Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να σπουδασω αρφυροχρυσοχοια με σκοπο να ανοιξω εργαστηριο κοσμηματος γιατι για μαγαζι λιγο δυσκολο και εχω καποιες αποριες.

-οταν πουλας χονδρικη σε μαγαζια ποσο % ριχνεις την τιμη?

-ποσο ειναι το φπα για χονδρικη πωληση κοσμηματων?

-Αν πουλας στο εξωτερικο το φπα ειναι του εξωτερικου?

-Υπαρχει περιθωριο κερδους για ενα μικρο εργαστηριο να εχει εμπορικο αντιπροσωπο με ποσοστα?

Γενικα υπαρχουν προοπτικες για αυτο το επαγγελμα?

• Moderators
Δημοσ.

Θελω να σπουδασω αρφυροχρυσοχοια με σκοπο να ανοιξω εργαστηριο κοσμηματος γιατι για μαγαζι λιγο δυσκολο και εχω καποιες αποριες.

-οταν πουλας χονδρικη σε μαγαζια ποσο % ριχνεις την τιμη?

-ποσο ειναι το φπα για χονδρικη πωληση κοσμηματων?

-Αν πουλας στο εξωτερικο το φπα ειναι του εξωτερικου?

-Υπαρχει περιθωριο κερδους για ενα μικρο εργαστηριο να εχει εμπορικο αντιπροσωπο με ποσοστα?

Γενικα υπαρχουν προοπτικες για αυτο το επαγγελμα?

- Προσωπική εκτίμηση, που διαφέρει από παραγωγό σε παραγωγό. Κατά βάση πρέπει να αποφσίσεις πως θα δουλεύεις. Με νετ τιμές; Με εκπτώσεις; Με εμπόρους; Με καταστήματα; Επίσης σημασία έχει που θα πουλάς. Γενικά αυτό το ερώτημα σηκώνει τεράστια συζήτηση και πρέπει να έχεις μερικές γνώσεις στα βασικά των οικονομικών και στην συμπεριφορά των αγορών.

- 23% νομίζω, αλλά δεν σε ενδιαφέρει. Αυτό ενδιάφερει τον αγοραστή. Οι τιμές που θα πουλάς υπολογίζονται χωρίς το ΦΠΑ και μετά προστίθεται (και πληρώνεται) το ΦΠΑ όταν θα κόβεις τιμολόγιο. Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι με τι τιμές και τι φόρους θα αγοράζεις χρυσό και ασήμι, γιατί φαντάζομαι θα έχουν ζορίσει τα πράγματα πλέον. Γενικότερα, να ξέρεις ότι το ΦΠΑ των προϊόντων που αγόρασες συμψηφίζεται με το ΦΠΑ των προϊόντων που πούλησες. Από το αποτέλεσμα προκύπτει αν πρέπει να αποδόσεις κάποιο ποσό στο κράτος (και θα το κάνεις γιατί δεν θα θες να χρωστάς στο κράτος) ή αν δικαιούσαι επιστροφή φόρου από το κράτος (που αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει οι επιστροφές και έχουμε πάρει το τρίτο το μακρύτερο).

- Εξαρτάται ΠΟΥ στο εξωτερικό θες να πουλήσεις. Εντός ΕΕ οι εμπορικές σχέσεις είναι ενδοκοινοτικές. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται ως εξής:

1. Αν κάνεις τζίρο σε μία ξένη χώρα κάτω από ένα ποσό δεν είσαι υποχρεωμένος να αποδίδεις ΦΠΑ ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην ξένη χώρα.

2. Αν κάνεις τζίρο σε μία ξένη χώρα πάνω από ένα ποσό τότε είσαι υποχρεωμένος να κόβεις τιμολόγιο που θα συμπεριλαμβάνει το ΦΠΑ της χώρα στην οποία θα πουλάς.

Και στις δύο περιπτώσεις το ποσό αυτό διαφέρει από χώρα σε χώρα. Ενδεικτικά, στην Ελλάδα είναι -με επιφύλαξη- 50.000 ευρώ.

Εκτός ΕΕ οι εμπορικές σχέσεις καθορίζονται από διαφορετικό καθεστώς. Εάν στέλνεις πράγματα σε χώρα εκτός ΕΕ, τότε θα πρέπει να τα εκτελωνίζεις και στο εκεί τελωνείο ο αγοραστής θα πληρώνει δασμούς και ΦΠΑ. Λίγο χλωμό το βλέπω να καταφέρεις πουλήσεις ασήμι και χρυσό εκτός ΕΕ, αλλά ενιγουέιζ.

- Ok, θέλεις να δουλέψεις με αντιπροσώπους, νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο. Κατ' αρχάς ΔΕΝ θα έχεις έναν αντιπρόσωπο μονάχα. Θα έχεις αντιπρόσωπο ανά περιοχές και θα τους δουλεύεις κατ' αποκλειστικότητα. Το περιθώριο κέρδους σου θα το υπολογίσεις μόνος σου, ανάλογα με το τι θες να βγάζεις και τι μπορεί να σου αποδώσει η δουλειά.

Και νομίζω πως ναι, υπάρχουν προοπτικές όσον αφορά τα φθηνά κοσμήματα.

Δημοσ.

δεν υπαρχει προοπτικη.

ρωτα σε 2-3 εργαστηρια να δεις.Ολοι απολυουν γιατι κανεις δεν αγοραζει απο αυτα γιατι δεν πουλαει πλεον.Εδω δε βρισκουν τεχνιτες να δουλεψουν που ειναι αριστοι και με τοσα χρονια προυπηρεσια σε μεγαλα εργαστηρια.

Μακρια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...