Moderators stormrain Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Benign πρεπει να διαφωνήσω με το επιχείρημα περι περιοχής κατοικίας των μελών. Προσωπικά όπως ξέρεις μενω πολύ κοντά στα Πατήσια, ωστόσο είμαι εντελώς κατα της οπλοκατοχης. Εχω αμφιβολίες για το κατα ποσο ο μεσος πολίτης θα μπορέσει να κοντρολάρει την ψευδαίσθηση ισχυος που θα του δωσει η κατοχη ενος οπλου που σκοτώνει απο μακρυά.
christiana78 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Στη Κύπρο, όλοι που τελειώνουν το στρατό, χρεώνονται ένα G3, 100 σφαίρες, γεμιστήρες, εξάρτηση και λοιπά, τα οποία τα παίρνουν σπίτι τους για να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε έκτακτη ανάγκη. Εν συνεχεία, πηγαίνουν 2-3 φορές το χρόνο στρατό για ασκήσεις και βολές. Αυτό πάει μέχρι τα 50-φεύγα τους. Οπότε καταλαβαίνετε ότι σε κάθε οικογένεια, υπάρχει τουλάχιστον από ένα όπλο. Δεν γεμίσαμε με τρελούς στους δρόμους που πυροβολάνε όποιον νάναι με το G3. Ναι αλλά είναι κάτι που γίνεται εδώ και χρόνια, και στην Κρήτη όλα τα σπίτια έχουν όπλα αλλά όταν κάτι γίνεται κουλτούρα της κοινωνίας αποκτάς την παιδεία και δεν το κραδαίνεις σε κάθε τσαμπουκά.Στην Αθήνα έτσι και ξαφνικά αποκτήσουν όπλα όλοι, σε κάθε μποτιλιάρισμα θα είχαμε κανα-δυο νεκρούς.. α, και μένω Καλλιθέα.
panther_512 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ναι αλλά είναι κάτι που γίνεται εδώ και χρόνια, και στην Κρήτη όλα τα σπίτια έχουν όπλα αλλά όταν κάτι γίνεται κουλτούρα της κοινωνίας αποκτάς την παιδεία και δεν το κραδαίνεις σε κάθε τσαμπουκά.Στην Αθήνα έτσι και ξαφνικά αποκτήσουν όπλα όλοι, σε κάθε μποτιλιάρισμα θα είχαμε κανα-δυο νεκρούς.. α, και μένω Καλλιθέα. Αυτό που απλώς ήθελα να περάσω, είναι ότι είναι εφικτό να έχεις όπλα σε μία κοινωνία χωρίς παράλογη χρήση τους.
mphxths Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Αυτό που απλώς ήθελα να περάσω, είναι ότι είναι εφικτό να έχεις όπλα σε μία κοινωνία χωρίς παράλογη χρήση τους. Ειναι εφικτο , αλλα μπορει 1.000.000 ατομα να εχουμε οπλα και να μην υπαρχει παραλογη χρηση τους , και να σου βγουν 3 ατομα και να καθαρισουν απο 10-12 ατομα σε ενα μετρο , σε ενα σινεμα , σε ενα γηπεδο κλπ. Διαβασα παραπανω καποιον συμφορουμιτη που λεει οτι το "αντεχει" αυτο αν ειναι να μπορει να προστατευεται μεσα στο σπιτι του. Ποιος μου λεει εμενα οτι το οπλο θα μεινει μεσα στο σπιτι ?Και το αλλο παλικαρι που σκοτωσε τον κλεφτη , μονο μεσα στο σπιτι του δεν το εκανε.Και ηταν "νορμαλ" παλικαρι.Και το πιστευω οτι ειναι νορμαλ.Αλλα το πως και ποτε θα φλιπαρει καποιος σε μια ακραια κατασταση οσο νορμαλ και να ειναι κανεις δεν το ξερει. Επισης ολοι οι ψυχοπαθεις δεν τρεχουν εξω γυμνοι και ουρλιαζουν .Νορμαλ κινουνται και ζουν αναμεσα μας (προφανως με φαρμακευτικη αγωγη) και προφανως υπαρχουν και ηπιες "παραβατικες ψυχολογικες παθησεις". Ο αλλος στην Αμερικη την ειχε δει ΤΖΟΚΕΡ...φλιπαρε και τους πηρε ο διαολος ολους στο σινεμα.Αν ειχατε συγγενη στο σινεμα που θα επεφτε νεκρος θα λεγατε τα ιδια ?(οσοι ειστε υπερ της οπλοκατοχης) Οπως το βλεπω , ειμαι ΚΑΤΑ της οπλοκατοχης.Θες να προστατευτεις μεσα στο σπιτι σου ?παρε 2-3 σπαθια , 2-3 βαλλιστρες και 2-3 στιλεττα και οταν μπει ο κλεφτης μεσα σκαστα ολα στην μαπα του.Βαλε συναγερμο.Παρε και 2-3 ντοπερμαν. Στην καλυτερη παρε ενα αεροβολο...κατι τελοσπαντων να τον πονεσει/τραυματισει τον αλλον και να την κανει.
panther_512 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μπά, απλώς επέλεξες ένα συγκεκριμένο τρόπο βίας ώς χειρότερο σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο. Αυτός που θα σκότωνε με το όπλο, δεν θα μπορούσε να σκοτώσει με κυνηγετικό? Ή με μαχαίρια? Ή με πετρες ή με γκαζάκια ή οτιδήποτε άλλο? Στη Κύπρο γιατί δεν σκοτωνόμαστε όλοι με τα G3 που έχουμε όλοι στα σπίτια μας? Γιατί δεν ξεπηδάνε αυτοί οι τρελοί να αρχίσουν να θερίζουν κόσμο? Όλα είναι θέμα παιδείας και κουλτούρας. Φυσικά δεν αντιλέγω ότι στην Ελλάδα του σήμερα, σίγουρα θα έχουμε γεμίσει από ανθρώπους τρελλαμένους από την απελπισία. Αλλά αυτός που θέλει να κάνει το κακό, δεν περιμένει να νομιμοποιηθεί η οπλοκατοχή για να το κάνει. Και για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, πόσες ζωές χάνονται τώρα από τους εγκληματίες που έχουν όπλα και πόσες θα σώζονταν αν ο κλέφτης φοβόταν να μπεί σε σπίτι, επειδή οι ιδιοκτήτες πιθανότατα έχουν προστασία?
benign Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Benign πρεπει να διαφωνήσω με το επιχείρημα περι περιοχής κατοικίας των μελών. Προσωπικά όπως ξέρεις μενω πολύ κοντά στα Πατήσια, ωστόσο είμαι εντελώς κατα της οπλοκατοχης. Εχω αμφιβολίες για το κατα ποσο ο μεσος πολίτης θα μπορέσει να κοντρολάρει την ψευδαίσθηση ισχυος που θα του δωσει η κατοχη ενος οπλου που σκοτώνει απο μακρυά. Προς το παρον αυτο που εχουμε ομως ειναι η σωστη αισθηση και οχι ψευδαισθηση του καθε ληστη οτι ειμαστε μια χωρα ανδρεικελων,ανευρων φοβισμενων ανθρωπαριων,χωρις προστασια απο αστυνομια,που μπορουν να μας κανουν οτι θελουν ''πατωντας'' στον υποτιθεμενο πολιτισμο μας και την ''ανωτεροτητα'' μας. Σεβομαι τις επιφυλαξεις σου οπως επισης και το γεγονος οτι μπορει να εισαι ευαισθητος ανθρωπος και να προτιμας σε περιπτωση που σου συμβει κατι να μην αντιδρασεις.Ειναι η προσωπικη σου σταση ζωης,η φιλοσοφια σου ισως. Εγω εχω αλλη φιλοσοφια που συνοψιζεται στο οτι φερομαι στον καθενα αναλογα πως μου φερεται.Αν καποιος μπει στο σπιτι μου οπλισμενος με φονικο οπλο,θεωρω οτι μπορω να τον σκοτωσω και σε πληροφορω οτι προσωπικα δεν θα εχω απολυτως καμια τυψη γιατι θεωρω δικαιωμα μου την αυτοαμυνα. Εδω μπαινει το καθαρμα και σου βαζει το στιλετο στο λαιμο ζητωντας τα χρηματα που εβγαλες με τον κοπο σου,καταργωντας την αξιοπρεπεια σου μεσα στο σπιτι σου.Τι πρεπει δηλαδη παραπανω να καταπιει ενας αντρας για να δειξει οτι εχει ανδρισμο και αξιοπρεπεια? Εχω αμφιβολίες για το κατα ποσο ο μεσος πολίτης θα μπορέσει να κοντρολάρει την ψευδαίσθηση ισχυος που θα του δωσει η κατοχη ενος οπλου που σκοτώνει απο μακρυά. Δεν ειναι ψευδαιθηση ,οντως εχει ισχυ να προστατευτει οπως εχει και ο εγκληματιας να τον σκοτωσει και επισης δεν νομιζω οτι ο μεσος Ελληνας πολιτης ειναι φονιας.Θα κανει το καλυτερο δυνατο,ειδικα αν οπως ειχα προτεινει πριν πολλες σελιδες σε αυτο το νημα λαβει και καποιου τυπου εκπαιδευση στην χρηση του οπλου και στην αντιμετωπιση εισβολης στο σπιτι του. Δεν ζουμε σε μια ιδανικη κοινωνια,η βια ειναι αναγκαιο κακο για να διαφυλαξουμε την ελευθερια μας απο αυτους που δεν θα διστασουν να την χρησιμοποιησουν για να μας την παρουν.Και μηπως ειμαστε και καπως υποκριτες(δεν το λεω για σενα προσωπικα Storm)οταν περιμενουμε απο αλλους συνανθρωπους μας(τους αστυνομικους)να ασκησουν βια ,οταν χρειαστει,για την ασφαλεια μας ενω εμεις δεν εχουμε το θαρρος να δρασουμε οταν πρεπει?
status Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ναι αλλά είναι κάτι που γίνεται εδώ και χρόνια, και στην Κρήτη όλα τα σπίτια έχουν όπλα αλλά όταν κάτι γίνεται κουλτούρα της κοινωνίας αποκτάς την παιδεία και δεν το κραδαίνεις σε κάθε τσαμπουκά.Στην Αθήνα έτσι και ξαφνικά αποκτήσουν όπλα όλοι, σε κάθε μποτιλιάρισμα θα είχαμε κανα-δυο νεκρούς.. α, και μένω Καλλιθέα. Δάκρυσα απ τα γέλια, που να δεις τι θα γίνεται στην ουρά των σούπερ μάρκετ..;ρ Επίσης, μαλακίες, μόνο στα χωριά, στην πόλη, σπάνιο, συνήθως στο σκοπευτικό τα αφήνουν.
Praetorianos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 μπορει να εισαι ευαισθητος ανθρωπος και να προτιμας σε περιπτωση που σου συμβει κατι να μην αντιδρασεις.Ειναι η προσωπικη σου σταση ζωης,η φιλοσοφια σου ισως. Τι πρεπει δηλαδη παραπανω να καταπιει ενας αντρας για να δειξει οτι εχει ανδρισμο και αξιοπρεπεια? ενω εμεις δεν εχουμε το θαρρος να δρασουμε οταν πρεπει? Δεν μπορω να πω, τρολλαρεις αλλα με τακτ. Μια αυτη που ειναι κατα ειναι φοβισμενα ανθρωπαρια, μια ευαισθητοι ανθρωποι, μια αναξιοπρεπεις, μια μικρομεγαλοαστοι, μια μη θαρραλεοι, καλα το πας. Ας βγαλω κι εγω ενα συμπερασμα. Σε συνδυασμο με προηγουμενο σου ποστ περι αμεσης ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ, επιβολης θανατικης ποινης σε περιπτωση τελεσης αισχρου εγκληματος που πιαστηκε επ' αυτοφορω, φτανω στο πολυ λογικο συμπερασμα να υποθεσω οτι σε περίπτωση που επιανες μεσα στο διαμερισμα ΣΟΥ καποιον να προσπαθει να βιασει θα του τη μπουμπουνιζες. Και μετα μεσα στην πολυκατοικια ΣΟΥ. Και μετα μεσα στην πυλωτη ΣΟΥ. Και μετα... Προσωπικα λοιπον καουμποηδες που εχουν αισθηματα περι επιβολης θανατικης ποινης αμεσα, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ, δεν τα θελω με οπλα στο χερι. Αν θελεις μπορεις να μην σχολιασεις (παλι)
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δεκτό, ο καθένας έχει τις απόψεις του άλλωστε. Απλως δεν θεωρω πως επειδη εσυ (και το πιστεύω) είσαι σε θεση να κρίνεις το ποτε ειναι η σωστή στιγμή να χρησιμοποιήσεις το οπλο, μπορεί να το πραξει και η πλειοψηφία. Εκει πήγαινε και η ψευδαίσθηση ισχυος παρεμπιπτόντως, στο οτι σε ενδεχόμενες συνθήκες Χ (ασχετες με αυτοάμυνα κλπ), κάποιος μπορεί να θεωρήσει πως ειναι σε θεση ισχύος επειδή εχει στην κατοχη του ενα οπλο. Ειναι ομως (αν το κρινεις εκ του αποτελεσματος ενός ενδεχομένου τραυματισμού/θανατου); Εχω δει την ψυχολογία και το χαρακτήρα ανθρώπων να αλλάζει απλως και μονο επειδή ξεκίνησαν πολεμικες τεχνες λ.χ. και τρομαζω στην ιδεα του τι μπορει να συμβεί αν εχουν και ενα οπλο για να το παίζουν εκδικητές. Ολοι ξερουμε περιπτώσεις θρασύδειλων που επιβάλουν πράγματα και καταστάσεις ακομα και στον οικογενειακό τους κυκλο, θα ηθελες να τους εχεις και με οπλο; Για να μη μιλησω για περιπτώσεις ηλιθίων (ή οχι) καυγάδων που περιορίζονται τωρα σε απλές χειροδικίες.
benign Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δεν μπορω να πω, τρολλαρεις αλλα με τακτ. Μια αυτη που ειναι κατα ειναι φοβισμενα ανθρωπαρια, μια ευαισθητοι ανθρωποι, μια αναξιοπρεπεις, μια μικρομεγαλοαστοι, μια μη θαρραλεοι, καλα το πας. Υπαρχουν κατηγοριες ανθρωπων εσυ σε ποια ανηκεις? Αν θελεις μπορεις να μην σχολιασεις (παλι). Δεν καταλαβαινω τι εννοεις.
benign Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δεκτό, ο καθένας έχει τις απόψεις του άλλωστε. Απλως δεν θεωρω πως επειδη εσυ (και το πιστεύω) είσαι σε θεση να κρίνεις το ποτε ειναι η σωστή στιγμή να χρησιμοποιήσεις το οπλο, μπορεί να το πραξει και η πλειοψηφία. Εκει πήγαινε και η ψευδαίσθηση ισχυος παρεμπιπτόντως, στο οτι σε ενδεχόμενες συνθήκες Χ (ασχετες με αυτοάμυνα κλπ), κάποιος μπορεί να θεωρήσει πως ειναι σε θεση ισχύος επειδή εχει στην κατοχη του ενα οπλο. Ειναι ομως (αν το κρινεις εκ του αποτελεσματος ενός ενδεχομένου τραυματισμού/θανατου); Εχω δει την ψυχολογία και το χαρακτήρα ανθρώπων να αλλάζει απλως και μονο επειδή ξεκίνησαν πολεμικες τεχνες λ.χ. και τρομαζω στην ιδεα του τι μπορει να συμβεί αν εχουν και ενα οπλο για να το παίζουν εκδικητές. Ολοι ξερουμε περιπτώσεις θρασύδειλων που επιβάλουν πράγματα και καταστάσεις ακομα και στον οικογενειακό τους κυκλο, θα ηθελες να τους εχεις και με οπλο; Για να μη μιλησω για περιπτώσεις ηλιθίων (ή οχι) καυγάδων που περιορίζονται τωρα σε απλές χειροδικίες. Δεκτα ολα αυτα που λες.Αλλα δεν μπορει η πλειοψηφια να χανει τα δικαιωματα της στην αυτοαμυνα εξ'ατιας μια μειοψηφιας προβληματικων ατομων.Για μενα για να δωθει αδεια σε καποιον πρεπει να υπαρχουν καποιες προυποθεσεις μεσα στις οποιες και ενα ψυχολογικο τεστ.Επισης το ποινικο του μητρωο.Ανεφερα και πολλες αλλες συνισταμενες που ισχυουν και σε αλλες χωρες. Storm αναφερες το γεγονος οτι ειδες οτι καποιοι αλλαξαν ψυχολογια επειδη ξεκινησαν πολεμικες τεχνες,θα ελεγες οτι φταινε οι πολεμικες τεχνες για αυτο? Και ποσοι αλλοι ανθρωποι,γιατι εχω κανει πολεμικες τεχνες απο μικρος,ασχολουνται και ειναι φιλικοτατοι και νορμαλ ανθρωποι? Οκ, παραδινομαι. Σαν καπως βρωμικο ακουγεται ετσι οπως το λες.
status Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Πως φαίνεται ο άνθρωπος που δεν έχει δει καλά καλά όπλο, από κοντά, στην ζωή του.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Οκ, παραδινομαι. Do you feel lucky punk?
Προτεινόμενες αναρτήσεις