Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αμφισβητώ πολύ εντονα την ικανοτητα πολλών συμπολιτών μου να οπλοφορουν και δεν εννοω την ικανοτητα τους ως προς τον χειρισμό του όπλου.

• Απαντ. 569
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν νομοθετηθεί οτι όσοι αποκτούν όπλο και κάνουν "πατατιά" πάνε απευθείας στην καρέκλα δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Αν νομοθετηθεί οτι όσοι αποκτούν όπλο και κάνουν "πατατιά" πάνε απευθείας στην καρέκλα δεν έχω κανένα πρόβλημα.

γιατι οπως ειναι γνωστο στην ελλαδα οι νομοι εφαρμοζονται (για ολους)

Δημοσ.

Ρε παιδιά, εσείς θέλετε να επαφίεστε στην "ευγένεια" του εγκληματία που θα σας βρει άοπλους και δεν θα σας πειράξει. ΟΚ. Ο άλλος που δεν θέλει - δεν έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, επί ίσοις όροις;

Δεν ειναι θεμα ευγενειας. Πιστευω ειναι θεμα πιθανοτητων.

για μενα ειναι μικροτερες οι πιθανοτητες να πυροβοληθεις απο εγκληματια με τα οπλα που κυκλοφορουν (και στις συγκεκριμενες συνθηκες - ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ) απο το να εχει γυρω σου ο μαλακας/ κομπλεξικος/ μεθυσμενος/ κερατας/ ξεγελασμενος/ μισανθρωπος/ ψυχοπαθης/ φοβιτσιαρης/ αδεξιος/ ποζερας κλπ κλπ κλπ.

EDIT:

Πιστεψτε με δε λεει οταν μπαινεις σε κλαμπ για να χαλαρωσεις να σε ψαχνουν για οπλα (πχ Σερβια), ειδικα οταν βλεπεις τον σεκιουριτα-ψαχτη ανευθυνα ψιλομεθυσμενο και τον τεραστιο μαυροφορεμενο τυπο με τις χαρακιες στην μαπα να τσεκαρει παρανοικα οτι δεν κοιτας τον κωλο της γκομενας του .

Το χειροτερο ειναι οταν στον μπαρο-δρομο της Νεας Ορλεανης λιγο αφου σε σταματησουνε οι μπατσοι προληπτικα ακους πυροβολισμο και περπατωντας στο τελος της βραδιας τα αιματα ειναι ακομα εκει.

Δεν χρειαζομαστε ως πολιτες οπλα. Αληθεια

Δημοσ.

Μα και σε Τσεχία και Σλοβακία που δίνονται εύκολα άδειες, έτσι είναι. Αν κάνεις "αμπαλιά", προβλέπονται αυστηρότερες ποινές και εννοείτε αν έχεις ποινικό μητρώο δεν δικαιούσαι όπλο. Και οι ποινές για την παράνομη οπλοκατοχή είναι αυστηρότατες!

Δημοσ.

Εδώ μας χαλάει που πάει και ψηφίζει ο κάθε καθυστερημένος, όπλο στα χέρια του θα δώσουμε;

Δεν τη γλιτώνουμε με τίποτα. Με κάποιον τρόπο ο μαλάκας θα μας σκοτώσει.

Επίσης, η οπλοκατοχή αυξάνει την εγκληματικότητα και δεν τη μειώνει.

Έτσι.

Ο φόβος της χρεωκοπίας θα λυθεί με φόρους και ο φόβος του ληστή θα λυθεί με όπλο.Η λογική είναι κοινή.

Δημοσ.

Ωραία τα τσιτάτα ρε Physics αλλά να μας έδινες και κανένα supporting evidence για το "η οπλοκατοχή αυξάνει την εγκληματικότητα" δεν θα 'ταν άσχημο.

( εννοείτε ότι οι διάφοροι "πρόεδροι" καπελώνουν τους φόβους και δημαγωγούν, δεν το συζητάμε αυτό. Απλά εγώ θέλω να το πάμε προς "Βάρκυζα τέλος" το thread... :X )

Δημοσ.

Κατ'αρχας αυτο δεν λεγεται υπερασπιση αλλα ρηχη σκεψη. Δηλαδη η λυση στην εγκληματικοτητα ειναι η εγκληματικοτητα?

Τοτε κ η λυση στην διαφθορα ειναι η διαφθορα και παει λεγοντας. Επισης, το οτι θα υπαρχουν κ καλα νομοι που αν κανεις καταχρηση θα σε μαζευουν ειναι μια αβασιμη μπουρδα. Ολοι ξερουμε τι παιζει με το εμποριο οπλων κ σιγα μην καθεται η συγκεκριμενη αστυνομια να ασχολειται με το ποιος πηρε το οπλο του εξω απο το σπιτι.

Ολοι αυτοι-οι κατα τ'αλλα πολυ βαρεις μαγκες οπως ο καρατζαφερης- που απο την μια δεν θελουνε μεταναστες η προσφυγες καθε ειδους κ απο την αλλη θελουν η χωρα να υιοθετησει την πολιτικη των συγκεκριμενων χωρων, τις οποιες θεωρουν τριτοκοσμικες, αντιφασκουνε κ παρουσιαζουνε μια ελλιπη πολιτικη. Λυπαμαι αλλα ο ανθρωπος εξελιχθηκε μετα την εποχη του χαλκου και η σκεψη μας θα επρεπε να ειναι πιο περιπλοκη κ λιγοτερο εγωκεντρικη.

Δημοσ.

Ωραία τα τσιτάτα ρε Physics αλλά να μας έδινες και κανένα supporting evidence για το "η οπλοκατοχή αυξάνει την εγκληματικότητα" δεν θα 'ταν άσχημο.

( εννοείτε ότι οι διάφοροι "πρόεδροι" καπελώνουν τους φόβους και δημαγωγούν, δεν το συζητάμε αυτό. Απλά εγώ θέλω να το πάμε προς "Βάρκυζα τέλος" το thread... :X )

Μπορώ να το στηρίξω μόνο με επιχειρηματολογία, γιατί για τα δεδομένα της Ελλάδας δεν υπάρχει κάποιο στατιστικό.

Εκτός αν θες να στηριχθούμε σε έρευνες που έγιναν σε άλλες χώρες, με άλλο βιοτικό επίπεδο, με άλλη οικονομία, με άλλη επικαιρότητα, με άλλη πολιτική σταθερότητα κτλ. που δε θα έχουν καμία βάση πιστεύω.

Πάντα ήμουν της λογικής ότι για να σταματήσει να ξεχειλίζει η κατσαρόλα θα πρέπει να χαμηλώσεις το μάτι και όχι να πιέσεις το καπάκι.

Το πρόβλημα της Ελλάδας ΔΕΝ είναι η οπλοκατοχή. Εκτός αν θέλουμε να δούμε το διεφθαρμένο κράτος μας να μοιράζει όπλα δεξιά αριστερά, όπως μοιράζει Ι5 για το στρατό, ή μαϊμού συντάξεις, ή θέσεις στο δημόσιο.

...Για να το κάνω πιο σχετικό, έχει συζητηθεί πολλές φορές το πόσοι ειδικοί φρουροί θα έπρεπε να κρατάνε όπλο ή όχι.

Κάνανε ψυχομετρικά τέστ, ξέχασα.

καιρός για ένα columbine σε Ελληνικό σχολείο.

Εδώ η οπλοκατοχή απαγορεύεται και στην Κρήτη τα έχουν σαν προέκταση του χεριού τους.

Καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε;

Δημοσ.

Τα στοιχεια σου εσενα που η οπλοκατοχη μειωνει την εγκληματικοτητα που ειναι

Δημοσ.

Τα στοιχεια σου εσενα που η οπλοκατοχη μειωνει την εγκληματικοτητα που ειναι

Ξέρεις πόσο μπορείς να παίξεις με αυτό;

Μπορώ να σου βρω στοιχεία που να λένε ότι στην Αμερική η συντριπτική πλειοψηφία των δολοφονιών γίνεται με πυροβόλο όπλο.

Μπορώ να σου βρω στοιχεία που να λένε ότι στην Αμερική η εγκληματικότητα κάθε χρόνο μειώνεται λίγο. Είναι εξ αιτίας της οπλοκατοχής;

Επίσης, στην Αμερική. Όχι στην Ελλάδα.

Δε βγάζεις άκρη με τα στατιστικά.

Δημοσ.

Νομιμη οπλοκατοχη σε ακροδεξιους, αναρχικους, μπαχαλακιδες γενικα, οπαδους, πιο ευκολη προσβαση σε οπλα σε μεταναστες που την αράζουν ομονοια, παιδακια (στα μυαλα) των ΒΠ με μερσεντες και οπλα και την προστασια του μπαμπα, η Ελένη Λουκα με οπλο, ο Καρβελας, μπραχαμιώτες με πεζο ραλι και όπλα :P , ειδικοι φρουροι με οπλα, χρυσαυγίτες με όπλα και όλα αυτα σε μια χώρα που κυριαρχεί η διαφθορά, δεν θελουν πολύ να αναψουν τα αιματα για το τιποτα, γινονται 10 πορείες (οχι χαλαρες) τη μερα, οι ποινες ισοβιας φυλακισης οριστηκαν σημερα στα 15 χρόνια και οι φυλακες ειναι τόσο γεμάτες σε βαθμο που εγκληματιες αφηνονται ελευθεροι γιατι δεν χωρανε στα κτηρια, αυτο δεν ειναι σχεδιο νόμου για την οπλοχρησία ειναι σχέδιο αποκέντρωσης της Αθηνας.

Δημοσ.

Νομιμη οπλοκατοχη σε ακροδεξιους, αναρχικους, μπαχαλακιδες γενικα, οπαδους, πιο ευκολη προσβαση σε οπλα σε μεταναστες που την αράζουν ομονοια, παιδακια (στα μυαλα) των ΒΠ με μερσεντες και οπλα και την προστασια του μπαμπα, η Ελένη Λουκα με οπλο, ο Καρβελας, μπραχαμιώτες με πεζο ραλι και όπλα :P , ειδικοι φρουροι με οπλα, χρυσαυγίτες με όπλα και όλα αυτα σε μια χώρα που κυριαρχεί η διαφθορά, δεν θελουν πολύ να αναψουν τα αιματα για το τιποτα, γινονται 10 πορείες (οχι χαλαρες) τη μερα, οι ποινες ισοβιας φυλακισης οριστηκαν σημερα στα 15 χρόνια και οι φυλακες ειναι τόσο γεμάτες σε βαθμο που εγκληματιες αφηνονται ελευθεροι γιατι δεν χωρανε στα κτηρια, αυτο δεν ειναι σχεδιο νόμου για την οπλοχρησία ειναι σχέδιο αποκέντρωσης της Αθηνας.

να τους βαλουν ολους αυτους να πλακωθουν μεταξυ τους.devil.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...