Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Είμαι σε αναζήτηση νέων ηχείων… Είμαι κάτοχος ηχείων altec lancing 5.1., Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σύστημα μου, ωστόσο πρόσφατα το woofer άρχισε να τρίζει και σκέφτομαι να τα αλλάξω..

Ο προβληματισμός μου είναι αν θα αγοράσω ηχεία 2.1 ηmonitorηχεία.Δεν ξέρω κατά πόσο είναι κατάλληλα τα monitor ηχεία για pc ?? Μήπως αναδεικνύονται μόνο για συστήματα ήχου και στούντιο ?

Διαβάζωντας το forum και παράλληλα αλλα forum και sites.Εχω ξεχωρίσει τα παρακάτω :

Harman Kadron soundsticks iii (Πολυ πλαστικό, φαίνονται ψευτικά)

Samson Studio Dock4i

Behringer MS-40

M-Audio Studiophile AV40.

με ενα προβληματισμο στο να αγοράσω monitor ηχεια, καθως ακουω οτι ειναι τελείως αχρωμάτιστα. Επίσης δεν εχω ακούσει ποτέ ηχεία monitor )

Βασικα τα θέλω για μουσική και βλεπώ και ταινίες, αλλα με ενδιαφέρει περισσότερο πως θα ακόυγεται η μουσική

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα ακούσω καθως μένω στην επαρχία

Οποιαδήποτε βοήθεια για την επιλογή είναι ευπρόσδεκτη

Δημοσ.

Τα ηχεία monitor προορίζονται για παραγωγή μουσικής.

Δεν αξίζει να χαλάσεις τόσα χρήματα για κάτι αχρείαστο.

Δημοσ.

Εχεις λαθος φιλε. Μπορεις ανετα να παρεις monitor ηχεια τα οποια εχουν "χρωμα" και οχι τοσο ξερο ηχο. Τα AV 40 που εχει παραπανω ο φιλος ειναι ηχεια monitor με "γλυκο" ηχο. Η ερωτηση μου προς τον φιλο ειναι για ποιο λογο θελει ηχεια περισσοτερο και το ποσο το οποιο τον παιρνει να δωσει.

Ετσι γενικα παντως τα monitor ηχεια οποιουδηποτε τυπου ειναι πολυ, πολυ, πολυ πανω σε ποιοτητα απο οποιοδηποτε νορμαλ PC σετ ηχειων.

Δημοσ.

Ως ηχοληπτης να σου πω την γνωμη μου..

Μην παρεις Monitor ηχεια για ακροαση μουσικης για παρα πολλους λογους,παρε ενα καλο 2.1 συστημα,αν μου πεις το budget σου μπορω να σου προτεινω κατι.

Και λεφτα τσαμπα θα χαλασεις αλλα και μουσικη οπως πρεπει δεν θα ακουσεις,θα κουρασεις τα αυτια σου.

Εχεις λαθος φιλε. Μπορεις ανετα να παρεις monitor ηχεια τα οποια εχουν "χρωμα" και οχι τοσο ξερο ηχο. Τα AV 40 που εχει παραπανω ο φιλος ειναι ηχεια monitor με "γλυκο" ηχο. Η ερωτηση μου προς τον φιλο ειναι για ποιο λογο θελει ηχεια περισσοτερο και το ποσο το οποιο τον παιρνει να δωσει.

Ετσι γενικα παντως τα monitor ηχεια οποιουδηποτε τυπου ειναι πολυ, πολυ, πολυ πανω σε ποιοτητα απο οποιοδηποτε νορμαλ PC σετ ηχειων.

Ναι μεν ισχυει σε αρκετες περιπτωσεις αλλα τα monitor ηχεια ειναι για εφαρμογες επαγγελματικου ηχου.Αμα ειναι το budget του για αξιοπρεπες Monitoring συστημα μπορει επισης να παρει ενα αρκετα καλαο high fidelity συστημα που να καλυπτει τις αναγκες του οπως θα πρεπε.

Δημοσ.

Ως ηχοληπτης να σου πω την γνωμη μου..

Μην παρεις Monitor ηχεια για ακροαση μουσικης για παρα πολλους λογους,παρε ενα καλο 2.1 συστημα,αν μου πεις το budget σου μπορω να σου προτεινω κατι.

Και λεφτα τσαμπα θα χαλασεις αλλα και μουσικη οπως πρεπει δεν θα ακουσεις,θα κουρασεις τα αυτια σου.

Ναι μεν ισχυει σε αρκετες περιπτωσεις αλλα τα monitor ηχεια ειναι για εφαρμογες επαγγελματικου ηχου.Αμα ειναι το budget του για αξιοπρεπες Monitoring συστημα μπορει επισης να παρει ενα αρκετα καλαο high fidelity συστημα που να καλυπτει τις αναγκες του οπως θα πρεπε.

στα 250-300€ τι ηχεια παιζουν για ακροαση μουσικης(σε flac) και ταινιες?παιζει κατι ανωτερο αισθητα περα απο τα γνωστα edifier s530/s730?

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Τα ηχεία βασικά τα θέλω για μουσική και σε δευτερη φαση για ταινίες, παιχνίδια δεν παίζω.. Το Budget μου φτάνει maxιmum τα 120 €..

Βασικά στο μυαλό μου είχα ένα απο υα 2 παρακάτω

Harman Kadron soundsticks iii

Ωστόσο αν εχετε να προτείνεται κάτι αλλο.... δεν θα είχα προβλημα

Τα παλια μου ηχεία ηταν altec lancing 5.1.

Δημοσ.

Σε αυτα τα λεφτα τα s530 και s730 ειναι οτι καλυτερο για ταινιες και gaming.

Για μουσικη αλλαζει λιγο το θεμα,μιας και ειμαι της αποψης οτι για να ακουσεις σωστα μουσικη οπως ηθελε ο παραγωγος να στην προσφερει πρεπει να εχεις 2 ηχεια δυο η τριων δρομων χρωματισμενα στην συχνοτικη περιοχη που πρεπει.(Ο καθενας εχει διαφορετικη προτιμηση σε αυτο)

Φυσικα χωρις subwoofer με μοναδικη εξαιρεση την ηλεκτρονικη μουσικη.

Οσο για συστηματα οικιακης ακροασης με sub η χωρις υπαρχουν απειρες αξιολογες προτασεις σε αυτα τα λεφτα και η επιλογη ειναι δυσκολη μιας και ο καθενας εχει διαφορετικο αυτι και χωρο.(Η ακουστικη του χωρου αλλαζει παντελως την ακουστικη συμπεριφορα του ηχειου)

Ειναι υπερβολικα δυσκολη η επιλογη γιατι δεν μπορουμε να δοκιμασουμε το ηχειο στον χωρο μας..

Καλησπέρα σας

Τα ηχεία βασικά τα θέλω για μουσική και σε δευτερη φαση για ταινίες, παιχνίδια δεν παίζω.. Το Budget μου φτάνει maxιmum τα 120 €..

Βασικά στο μυαλό μου είχα ένα απο υα 2 παρακάτω

Harman Kadron soundsticks iii

Ωστόσο αν εχετε να προτείνεται κάτι αλλο.... δεν θα είχα προβλημα

Τα παλια μου ηχεία ηταν altec lancing 5.1.

Μουσικη ακους απο Mp3?

Δημοσ.

Για να το απλοποιήσω λίγο ως κάτοχος και των ΑV-40 και ενός μεττρίου σετ 2.1. Αν γράφεις τη δική σου μουσική, τότε πήγαινε σε μονιτορ. Ειδάλλως στα edifier που σου προτείνουν τα παιδιά.

Δημοσ.

Για να το απλοποιήσω λίγο ως κάτοχος και των ΑV-40 και ενός μεττρίου σετ 2.1. Αν γράφεις τη δική σου μουσική, τότε πήγαινε σε μονιτορ. Ειδάλλως στα edifier που σου προτείνουν τα παιδιά.

Σωστα μεν αλλα και παλι υπαρχουν πολλα "αν" και στο τελος παλι θα ειναι κουραστικη η ακροοαση,τα monitors στην πλειοψηφια τους ειναι ασχημα στο αυτι ηχεια αλλα για αυτο προοριζονται και για αυτην την δουλεια.

Αν θελει o topic starter για να μην γεμιζουμε το thread με ηλεκτρονικα και φυσικη ας μου στειλει ενα Pm να του εξηγησω οσο πιο απλα γινεται τις διαφορες monitor και hifi για να καταλαβει ^_^

Δημοσ.

Δεν είχα τέτοιο σκοπό, ούτε το παίζω ειδικος. Ότι ο ήχος αποδίδεται σωστότερα - ακριβέστερα από τα μονιτορ ηχεία είναι fact. Και ναι, υπάρχει σωστός ήχος, όπως και σωστή εικόνα. Το αν αυτή η "ορθότητα" θα αρέσει στον τελικό χρήστη είναι τελείως άλλο πράγμα. Τα παραδείγματα από τις τηλεοράσεις άπειρα. Γι αυτό έβαλα παραπάνω αυτήν την μοναδική προϋπόθεση.

Δημοσ.

Δεν είχα τέτοιο σκοπό, ούτε το παίζω ειδικος. Ότι ο ήχος αποδίδεται σωστότερα - ακριβέστερα από τα μονιτορ ηχεία είναι fact. Και ναι, υπάρχει σωστός ήχος, όπως και σωστή εικόνα. Το αν αυτή η "ορθότητα" θα αρέσει στον τελικό χρήστη είναι τελείως άλλο πράγμα. Τα παραδείγματα από τις τηλεοράσεις άπειρα. Γι αυτό έβαλα παραπάνω αυτήν την μοναδική προϋπόθεση.

Ναι στις τηλεορασεις ειναι ακομα πιο κατανοητο.Εχει μεγαλη συζητηση το θεμα παντως και οπως σωστα λες ειναι και στο αυτι του καθενος. :)

Δημοσ.

Τα Monitor ηχεία βγάζουν τον ήχο όπως είναι.

Για παράδειγμα αν βάζεις Mp3 ή μάπα ηχογραφήσεις θα ακούς ένα απαίσιο πράγμα.

Εγώ λέω να πάρεις τα Logitech Z623.

Μπορείς να τα φέρεις να παίζουν πολύ ωραία με ειδικό πρόγραμμα για ισοστάθμιση κλπ.

Δημοσ.

Εγώ λέω να πάρεις τα Logitech Z623.

Μπορείς να τα φέρεις να παίζουν πολύ ωραία με ειδικό πρόγραμμα για ισοστάθμιση κλπ.

+1 απλά ξεφεύγουν λίγο από το budget του...

Δημοσ.

Για studio monitor "οικονομικο" ταυτοχρονα ποιοτικο και για ακροαση μουσικης σε ενα κανονικο δωματιο παντα δειτε τα krk rokit5

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30310

Υποψιν ειναι το τεμαχειο η τιμη.

Ξεφευγει πολυ απο το budget του παιδιου. Εγω του προτεινω ανετα τα AV40. Ειναι στο budget του, εχουν "γλυκο" ηχο για monitor ηχεια και μιας και τα θελει κυριως για μουσικη και μετα ταινιες ειναι ταμαμ, πραγματικα multimedia. Στα χρηματα που ζηταει δεν θα βρει κατι καλυτερο αλλιως θα πρεπει να πεσει μεσα στον "ψευτικο" ηχο των PC ηχοσυστηματων. Τα AV40 σιγουρα δεν παραγουν αυτην την "ασχημια" που παραγουν καποια μοντελα Adam που εχω ακουσει ή αυτα τα KRK που προτεινεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...