Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και μετά κάνουμε κουβέντα 22 σελίδων για το αν πρέπει ή οχι να έχουμε οπλα στο σπίτι. 600.000 αυτόματα λέει!!!

Όπου να'ναι θα έρθει ο "ένας λόγος παραπάνω να έχω και εγώ αυτόματο στο σπίτι μου"!

Στο πρώτο πολιτικό post, κλείδωμα και ban.

Φασίστα! :wub:

• Απαντ. 569
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ζήτημα της οπλοφορίας είναι περίπλοκο θέμα γιατί δεν είναι σωστό να το προσεγγίζουμε αποκλειστικά μέσω του μικρόκοσμου (το αν δηλαδή εγώ η κάποιος σαν εμενα έχει ωριμότητα ανάγκη και γνώση τέτοια ώστε να μπορεί να οπλοφορεί και να μην γίνει τίποτα περίεργο)

Διότι το θέμα έχει να κάνει ακριβώς με τον μακροκοσμο την στατιστική δηλαδή και την κοινωνιολογία που κρύβεται από πίσω.

Δυστυχώς αν ελευθερώσουμε τις άδειες οπλοφορίας (όπως στην αμερική) είναι αποδεδειγμένο ότι αυξάνατε η εγκληματικότητα (ειδικά σε φτωχές πόλεις και γειτονιές) και κατά συνέπεια και οι δολοφονίες.

επίσης δυσκολεύεται και η αστυνομία να επιβάλει την ταξη (αλλιώς είναι να περικυκλώνεις κάποιους τσαντάκηδες με μαχαίρι η κάποιους με δίκαννα και αλλιώς είναι να προσπαθείς να πιάσεις μια ομάδα οπλισμένων με αλεξίσφαιρα αυτόματα m14 χειροβομβίδες και δεν συμμαζεύεται) άρα και η αστυνομία πρέπει να ενισχύσει τον οπλισμό της με την σειρά της και να επιβάλει πιο "αγρια πολιτική" του τύπου "shoot first ask questions later" έστω και ανεπίσημα προκειμένω να γλιτώνουν οι αστυνόμοι την ζωή τους γιατί ακόμη και σε ένα σταμάτημα αυτοκινητου για μια κλίση τροχαίας θα μπορούσε κάποιος λίγο τρελός, η λίγο παράνομος που φοβάται την κράτηση κτλ να βγάλει όπλο και να τον καθαρίσει.

και αυτό θα είχε ως συνέπεια τραγικά δυστυχήματα όπως αυτό με τον αλέξη αλλα και διαφορα αλλα ρατσιστικά (όπως γίνετε με τους μαύρους πάλι στην αμερική)

κατι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια τον εξευτελισμό της αξιας της ανθρώπινης ζωης αρχικά τα πρώτα χρονια σε πρακτικό επιπεδο (θα πεθαίνει κόσμος απλά επειδή πήγε να ληστέψει ένα διαμέρισμα επειδή πεινούσε... η κάποιος που έτρεξε να αποδράσει από την φυλακή που δεν αντέχει, κάποιος φοιτητής με πολιτική συνείδηση που αντιδράει έντονα κατά του συστήματος πχ με μολότοφ κτλ) και η πράξη θα φέρει και τον ουσιαστικό ευτελισμό της αξιας της ανθρώπινης ζωής και στην θεωρία.. ίσως εισαγάγει δηλαδή και την θανατική ποινή ως καταδίκη και γενικώς ίσως θα μπορούσε να δώσει πάτημα στην επίσημη κοινωνία (στρατός,αστυνομία κτλ) να επιβάλλονται με πιο σκληρές μεθόδους.

γιαυτο μην το βλέπουμε έτσι ανάλαφρα το θέμα... ναι εγώ, εσύ και ο γείτονας είμαστε σοβαρά ώριμα άτομα μορφωμένα κτλ και αν πάρουμε όπλο δεν θα γίνει τίποτα το σπουδαίο ή το παράνομο ξέρουμε πως να το φυλάμε ποτε και ΑΝ ποτε θα το χρησιμοποιήσουμε κτλ αλλα επειδή ισχύουν τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε ελεύθερη την οπλοχρησία.. (και επιπλέον ποτε δεν ξέρεις τι φέρνει ακόμη και σε ώριμα άτομα η μοίρα... καμια κατάσταση εν βρασμό ψυχής.. κάποια παρεξήγηση "χοντρή" κάποιο λάθος κατά την συντήρηση... και πολλά αλλα μπορούν ακόμη και ανθρώπους ώριμους κτλ να επιφέρουν ατυχήματα/δολοφονίες.)

Δημοσ.
κατι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια τον εξευτελισμό της αξιας της ανθρώπινης ζωης αρχικά

ενω τωρα η ανθρωπινη ζωη εχει αξια.μαλιστα.

Δημοσ.

Το ζήτημα της οπλοφορίας είναι περίπλοκο θέμα γιατί δεν είναι σωστό να το προσεγγίζουμε αποκλειστικά μέσω του μικρόκοσμου (το αν δηλαδή εγώ η κάποιος σαν εμενα έχει ωριμότητα ανάγκη και γνώση τέτοια ώστε να μπορεί να οπλοφορεί και να μην γίνει τίποτα περίεργο)

Διότι το θέμα έχει να κάνει ακριβώς με τον μακροκοσμο την στατιστική δηλαδή και την κοινωνιολογία που κρύβεται από πίσω.

Δυστυχώς αν ελευθερώσουμε τις άδειες οπλοφορίας (όπως στην αμερική) είναι αποδεδειγμένο ότι αυξάνατε η εγκληματικότητα (ειδικά σε φτωχές πόλεις και γειτονιές) και κατά συνέπεια και οι δολοφονίες.

επίσης δυσκολεύεται και η αστυνομία να επιβάλει την ταξη (αλλιώς είναι να περικυκλώνεις κάποιους τσαντάκηδες με μαχαίρι η κάποιους με δίκαννα και αλλιώς είναι να προσπαθείς να πιάσεις μια ομάδα οπλισμένων με αλεξίσφαιρα αυτόματα m14 χειροβομβίδες και δεν συμμαζεύεται) άρα και η αστυνομία πρέπει να ενισχύσει τον οπλισμό της με την σειρά της και να επιβάλει πιο "αγρια πολιτική" του τύπου "shoot first ask questions later" έστω και ανεπίσημα προκειμένω να γλιτώνουν οι αστυνόμοι την ζωή τους γιατί ακόμη και σε ένα σταμάτημα αυτοκινητου για μια κλίση τροχαίας θα μπορούσε κάποιος λίγο τρελός, η λίγο παράνομος που φοβάται την κράτηση κτλ να βγάλει όπλο και να τον καθαρίσει.

και αυτό θα είχε ως συνέπεια τραγικά δυστυχήματα όπως αυτό με τον αλέξη αλλα και διαφορα αλλα ρατσιστικά (όπως γίνετε με τους μαύρους πάλι στην αμερική)

κατι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια τον εξευτελισμό της αξιας της ανθρώπινης ζωης αρχικά τα πρώτα χρονια σε πρακτικό επιπεδο (θα πεθαίνει κόσμος απλά επειδή πήγε να ληστέψει ένα διαμέρισμα επειδή πεινούσε... η κάποιος που έτρεξε να αποδράσει από την φυλακή που δεν αντέχει, κάποιος φοιτητής με πολιτική συνείδηση που αντιδράει έντονα κατά του συστήματος πχ με μολότοφ κτλ) και η πράξη θα φέρει και τον ουσιαστικό ευτελισμό της αξιας της ανθρώπινης ζωής και στην θεωρία.. ίσως εισαγάγει δηλαδή και την θανατική ποινή ως καταδίκη και γενικώς ίσως θα μπορούσε να δώσει πάτημα στην επίσημη κοινωνία (στρατός,αστυνομία κτλ) να επιβάλλονται με πιο σκληρές μεθόδους.

γιαυτο μην το βλέπουμε έτσι ανάλαφρα το θέμα... ναι εγώ, εσύ και ο γείτονας είμαστε σοβαρά ώριμα άτομα μορφωμένα κτλ και αν πάρουμε όπλο δεν θα γίνει τίποτα το σπουδαίο ή το παράνομο ξέρουμε πως να το φυλάμε ποτε και ΑΝ ποτε θα το χρησιμοποιήσουμε κτλ αλλα επειδή ισχύουν τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε ελεύθερη την οπλοχρησία.. (και επιπλέον ποτε δεν ξέρεις τι φέρνει ακόμη και σε ώριμα άτομα η μοίρα... καμια κατάσταση εν βρασμό ψυχής.. κάποια παρεξήγηση "χοντρή" κάποιο λάθος κατά την συντήρηση... και πολλά αλλα μπορούν ακόμη και ανθρώπους ώριμους κτλ να επιφέρουν ατυχήματα/δολοφονίες.)

respect στη σκέψη σου,αποπνεει ανθρωπισμό.

[συνήγορος-του-διαβόλου]Στους ένοπλους μπουκαδόρους το είπες;[/συνήγορος]

Δημοσ.

respect στη σκέψη σου,αποπνεει ανθρωπισμό.

[συνήγορος-του-διαβόλου]Στους ένοπλους μπουκαδόρους το είπες;[/συνήγορος]

οι ένοπλοι μπουκαδόροι επειδή ακριβώς ζούνε σε μια κοινωνία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν είναι τόσο καλά οπλισμένοι και δεν είναι τόσο αδίστακτοι γιατί υπάρχει σε όλους (τηρουμενων των αναλογιών πάντα) τα περί αξιας της ανθρώπινης ζωής.

Αν έχουμε όλοι το ελεύθερο για να οπλιστούμε οι μπουκαδόροι θα μοιάζουν με SWAT και θα γίνονται μάχες μέσα στις πολυκατοικίες και θα πατάνε την σκανδάλη πιο εύκολα στο ψαχνό.

Τέλος η λύση στην βία δεν είναι η βία αλλα ο αφανισμός των αιτιων που την προκαλούνε..

αντί να θέλουμε να φέρουμε όπλα στα σπίτια για να μην μας την μπαίνουν οι μπουκαδόροι καλύτερα θα ήταν να θέλαμε ουσιαστική παιδεία, ευκαιρίες εργασίας ισονομία, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ κτλ έτσι ώστε να μην φτάσει κάποιος στο σημείο να γίνει μπουκαδόρος.

ενω τωρα η ανθρωπινη ζωη εχει αξια.μαλιστα.

επειδή δεν είμαστε σε ιδανικό επίπεδο δεν σημαίνει ότι δεν δίνουμε αξια στην ανθρώπινη ζωή... ξέρεις πόλους που θα σφάζανε για πλακα στην παρέα σου η γενικά ?

ξέρεις κανένα που δεν θα εξοργιζόταν αν κάποιος πέθαινε σε διαδήλωση η σε ληστεία κτλ?

όπως και να έχει όμως αν δεν σου αρέσει το τωρινό επίπεδο της κοινωνίας μας (δεν το κρίνω αυτό και εγώ έχω πολλές ενστάσεις για διαφορα θέματα) σκέψου ότι με την ελεύθερη οπλοφορία θα γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράματα στον συγκεκριμένο τομέα... μεταξύ μπαγιάτικης μπριζόλας που έπεσε στο πάτωμα και $k4t4 εγώ θα επέλεγα την μπριζόλα πάντως...

Δημοσ.

οι ένοπλοι μπουκαδόροι επειδή ακριβώς ζούνε σε μια κοινωνία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν είναι τόσο καλά οπλισμένοι και δεν είναι τόσο αδίστακτοι γιατί υπάρχει σε όλους (τηρουμενων των αναλογιών πάντα) τα περί αξιας της ανθρώπινης ζωής.

Αν έχουμε όλοι το ελεύθερο για να οπλιστούμε οι μπουκαδόροι θα μοιάζουν με SWAT και θα γίνονται μάχες μέσα στις πολυκατοικίες και θα πατάνε την σκανδάλη πιο εύκολα στο ψαχνό.

Ποιός είπε ότι τώρα δεν μοιάζουν σαν SWAT; Αλεξίσφαιρα, βαρύ οπλισμό, τα βλέπουμε σχεδόν κάθε μέρα.

Τέλος η λύση στην βία δεν είναι η βία αλλα ο αφανισμός των αιτιων που την προκαλούνε..

αντί να θέλουμε να φέρουμε όπλα στα σπίτια για να μην μας την μπαίνουν οι μπουκαδόροι καλύτερα θα ήταν να θέλαμε ουσιαστική παιδεία, ευκαιρίες εργασίας ισονομία, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ κτλ έτσι ώστε να μην φτάσει κάποιος στο σημείο να γίνει μπουκαδόρος.

Άντε για την δικιά μας παιδιά εντάξει συμφωνώ, για τους ξένους εγκληματίες που έρχονται εδώ με την παιδεία της δικιάς τους χώρας τι θα κάνουμε;

Δημοσ.

Πάντως εγω με αυτό που έγραψα, το ότι συζητάμε 22 σελίδες για οπλοφορία στο σπίτι τι στιγμη που κυκλοφορουν 600.000 αυτόματα, δεν εννοώ οτι είμαι υπερ αυτής, απλά ειναι παράξενο να υπάρχουν ακραίες απόψεις, τη στιγμη που πραγματικά βλεπουμε πως η αστυνομία δε μπορει εν τέλη να μας προστατέψει.

Τέλος να προσθέσω οτι ωραία τα γράφει ο FedonasP και ειμαι υπερ της άποψής του, αλλά εδώ έχουμε το εξής πρόβλημα:

Δεν αλλάζει αυτή η κατάσταση. Δε θέλουν να αλλάξει απ ότι φαίνεται η απλά δε μπορουν να την ελέγξουν.

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί κλαίνε συναδέλφους τους από τέτοια αυτόματα και το αποτέλεσμα αυτων είναι να ψηφίζουν ακροδεξιά κόμματα μήπως και βοηθήσουν να καθαρίσει ο τόπος από τέτοια φαινόμενα.

Για πολλοστή φορά βλέπουμε οτι κάθε τι βρώμικο στη κοινωνία μας, έχει πολιτικές προεκτάσεις με καθαρότατη πολιτική ευθύνη. Και πλέον το γνωστό ποιημα "¨ας μη τους ψήφιζες" αποτελεί απλά γραφικότητα, διοτι κανεις μα κανεις δεν ασχολήθηκε ποτέ στη βουλή για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα.

Δημοσ.

Δε θέλουν να αλλάξει απ ότι φαίνεται η απλά δε μπορουν να την ελέγξουν.

άραγε να υπάρχει κάποιος που πιστευει πως πίσω απο τέτοια μεγάλα νταλαβέρια δεν κρύβονται "μεγάλα κεφάλια" με δύναμη και εξουσία που τρώνε καλά και κάνουν τα στραβά μάτια?

φυσικά , γιαυτό και δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ το εμπόριο όπλων/ναρκωτικών γιατι τα λεφτά ειναι πολλά και τα ατομα αυτά πραγματικά σκοτίστηκαν για την εγκληματικότητα και τους κινδύνους που διατρέχουμε οι υπόλοιποι , αρκεί η μασέλα τους να γυμνάζετε εντατικά.

Δημοσ.

Πριν μερικά χρόνια θα έλεγα πως το ποστ σου nicoc89 αποτελεί μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμη και με τα τελευταία γεγονότα, θεωρώ δεδομένο οτι τα πράγματα ειναι ακριβως έτσι. Το κακό ειναι οτι δε μπορώ να το αποδείξω. Αλλά και να μπορούσα, το πιθανότερο ειναι να μη μπορουσε απλός θνητός να κάνει κάτι ωστε να το αλλάξει.

Δημοσ.

Στην Ελλάδα ζεις;

Αυτό που λες συνέβαινε παλιάάάά,επί εποχής "αυτιά"(ένας τυπάκος που ακούμπαγε το αυτί του στην υποψήφια προς μπούκα πόρτα και μόλις άκουγε το παραμικρό τσικ την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια-τον έπασαν απ´ το αποτύπωμα του αυτιού του :P).

Τώρα μπαίνουν οπλισμένοι,κρατάνε όμηρο το μικρό,πηδάνε τη μαμά,δένουν μεχρι ασφυξιας τη γιαγιά και κάνουν atmότσαρκες με το μπαμπά και το τοκάρεφ σφηνωμένο στα πλευρά του,που ζεις εσύ;Ελάδα;

Και δεν είδες στα blogs (σιγα μη τα γράψουν οι μπομπολαμπράκηδες όλα) ότι τους τρώνε έτσι για να τους φάνε,για 100€,για μια φωτογραφική,για ένα αμάξι...

ν έχουμε όλοι το ελεύθερο για να οπλιστούμε οι μπουκαδόροι θα μοιάζουν με SWAT και θα γίνονται μάχες μέσα στις πολυκατοικίες και θα πατάνε την σκανδάλη πιο εύκολα στο ψαχνό.
Από του να πάθω καρκίνο απ´ τη στενοχώρια που θα μου τον ακουμπήσουνε,προτιμώ να παρω καναδυό μαζι μου,μάλλον περισσότερους,φθηνύνανε οι κουκουνάρες βλέπεις.

Τέλος, η λύση στην βία δεν είναι η βία αλλα ο αφανισμός των αιτιων που την προκαλούνε..

Πες το χριστιανέ μου απ´ την αρχή,μαζί σου είμαι σ´ αυτή τη σκέψη.

Όμως μέχρι να γίνουν ομότιμα μέλη της κοινωνίας αυτά τα λαθρόρκ (άνθρωποι πάντως δεν είναι όταν αρπάζουν τα σταυρουδάκια απ´ τις γρηούλες και τις τραβολογανε κάμποσα μέτρα έτσι,σπάζοντάς τους τα πλευρά),άσε με να κρατάω το peace maker μου σπίτι μου,παρακαλω.

Δημοσ.

Μου κανει εντυπωση,χωρις να αφηνω κανενους ειδους υπονοουμενο,που δεν εχω διαβασει σχεδον ποτε για εισβολες η θανατηφορες κλοπες με καλασνικοφ σε σπιτια η καταστηματα Αλβανων,η αλλων αλλοδαπων.Ανεφερα κυριως μεταναστες απο αυτην την χωρα γιατι σαφως εχουν πολυ μεγαλυτερο αριθμο παρουσιας στην χωρα μας καθως και ολο και περισσοτεροι εχουν αποκτησει μαγαζια στην Ελλαδα.

Απο καθαρη περιεργεια ρωταω.Αν τους ληστευουν,δεν το αναφερουν στην αστυνομια?Προφανως,οποτε γιατι δεν γινεται αναφορα στον τυπο?

Σχετικα με το θεμα οι γενικες αρχες περι εξαλειψης των αιτιων που γεννουν την εγκληματικοτητα αν και ολοσωστες δεν εχουν σχεση με την συγκεκριμενη πραγματικοτητα που βιωνουμε στην Ελλαδα τωρα.Υπαρχει ανταρτικο των πολεων,αλλοδαπες κυριως συμμοριες κλεβουν και σκοτωνουν με οπλισμο στρατιωτικου τυπου και ο μεσος φιλησυχος πολιτης Ελληνας η αλλοδαπος ζει σε καθεστως τρομου.

Πρακτικα ειμαστε σε εμπολεμη κατασταση και το κρατος ειναι ανικανο να ανταπεξελθει.Ακομη και να ειμασταν πιο οργανωμενοι και να μην υπηρχε η τεραστια οικονομικη κριση,πιστευω οτι παλι δεν θα ηταν ευκολο να αντιμετωπιστουν τοσες ξενες συμμοριες που εισβαλουν στην χωρα με φονικα αποτελεσματα.Μας εχουν βρει την ευκολη λεια και ειναι ντροπη για μια θεωρουμενη Ευρωπαικη χωρα να γινονται ληστειες με καλασνικοφ καθημερινα ακομη και σε εστιατορια και σε ψιλικατζιδικα.

Χρειαζονται σκληρα μετρα,συχνοι ελεγχοι απο καλα οπλισμενες ομαδες αστυνομικων σε υποπτες περιοχες που εχουν περισσοτερη εγκληματικοτητα.Επισης η επαναφορα της θανατικης ποινης και αυτοματη επιβολη της χωρις δικη για οποιονδηποτε εγκληματια Ελληνα η αλλοδαπο εχει σκοτωσει συμπολιτη μας η αστυνομικο.

Για την οπλοφορια ειμαι γενικα υπερ αλλα με αυστηρους ορους οπως σε αλλες Ευρωπαικες χωρες.Π.χ. να απαγορευεται η κατοχη του οπλου εκτος οικιας,να μην δινεται σε ατομα που δεν εχουν καθαρο ποινικο μητρωο,να υπαρχει μια μινιμουμ υποχρεωτικη εκπαιδευση οσων ζητησουν αδεια και πληρουν τις προυποθεσεις να την παρουν.

Επισης αυστηροτατα μετρα σε οποιον πιασει η αστυνομια στις τακτικες ερευνες που ανεφερα οτι πρεπει να γινονται σε σπιτια υποπτων περιοχων.Αν καποιος εχει παρανομα οπλο, πολυχρονη φυλακιση ,π.χ. 10 χρονια και περαιτερω ερευνα σε βαθος για πιθανη συμμετοχη του σε εγκληματικη η τρομοκρατικη οργανωση.

Παντως αν δεν παρθουν γρηγορα καποια πολυ σκληρα και αποτελεσματικα μετρα θα εχουμε χειροτερες καταστασεις,θα παρει ο κοσμος τον νομο στα χερια του και ηδη εχουμε δει να αυξανονται τετοιες τασεις.Και φυσικα ο κοσμος θα αγορασει οπλα παρανομα για να προστατευσει τον εαυτο του και την οικογενεια του.

Δημοσ.

benign καλα τα λες.ετοιμασου να σε πουν τωρα οι "προοδευτικοι", φασιστα.

Τετοιου ειδους προοδευτικους του Κολωνακιου η των βορειων προαστιων,που στην ουσια κανουν κακο στην αριστερα τους θεωρω επιζημιους. Προσωπικα σαν αριστερος εβλεπα παντα αυτο το κινημα σαν δυναμικο και πολεμικο αν χρειαστει,ποτε σαν φλωρικο.

Εξαλλου Killik ειναι αισχρη μειοψηφια και με τον ηλιθιο τροπο σκεψης τους ειναι καταδικασμενοι στην συνειδηση του λαου.Δεν χρειαζονται αντιπαλο ειναι οι ιδιοι ο χειροτερος αντιπαλος τους.Δυστυχως ομως ειναι και νεροκουβαλητες των φασιστων.

Δημοσ.

Τετοιου ειδους προοδευτικους του Κολωνακιου η των βορειων προαστιων,που στην ουσια κανουν κακο στην αριστερα ,τους εχω γραμμενους στα πα****α μου.:devil: Προσωπικα σαν αριστερος εβλεπα παντα αυτο το κινημα σαν δυναμικο και πολεμικο αν χρειαστει,ποτε σαν φλωρικο.

Οριακά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...