antonl Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Εδώ και ~5 χρόνια είμαι συνδρομητής forthnet εώς 24Mbps. Στις αρχές η ταχύτητα συγχρονισμού ήταν ~14-15Mbps και στη συνέχεια πήγε στα ~13Mbps. Τυχαία έριξα μια ματιά στο interface του router και είδα ότι πλέον συγχρονίζει (και κατεβάζει) με ~19Mbps. Δεδομένου ότι το attenuation είναι σταθερό στα 19-20dB όλα αυτά τα χρόνια, πώς εξηγείται; Θεωρητικά η μέγιστη ταχύτητα συγχρονισμού γι αυτήν την τιμή είναι ~20Mbps αλλά γιατί τόσα χρόνια ήταν τόσο χαμηλότερα; Λογικά κάποια αναβάθμιση από πλευράς forthnet (η οποία «έπρεπε» να γίνει προ πολλού); Έριξα μια γρήγορη ματιά στο site τους αλλά δεν είδα κάτι. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2012 από antonl
SPANK Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Λογικά οπως ειπες έγινε κάποια αναβάθμιση μπορείς και αλλαγή dslam, πολύ πιθανόν βέβαια να είσουν και σε μεγαλύτερο προφίλ απο το φυσιολογικό 6.5 που εισαι τώρα οποτε κλείδωνες και πιο χαμηλά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 είτε είχες το gap και το έφτιαξαν είτε μειώθηκε σημαντικά το crosstalk
antonl Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Μπα gap δεν υπήρχε, το χα δει παλιότερα μ ένα thomson router. Αυτό με το profile ίσως παίζει αν και μου φαίνεται too much να κέρδισα 6Mbps απ το 9 -> 6.
aslanG7 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Μην το πεις ουτε στο παπα πρεπει να εισαι πολυ τυχερος δωσε στατιστικα γραμης για να βγει συμπερασμα
antonl Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Μην το πεις ουτε στο παπα πρεπει να εισαι πολυ τυχερος δωσε στατιστικα γραμης για να βγει συμπερασμα Τα είχα βάλει στο πρώτο post αλλά επειδή έκανα λάθος στο tag δε φαίνονταν. Τώρα είναι ΟΚ. Βασικά μετά την πρώτη έκπληξη δεν ήξερα αν θα πρεπε να χαρώ ή να βρίσω τη forthnet που τόσα χρόνια έπαιζα τόσο πιο χαμηλά.
mchls Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Τα είχα βάλει στο πρώτο post αλλά επειδή έκανα λάθος στο tag δε φαίνονταν. Τώρα είναι ΟΚ. Βασικά μετά την πρώτη έκπληξη δεν ήξερα αν θα πρεπε να χαρώ ή να βρίσω τη forthnet που τόσα χρόνια έπαιζα τόσο πιο χαμηλά. Βρε ασε τα περασμενα... Κατσε απολαυσε το και χαιρου [προστακτικη του ''Χαιρομαι''] οσο κρατησει αυτη η ευχαριστη και απροσμενη εκπληξη...Εκμεταλλευσου την! Και μην το διαλαλεις και πολυ, παιζουν και γλωσσοφαγιες!
poulinos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Εδώ και ~5 χρόνια είμαι συνδρομητής forthnet εώς 24Mbps. Στις αρχές η ταχύτητα συγχρονισμού ήταν ~14-15Mbps και στη συνέχεια πήγε στα ~13Mbps. Τυχαία έριξα μια ματιά στο interface του router και είδα ότι πλέον συγχρονίζει (και κατεβάζει) με ~19Mbps. Δεδομένου ότι το attenuation είναι σταθερό στα 19-20dB όλα αυτά τα χρόνια, πώς εξηγείται; Θεωρητικά η μέγιστη ταχύτητα συγχρονισμού γι αυτήν την τιμή είναι ~20Mbps αλλά γιατί τόσα χρόνια ήταν τόσο χαμηλότερα; Λογικά κάποια αναβάθμιση από πλευράς forthnet (η οποία «έπρεπε» να γίνει προ πολλού); Έριξα μια γρήγορη ματιά στο site τους αλλά δεν είδα κάτι. h forthnet δεν μπορει να κανει αναβαθμιση.οποτε το πιο πιθανο ειναι η να φοραγες 15 profile που παλι δεν θα σου εκοβε 5 mbit.gap παλι το θεωρω too much διαφορα .το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι η να φτιαχτηκε κανα καλωδιο που ηταν στα μαυρα του χαλια η να περασε ο οτε κανα καινουριο καλωδιο κεντρικο και να εριξε ατομα εκει η να αλλαξε κανα καφαο να εφυγαν τιποτα σκουριασμενες ρεγκλετες και να μπηκαν πλαστικες.το ιδιο θα μπορουσε πχ να ειχε γινει και στην πολυκατοικια. Λογικά οπως ειπες έγινε κάποια αναβάθμιση μπορείς και αλλαγή dslam, πολύ πιθανόν βέβαια να είσουν και σε μεγαλύτερο προφίλ απο το φυσιολογικό 6.5 που εισαι τώρα οποτε κλείδωνες και πιο χαμηλά. αλλαγη dslam δεν παιζει.και dslam να του αλλαζαν δεν θα αλλαζε κατι.τωρα μεγαλυτερο Profile Ναι.αλλα εκει θα εβλεπε και Gap αν ειχε 15 αρι Profile διοτι θα ηταν κομμενες αρκετες συχνοτητες προς το τελος. Μπα gap δεν υπήρχε, το χα δει παλιότερα μ ένα thomson router. Αυτό με το profile ίσως παίζει αν και μου φαίνεται too much να κέρδισα 6Mbps απ το 9 -> 6. θα πρεπε να ειχες 15αρι.απο 9 σε 6 δεν κερδιζεις τοσα Mbit.εκτος αν ησουν σε alcatel και ειχες και Profile και αυτο το gap που λενε.
antonl Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 h forthnet δεν μπορει να κανει αναβαθμιση.οποτε το πιο πιθανο ειναι η να φοραγες 15 profile που παλι δεν θα σου εκοβε 5 mbit.gap παλι το θεωρω too much διαφορα .το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι η να φτιαχτηκε κανα καλωδιο που ηταν στα μαυρα του χαλια η να περασε ο οτε κανα καινουριο καλωδιο κεντρικο και να εριξε ατομα εκει η να αλλαξε κανα καφαο να εφυγαν τιποτα σκουριασμενες ρεγκλετες και να μπηκαν πλαστικες.το ιδιο θα μπορουσε πχ να ειχε γινει και στην πολυκατοικια. [...] θα πρεπε να ειχες 15αρι.απο 9 σε 6 δεν κερδιζεις τοσα Mbit.εκτος αν ησουν σε alcatel και ειχες και Profile και αυτο το gap που λενε. Η απορία μου είναι πως αν αλλάχθηκαν «προβληματικά» καλώδια/εγκαταστάσεις αυτό δε θα πρεπε να φαίνεται στο attenuation; Αλλαγή καλωδίων είναι πιθανόν να έγινε. Θυμάμαι πριν κάτι βδομάδες είχε πρόβλημα ο ΟΤΕ στην περιοχή, οπότε μάλλον κάτι έφτιαξαν. Σίγουρα δεν είχα 15άρι profile. 9 πρέπει να χα (ή 12 αν υπάρχει). Θα ρίξω μια ματιά μπας και βρω κανα παλιό screenshot.
Marria Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 @poulinos Τι είναι το GAP;;; Αν και δε με λενε poulino ( ) αυτο ειναι το gap
poulinos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 @poulinos Τι είναι το GAP;;; τωρα για το gap σου ειπε η μαρια.γενικως θα δεις να υπαρχει κατι σαν κενο αναμεσα σε καποια tones.εδω η απορια μου ειναι μια αλλη αλλα δεν εχω βρει και ατομο για να γινει δοκιμη .το gap λενε οτι υπαρχει σε καποια broadcom dslam της forthnet Που broadcom ειναι τα alcatel.στα alcatel ξερω οτι υπαρχει φορεμενο καποιο Profile που κοβει καποια λιγα πραγματα και δεν δινει το full της ταχυτητας.βεβαια αν καποιος το ζητησει μπορει να βγει αυτο απο την Forthnet.ισως να εννοουν αυτο το Profile σαν gap.δεν το εχω ψαξει παραπανω αλλα ναι γενικως θα δεις ενα gap=keno απο bits per tone αναμεσα στα υπολοιπα bits per tone.μια ξαφνικη βουτια δηλαδη στο γραφημα. βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι ειναι παντα gap απο τον παροχο.ενα οξειδωμενο καλωδιο ενα προβληματικο καλωδιο και αλλα τοσα μπορει να δημιουργησουν gaps .εχει αναφερθει και σε ενα αλλο θεμα καπου εδω για καποιον που ελεγε οτι εχω gap αλλα τελικα ηταν ενα καλωδιο που ηταν προβληματικο και οταν το αφαιρεσε περα οτι ανεβηκε η ταχυτητα συγχρονισμου εκλεισε και αυτο το κενο με bits.γενικως σε τετοιες περιπτωσεις το κακο ειναι οτι λιγα ατομα απο τους τελικους καταναλωτες εννοοω παντα οχι απο τεχνικους εχουν τις γνωσεις να δοκιμασουν καποια δοκιμη στον κατανεμητη για να δουν αν φταιει η καλωδιωση τους στο σπιτι.γιατι και εκει δεν γινονται λιγα. στην φωτο βλεπεις ενα 15ari profile.δεν ειναι gap απο καλωδια η κατι αλλο ειναι απο profile.αρκετες συχνοτητες δεξια κομμενες λιγοτερα bits per tone Κτλ. Η απορία μου είναι πως αν αλλάχθηκαν «προβληματικά» καλώδια/εγκαταστάσεις αυτό δε θα πρεπε να φαίνεται στο attenuation; Αλλαγή καλωδίων είναι πιθανόν να έγινε. Θυμάμαι πριν κάτι βδομάδες είχε πρόβλημα ο ΟΤΕ στην περιοχή, οπότε μάλλον κάτι έφτιαξαν. Σίγουρα δεν είχα 15άρι profile. 9 πρέπει να χα (ή 12 αν υπάρχει). Θα ρίξω μια ματιά μπας και βρω κανα παλιό screenshot. για να φανει διαφορα στο attenuation σε μια γραμμη πρεπει ο χαλκος να ειναι ξεσκισμενος τελειως.δηλαδη εχω παει σε πολυκατοικια και 4 ατομα ειχαν τον ιδιο παροχο.ολοι ειχαν 40 attenuation οι δυο ομως συγχρονιζαν στα 8 ενω οι αλλοι δυο στα 4.αρα διαφορα στην ποιοτητα του χαλκου.ομως το ιδιο attenuation σε ολες τις περιπτωσεις.συνηθως η διαφορα ειναι στο Margin.oti o ενας θα συγχρονισει στα 8 mbit Πχ me 6 margin και ο αλλος παλι με 6 Margin γιατι μεχρι εκει το αφηνει ο παροχος να παιξει αλλα με 4 mbit.αν ειχαν και οι 2 μια συνδεση πχ 2 Mbit εκει ο ενας μπορει να ειχε margin 10 ενω ο αλλος margin 13.άν ειναι 9 αρι δυσκολα να κερδισες τοσο πολυ.και στο 15αρι ειναι αρκετα bits per tone κομμενα.πρεπει να εχω και εικονα απο τετοιο Profile στο Guide Που εχω φτιαξει που προς το τελος ειναι κομμενες παρα πολλες επειδη ηταν profile 15.αμα λες οτι ειχε ο οτε προβλημα στην περιοχη μπορει να ηταν καμια καλωδιακη και απλα να επιδιορθωθηκε.καλωδιακες απειρες καθε φορα.η μπορει να υπηρχε κατι σαν καλωδιακη και απλα να μην υπηρχαν αλλα ζευγαρια να δωσουν οποτε υποχρεωτικα να αναγκαστηκαν να φτιαξουν τα παντα.
mchls Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 @poulinos Να 'σαι καλά μαν! @Marria Μια χαρά με κάλυψες γειτονάκι
poulinos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 @poulinos Να 'σαι καλά μαν! @Marria Μια χαρά με κάλυψες γειτονάκι anytime.οτι χρειαστεις εδω ειμαστε.
Marria Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 @Marria Μια χαρά με κάλυψες γειτονάκι Εμεις οι γειτονες πρεπει να υποστηριζουμε ο ενας τον αλλον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα