Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μερικοι εχουν τη εντυπωση οτι τα οπλα ειναι παιχνιδια

Δεν είναι;:o
Και μετα θα ζουσες την υπολοιπη ζωη σου με τυψεις οτι σκοτωσες ανθρωπο, αφησες ορφανα τα παιδια του κλπ?

Στο μπούτσο μου και δέκα αυγά Τουρκίας.Αυτός δεν σκέφτεται πριν μπουκάρει σε ξένο σπίτι να πει με το ζόρι τη καλησπέρα του;

Το ενδεχομενο να καταληξεις στη φυλακη το υπολογιζεις?
Φυλακή δεν είμαι/είσαι;Όλη μέρα δουλειά και το βράδυ σπίτι.Μου λες ότι θα βρεθεί πούστης να μου τη χαλάσει;Μπα.Ή αυτός ή εγώ.

Ξεκολάτε γκάϊζ,εκεί έξω είναι πόλεμος.

Ας μην λέμε καλύτερα μεγάλες κουβέντες. Εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό και απ' την αντίδραση του άλλου όταν σε δει με το όπλο.

Μπορεί να οπλοφορεί και αυτός και να το τραβήξει, μπορεί να να μην οπλοφορεί και να παραδοθεί, μπορεί να την κοπανήσει, υπάρχουν ένα σωρό σενάρια.

Το κόλπο είναι να μη προλάβει να σε δει με όπλο,τί λέμε τόση ώρα;Θα αντέχεις την υπόλοιπη ζωή σου να φαντάζεσαι το λαθρόρκ να σου γαμάει τη κόρη στα 4 και ο συνέταιρός του να σου έχει χώσει τη κάνη στο πάτο;Όπα ρε μάγκες,πολύ χαμομήλι πίνετε...
Πάντως το να πυροβολήσεις τον άλλο έξω απ' το σπίτι σου όταν φεύγει, το θεωρώ ακραίο σενάριο.

Αυτό είναι μαλακία,δεν συζητάμε για έξοδο,για είσοδο συζητάμε.

Για τις εξόδους υπάρχουν και τα μπαλκόνια.Με λίγη βοήθεια βεβαίως-βεβαίως.

• Απαντ. 569
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και μετα θα ζουσες την υπολοιπη ζωη σου με τυψεις οτι σκοτωσες ανθρωπο, αφησες ορφανα τα παιδια του κλπ?

Ουσιαστικό

τύψη θηλυκό

• η έντονη ψυχική κατάσταση που νιώθει όποιος αντιλαμβάνεται την ενοχή του για κάτι και κατηγορεί τον εαυτό του

Λάθος ερώτηση.......

Δημοσ.

Δεν ειναι ακριβως αυτη η σωστη ερμηνεια. Ειναι υποκειμενικο θεμα η τυψη.

Στο μπούτσο μου και δέκα αυγά Τουρκίας.Αυτός δεν σκέφτεται πριν μπουκάρει σε ξένο σπίτι να πει με το ζόρι τη καλησπέρα του;

Αρα εσυ θεωρεις σωστη ποινη για καποιον που μπουκαρει σε σπιτι την ποινη του θανατου...

Ομως επειδη η αυτοδικια απαγορευεται θα καταληξεις στη φυλακη ή στο ταφο, αν ο αλλος ειναι καλυτερος στα οπλα.

Δημοσ.

Δεν είναι;:o

Φυλακή δεν είμαι/είσαι;Όλη μέρα δουλειά και το βράδυ σπίτι.Μου λες ότι θα βρεθεί πούστης να μου τη χαλάσει;Μπα.Ή αυτός ή εγώ.

Ξεκολάτε γκάϊζ,εκεί έξω είναι πόλεμος.

Το κόλπο είναι να μη προλάβει να σε δει με όπλο,τί λέμε τόση ώρα;Θα αντέχεις την υπόλοιπη ζωή σου να φαντάζεσαι το λαθρόρκ να σου γαμάει τη κόρη στα 4 και ο συνέταιρός του να σου έχει χώσει τη κάνη στο πάτο;Όπα ρε μάγκες,πολύ χαμομήλι πίνετε...

Αυτό είναι μαλακία,δεν συζητάμε για έξοδο,για είσοδο συζητάμε.

Για τις εξόδους υπάρχουν και τα μπαλκόνια.Με λίγη βοήθεια βεβαίως-βεβαίως.

17732615.jpg

Δημοσ.
Δεν ειναι ακριβως αυτη η σωστη ερμηνεια. Ειναι υποκειμενικο θεμα η τυψη.
Δεν με αφορά,αλλά οι τύψεις (ερρινύες Ελληνιστί)είναι άμεσα εξαρτώμενες απ' τις ενοχές που μας έχουν ενσταλλάξει (=μαζί τα φάγαμαν)

Αρα εσυ θεωρεις σωστη ποινη για καποιον που μπουκαρει σε σπιτι την ποινη του θανατου...
Αυτός γιατί μπήκε;Να με παρακαλέσει να του επιδαψιλέψω τη γυναίκα μου,τη κόρη μου,το καναρίνι και το πάτο μου;Ευγενικά;

Πάτε καλά μωρέ;

Ομως επειδη η αυτοδικια απαγορευεται θα καταληξεις στη φυλακη ή στο ταφο, αν ο αλλος ειναι καλυτερος στα οπλα.

Νταξ,θάμαι και ένα είδος τοπικού ήρωα "εκεί μέσα",θα δω και φιλαράκια,θα γυμναστώ,θα διαβάσω,θα διαλογιστώ,θα βγάλω τις γκέϊκες καταβολές μου (θα δω χαρά στα σκέλια μου-που λέν..) και σε τρία-τέσσερα χρόνια (άμα πέσω σε ανθρωπιστή σταυρωτή) θάμαι όξω,σένιος.Και με οργή,που άμα μου βάλεις κωλοδάχτυλο θα σκάσω.Τόση (με το συμπάθειο) οργή.

Καλά το πάω το γράμμα;

17732615.jpg

Τώρα αυτό το φέϊς πάλμ τόβαλες να μου πεις ότι με γουστάρεις;
Δημοσ.

Το Σαββατο το βράδι μπήκαν στην πολυκατοικία μας, 6 διαμερίσματα ειναι ολα κι ολα, στο ισόγειο και σε ενα διαμέρισμα του πρώτου. Σήκωσαν τα στόρια με λοστό εσπασαν το παραθυρο που ηταν στην ανακλυση και μπηκαν μεσα. Πηραν Laptop κοσμήματα (τα βαφτηστικά ενός μωρού ηταν) και οτι αλλο ψιλολοι τους γυάλυσε. Εγώ μαζί με το εταιρον ημιση ειμασταν σπίτι και δεν πειραμε μυρωδιά τίποτα, μένουμε στον δευτερο και η ηχομονωση τελικα δουλεψε εναντίον μας. Σκέφτομαι λοιπόν αν εκανα και εβγαινα στο πίσω μπαλκόνι και τον εβλεπα να προσπαθεί να ανεβει στο πρωτο για ποιον λόγο να μην μπω μεσα να πάρω την χραπα χρουπα και την ώρα που θα εχει κρεμαστει καλα να του γεμισω τον κώλο σκαγια? Δεν υπάρχει τιποτα μα τιποτα που να με απετρεπε απο το να το κάνω, γιατί το παπαρι μπηκε σε διαμερισματα οικογενιών και αυριο μπορει να ειναι το δικό μου. Οσοι μιλατε και λετε την αμπελοφιλοσοφία σας περιμένετε να σας συμβεί πρώτα κάτι και μετα τα ξαναλέμε.

Δημοσ.

Boήθησε η δύναμη (Θεός-Μπακούνιν-ό,τι τελοσπάντων) και δεν μπλέχτηκες αδερφέ μου...

Ποτέ και για κανένα λόγο δεν βαράς έξω απ' το σπίτι εναντίον στόχου,το πολύ-πολύ νάβαζες τις φωνές.

Δημοσ.

Δεν με αφορά,αλλά οι τύψεις (ερρινύες Ελληνιστί)είναι άμεσα εξαρτώμενες απ' τις ενοχές που μας έχουν ενσταλλάξει (=μαζί τα φάγαμαν)

Mε αλλα πραγματα μπορει εγω να εχω τυψεις, με αλλα εσυ. Η αφαιρεση μιας ανθρωπινης ζωης συνηθως προκαλει τυψεις στον δραστη. Σκεψου οτι στον πραγματικο πολεμο λιγοι ειναι οι στρατιωτες που πυροβολουν για να σκοτωσουν τον αντιπαλο.

Αυτός γιατί μπήκε;Να με παρακαλέσει να του επιδαψιλέψω τη γυναίκα μου,τη κόρη μου,το καναρίνι και το πάτο μου;Ευγενικά;

Πάτε καλά μωρέ;

Δεν εχει σημασια αυτος γιατι μπηκε. Αν ομως νομιζεις οτι ο θανατος ειναι η σωστη ποινη γιαυτο το αδικημα, τοτε εχεις κακη αντιληψη της δικαιοσυνης.

Νταξ,θάμαι και ένα είδος τοπικού ήρωα "εκεί μέσα",θα δω και φιλαράκια,θα γυμναστώ,θα διαβάσω,θα διαλογιστώ,θα βγάλω τις γκέϊκες καταβολές μου (θα δω χαρά στα σκέλια μου-που λέν..) και σε τρία-τέσσερα χρόνια (άμα πέσω σε ανθρωπιστή σταυρωτή) θάμαι όξω,σένιος.Και με οργή,που άμα μου βάλεις κωλοδάχτυλο θα σκάσω.Τόση (με το συμπάθειο) οργή.

Καλά το πάω το γράμμα;

Δε πειθεις καθολου φιλε μου :)

Δημοσ.
Δε πειθεις καθολου φιλε μου :)

Ίσως γιατί δεν γνωριζόμαστε.

Δεν χάνεις και τπτ...:P

\

Υ.Γ.Ελπίζω να μη θες ανάλυση σ' αυτά που απαντάς,σωστά;

Δημοσ.

Το Σαββατο το βράδι μπήκαν στην πολυκατοικία μας, 6 διαμερίσματα ειναι ολα κι ολα, στο ισόγειο και σε ενα διαμέρισμα του πρώτου. Σήκωσαν τα στόρια με λοστό εσπασαν το παραθυρο που ηταν στην ανακλυση και μπηκαν μεσα. Πηραν Laptop κοσμήματα (τα βαφτηστικά ενός μωρού ηταν) και οτι αλλο ψιλολοι τους γυάλυσε. Εγώ μαζί με το εταιρον ημιση ειμασταν σπίτι και δεν πειραμε μυρωδιά τίποτα, μένουμε στον δευτερο και η ηχομονωση τελικα δουλεψε εναντίον μας. Σκέφτομαι λοιπόν αν εκανα και εβγαινα στο πίσω μπαλκόνι και τον εβλεπα να προσπαθεί να ανεβει στο πρωτο για ποιον λόγο να μην μπω μεσα να πάρω την χραπα χρουπα και την ώρα που θα εχει κρεμαστει καλα να του γεμισω τον κώλο σκαγια? Δεν υπάρχει τιποτα μα τιποτα που να με απετρεπε απο το να το κάνω, γιατί το παπαρι μπηκε σε διαμερισματα οικογενιών και αυριο μπορει να ειναι το δικό μου. Οσοι μιλατε και λετε την αμπελοφιλοσοφία σας περιμένετε να σας συμβεί πρώτα κάτι και μετα τα ξαναλέμε.

Μαλλον εσυ αμπελοφιλοσοφεις, γιατι αν εβγαινες να ριξεις σκαγια οπως λες τοτε ο συνεργος του πιθανον να ερχοταν σε σενα και να σε καθαριζε... Αναλαμβανεις το ρισκο?

Δημοσ.

Εισαι τοσο εκπαιδευμενος στα οπλα που μπορεις να σημαδευεις και ταυτοχρονα να μιλας στο τηλεφωνο?

Αν αστοχουσες ομως αυτοι με τα καλασνικοφ θα σε εκαναν μακαριτη... μπορεις να παρεις αυτο το ρισκο?

Εισαι επαγγελματιας καταδρομεας ή απλα εχεις δει πολλες ταινιες και θες να μιμιθεις το Ραμπο?

Απο μικρο παιδι εχω μαθει αριστη σκοποβολη πηγαινα στο σκοπευτηριο Καισαριανης και εχω και διακρισεις στο στρατο.(Τιμητικη αδεια λογω πρωτιας.)

Αν τους εβλεπα πρωτος και ειχα το στοιχειο του αιφνιδιασμου με το μερος μου,δεν θα αστοχουσα γιατι πολυ απλα θα ηταν ευκολος στοχος. Αν με αιφνιαδιαζαν αυτοι οταν κοιμωμουν η εμπαιναν χωρις να το παρω χαμπαρι θα εκανα την παπια προφανως.Αλλα πρεπει ο πολιτης να εχει το δικαιωμα οπλοχρησιας στο σπιτι του εφοσον οι ορδες των ξενων ειναι τοσοι που δεν μπορει να ειναι αποτελεσματικη η αστυνομια.

Το λεω ομως για χιλιοστη φορα υπο ορους μεσα στους οποιους καποιο ειδος εκπαιδευσης και να περνανε και απο ενα ψυχολογικο τεστ.Αυτα για οσους θελουν ετσι?Δεν προτεινω να εξοπλιστει καθε οικογενειαρχης και καθε μεσος Ελληνας η αλλοδαπος νομιμος πολιτης,αλλα οσοι θελουν να τους δινεται η αδεια εφοσον πληρουν καποια απο τα κριτηρια που ανεφερα.

Εχω εναν Αραβα φιλο στην περιοχη μου που εχει ψιλικατζιδικο και παιζουμε μερα παρα μερα σκακι το απογευμα.Εδω και 2 μηνες τον εχουν ληστεψει 3 φορες και τα εχει παρει ασχημα και λιγο απεχει απο το να αγορασει παρανομα οπλο.

Δημοσ.

Boήθησε η δύναμη (Θεός-Μπακούνιν-ό,τι τελοσπάντων) και δεν μπλέχτηκες αδερφέ μου...

Ποτέ και για κανένα λόγο δεν βαράς έξω απ' το σπίτι εναντίον στόχου,το πολύ-πολύ νάβαζες τις φωνές.

Ευκολα θα του αδειαζα τα πλαστικα επάνω του και αν εκανε πως κουνιεται θα ετρωγε και κανονικες και αυτος και το ριπαπα ο συνεργος του!

Δημοσ.

Αλλα πρεπει ο πολιτης να εχει το δικαιωμα οπλοχρησιας στο σπιτι του εφοσον οι ορδες των ξενων ειναι τοσοι που δεν μπορει να ειναι αποτελεσματικη η αστυνομια.

Η αστυνομια μας ειναι απο τις πολυπληθεστερες του κοσμου. Μόνο που οι περισσοτεροι ειναι σε υπηρεσιες γραφειου και φυλαξης προσωπων... Περαν βεβαια του οτι επικρατει η διαφθορα και η ανικανοτητα.

Οι κακοποιοι δεν ειναι εξ ολοκληρου ξενοι. Τωρα με τη φτωχεια που επεσε εχουν αυξηθει και οι ντοπιοι.

Απο μικρο παιδι εχω μαθει αριστη σκοποβολη πηγαινα στο σκοπευτηριο Καισαριανης και εχω και διακρισεις στο στρατο.(Τιμητικη αδεια λογω πρωτιας.)

Αν τους εβλεπα πρωτος και ειχα το στοιχειο του αιφνιδιασμου με το μερος μου,δεν θα αστοχουσα γιατι πολυ απλα θα ηταν ευκολος στοχος.

Αν υπηρχαν κι αλλοι, καλυμμενοι που δεν τους εβλεπες?

Αλλα ατομα της οικογενειας σου υπαρχουν στο σπιτι?

Δημοσ.

Η αστυνομια μας ειναι απο τις πολυπληθεστερες του κοσμου. Μόνο που οι περισσοτεροι ειναι σε υπηρεσιες γραφειου και φυλαξης προσωπων... Περαν βεβαια του οτι επικρατει η διαφθορα και η ανικανοτητα.

Οι κακοποιοι δεν ειναι εξ ολοκληρου ξενοι. Τωρα με τη φτωχεια που επεσε εχουν αυξηθει και οι ντοπιοι.

Εννοειται οτι δεν ειναι εξ ολοκληρου ξενοι.Εχουμε πολλα ντοπια καθαρματα ασφαλως.Αλλα εχουν ερθει και πολλοι ξενοι σκληροτεροι απο τους δικους μας απο αυτα που βλεπω,διαβαζω και ακουω.Ειδικα με θυμωνει η σκληροτητα εναντιον των φτωχων συνταξιουχων,οικογενειων κ.τ.λ. Επειδη ειμαι αρκετα μεγαλος και θυμαμαι πολυ καλα για τι ειδους εγκληματα διαβαζα τα παλια χρονια οτι γινοταν,δεν ειχαμε ποτε στο παρελθον φονους και αγριους ξυλοδαρμους συνταξιουχων σε φτωχιες συνοικιες για λιγα ευρω.

Αν υπηρχαν κι αλλοι, καλυμμενοι που δεν τους εβλεπες?

Αλλα ατομα της οικογενειας σου υπαρχουν στο σπιτι?

Με την μητερα μου ζω.Κοιτα πρακτικα,επειδη ειμαστε φτωχη οικογενεια το θεωρω μαλλον απιθανο να μας κανουν διαρρηξη,αλλα αν ειναι η μητερα μου στο σπιτι εκεινη την στιγμη μαλλον δεν θα προβαλω αντισταση για να μην την θεσω σε κινδυνο. Εξαλλου δεν εχω φονικα οπλα στο σπιτι μου.

Συζηταμε γενικα ομως την οπλοχρησια για τον μεσο πολιτη και εγω συμφωνω μονο υπο τους ορους που ανεφερα.Απο την αλλη δεν ειναι και το καλυτερο να καθεσαι σαν θυμα και να παραδιδιες την ζωη σου στο καθε καθαρμα.Καποια στιγμη πρεπει να αποφασισουμε αν θελουμε να ειμαστε θυματα στον τοπο μας και δειλοι.Αν δεν υπηρχε η μητερα μου και ειχα παρει αδεια οπλοχρησιας ,θα υπερασπιζομουν το σπιτι μου.Ισχυουν αυτα που εγραψα πιο πριν οτι η αντιδραση μου θα ηταν αναλογη της συμπεριφορας και του οπλισμου των διαρρηκτων.

Αν εκεινη την στιγμη εκτιμουσα οτι ηταν ακρως επικινδυνοι θα τους πυροβολουσα.

Λογικα μιλας παντως και σε καταλαβαινω που το πας ,πρεπει να ειμαστε ιδιαιτερα προσεκτικοι και εχεις δικιο.Αλλα μεχρι στιγμης εχεις δει το θεμα,αρκετα σωστα,απο την θεση του πολιτη.Για να το παρουμε και απο την θεση των διαρρηκτων.Εστω λοιπον οτι ειναι 2 ,ενοπλοι, και οπως μπαινουν τους αιφνιαδιαζει ο πολιτης που ξερει να κανει χρηση του οπλου και πυροβολει ευστοχα τον εναν.Ο αλλος που δεν εχει στοχο και μπαινει απο εξω σε σκοτεινο χωρο,θα συνεχισει?Δεν θα φοβηθει μηπως η επομενη σφαιρα τον χτυπησει σε καποιο ζωτικο σημειο?Δεν θα καταλαβει οτι σε λιγο θα ερθει η αστυνομια?Δεν θα χεστει πανω του?

Σε αυτες τις περιπτωσεις ολα ειναι σχετικα,αλλα ειμαι σιγουρος οτι αν ρωτησεις τον πατερα π.χ. εκεινης της οικεγενειας που βιασαν την μανα μπρος στον πατερα και τα παιδια εκεινοι οι Αλβανοι εγκληματιες που τους επιασε τελικα η αστυνομια,αν θα ηθελε να ειχε ενα οπλο να χρησιμοποιησει για να προστατευσει τους δικους του,ειμαι σιγουρος οτι θα σου απαντουσε θετικα.Γιατι για εναν ελευθερο ανθρωπο δεν ειναι μονο να ζεις αλλα να ζεις και με αξιοπρεπεια,κατι που δεν μπορεις να εχεις αν εισαι δειλος.

Στην Κρητη,που σχεδον ολοι οι ντοπιοι οπλοφορουν, δεν ακουω τοσα εγκληματα οπως σε αλλα μερη της Ελλαδας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...