Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μάθω από όσους ζουν στο εξωτερικο τι πιστεύει ο απλός κόσμος για την Ελλάδα την τελευταία διετία.

  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολλοι δεν ξερουν καν που πεφτει η Ελλαδα. Και η αποψη μερικων οτι θελουν να μας καταστρεψουν λογω του πολιτισμου μας( των προγονων μας) , του Παρθενωνα, της γλωσσας, του ηλιου κτλ. η αποψη λοiπον αυτη ειναι για γελια.

Δημοσ.

Ειδικά αυτήν την περίοδο ειλικρινά λυπάμαι τους Έλληνες που ζουν μόνιμα ή που σπουδάζουν στο εξωτερικό, ειδικά στην Ευρώπη. Θα έχουν ακούσει τα πάντα.

Δημοσ.

Λοιπόν το οτι οι Ευρωπαίοι δε ξέρουν που πέφτει η Ελλάδα είναι αστικός μύθος.

Αυτοί που όντως δε ξέρουν που πέφτει η Ελλάδα είναι στις Ασιατικές χώρες (Κίνα, Ινδία κτλ) αλλά και μερίδα Νοτιοαμερικάνων. Ο λόγος είναι το πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο.

 

Στην Ευρώπη ΟΛΟΙ ανεξαιρέτου γνωρίζουν που βρισκόμαστε. Σε πολλά σχολεία μάλιστα διδάσκονται αρχαία Ελληνικά.

Έλεος. Είναι σα να λέμε πως δε ξέρουμε εμείς που είναι η Ισπανία ή το Λουξεμβούργο ξέρω γω. Μην υποβαθμίζετε τόσο πολύ τον εαυτό σας ή τη χώρα σας.

 

Πάμε στις απόψεις τώρα, μετά τη παρένθεση αυτή.

 

Μέχρι και πριν 6 μήνες η άποψη των Ολλανδών, Άγγλων, Γάλλων, Γερμανών αλλά και Σκανδιναβών για εμάς υπήρξε η χειρότερη.

Ο λόγος ήταν η προπαγάνδα από Ελληνικά αλλά και ξένα ΜΜΕ.

 

Πλέον, και αφού πολλά ΜΜΕ Παγκόσμιου βεληνεκούς όπως το BBC, η Guardian, το CNN, ακόμα και το al jazeera, επείσθησαν πως η αναμενόμενη χρεωκοπία δεν είναι λάθος των Ελλήνων πολιτών αλλά χειρισμοί των Ελλήνων πολιτικών, η απόψεις έχουν αρχίσει να αλλάζουν.

 

Αρκετός κόσμος βλέπει με συμπάθεια τους Ελληνες, ΕΙΔΙΚΑ όσοι έχουν έρθει διακοπές στην Ελλάδα ή έχουν φίλους από εδώ.

Μη περιμένεις να μας συμπαθούνε όλοι...

 

Επειδή τυχαίνει λόγω εργασίας να μιλάω με αρκετούς συναδέλφους από Ευρωπαικές χώρες, οι περισσότεροι, ενώ στην αρχή μας έβριζαν(στα ισια) πλέον αναρωτιούντε πως πιαστήκαμε τόσο κορόιδα από τους πολιτικούς μας.

 

Σε αυτό έπαιξαν πολύ σπουδαίο ρόλο, ντοκιμαντέρ τα οποία είχαν σαν θέμα την Ελλάδα και που φυσικά δε παρουσιάστηκαν ποτέ από τα Ελληνικά κανάλια, όπως το "Τι τρέχει με τους Έλληνες" αλλά και φιλελληνικές δράσεις στο εξωτερικό.

 

Οι Γερμανοί παραμένουν φυσικά αυτοί που μας απεχθάνονται μιας που θεωρούν πως αυτοί μας πληρώνουν τα πάντα.

Φυσικά η Γερμανική προπαγάνδα δε τους λέει πως οι όροι των δανείων είναι σκληρότατοι και πως η δανειοδότηση αυτή ειναι μια ισχυρή επένδυση για τους Γερμανούς.

 

Επαναλαμβάνω πως η παραπάνω άποψη διαμορφώνεται από τη καθημερινή μου συναναστροφή με Ευρωπαίους λογω επαγγελματος και από συχνά ταξίδια.

Δημοσ.

τι πιστεύει ο απλός κόσμος για την Ελλάδα την τελευταία διετία.

 

Ο,τι γνωμη εχεις πανω κατω για την Ιρλανδια, Ουγκαντα ή οποια χωρα θελεις.

 

Κατι εχεις ακουσει στις ειδησεις για προβληματα αλλα δεν μαζι με αυτο για τελικό του dancing with the stars, αναταραχες σε αραβικες χωρες, θανατους celebrity τυπου whitney houston κτλ κτλ κτλ

 

Ας μην κολακευομαστε, δεν τους απασχολουμε και τοσο οσο νομιζουμε.

 

Η συντριπτικη του πλειοψηφια του πλανητη δεν ξερει αν ειμαστε ευρωπη ή ασια ή αφρικη, αν ειμαστε ενα μεγαλο νησι ή οχι, με ποιανου μερους ειμασταν στο Β'ΠΠ, τι γλωσσα μιλαμε, αν εχουμε δικτατορια ή οχι κλπ κλπ κλπ.

 

 

Εν κατακλειδι, μισελληνες φιλελληνες κτλ δεν υπαρχουνε, οπως δεν σε απασχολει η Ρωσσια ή το Βελγιο αλλα τοσο ψιλοαδιαφορουν για την παρτη μας.

Δημοσ.

Η συντριπτικη του πλειοψηφια του πλανητη δε ξέρει καν να γράφει :-)

Η συντριπτικη του πλειοψηφια του πλανητη ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, δεν έχει ρούχο να φορέσει, δε ξέρει τι θα πει υπολογιστής...Θα ξέρουν που είναι η Ελλάδα?

 

Η συντριπτικη του πλειοψηφια του πλανητη βρίσκεται στη Κίνα που το επίπεδο ζωής είναι αθλιότατο για την πλειοψηφία των κατοίκων της.

 

Ας μην κολακευομαστε, δεν τους απασχολουμε και τοσο οσο νομιζουμε.

Γιαυτο ναι. Σίγουρα δε τους ενδιαφέρουμε τόσο. Την ηρεμία τους θέλουν όλοι και να έρχονται να κάνουν διακοπές.

Δημοσ.

Στην φιλανδια που ημουν 3 χρονια ηταν ψιλο χαλια η φαση μετα που ξεσπασε η κριση. Γενικα ειναι πολυ τιμιος λαος και οταν εμαθαν ολα αυτα τα κολπακια που καναμε νταξει.. τα πηραν οι ανθρωποι. Δεν ειναι τυχαιο που μετα το ποσοστο των true finns ανεβηκε τοσο.

 

Στη γενευη που ειμαι τωρα ειναι multi-cultural κατασταση και θα ακουσεις τα παντα. Στον μεσο ανθρωπο δημοσιευματα του στυλ "περισσοτερες πορσε ανα κατοικο στην ελλαδα" αποτυπωνονται πολυ ευκολα.

 

Παρολα αυτα η αρνητικη δημοσιοτητα δεν ειναι και τοσο μεγαλο πληγμα. Δεν πιστευω οτι αποτρεπει καποιον απο το να ερθει διακοπες π.χ

 

Το δυσκολοτερο βημα θα ειναι να πειστουμε και οι ελληνες οτι καναμε λαθη.

Δημοσ.

στειλτους την παρακατω φωτο για να καταλαβουν τι πραγματικα συμβαινει στην ελλαδα εδω και 30+ χρονια και γιατι καταντησε η πορνη της Ευρωπης:

Αδελφέ...

Εγώ και εσύ, μπαίνουμε στο ιντερνετ, μιλάμε με εξωτερικό γενικά έχουμε πρόσβαση σε ανωτέρου επιπέδου πληροφόρηση απ ότι ένας παππούς που καθημερινά παρακολουθεί τηλεόραση συγκεκριμένα κανάλια γιατί αυτή ειναι η ρουτίνα του.

Μη βρίζεις τον παππού. Δε φταίει αυτός ούτε προκειτε στα 80 του να αλλάξει απόψεις. Αυτός που ωφείλει να αλλάξει άποψη ειναι ο 40άρης, ο 50άρης και φυσικά οι σημερινοί 20άρηδες.

Προσωπικά όταν βλέπω στις σχολές να υποστιρίζουν ακόμα και τώρα με τοσο πάθος τα κόμματά τους οι φοιτητές, αντιλαμβάνομαι πως δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα!!

Δημοσ.

Αδελφέ...

Εγώ και εσύ, μπαίνουμε στο ιντερνετ, μιλάμε με εξωτερικό γενικά έχουμε πρόσβαση σε ανωτέρου επιπέδου πληροφόρηση απ ότι ένας παππούς που καθημερινά παρακολουθεί τηλεόραση συγκεκριμένα κανάλια γιατί αυτή ειναι η ρουτίνα του.

Μη βρίζεις τον παππού. Δε φταίει αυτός ούτε προκειτε στα 80 του να αλλάξει απόψεις. Αυτός που ωφείλει να αλλάξει άποψη ειναι ο 40άρης, ο 50άρης και φυσικά οι σημερινοί 20άρηδες.

Προσωπικά όταν βλέπω στις σχολές να υποστιρίζουν ακόμα και τώρα με τοσο πάθος τα κόμματά τους οι φοιτητές, αντιλαμβάνομαι πως δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα!!

 

δεν αναφερομαι στον φανατισμενο παππου,αλλα στους κομματικους πελατες.

απο τους φοιτητες των κομματων οπως λες μεχρι τον ΔΥ,τον συνδικαλιστη και το μεγαλο κεφαλαιο που εχει δοσολογιες με το κρατος.

 

στο εξωτερικο δεν ξερουν τι κατασταση επικρατει εδω.

δεν εχουν ιδεα οτι ζουμε μια πελατειακη χουντα,οτι οι κρατικοι θεσμοι δεν λειτουργουν,οτι οσο λαμογια ειναι οι ελληνες πολιτικοι,αλλο τοσο λαμογια ειναι και ενα πολυ μεγαλο μερος του λαου που τον συμφερει να

συνεχιστει αυτη η κατασταση στην χωρα ακομη και αν σημαινει τον οριστικο θανατο της πατριδας μας.

 

εγω στα ξενα φορουμς που γραφω,εισπραττω αρκετα ειρωνικα σχολια απο μερικους γιατι "καθομαι σου ιντερνετ και δεν βγαινω εξω να συνεχισω την διαλυση της Ευρωπης με τους συμπατριωτες μου"

και οταν προσπαθω να τους εξηγησω οτι ο ελληνας προτιμαει να δει τον συμπατριωτη του που πειναει νεκρο,παρα να αλλαξει και να χασει τις "ανεσεις" του,δεν με πιστευουνε.

 

διοτι βλεπεις οι ξενοι φιλταρουν την πραγματικοτητα μας μεσα απο την δικια τους αντιληψη περι δημοκρατιας,κρατους,θεσμων,δικαιωματων και υποχρεωσεων,πολιτικης και πολιτων,πατριδας και λαου.

Γιαυτο και βριζουν τους ελληνες γιατι σε αντιθεση με εμας εδω περα,αυτοι δεν λενε συνεχεια: "Φταινε οι αλλοι,ποτε εμεις"

Δημοσ.

Γιαυτο και βριζουν τους ελληνες γιατι σε αντιθεση με εμας εδω περα,αυτοι δεν λενε συνεχεια: "Φταινε οι αλλοι,ποτε εμεις"

Να ρωτήσω, για σένα για αυτό το μπουρδέλο όπως λες, ποιος φταίει? Το DNA μας, η γεωγραφική περιοχή, η ιστορία μας, οι παππούδες μας, ο αέρας μας, τι?

 

Εννοώ ότι δεν έχω πρόβλημα να με ζαλίζουνε ακόμα και συμπατριώτες μου με το ότι φταίμε όλοι μαζί (πόσο μάλλον οι του εξωτερικού), αρκεί να μου εξηγήσουν που το στηρίζουν.

 

Για να είμαι και ontopic, εξαρτάται ποιον θα ρωτήσεις. Άλλη γνώμη έχει ένας βλάκας Γερμανός, άλλη ένας έξυπνος, άλλη ένας έξυπνος Γάλλος, άλλη ένας βλάκας, άλλη ένας αδιάφορος Σουηδός, κι αν πιάσουμε και κινεζοβραζιλιανοαφρικανούς, το χάος.

 

Βέβαια λατρεύω το στόμα που χάσκει (ειδικά ορισμένων προπαγανδισμένων Γερμανών) όταν πάνω στον οίστρο τους για τους τεμπελχανάδες Έλληνες που τριγυρνάνε με Καγιέν και τρώνε όλα τα λεφτά στα μπουζούκια, τους ρωτάς γιατί η Ευρώπη όλη πάει για φούντο και αρχίζει ο εγκέφαλος να καίει φλάντζες.

 

Μας θεωρούν ότι αποτελούμε μέρος της Ευρώπης;

Ναι. Μην γράφετε υπερβολάρες.

Δημοσ.
Να ρωτήσω, για σένα για αυτό το μπουρδέλο όπως λες, ποιος φταίει? Το DNA μας, η γεωγραφική περιοχή, η ιστορία μας, οι παππούδες μας, ο αέρας μας, τι?

 

γιατι ρωτας;

 

 

Κατι αλλο.

Γνωριζει κανεις ποτε ο Λαζοπουλος ξεκιναειτο παγκοσμιο τουρνε του: Sorry,i am Greek?

θα υπαρχει και σαιτ που θα ανεβαζει βιντεο απο τις συναυλιες του; γνωριζει κανεις;

Δημοσ.

γιατι ρωτας;

Για να γίνει κουβέντα.

 

Έχω περιέργεια στο τι μπορεί να ευθύνεται για να παρατηρείται/περιορίζεται μια συμπεριφορά σε ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό τόπο/συγκεκριμένη φυλή. Εγώ ας πούμε λέω ότι δεν γίνεται. Εσύ λες ότι γίνεται. Ρωτάω το που το στηρίζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...