Xvipes Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα θέλω να στήσω ένα μικρό ίντερνετ καφέ (50τ.μ) με περίπου 15 υπολογιστές(αναλόγως τους πάγκους που θα πάρω και τον χώρο που θα περισσέψει θα βγάλω ή θα βάλω αντίστοιχα). Θα ήθελα να μου πείτε αν αυτή την δουλειά την αναλάβει ένας τεχνικός η/υ και δικτύων πόσα λεφτά θα μου πάρει και σε πόσες περίπου μέρες θα έχει τελειώσει. Στην δουλεια περιλαμβάνετε στήσιμο του δικτύου με router και switcher.Σετάρισμα τους, εγκατάσταση λογισμικού στους 15 υπολογιστές αλλά και στον σερβερ και ένα γενικό τσεκάρισμα ότι όλα δουλεύουν όπως πρέπει με την εγγύηση ότι δε θα έχω προβλήματα για το 1ο 6μηνο. Χρειάζονται πάνω από 1 άτομο για να γίνει μέσα σε 2-3 μέρες?Μια εταιρία πόσα παραπάνω λεφτά θα μου έπαιρνε σε σχέση με έναν freelancer IT. Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε απάντηση. Παρακαλώ ας περιοριστούμε σε απαντήσεις πάνω στο θέμα και όχι στο αν είναι καιρός για τέτοια επιχείρηση ή άλλες απαντήσεις
Chrisxxx Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δεν ξερω από τιμες ή χρονους αλλά σιγουρα θα θελήσει να κλείσει τη δουλεια προσφέροντας σου υποστήριξη για ενα ποσό ανα μήνα αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σου εγγυηθει ότι ολα θα πανε καλα για ενα 6μηνο. Επίσης ακόμα και freelancer IT να παρεις ενδεχεται να δουλευει σε ομαδα για να βγει η δουλεια πιο γρήγορα. Αν μπορεις ενημέρωσε για τον εξοπλισμό που θα βαλεις και τα κόστη.
liopyr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Κανένας δε μπορεί να σου εγγυηθεί πως δε θα υπάρξουν προβλήματα για x χρονικό διάστημα, γι'αυτό συνήθως πληρώνεις εγκατάσταση και service (αν - όταν - όπου χρειαστεί). Οι εταιρίες έχω την εντύπωση πως σου βγαίνουν αρκετά φθηνότερα, ειδικά στην συντήρηση πληρώνοντας ένα πάγιο ποσό κάθε χρόνο π.χ, αλλά είναι απρόσωπες, δε ξέρεις ποιον να γαμωσταυρίσεις αν δε βγάζεις άκρη κλπ. Το στήσιμο μπορεί να μη χρειαστεί πάνω από 2 μέρες, αλλά το troubleshooting δε μπορείς να το υπολογίσεις, μπορεί να σου πάρει π.χ να σετάρεις το δίκτυο μια ώρα, και να φας 3 μέρες να βρεις γιατί το τάδε game κάνει conflict με το software χρεώσεων ξέρωγω.. Αυτά θεωρητικά, πρακτικά 15 pc με λίγη προσπάθεια στήνεις και μόνος σου.
panos2171 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 H εταιρία θα λύνει τα πάντα σε remote φάση, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορεί να το κάνει αυτό ένας μόνο τεχνικός και μάλιστα άμεσα. Κάνε μια έρευνα και σύγκρινε τιμές. Εγγύηση όπως αναφέρθηκε δεν μπορεί να υπάρχει, αυτό που θα πρέπει να εξασφαλίσεις είναι η άμεση υποστίριξη.
Xvipes Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δλδ μια τιμή για την εγκατάσταση πόσο περίπου μπορεί να είναι?Και μετά η χρέωση για την συντήρηση πάει ανά pc ή ανά επίσκεψη? Κανείς δε μου είπε πάνω κάτω τι ποσά να περιμένω και όπως ξέρετε δεν είναι καιρός για σπατάλες
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Λοιπον, πως το αντιλαμβανομαι εγω. Αρχικα θα πρεπει να παρεις αποφαση, αν θες σοβαρη δουλεια, οτι δε θα φερεις 1 και 2 τεχνικους/επιχειρησεις αλλα τουλαχιστον 3. Θα κανονιζεις meetings ξεχωριστα με την καθε εταιρεια καθε φορα. Θα τους βαζεις κατω να σου ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ λυσεις. Εκει θα παρεις μια ιδεα για το τι κατεχει ο καθενας πανω στη δουλεια του και τι διαθεση εχει να δουλεψει σοβαρα. Παραδειγμα: Ο τσαπατσουλης θα σου πει: Θες ενα ρουτερ, θες ενα switch, θα βαλουμε και τα καλωδια κι ενα ενα προγραμμα για τις χρεωσεις και εισαι κομπλε Ο σοβαρος θα σου πει: Θες ρουτερ, switch, server, θες ταχτοποιηση των καλωδιων στους Η/Υ για να μη μπλεκουν οι πελατες τα ποδια τους και γενικοτερα σισταρισμενη δουλεια κλπ κλπ. Γενικα θα τους ψυχολογησεις τι ρολο βαρανε. Στη συνεχεια, θα ζητησεις προσφορες. Θα τους πεις να σου γραψουν τον εξοπλισμο, τις εργατοωρες και διπλα απτο καθενα το κοστος. Αν μιλαμε για εταιρειες θα τους ζητησεις επισημη προσφορα εγγραφως. Σχετικα με το service, θα τους ρωτησεις τι εγγυηση δινουν τοσο στον εξοπλισμο τους οσο και στην καλη λειτουργια του συστηματος. Θα ρωτησεις επισης ποσο συντομα θα σε εξυπηρετουν σε περιπτωση βλαβης. Γιατι δεν εχει νοημα ενας να σου παρεχει 3 χρονια εγγυηση και να ερχεται να σου διορθωνει το προβλημα με μια εβδομαδα καθυστερηση. Μιλαμε για νετκαφε, σκεψου να χαλασει το ρουτερ και να αργει να ερθει. Αποψη μου, εφοσον εισαι εταιρεια, ψαξε για εταιρεια. Αν πας στον κομπιουτερα της γειτονιας το πιθανοτερο ειναι να σου κανει μια δουλεια στην αρχη (καλη η κακη), να τσεπωσει τα λεφτα και μετα οποτε χρειαζεσαι support (αγγαρεια για αυτον) να σε γραφει στα @@. Δεν ειναι το ιδιο ευκολο να το κανει μια σοβαρη εταιρεια αυτο. Στο support η χρεωση κανονικα παει (κοστος εξαρτηματων που σου βαζει αν ειναι εκτος εγγυησης) + εργατοωρες. Τωρα αν τον φερεις για μια μικρορυθμιση που ειναι 5 λεπτα υποθεση imho minimum 20 ευρω πρεπει να σε χρεωνει. ΥΓ. Η εγγυηση και οι οροι της θα φροντισεις να αναγραφονται στην προσφορα την οποια θα υπογραψετε και οι 2 πλευρες οταν κατοχυρωσεις τη δουλεια σε καποιον. Συνεπως οταν ζητησεις προσφορες εγγραφως θα διευκρινησεις οτι θες γραπτως και τους ορους εγγυησης, μεσα στη προσφορα. ΥΓ2. Η τιμη για μια τετοια εγκατασταση εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Το κοστος εξοπλισμου θα το διαλεξεις εσυ. Ενα ρουτερ και ενα switch μπορει να ξεκινουν απο τα 200-300 ευρω και τα 2 και φτανουν οσο θες. Ας πουμε οτι βαζεις κατι σοβαρο, υπολογιζε μια 700ρα. Αν τοποθετηθουν σισταρισμενα σε καμπινα εφτασες τα 900ευρω εξοπλισμο, χωρις λογισμικα. Οι εργατοωρες ειναι θεμα της καθε εταιρειας και θεμα ποσο ευκολα περνιουνται καλωδια απτο switch στους Η/Υ. Εγω θα ελεγα σαν εργατικα οπωσδηποτε 2 ημερες γεματες, ισως και παραπανω αν το περασμα των καλωδιων δεν ειναι απλη υποθεση. Αρα αλλη μια 700ρα εργατικα μινιμουμ. Αν στησεις και καποιο σερβερ με active directory κλπ τοτε αρχιζουν να πετουν οι τιμες. Χρεωσεις σε λογισμικα/εγγυησεις δεν εχω ιδεα. Παντως σε καθε περιπτωση δεν νομιζω να παει η δουλεια κατω απο 2000-2500. Ελπιζω να μην ειμαι εκτος τοπου και χρονου, συμβουλεψου κι αλλους.
Xvipes Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Ευχαριστώ ήσουν αρκετά κατατοπιστικός.Σίγουρα θα περιμένω και άλλες απαντήσεις πριν πάρω προσφορές απλά να έχω μια ιδέα για να μην με "πιάσουν" κοροίδο
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Σχετικα με το service, θα τους ρωτησεις τι εγγυηση δινουν τοσο στον εξοπλισμο τους οσο και στην καλη λειτουργια του συστηματος. Θα ρωτησεις επισης ποσο συντομα θα σε εξυπηρετουν σε περιπτωση βλαβης. Γιατι δεν εχει νοημα ενας να σου παρεχει 3 χρονια εγγυηση και να ερχεται να σου διορθωνει το προβλημα με μια εβδομαδα καθυστερηση. Μιλαμε για νετκαφε, σκεψου να χαλασει το ρουτερ και να αργει να ερθει. ^^Πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Ξεκαθαρίζεις εξαρχής ότι όταν τους χρειαστείς θα τους έχεις ότι ώρα και να είναι, ότι μέρα και να είναι. Σκέψου 15 Μαΐου (βγαίνει το Diablo 3 τότε :Ρ) να κολλήσει κανένα router στις 2μιση τη νύχτα και ο τεχνικός να κάνει ότι δεν ακούει το κινητό του, ενώ εσύ θα είσαι φίσκα στον κόσμο.
panos2171 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Xαλαρώστε λίγο ρε παιδιά δεν είναι και πυροσβεστική, αν κολλήσει το ρουτερ το κάνεις restart, αν πέσει ο σέρβερ το ίδιο, η εταιρία παρέχει υπηρεσίες σε θέματα λογισμικού όχι hardware, αυτά μπορεί και πρέπει να ξέρει να τα αντιμετωπίζει και ο ιδιοκτήτης/υπάλληλοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα