yannis27gr Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 +1 για τον Sheik. Επίσης, τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Όσο τη φορτώνεις, τόσο θα απόδίδει / κοστίζει. Η μόνη διαφορά στις 2 σόμπες είναι η δυναμική τους στο μέγιστο που μπορούν να δώσουν. Από τη στιγμή που δε χρειάζεσαι τόση ζέστα, πάρε τη μικρότερη. Τέλος, δε ρίχνεις μια ματιά σε ένα καλό air condition; Το ρεύμα είναι αρκετά χαμηλό.
kostastnt Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Πρώτα ψάξε για μόνωση.. Εξωτερική χωρίς γκρεμίσματα κτλ.. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο διαφορά έχει.. Και ότι περισσέψει από φράγκα κάντα σόμπα.. 1
Liverpool89 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Φιλε μου αν δε βαλεις μονωση δεν κανεις τιποτα... Μονωσε τους εξωτερικους τοιχους και την ταρατσα απο μεσα βαζοντα μονωση και γυψοσανιδα ωστε να κατεβασεις και το υψος για να μειωθει ο θερμαινομενος ογκος... φιλε οι απωλεις σου σε kcal/h ειναι περιπου 8700 δηλαδη 10092 watt= 10 kw περιπου....Αρα με την 10αρα την σομπα σωνεσαι δεν σωνεσαι.. Εμπειρικος υπολογισμος...Μορει να παιζουν αυτα τα νουμερα που σου παραθετω λογω προσανατολισμου ζωνης εξωτερικης θερμοκρασιας... Και γιατι δεν βαζεις 2 σομπες πελλετ απο 5 κιλοβατ σε 2 διαφορετικες γωνιες.... Καπως ετσι...
steveee Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Φιλε μου αν δε βαλεις μονωση δεν κανεις τιποτα... Μονωσε τους εξωτερικους τοιχους και την ταρατσα απο μεσα βαζοντα μονωση και γυψοσανιδα ωστε να κατεβασεις και το υψος για να μειωθει ο θερμαινομενος ογκος... φιλε οι απωλεις σου σε kcal/h ειναι περιπου 8700 δηλαδη 10092 watt= 10 kw περιπου....Αρα με την 10αρα την σομπα σωνεσαι δεν σωνεσαι.. Εμπειρικος υπολογισμος...Μορει να παιζουν αυτα τα νουμερα που σου παραθετω λογω προσανατολισμου ζωνης εξωτερικης θερμοκρασιας... Και γιατι δεν βαζεις 2 σομπες πελλετ απο 5 κιλοβατ σε 2 διαφορετικες γωνιες.... Καπως ετσι... Οι συντελεστές δεν κατάλαβα πως ακριβώς βγαίνουν στη δικιά μου περίπτωση, αλλα κάτι θα ξέρεις για να μου λες για απώλειες. Πάντως δεν νομίζω πως χρειάζονται 2 σόμπες. Άλλωστε ως βοηθητικό θέρμανσης υπάρχει και το κλιματιστικό. Οτι αφορά την θερμομόνωση : Επειδή το σπίτι θα ανακαινιστεί γενικός, οπότε θα αλλαχτούν και κουφώματα και θα σουβαντιστεί μέσα – έξω, σκεφτήκαμε εκεί που είναι δώσουμε χρήματα για σουβαντισμα, ας δώσουμε κάτι παραπάνω να κάνουμε εξωτερική θερμομόνωση. Ένας υπεύθυνος εταιρίας που ασχολείται με πιστοποιημένα συστήματα θερμομόνωσης ,εφόσον εξέτασε το σπίτι μου εκμυστηρεύτηκε πως τσάμπα χρήματα θα πετάξω αν βάλω θερμομόνωση διότι το σπίτι έχει κατά πάσα πιθανότητα αναρριχώμενη υγρασια που δεν αντιμετωπίζεται παρα μόνο με αποστράγγιση (η οποία θέλει πάρα πολλά χρήματα), οπότε θα καταστρεψει τη θερμομόνωση. Και ο ενεργειακός επιθεωρητής μου είπε πως αν έχω αναρριχώμενη υγρασία τον μονο που θα κερδισω απο τη θερμομόνωσηση θα είναι να έχω 5 εκατοστά πιο παχύ τοίχο. Γι' αυτό και αποφάσισα να ρίξουμε κάπως ενισχυμένο σουβά και όταν και όπου υπάρχει πρόβλημα υγρασίας να το ξαναφτιαχνουμε με μπαλώματα κάτι που δεν θα μπορεί να γίνει με την θερμομόνωση. Αυτό μου είπαν όποτε επηρεάστηκα να μην κάνω θερμομόνωση
Cernic Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Πρώτον φίλε το πελετ ειναι παράνομο για μέσα στην Θεσσαλονίκη δεύτερον χωρίς μόνωση δεν θα γινει τιποτα...με μόνωση με την 10αρα θα είσαι μια χαρα....και μια συμειωση το πελετ δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση καλητερα ενεργειακό τζάκι η λεβητα ιόντον ακομα καλητερα μια ξυλο σόμπα που να συνδέονται σώματα....το πελετ θελει γύρο στο 100 με 150 τον μήνα για να πεις ότι θα ζεσταθεις...ps: υδραυλικος Sent from my iPhone using Insomnia
πεπιτο Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 καλημερα φιλοι μου.εχω σπιτι 117 τμ κ σκεφτομαι να αγορασω αεροθερμη σομπα πελλετ.θα με καλυπτει?
kalogeros Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Πρώτον φίλε το πελετ ειναι παράνομο για μέσα στην Θεσσαλονίκη... Για κάν' το λίγο πιο λιανά αυτό. Πρώτη φορά το ακούω.
archsatan Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Για κάν' το λίγο πιο λιανά αυτό. Πρώτη φορά το ακούω. =1251&language=el-GR"]Έχει καιρό που είναι νόμιμο.
GiorgosI Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 καλημερα φιλοι μου.εχω σπιτι 117 τμ κ σκεφτομαι να αγορασω αεροθερμη σομπα πελλετ.θα με καλυπτει? Ας πούμε πως θέλεις 20KW και βρίσκεις μια σόμπα που να βγάζει την απαραίτητη θερμότητα το ερώτημα είναι πώς θα πηγαίνει σε όλα τα δωμάτια; Αν απλώς τη βάλεις κάπου κεντρικά η θερμοκρασία δε θα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη πιστεύω. Οπότε αν δε θέλεις να τη συνδεσεις με νερό τότε υπάρχουν κάποιες με κανάλια αέρα. (Τι είπα τώρα...)
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Πρώτον φίλε το πελετ ειναι παράνομο για μέσα στην Θεσσαλονίκη δεύτερον χωρίς μόνωση δεν θα γινει τιποτα...με μόνωση με την 10αρα θα είσαι μια χαρα....και μια συμειωση το πελετ δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση καλητερα ενεργειακό τζάκι η λεβητα ιόντον ακομα καλητερα μια ξυλο σόμπα που να συνδέονται σώματα....το πελετ θελει γύρο στο 100 με 150 τον μήνα για να πεις ότι θα ζεσταθεις...ps: υδραυλικος Sent from my iPhone using Insomnia Οτι να ναι. Παράνομο δεν είναι τίποτα μια χαρά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το pellet και πολύ καλύτερα από το ξύλο που θα πρέπει να είσαι σε επαρχία να κουβαλάς τα ξύλα με το κάρο. Υπάρχουν συστήματα που μεταφέρουν το πέλετ στον καυστήρα, σαν την αντλία με το νερό. Ως προς την θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα/πετρέλαιο/φυσικό αέριο συμφέρει και παρασυμφέρει. Για τον λέβητα ιόντων τα έχουμε ξαναπεί, μακριά από τέτοια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα