-Why you must gradually increase your exercise regime to maintain your weight the older you get

-Why we are still having an epidemic of obesity in an era where more and more people exercise.

-Examples of western based high carb [especially artificially refined carb based products] that have gradually worsened the health of ethnicities exposed to it, e.g. the inuits, the american native indians, the nauru tribes, etc.

For the more scientifically skeptic folk on the board, I highly recommend reading the "Good calorie, bad calorie" book as it is packed with stats, scientific journal references and goes into detail regarding the science of fat adiposity. I opted for the "Why we get fat and what to do about it" book as it is easier to read and cuts back on the science jargon. You won't miss much between both books though.

Links to books at amazon.com:

Good Calories, Bad Calories

http://www.amazon.com/Good-Calories-Bad-Controversial-Science/dp/1400033462/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1322991017&sr=8-1

Why we get fat and what to do about it

http://www.amazon.com/Why-We-Get-Fat-About/dp/0307272702/ref=bxgy_cc_b_img_a

links for same books at amazon.co.uk:

Good Calories, Bad Calories

http://www.amazon.co.uk/Good-Calories-Bad-Controversial-Science/dp/1400033462/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1322991117&sr=8-1

Why we get fat and what to do about it

http://www.amazon.co.uk/Why-We-Get-Fat-about/dp/0307272702/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1322991117&sr=8-3

Personally, I took the advice of the book to heart and now operate a hybrid model of very low carb intake but moderate amounts of animal based fats, protein from lean meat, the use of Olive and coconut oil for my cooking and high amounts of vegetables. I lost 4 kgs in 5 weeks without jogging every two days. Before I read this book, I used to run every two days to lose weight, but I had to keep doing it to maintain my weight, not so much now with this knowledge I am armed with.

I now weigh 79kgs down from 83kgs 7 weeks ago. At the start of this year, I weighed 85kgs. At the start of 2010, I weighed 92kgs. I am 183cm tall by the way.

Here is a lecture he did on the subject back in 2008:

http://video.google.com/videoplay?docid=4362041487661765149

Here are some you tube videos:

http://www.youtube.com/watch?v=XR3FVvEJ-Nk

http://www.youtube.com/watch?v=myyOD1W1DPg

http://www.youtube.com/watch?v=4HxLeGvFVsM

Am off to play some soccer now, but will respond later to any questions directed at me. Hope it helps guys [and gals!] ^^

Δημοσ.

Ναί, δεν έκανα γυμναστική αλλά ευτυχώς δεν έχασα πολύ μυϊκό ιστό, μόνο κρέμασα λίγο στην κοιλιά και κάτω απο τα μπράτσα.

Είμαι 1.83, τα 79 κιλά είναι καλά; Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να πάω 75.

έχασες πολλά κιλά σε μικρό διάστημα. κοίτα να διατηρηθείς στα 79 πρώτα ξεκινώντας παράλληλα τη γυμναστική που σου αρέσει. θα έλεγα να μην θέσεις τα 75 κιλά σαν στοχο προς το παρόν. επειδή καποια στιγμή έχασα και εγώ πολλά κιλά όπως εσυ, γύρω στα 25 σε 4 μήνες και σαν παθών και μαθών σε συμβουλεύω να συμβουλευτείς και ένα διαιτολόγο για το πως να διατηρηθείς ποιο εύκολα στα κιλά σου.

Δημοσ.

Btw, χωρις καμια ενδειξη trolling, η γυμναστικη δεν παιζει ρολο στο αδυνατισμα. Ισως το κανει και χειροτερο γιατι ο κοσμος νομιζει πως εκανε διαφορα και τρωνε σαβουρα.

Η σωστη διατροφη ειναι το θεμα που μετραει. Αλλαγη στους υδατανθρακες = χασιμο λιπωδους ιστου.

ισως

αλλα σιγουρα παιζει ρολο στην διατηρηση του αποτελεσματος

αν ο κοσμος θελει να φαει σαβουρα θα φαει

ετσι και αλλιως δικαιολογιες ψαχνει για να μπουκωθει...

Δημοσ.

Έκοψα γλυκά, ψωμιά, αναψυκτικά, σνάκ κτλ, έτρωγα ένα μεγάλο κύριο γεύμα την ημέρα, και απο 105 κιλά που ήμουν αρχές Δεκέμβρη, πλέον έχω φτάσει 79 κιλά.

Ποτέ μου δεν το καταλαβα αυτο. :fear: Οσο και να φαω δεν παχαινω. Και τρωω πολυ. Και (προφανως) δεν παχαινω. Οταν τρωω λιγο για καποιες περιοδους δεν χανω πολλα κιλα, αντε να χασω 2-3. Εχω κανει εξετασεις για υπερ/υπο/θυροειδη αλλά ολα μια χαρα. Οποτε εξακολουθω να μην καταλαβαινω αυτο που συμβαινει γυρω μου με πολλους που λενε αν φαω λιγα γλυκα, λιγο απο αυτο λιγο απο εκεινο αμεσως θα παχυνω και αντε να τα χασω μετα.

Που ακριβως οφειλεται αυτο?

Δημοσ.

Ποτέ μου δεν το καταλαβα αυτο. :fear: Οσο και να φαω δεν παχαινω. Και τρωω πολυ. Και (προφανως) δεν παχαινω. Οταν τρωω λιγο για καποιες περιοδους δεν χανω πολλα κιλα, αντε να χασω 2-3. Εχω κανει εξετασεις για υπερ/υπο/θυροειδη αλλά ολα μια χαρα. Οποτε εξακολουθω να μην καταλαβαινω αυτο που συμβαινει γυρω μου με πολλους που λενε αν φαω λιγα γλυκα, λιγο απο αυτο λιγο απο εκεινο αμεσως θα παχυνω και αντε να τα χασω μετα.

Που ακριβως οφειλεται αυτο?

Στον μεταβολισμό. Ο φίλος μου είναι ίδιος με εσένα, τρώει, τρώει, και δεν λέει να ανέβει απο τα 67 κιλά (είναι στο ύψος μου, 1.83). Τυχεροί είστε εσείς.

Δημοσ.

Ειναι τυχεροί μερικοι άνθρωποι τρώνε ολόκληρη τούρτα και δεν παίρνουν μισο κιλό:-) κάποτε ήμουν 65 και φορούσα και το τζιν της αδερφής μου:D

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Περπατημα, περπατημα, περπατημα. Περπατα τουλαχιστον 1 ωρα την ημερα. Απεφυγε το τζοκιν γιατι λογω βαρους θα καταπονησεις τις αρθρωσεις σου. Μονο ετσι θα καψεις το λιπος χωρις να το καταλαβεις. Οσο καθεσαι μεσα στο σπιτι ολο και κατι θα τσιμπολογας. Και μη κανεις το λαθος να πεθαινεις της πεινας, οταν αθλεισαι ειναι υποχρεωτικο να τρεφεσαι σωστα.

Δημοσ.

Για να χάσεις τόσα κιλά χωρίς να σοκάρεις τον οργανισμό σου, θα πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό, οπότε ξεκίνα από έναν διαιτολόγο.

Διότι αλλιώς μπορεί να "κόψεις το βραδινο" (μέγα λάθος) να ψωμολυσσάξεις και να τα χάσεις, αλλά μετά να τα ξαναπάρεις σε 1-2 μήνες.

Θα σου προτείνει σίγουρα και άσκηση, οπότε θες διαιτολόγο και γυμναστή.

Δημοσ.

Tο σωστό για να χάσεις κιλά και να τα διατηρήσεις είναι η όσο γίνεται μείωση των "κακών" λιπαρών ή τζάμπα θερμίδων δηλαδή οι επεξεργασμένες τροφές, γλυκά, αναψυκτικά και γενικώς τα έτοιμα. Προσθήκη φυτικών ινών(πχ ψωμί ολικής άλεσης), καλών λιπαρών(ω3 λιπαρά - πχ ξηροί καρποί,τόνος) και οπωσδήποτε το γιαούρτι στη διατροφή βοηθάν πάρα πολύ στην απώλεια βάρους. Όλα αυτά μαζί με γυμναστική για να μην χάσεις πολύ μυική μάζα αλλά περισσότερο λίπος.

Όσο αναφορά για τη γυμναστική και το πόσο συντελεί στην απώλεια βάρους, όταν λέμε γυμναστική εννοούμε κάθε είδους φυσική άσκηση όχι απαραίτητα γυμναστήριο. Αν ο άλλος περπατάει ας πούμε κάποια χιλιόμετρα για να πάει στην δουλειά του τότε αυτός ο άνθρωπος κάνει καλή γυμναστική. Εσύ Τούφα ας πούμε λόγω της δουλειά σου στην κουζίνα δεν έτρεχες πάνω κάτω συνέχεια; Πώς τότε λες ότι δεν βοηθάει η γυμναστική στην απώλεια βάρους.

Δημοσ.

Εγώ είμαι 95 και έβαλα στόχο μέχρι το πάσχα κομμένα όλα προσευχή, εγκράτεια, νηστεία για να πάω 92-90 και μετά να γαμήσω το αρνί, πέτσες, κοκορέτσια και τέτοια. Τι λέτε; Το πρόβλημά μου είναι ο μυικός ιστός, έχω πολύ από δαύτον και δεν αδυνατίζω δηλαδή δεν μπορώ να φτάσω με τίποτα τα φυσιολογικά κιλά για το ύψος μου γιατί είμαι μυώδης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...