Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ουσια ειναι πως ουτε η αυτοδικια ουτε η οπλοχρησια ειναι λυση.

Δεν ειναι δυνατον να περιμενεις απο τον οποιονδηποτε συνταξιουχο, νοικοκυρα, νεαρο κλπ. να γινει πιστολερο.

• Απαντ. 569
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η ουσια ειναι πως ουτε η αυτοδικια ουτε η οπλοχρησια ειναι λυση.

Δεν ειναι δυνατον να περιμενεις απο τον οποιονδηποτε συνταξιουχο, νοικοκυρα, νεαρο κλπ. να γινει πιστολερο.

Εννοειται οτι αυτα τα πραγματα δεν ειναι λυσεις.Αλλα εδω ειμαστε σε κατασταση εκτακτης αναγκης και το κρατος αδυνατει να προστατευσει τον πολιτη τι πρεπει να κανουμε να παραδωσουμε την ζωη μας και τα ελαχιστα που μας εχουν μεινει αμαχητι?

Ο καθε συνταξιουχος,νοικοκυρα κ.τ.λ. σιγουρα δεν μπορει να γινει πιστολερο, αλλα ενας μεγαλος αριθμος αντρων που ειναι γιοι,συζυγοι κ.τ.λ. μπορουν να χρησιμοποιησουν ενα οπλο για προστασια ικανοποιητικα.

Για παραδειγμα εκληματα σαν και αυτο στο λινκ εχουν γινει συνηθεια.Μην κοιτας που το συγκεκριμενο θυμα ηταν ευπορη ηλικιωμενη,στην περιοχη μου εχω δει τυχαια 2 αναλογα περιστατικα με φτωχους γερους τους τελευταιους 5 μηνες.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=209648#cmnt_490993

Δημοσ.

Να μας δωθεί άδεια να χρησιμοποιούμε το όπλο εντός τους σπιτιού μας αν απειληθούμε εμείς ή η οικογένια μας! Εκεί θα οδηγηθούμε έτσι κι αλλιως απλά χωρίς την κάλυψη του νομου!

Δημοσ.

Να μας δωθεί άδεια να χρησιμοποιούμε το όπλο εντός τους σπιτιού μας αν απειληθούμε εμείς ή η οικογένια μας! Εκεί θα οδηγηθούμε έτσι κι αλλιως απλά χωρίς την κάλυψη του νομου!

Και παμε παλι... Ο αλλος νιωθει οτι απειλειτε η οικογενεια του επειδη του πηραν την θεση που βαζει το αμαξι, ο αλλος επειδη ο απο πανω κανει φασαρια. Καταλαβαινεις, οτι σε μια χωρα που οι ψυχικες παθησεις ειναι το κατι αγνωστο και θεωρειτε ντροπη, δεν μπορεις να κανεις τετοια πραγματα ετσι?

Δημοσ.

Και παμε παλι... Ο αλλος νιωθει οτι απειλειτε η οικογενεια του επειδη του πηραν την θεση που βαζει το αμαξι, ο αλλος επειδη ο απο πανω κανει φασαρια. Καταλαβαινεις, οτι σε μια χωρα που οι ψυχικες παθησεις ειναι το κατι αγνωστο και θεωρειτε ντροπη, δεν μπορεις να κανεις τετοια πραγματα ετσι?

Κοιτα και τωρα εχω όπλο στο σπίτι και τώρα μου σπαει τα νευρα αυτός που παρκάρει στο υπόγειο ετσι ωστε να μην χωραω και ως εκ θαυματος δεν του την εχω μπουμπουνιξει? Το επιχείρημα σου το καταλαβαίνω αλλα προυποθετει ενα μεγάλο αν, ενώ οι ληστείες ειναι πολύ πολύ πραγματικές κάθε μερα.

Δημοσ.

Εννοειται οτι αυτα τα πραγματα δεν ειναι λυσεις.Αλλα εδω ειμαστε σε κατασταση εκτακτης αναγκης και το κρατος αδυνατει να προστατευσει τον πολιτη τι πρεπει να κανουμε να παραδωσουμε την ζωη μας και τα ελαχιστα που μας εχουν μεινει αμαχητι?

Ο καθε συνταξιουχος,νοικοκυρα κ.τ.λ. σιγουρα δεν μπορει να γινει πιστολερο, αλλα ενας μεγαλος αριθμος αντρων που ειναι γιοι,συζυγοι κ.τ.λ. μπορουν να χρησιμοποιησουν ενα οπλο για προστασια ικανοποιητικα.

Για παραδειγμα εκληματα σαν και αυτο στο λινκ εχουν γινει συνηθεια.Μην κοιτας που το συγκεκριμενο θυμα ηταν ευπορη ηλικιωμενη,στην περιοχη μου εχω δει τυχαια 2 αναλογα περιστατικα με φτωχους γερους τους τελευταιους 5 μηνες.

Και πως θα προστατευσεις τους φτωχους γερους εσυ αν οπλοφορεις?

Οι ικανοι γιοι, συζυγιοι κλπ λοιπον ας βγαλουν αδεια οπλοφοριας. Αλλα τι θα γινει, θα αρχισουν να πυροβολουν(αν προλάβουν) οποιον μπουκαρει στο σπιτι τους? Εφοσον δεν αποδειξουν οτι ηταν σε νομιμη αμυνα θα καταδικαστουν για ανθρωποκτονια. Εκτος εαν προτεινεις αλλαγη του νομου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτος εαν προτεινεις αλλαγη του νομου.

Εννοειται οτι προτεινω αλλαγη του νομου,οχι μονο εγω αλλα η πλειοψηφια της Ελληνικης κοινωνιας.Μπορει καποιοι συμπολιτες μας να θελουν να πεθανουν σαν ιερομαρτυρες εγω προτιμω ,αν τυχει να φυγω μαχητικα,ποτε δεν αισθανομουν θυμα.

Δεν θα το προτεινα ,αν η αστυνομια ηταν σε θεση να προστατευσει επαρκως τον πολιτη,αλλα δεν ειναι.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.

benign το κανεις συνεχως. Δικη σου υποκειμενικη αποψη και τελος.

Ουτε πλειοψηφικη, ουτε λογικη, ουτε ρεαλιστικη, ουτε του λαου, ουτε αριστερη, τιποτα. δικη σου σκετο.

Δημοσ.

Εννοειται οτι προτεινω αλλαγη του νομου,οχι μονο εγω αλλα η πλειοψηφια της Ελληνικης κοινωνιας.Μπορει καποιοι συμπολιτες μας να θελουν να πεθανουν σαν ιερομαρτυρες εγω προτιμω ,αν τυχει να φυγω μαχητικα,ποτε δεν αισθανομουν θυμα.

Δεν θα το προτεινα ,αν η αστυνομια ηταν σε θεση να προστατευσει επαρκως τον πολιτη,αλλα δεν ειναι.

Νομίζω δεν έχεις βρεθεί στο σπίτι με όπλο και παιδί έτσι;

Στην Κρητη,που σχεδον ολοι οι ντοπιοι οπλοφορουν, δεν ακουω τοσα εγκληματα οπως σε αλλα μερη της Ελλαδας.

Μπα, δεν είναι τα όπλα, επειδή είναι νησί για αυτό δεν γίνονται τόσα.

Δημοσ.

Θες να κάνουμε μια ανωνυμη ψηφοφορία εδω μέσα να δούμε πόσοι θα θέλουν να έχουν όπλο στο σπιτι τους και πόσοι όχι??:)

(Εννοείτε ότι αφήνουμε στην άκρη το κατά πόσο καλό θα ήταν κάτι τέτοιο, πόσο χειρότερα θα γίνονταν τα πράγματα κτλ κτλ, συζήτηση που έχει ήδη γίνει...το πάω κατευθείαν σε αυτό που θεωρεις παράλογο)

Δημοσ.

Ουτε πλειοψηφικη, ουτε λογικη, ουτε ρεαλιστικη, ουτε του λαου, ουτε αριστερη, τιποτα. δικη σου σκετο.

Πρωτιστα φυσικα ειναι δικη μου υποκειμενικη αποψη που εγραψα ξεκαθαρα οτι δεν θελω να την επιβαλω,δεν με ευχαριστει,αλλα την βλεπω σαν αναγκαιο κακο.

Σε σφυγμομετρησεις σε ξενες χωρες που εχω διαβασει ποτε,ποτε (θα το ψαξω στο google να δω μηπως βρω κατι σχετικα προσφατο) υπαρχει απο οριακη πλειοψηφια μεχρι και 70% υπερ της θανατικης ποινης κυριως για ειδεχθη εγκληματα(atrocious/heinous crimes).

Απο φιλους και γνωστους που οι περισσοτεροι ειναι κυριως αριστεροι η προς τα αριστερα(και μαλιστα μερικοι μελη κομματων)περιπου 7 στους δεκα ειναι επισης υπερ της θανατικης για τα ειδεχθη εγκληματα.Βεβαια εννοειται οτι ο μικρος κυκλος ενος ατομου μονο δεν ειναι δειγμα,απλα αναφερω την προσωπικη μου εμπειρια.

Ρεαλιστικη ειναι γιατι εχει στιβαρη λογικη,αλλα οπως ειχα γραψει πριν ,λογικη ειναι και η πεποιθηση οσων ειναι κατα.Απλα σε αλλα επιχειρηματα δινει βαση ο καθενας.

Επειδη σαν καθηγητης ερχομαι σε επαφη με μεγαλο αριθμο ανθρωπων σε πληροφορω οτι εχει μεγαλο ρευμα υπερ της η θανατικη ποινη (παντα για τα πολυ βαρια εγκληματα.)Στην δε φριχτη περιπτωση εγκληματων κατα ανηλικων δεν εχω βρει ουτε ενα ανθρωπο που να μην ειναι υπερ της θανατικης ποινης.

Εν κατακλειδι η προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι η πλειοψηφια ειναι υπερ για μερικους τυπους εγκληματων.

Εχει υπαρξει σχετικα προσφατα σφυγμομετρηση στην Ελλαδα ξερει κανεις?

Νομίζω δεν έχεις βρεθεί στο σπίτι με όπλο και παιδί έτσι;

Αν υπηρχε τετοιο θεμα προφανως δεν θα εθετα με τιποτε την ζωη του παιδιου σε κινδυνο.Αυτο ειναι αυτονοητο.Αποφασεις παιρνω μονο για μενα οχι για αλλους και μαλιστα παιδια.

Μπα, δεν είναι τα όπλα, επειδή είναι νησί για αυτό δεν γίνονται τόσα.

Σε αυτο δεν εχεις αδικο,σιγουρα βοηθα αυτο οπως επισης θα ειναι πιο δυσκολο για εναν εγκληματια να ξεφυγει.

Εσεις εχετε οπλο σπιτι?Παντως οι πιο πολλοι φιλοι μου Κρητικοι εχουν ακομη και παππουδες σε χωρια.

• Super Moderators
Δημοσ.

η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών χωρών πάντως την έχει καταργήσει, μόνο η Λευκορωσία την έχει ακόμα, αυτό πιστεύω ότι κάτι δηλώνει...

Δημοσ.

η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών χωρών πάντως την έχει καταργήσει, μόνο η Λευκορωσία την έχει ακόμα...

Ναι αυτο ειναι γεγονος,αλλα δεν ξερω κατα ποσο η νομοθετικη αυτη πραξη ηταν σε αρμονια με την βουληση της πλειοψηφιας των λαων.Επισης επειδη η εγκληματικοτητα εχει χειροτερεψει απο τις περασμενες δεκαετιες ισως υπαρχει μεταστροφη στην κοινη γνωμη.

Βρηκα προχειρα αυτο το δημοσιευμα περσι στο BBC :

http://www.bbc.co.uk/news/uk-14402195

Για προσφατα λεει:

In September 2010, YouGov conducted the last opinion poll to ask directly if people want the death penalty re-instated. It suggested that 51% did.And a Mori poll in July 2010 asked people which of a list of crimes they thought should have the death penalty.For child murder, 62% supported it while a YouGov poll in November 2010 found 74% of people supported the death penalty for murder in some circumstances, though only 16% supported it for all murders.

Παντως το θεμα ειναι δυσκολο και πρεπει να διαβασει κανεις ολο το αρθρο γιατι εχει ενδιαφερον.Ενα ειναι σιγουρο,οτι δεν σημαινει οτι οσοι ειναι υπερ ειναι λαθος η εκτος πραγματικοτητας γιατι ενα τεραστιο ποσοστο ανθρωπων ειναι υπερ και δεν δειχνει δημοκρατικο ηθος να απαξιωνει καποιος ολους αυτους.Το δικαιωμα στην διαφωνια δεν αναιρει τον σεβασμο προς αυτον με τον οποιο διαφωνουμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...