Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι δύσκολο θέμα ΝΙΚ και εδώ που το άνοιξες μόνο χλευασμό θα εισπράξεις.

Ενιγουέι και η καναδέζικη INCO που (νομίζω) πρόπερσυ τα "βρήκαν" με την HUDBAY τα ίδια έκανε και συνεχίζει να κάνει.

Τα ίδια έγιναν με την Κόκα Κόλα και την Νεστλέ που πλήρωναν την AUC για να διώξει-βιάσει-σκοτώσει τους ανθρώπους στην Κεντρική και Βορειοκεντρική Κολομβία.

Μόνο που εδώ με το πρόγραμμα του πρώην πρωθυπουργού Uribe αφόπλισης των παραστρατικών τους δόθηκε και πλήρης αμνηστία για ότι έχουν κάνει.

Εχουν αυξηθεί ευτυχώς τα συνδικαλιστικά κινήματα στην Κεντρική Λ.Αμερική και σαφώς έχει καλυτερέψει η κατάσταση τα τελευταία 9/10 χρόνια.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατα τ'αλλα μια που ως Ελληνες λυσαμε τα προβληματα μας στην Ελλαδα με τις πολυεθνικες, τα δανεια, τα ΔΝΤ, τα εργασιακα και οχι μονον, καιρος να ασχοληθουμε και με αυτα της Γουατεμαλας και της Παπουα Νεα Γουινεα.

ωωωωω φασίστας

μιλάει για ελλάδα ενώ το θέμα είναι για το γκρίζο πάντα του βλαδιβοστόκ που είναι σημαντικότερο,ουυυυυυ

@Nephelia η ελπίδα των σκεπτόμενων επαναστατών (σαν και του λόγου μου) είναι ότι κάποτε τα συνδικαλιστικά κινήματα της Λ. Αμερικής θα αποκτήσουν την δύναμη που έχουν και στην Ελλάδα,τότε και μόνο τότε θα δουν προκοπή!

Δημοσ.

Αν και προσωπικα τα αγγλικα μου δεν εχουν προβλημα, αν θελετε το thread σας να εχει στοιχειωδες potential μην ξεχνατε οτι προκειται περι ελληνικου φορουμ. Αρα καλο ειναι να ποσταρετε και στη σωστη γλωσσα.

Κατα τ'αλλα μια που ως Ελληνες λυσαμε τα προβληματα μας στην Ελλαδα με τις πολυεθνικες, τα δανεια, τα ΔΝΤ, τα εργασιακα και οχι μονον, καιρος να ασχοληθουμε και με αυτα της Γουατεμαλας και της Παπουα Νεα Γουινεα.

εμ,μονο οι ξενοι θα ασχολουνται με μας?rolleyes.gif

Δημοσ.

ωωωωω φασίστας

μιλάει για ελλάδα ενώ το θέμα είναι για το γκρίζο πάντα του βλαδιβοστόκ που είναι σημαντικότερο,ουυυυυυ

@Nephelia η ελπίδα των σκεπτόμενων επαναστατών (σαν και του λόγου μου) είναι ότι κάποτε τα συνδικαλιστικά κινήματα της Λ. Αμερικής θα αποκτήσουν την δύναμη που έχουν και στην Ελλάδα,τότε και μόνο τότε θα δουν προκοπή!

έχω πλήρης άγνοια για τα συνδικάτα στην Ελλάδα να πω την αλήθεια

Δημοσ.

λογικό,ας αγωνιστούμε να σώσουμε την Νικαράγουα και μετά αααααααν βρούμε χρόνο σώζουμε και την Ελλάδα

Δημοσ.

λογικό,ας αγωνιστούμε να σώσουμε την Νικαράγουα και μετά αααααααν βρούμε χρόνο σώζουμε και την Ελλάδα

α τώρα καταλάβα ειρωνικό ήταν το μύνημά σου δεν πειράζει όπως είπα και στον νικ δεν είναι θέμα για το ινσόμνια

Δημοσ.

Για εγκλήματα δεν ξέρω, πάντως εκεί στον Αμαζόνιο τους ανταλλάσσουν ένα πλυντήριο και ένα δορυφορικό πιάτο με 1 στρέμμα δάσους.

Δημοσ.

α τώρα καταλάβα ειρωνικό ήταν το μύνημά σου δεν πειράζει όπως είπα και στον νικ δεν είναι θέμα για το ινσόμνια

μην νομιζεις δεν ειναι το θεμα

απλος τον εχουμε συνηθησει να λεει τετοια πραγματα και καταλαβαινεις...

Δημοσ.

μην νομιζεις δεν ειναι το θεμα

απλος τον εχουμε συνηθησει να λεει τετοια πραγματα και καταλαβαινεις...

Προσωπικά νομίζω και απ΄ότι έχω καταλάβει ενοχλούν οι πολιτικές θέσεις του ΝΙΚ γενικά σε αυτό το φόρουμ.

Αυτός είναι και ο λόγος που άθελα και μη,μερικοί απλά σπάμαρουν θέματά του που θα είχαν μια βάση για συζήτηση.

Δύσκολα γίνεται διάλογος όταν εξ'αρχής ο συνομιλιτής σου είναι αρνητικός."Ας λύσουμε πρώτα τα δικά μας προβλήματα και μετά τα δικά τους" και το πιο ωραίο "τι μας νοιάζει τι κάνουν εκεί".

Ο Έλληνας προφανώς δεν κάθεται να λύσει τα προβλήματά του.Οπως δεν κάνει και ο Ισπανός.Και ο Ιταλός.Σαν έξω παρατηρητές εμείς νομίζουμε ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν χίλια δυο άλυτα θέματα και ότι στο εξωτερικό όλα δουλεύουν γάντι.Επίσης κανείς δεν απαγόρευψε σε κανέναν να λύσει τα Ελληνικά ζητήματα-εργασιακά κυρίως.Ο καθένας είναι ελεύθερος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό να γίνει η χώρα καλύτερη,ΟΜΩΣ επίσης είναι και ο καθένας ελεύθερος να ασχολείται με τους ανθρώπους που ζουν γύρω του.

Και δεν ζει μόνο ο γείτονάς σου δίπλα σου-ζει ο συνάνθρωπός σου,όπου και αν βρίσκεται.Αν εγώ θέλω να αγωνιστώ για τα εργασιακά΄δικαιώματα κάπου στο ανατολικό Μεξικό θα το κάνω.Αν θέλω να αγωνιστώ για τα γυναικεία δικαιώματα στο Αφγανιστάν,είμαι πάλι ελεύθερη να το κάνω.Τέλος έχω και την επιλογή απλώς να βολτάρω στην γειτονιά μου και να βοηθάω όσους μείναν άνεργοι.

Οταν όμως έρχεται ο χ ψ και μου λέει "ασχολείσου πρώτα με το τι γίνεται μπροστά στην πόρτα σου" γίνομαι Ταλιμπάν.ΔΕΝ θα μου υποδείξει κανείς ποιον έχω να βοηθήσω (το πρώτο πρόσωπο είναι μεταφορικό γενικά το λέω) και ποιον όχι.Επίσης κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ΚΡΙΝΕΙ τον άλλον για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Το μόνο που δεν γράφτηκε εδώ μέσα είναι "ανθέλληνες".Αλλά το περιμένω και αυτό.

Η περίπτωση της Λατινικής Αμερικής θέτει ιδιαίτερο ενδοιαφέρον.Η πολιτική αστάθεια πολλών χωρών (βάλε τελευταίο παράδειγμα Ονδούρας) εξασθενεί τις κυβερνήσεις τους με αποτελέσμα να υπάρχει μια συνεχής παρέμβαση βορειοαμερικανών συμφερόντων σε εσωτερικά τους ζητήματα.ΜΕΣΑ σε αυτά τα ζητήματα είναι και οι πολυεθνικές.

Πολιτική αστάθεια-μείωση εμπιστοσύνης των αγορών-ανεργία.Μέσα σε όλο αυτό το κομφούζιο,για να γίνει αποφυγή,γεννιούνται φθηνά εργατικά χέρια.Δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση για την Λατινκή Αμερική.Από αρχές του 20ου αιώνα αυτή ήταν η κατάσταση και συνεχίζει να είναι σε αρκετές χώρες.

El Estor,Pinheirinho,Nueva Esperanza,Quimilí και 500 άλλες τόσες δεν ξέρω εγώ περιοχές στην Λ.Αμερική γίνονται τόπος αστυνομικής-παρακρατικής-στρατιωτικής βίας.Και δεν μιλάμε για βία έτσι όπως την ξέρει ο Ευρωπαίος όταν πάει στην πορειούλα του.

Κάψιμο σπιτιών,βιασμοί,σφαγές.Ειδικά το τελευταίο αγαπημένη ασχολία παρακρατικών στην Κολομβία.

Από πότε δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί; Επειδή δεν γίνεται μπροστά στην πόρτα μας με τον ίδιο τρόπο ;

Δημοσ.

Προσωπικά νομίζω και απ΄ότι έχω καταλάβει ενοχλούν οι πολιτικές θέσεις

γενικα ενοχλουν οι πολιτικες θεσεις

απλως ο νικ το εχει κανει σημαια

[james dean χωρις την μηχανη κετσι]

Δημοσ.

Προσωπικά νομίζω και απ΄ότι έχω καταλάβει ενοχλούν οι πολιτικές θέσεις του ΝΙΚ γενικά σε αυτό το φόρουμ.

Αυτός είναι και ο λόγος που άθελα και μη,μερικοί απλά σπάμαρουν θέματά του που θα είχαν μια βάση για συζήτηση.

Δύσκολα γίνεται διάλογος όταν εξ'αρχής ο συνομιλιτής σου είναι αρνητικός."Ας λύσουμε πρώτα τα δικά μας προβλήματα και μετά τα δικά τους" και το πιο ωραίο "τι μας νοιάζει τι κάνουν εκεί".

Ο Έλληνας προφανώς δεν κάθεται να λύσει τα προβλήματά του.Οπως δεν κάνει και ο Ισπανός.Και ο Ιταλός.Σαν έξω παρατηρητές εμείς νομίζουμε ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν χίλια δυο άλυτα θέματα και ότι στο εξωτερικό όλα δουλεύουν γάντι.Επίσης κανείς δεν απαγόρευψε σε κανέναν να λύσει τα Ελληνικά ζητήματα-εργασιακά κυρίως.Ο καθένας είναι ελεύθερος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό να γίνει η χώρα καλύτερη,ΟΜΩΣ επίσης είναι και ο καθένας ελεύθερος να ασχολείται με τους ανθρώπους που ζουν γύρω του.

Και δεν ζει μόνο ο γείτονάς σου δίπλα σου-ζει ο συνάνθρωπός σου,όπου και αν βρίσκεται.Αν εγώ θέλω να αγωνιστώ για τα εργασιακά΄δικαιώματα κάπου στο ανατολικό Μεξικό θα το κάνω.Αν θέλω να αγωνιστώ για τα γυναικεία δικαιώματα στο Αφγανιστάν,είμαι πάλι ελεύθερη να το κάνω.Τέλος έχω και την επιλογή απλώς να βολτάρω στην γειτονιά μου και να βοηθάω όσους μείναν άνεργοι.

Οταν όμως έρχεται ο χ ψ και μου λέει "ασχολείσου πρώτα με το τι γίνεται μπροστά στην πόρτα σου" γίνομαι Ταλιμπάν.ΔΕΝ θα μου υποδείξει κανείς ποιον έχω να βοηθήσω (το πρώτο πρόσωπο είναι μεταφορικό γενικά το λέω) και ποιον όχι.Επίσης κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ΚΡΙΝΕΙ τον άλλον για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Το μόνο που δεν γράφτηκε εδώ μέσα είναι "ανθέλληνες".Αλλά το περιμένω και αυτό.

Η περίπτωση της Λατινικής Αμερικής θέτει ιδιαίτερο ενδοιαφέρον.Η πολιτική αστάθεια πολλών χωρών (βάλε τελευταίο παράδειγμα Ονδούρας) εξασθενεί τις κυβερνήσεις τους με αποτελέσμα να υπάρχει μια συνεχής παρέμβαση βορειοαμερικανών συμφερόντων σε εσωτερικά τους ζητήματα.ΜΕΣΑ σε αυτά τα ζητήματα είναι και οι πολυεθνικές.

Πολιτική αστάθεια-μείωση εμπιστοσύνης των αγορών-ανεργία.Μέσα σε όλο αυτό το κομφούζιο,για να γίνει αποφυγή,γεννιούνται φθηνά εργατικά χέρια.Δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση για την Λατινκή Αμερική.Από αρχές του 20ου αιώνα αυτή ήταν η κατάσταση και συνεχίζει να είναι σε αρκετές χώρες.

El Estor,Pinheirinho,Nueva Esperanza,Quimilí και 500 άλλες τόσες δεν ξέρω εγώ περιοχές στην Λ.Αμερική γίνονται τόπος αστυνομικής-παρακρατικής-στρατιωτικής βίας.Και δεν μιλάμε για βία έτσι όπως την ξέρει ο Ευρωπαίος όταν πάει στην πορειούλα του.

Κάψιμο σπιτιών,βιασμοί,σφαγές.Ειδικά το τελευταίο αγαπημένη ασχολία παρακρατικών στην Κολομβία.

Από πότε δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί; Επειδή δεν γίνεται μπροστά στην πόρτα μας με τον ίδιο τρόπο ;

Τί μου θυμίζει,τι μου θυμίζει...α ναι,"we need a global goverment and we need it now!"

Κάποια ψυχή τό σφύραγε.

Πρώτα κοιτάμε το σπίτι μας και αφού εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του,πάμε και στου γείτονα.

Δημοσ.

Απλά το αναφέρω.

Τα προβλήματα που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι ίδια με αυτά εκεί.

Για αυτούς εδώ θα ήταν παράδεισος, για εμάς εκεί κόλαση.

Δημοσ.

γενικα ενοχλουν οι πολιτικες θεσεις

To αξιοπερίεργο με το ινσομνια είναι πως δεν ενοχλούν μόνο τους mods (αφού είναι κατά των κανόνων του φορουμ), αλλά και τα μέλη, μιας που ανθίζει το απολιτίκ στο ινσομνια.

Κατά τα άλλα Νικ, βρίσκεσαι σε λαθος φορουμ. Το ινσομνια αγαπάει τις εταιρίες, πόσο μάλλον τις πολυεθνικές :P

Δημοσ.

Τί μου θυμίζει,τι μου θυμίζει...α ναι,"we need a global goverment and we need it now!"

Κάποια ψυχή τό σφύραγε.

Πρώτα κοιτάμε το σπίτι μας και αφού εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του,πάμε και στου γείτονα.

ε οκ κλασσική ατάκα ήμουν σίγουρη ότι κάποιος θα αναφερθεί σε αυτό...ούτε....γκλόμπαλ γκάβερμεντ ούτε τίποτα,απλά ο κάθε άνθρωπος να έχει το δικαίωμα να ζήσει αξιοπρεπώς.Επειδή ο τάδε ενδοιαφέρεται για πολίτες άλλων χωρών δεν σημαίνει ότι επιχειρεί αυτό που είπες.

Απλά το αναφέρω.

Τα προβλήματα που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι ίδια με αυτά εκεί.

Για αυτούς εδώ θα ήταν παράδεισος, για εμάς εκεί κόλαση.

Ναι βρε κατάλαβα,εγώ λέω τώρα για Λ.Αμερική γιατί πρώτον αυτο έθιξε ο νικ και δεύτερον τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία για τους κατοίκους της,αλλαξε την λέξη και βάλε Μέση Ανατολή ή Αφρική,το ερώτημά μου γενικό ήταν, γιατί να μην μας ενδοιαφέρει τι γίνεται αλλού.

Τέλος νομίζω τό θέμα δεν αγγίζει άμεσα το πολιτικό σκηνικό,οπότε δεν βλέπω τον λόγο να ενοχλεί,αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να σπαμάρει ένα θέμα που πρώτον ούτε αστείο δεν είναι,ούτε τίποτα περίεργο δεν ειπώθηκε από τον θεματοθέτη,ούτε ενοχλεί αφού είναι στο μπλαμπλά.Και εγώ πχ δεν γράφω στο θέμα με τα...τσακμάκια γιατί είτε α)δεν έχω ιδέα ή β)δεν με απασχολεί.

Δεν χρειάζεται να πρέπει γράφουμε σε όλα τα θέματα πόσο μάλλον σε αυτά που δεν μας ενδοιαφέρουν.

Τέλος αυτή είναι προσωπική μου εκτίμηση για το πόσο πολιτικό είναι το θέμα,τον τελευταίο λόγο όμως τον έχουν οι μοντ και όχι εμείς.

Εμένα μ΄αρέσει ο νικ αν και δεν συμφωνώ πάντα μαζί του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...