Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχετε υπόψιν ότι οπλοκατοχή στους πολίτες σημαίνει ότι παλίκαροι σαν αυτόν θα μπορούν κανονικά και με το νόμο να κυκλοφορούν με μια μπιστόλα στο χέρι ε?

Και γενικά σε συνδυασμό με το άλλο νήμα παρατηρώ μια εμπρός πίσω σκέψη, και το τρομακτικό είναι ότι μιλάνε νέοι άνθρωποι. Γίνεται τόση φασαρία τόσα χρόνια για κατάργηση θανατικής ποινής και οπλοφορίας και ξαφνικά φαντάζει ωραία ιδέα να επαναφέρουμε και τα δύο.

• Απαντ. 569
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι αποψεις διιστανται αδερφε.Και ποιος οριζει το "πισω" και το "μπρος"?

Οσο για τον Χρυσαυγητη η τον ακροαριστερο,αρκετοι απο αυτους ετσι κιαλλιως οπλοφορουν παρανομως.

Ξαναδιαβασε τον τιτλο του νηματος και το τι ειπαμε ο chill,o benign κ'εγω.

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα.Ενας βλαμμενος μπορει να κανει κακο και με χρηση σωματικης βιας και με μαχαιρι απο την κουζινα η και με αλλα καθημερινα μεσα.

4 μερες μετα το μακελειο στο σινεμα στις ΗΠΑ χωρις κανενα απολυτως λογο απο 24χρονο ησυχο-νομοταγη πολιτη-φοιτητη ιατρικης που δικαιουταν να οπλοφορει?

Seriously?

Αλλα νταξ μωρε αυτος ηταν η εξαιρεση.

Εξαλλου και αοπλος να ειχε μπει θα τους ειχε σκοτωσει στο ξυλο!

Δημοσ.

Και ποιος οριζει το "πισω" και το "μπρος"?

Εγώ. Αντικειμενικά. Χρονικά αν το πάρεις πίσω επιτρέπονταν και τα δύο, μπρος απαγορεύτηκαν και τα δύο άρα ζητάμε πράγματα "πίσω"

Τον τίτλο τον ξέρω, διάβασα αυτά που είπατε και είπα και την άποψη μου. Το ότι οπλοφορεί ο γκάοου δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε (νόμιμο) φαρ ουεστ. Και κρακ κυκλοφορεί παρανόμως κι αν ψάξεις βρίσκεις "έτσι κι αλλιώς", πόσο βάρος δίνει αυτό στην επιχειρηματολογία κάποιου για νομιμοποίηση?

Δημοσ.

Έχετε υπόψιν ότι οπλοκατοχή στους πολίτες σημαίνει ότι παλίκαροι σαν αυτόν θα μπορούν κανονικά και με το νόμο να κυκλοφορούν με μια μπιστόλα στο χέρι ε?

Και γενικά σε συνδυασμό με το άλλο νήμα παρατηρώ μια εμπρός πίσω σκέψη, και το τρομακτικό είναι ότι μιλάνε νέοι άνθρωποι. Γίνεται τόση φασαρία τόσα χρόνια για κατάργηση θανατικής ποινής και οπλοφορίας και ξαφνικά φαντάζει ωραία ιδέα να επαναφέρουμε και τα δύο.

Δεν νομίζω να είπε κανένας από εμάς που είμαστε υπέρ της νόμιμης οπλοκατοχής να δίνονται οι άδειες έτσι απλά......

Στον συγκεκριμένο δεν θα έδινα όπλο για λόγους που καταλαβαίνουμε από το βίντεο :lol: και όχι γιατί είναι Χ.Α.

Τον τίτλο τον ξέρω, διάβασα αυτά που είπατε και είπα και την άποψη μου. Το ότι οπλοφορεί ο γκάοου δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε (νόμιμο) φαρ ουεστ. Και κρακ κυκλοφορεί παρανόμως κι αν ψάξεις βρίσκεις "έτσι κι αλλιώς", πόσο βάρος δίνει αυτό στην επιχειρηματολογία κάποιου για νομιμοποίηση?

Far West είμαστε ήδη.......απλά κάποιοι εθελοτυφλούν.

Εμείς ζητάμε απλά να μας επιτρεπεί να γίνουμε.....σερίφιδες στην οικία μας.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να είπε κανένας από εμάς που είμαστε υπέρ της νόμιμης οπλοκατοχής να δίνονται οι άδειες έτσι απλά......

Στον συγκεκριμένο δεν θα έδινα όπλο για λόγους που καταλαβαίνουμε από το βίντεο :lol: και όχι γιατί είναι Χ.Α.

chill δεν θα έδινες όπλο γιατί? Με ποια αιτιολογία? Δεν μπορείς να κάνεις face control στους νόμους, ότι δικαίωμα έχεις εσύ θα έχει κι αυτός (αν δεν έχει μητρώο).

Οπότε όταν προτείνουμε κάτι, δεν το σκεφτόμαστε με τη λύση τι θα έκανες εσύ στη θέση του δικαστή, αλλά πως θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Κι ο Memento έθεσε ένα θέμα που θα ήθελα να το δω να απαντάται.

Δημοσ.

chill δεν θα έδινες όπλο γιατί? Με ποια αιτιολογία? Δεν μπορείς να κάνεις face control στους νόμους, ότι δικαίωμα έχεις εσύ θα έχει κι αυτός (αν δεν έχει μητρώο).

Οπότε όταν προτείνουμε κάτι, δεν το σκεφτόμαστε με τη λύση τι θα έκανες εσύ στη θέση του δικαστή, αλλά πως θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Κι ο Memento έθεσε ένα θέμα που θα ήθελα να το δω να απαντάται.

Μίλησα για θέσπιση αυστηρών κανόνων...Έχω την εντύπωση ότι ο ΟΥΓΚ θα κοβόταν. Απλά.

Για το ερώτημα του memento απάντησα πριν καν το θέσει

Προτιμώ ωστόσο τον κίνδυνο που ενδεχομένως να προκύψει από 10 βλαμμένους και την ταυτόχρονη προστασία μου από τους χιλιάδες παρανομούντες εγκληματίες.......Λες και ο βλαμμένος αν θελήσει να κάνει κακό με την χρήση όπλων θα δυσκολευτεί πολύ να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά στην Ελλάδα του σήμερα.

Βρέθηκε ένας lunatic σε 300m πληθυσμό και έγινε ο κανόνας;

Γιατί εγώ τον μόνο κανόνα που ξέρω στην Ελλάδα είναι οι εισβολές ενόπλων στα σπίτια. Εκεί τι θα μου ανταπαντήσεις; Να στήσω κώλο γιατί ελοχεύει κίνδυνος να βγει ταινία θαντερκατς και να την δει κάποιος σε αίθουσα cinema Μάμρα;

Δημοσ.

Δεν εχουμε νουμερα νομιζω για την χωρα μας.

"Κανονες".Λαθος λεξη χρησιμοποιησα κεγω.Αυστηρη νομοθεσια (οχι μονο λευκο μητρωο) και ενημερωση εννοουσα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μίλησα για θέσπιση αυστηρών κανόνων...Έχω την εντύπωση ότι ο ΟΥΓΚ θα κοβόταν. Απλά.

όπως εφαρμόζονται και οι υπόλοιποι στην Ελλάδα? :P

Δημοσ.

4 μερες μετα το μακελειο στο σινεμα στις ΗΠΑ χωρις κανενα απολυτως λογο απο 24χρονο ησυχο-νομοταγη πολιτη-φοιτητη ιατρικης που δικαιουταν να οπλοφορει?

Seriously?

Αλλα νταξ μωρε αυτος ηταν η εξαιρεση.

Ο συγκεκριμενος ανθρωπος ηταν επιφοβος ακουστηκε μαλιστα απο καθηγητες του στο πανεπιστημιο και απο συμφοιτητες του. Οταν θα προχωρησει η δικη θα μαθουμε λεπτομερεις.

Ενας φυσιολογικος ανθρωπος παντως δεν το κανει αυτο.Οι αθωοι που σκοτωνονται απο δολοφονους και συμμοριες στις ΗΠΑ καθε χρονο ειναι γυρω στις 15.000 νομιζω δεν υπαρχει συγκριση καν.

Τωρα τι ηλθιοτητα ειναι αυτο που εγραψες? Οταν εγω ειπα οτι οι βλαμμενοι μπορουν να κανουν κακο και με σωματικη βια εσυ τον μετατρεψες σε σουπερμαν για να βγαλεις αχρηστο το επιχειρημα μου? Seriously mate? You need a bloody reality check.:lol:

Ενας βλαμμενος μπορει να σκοτωσει η να προκαλεσει σοβαρο τραυματισμο με σωματικη βια σε ενα ατομο η δυο αναλογα τις περιπτωσεις.

Τα πραγματα ειναι απλα.Αν ζουσαμε σε μια κοινωνια που το θανατηφορο εγκλημα ηταν λιγοστο η σπανιο,προφανως κανεις δεν θα υποστηριζε την οπλοφορια.Οταν ομως στην χωρα μας,γιατι για αυτη μιλαμε τωρα,εχουμε πολυ σκληρα και φονικα εγκληματα οπως δειχνει η καθημερινοτητα και το εγκλημα οσο παει και σκληραινει,οταν η χωρα εχει κατακλυστει απο συμμοριες ,κυριως αλλοδαπες που εχουν καταλυσει την ταξη και ο πολιτης αισθανεται ανασφαλης, εχει το δικαιωμα ο καθενας στη αυτοαμυνα απο την στιγμη που η πολιτεια αδυνατει να ανταπεξελθει.

Επισης για να τονισουμε μια σημαντικη κοινωνικη διασταση εδω.Εχω την εντυπωση οτι τα περισσοτερα ατομα εδω που ειναι κατα της οπλοφοριας ειναι ευποροι μικροαστοι η μεγαλοαστοι που ζουνε σε πλουσιες,προστατευμενες περιοχες και εχουν την ανεση της ανωτερης αποψης εκ του ασφαλους,παραγνωριζοντας ποσο υποφερουν πολιτες που ζουν σε περιοχες που το σκληρο εγκλημα εχει κανει την ζωη του λαου κολαση.Δεν ειναι τρομερα υποκριτικο και προκλητικο αυτο?

Οπως ο moderator Paredwse που με ειρωνευτηκε προσωπικα και τις θεσεις μου,σε παλιοτερη σελιδα αυτου του νηματος για την οπλοφορια ,ο οποιος μενει στην Ραφηνα και μιλαει εκ του ασφαλους.Παρακαλω λοιπον και τους υπολοιπους που ειναι κατα της νομιμης οπλοφοριας να μας πουνε που μενουν αν θελουν και πως σκοπευουν να αντιδρασουν σε περιπτωση εισβολης στο σπιτι τους και πως θα αντιδρουσαν αν ειχαν κανει διαρρηξη στο σπιτι τους πολλες φορες πριν.Γιατι στα Πατησια που μενω ξερω περιπτωσεις που οικογενειαρχες με μικροκαταστηματα εκλεισαν και οικογενειες καταστραφηκαν ακριβως απο τις πολλαπλες ληστειες για να θεσω ενα απλο παραδειγμα.

Δημοσ.

Στη Κύπρο, όλοι που τελειώνουν το στρατό, χρεώνονται ένα G3, 100 σφαίρες, γεμιστήρες, εξάρτηση και λοιπά, τα οποία τα παίρνουν σπίτι τους για να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε έκτακτη ανάγκη.

Εν συνεχεία, πηγαίνουν 2-3 φορές το χρόνο στρατό για ασκήσεις και βολές.

Αυτό πάει μέχρι τα 50-φεύγα τους.

Οπότε καταλαβαίνετε ότι σε κάθε οικογένεια, υπάρχει τουλάχιστον από ένα όπλο.

Δεν γεμίσαμε με τρελούς στους δρόμους που πυροβολάνε όποιον νάναι με το G3.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τωρα τι ηλθιοτητα ειναι αυτο που εγραψες? Οταν εγω ειπα οτι οι βλαμμενοι μπορουν να κανουν κακο και με σωματικη βια εσυ τον μετατρεψες σε σουπερμαν για να βγαλεις αχρηστο το επιχειρημα μου? Seriously mate? You need a bloody reality check.:lol:

sarcasm detection failed? :P

Δημοσ.

Βολικο μεν, ρεαλιστικο δεν. Τι κανονες; IQ test, ορθογραφιας, πολιτικων φρονηματων τι;

Πολυ ευκολα το τριπλαρετε αυτο το κομματι ενω εδω ειναι και το προβλημα. Και για να θυμισω, 2008 Εξαρχεια, η αστυνομια εκρινε οτι το ατομο αυτο μπορει να φερει οπλο. Και ειχε μονο μερικες χιλιαδες να ξεσκαρταρει, κι οχι τον καθε τρελαρα που κανει αιτηση.

Επισης για να τονισουμε μια σημαντικη κοινωνικη διασταση εδω.Εχω την εντυπωση οτι τα περισσοτερα ατομα εδω που ειναι κατα της οπλοφοριας ειναι ευποροι μικροαστοι η μεγαλοαστοι που ζουνε σε πλουσιες,προστατευμενες περιοχες και εχουν την ανεση της ανωτερης αποψης εκ του ασφαλους,παραγνωριζοντας ποσο υποφερουν πολιτες που ζουν σε περιοχες που το σκληρο εγκλημα εχει κανει την ζωη του λαου κολαση.Δεν ειναι τρομερα υποκριτικο και προκλητικο αυτο?

Εισαι λαθος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...