Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και πάλι λίγα watt είναι, εάν πάρεις ένα καλό τροφοδοτικό θα σου μείνει και για τις υπόλοιπες μελλοντικές σου αναβαθμίσεις.

Ίσως να φταίει βέβαια κάτι άλλο στο πρόβλημά σου να μην είναι το τροφοδοτικό, αλλά και πάλι καιρός είναι να αρχίσεις να αποκλείεις σιγά σιγά το τι μπορεί να είναι η αιτία...

Θα σε συμβούλευα να πας σε κανένα μαγαζί και να το αφήσεις στους τεχνικούς να κάνουνε έναν έλεγχο, γιατί ενδέχεται να είναι και χαλασμένη η μητρική σου.

Σε κουτιά tower που δεν έχουνε καλό αερισμό, συνήθως οι μητρικές χαλάνε εύκολα, καίγονται οι πυκνωτές εύκολα. Μπορεί να φταίει το οτιδήποτε στο πρόβλημά σου, αν δεν θες να αρχίσεις από τώρα να κάνεις αγορές και σπατάλες χρημάτων, πήγαινέ το καλύτερα να σου το κοιτάξουνε, οπότε να σου πούνε τι ακριβώς φταίει και να αγοράσεις μόνο το ανάλογο εξάρτημα. B)

Όντως καλά λες, αυτό θα κάνω, θα το πάω σήμερα κιόλας. Δεν μου λες και κάτι ακόμα, έχω ένα ακόμα σύστημα αλλά αρκετά παλιό, Core 2 Duo e4500 2.2ghz o/c 2.5ghz (το έχω κάνει), mobo ASUS P5GC-MX/1333, GPU 9500gt 512mb ram, RAM 4 GB 800mhz, 1 TB HDD. Άμα βάλω μεγαλύτερο τροφοδοτικό σε αυτό τι θα κερδίσω ? Τώρα εδώ και 4 χρόνια έχω (μη με κράξεις) 300 watt. Δεν πήρα άλλο γιατί στο internet σε μια σελίδα κατασκευάστριας τροφοδοτικών (δεν θυμάμαι πια αλλά αρκετά γνωστή) έβαζες τι σύστημα έχεις και σου έλεγε πόσα watt χρειάζεσαι, εμένα μου έβγαζε 250 και λέω με τα 300 που έχω εγώ καλά είμαι...

Δημοσ.

Τα 650 Watt είναι το πιο μικρό τροφοδοτικό που πρέπει να αγοράσεις για έναν Η/Υ στην εποχή μας. Μιλάω για Η/Υ που έχει επάνω του και κάρτα γραφικών, αν δεις στο κουτί της κάρτας γραφικών στις προδιαγραφές, οι περισσότερες, αν όχι όλες γράφει ότι τα minimum watt που απαιτούνται είναι γύρω στα 550 watt.

Για το δεύτερο που είπες στον core duo υπολογιστή, στη θέση σου δεν θα έκανα αναβάθμιση, εφόσον δεν έχεις κανένα πρόβλημα βέβαια, δηλαδή σου μπουτάρει κανονικά και δεν έχεις πρόβλημα με τα watt. Φαντάζομαι ίσως να είναι και το οικονομικό θέμα στη μέση οπότε στη θέση σου μάλλον θα καθόμουν στα αυγά μου.

Αν έχεις και εκεί πρόβλημα όμως με τα ρεύματα blue screen, επανεκιννήσεις, τότε θες ένα καινούριο και για αυτό το σύστημα.

Πάντως και να αλλάξεις τροφοδοτικό δεν θα δεις περισσότερο ταχύτητα, απλά θα σου είναι πιο σταθερό στα ρεύματα, θα μπορείς να βάλεις περισσότερα εξαρτήματα, πχ περισσότερους σκληρούς δίσκους, κάρτες pciex, κτλπ.

Δεν θα σου γίνει δηλαδή πιο turbo, μην περιμένεις κάτι τέτοιο.

ΥΓ Έχεις δοκιμάσει να μπουτάρεις με default volt επεξεργαστή?

Επειδή ανέφερες πριν κάτι για overclocking, κατέβασε ταχύτητες overclock σε default, και γύρισε επίσης την καρτέλα συστήματος σε default, γιατί τις περισσότερες φορές τα blue screen οφείλονται σε λάθος ρυθμίσεις bios settings, όταν κάνεις τα overclocking....

Δημοσ.

Εγω λεω να παρει κανενα 1000αρι να εχει και λιγο αερα ρε παιδι μου... Τα 650watt το λιγοτερο τροδοδικο που χρειαζεται???? Αντε να δω τι αλλο θα διαβασουμε!

Sent from my HTC Explorer A310e using Insomnia

Δημοσ.

Τα 650 Watt είναι το πιο μικρό τροφοδοτικό που πρέπει να αγοράσεις για έναν Η/Υ στην εποχή μας. Μιλάω για Η/Υ που έχει επάνω του και κάρτα γραφικών, αν δεις στο κουτί της κάρτας γραφικών στις προδιαγραφές, οι περισσότερες, αν όχι όλες γράφει ότι τα minimum watt που απαιτούνται είναι γύρω στα 550 watt.

Τι έχει η εποχή μας δλδ? Τραβάει κι αυτή ρεύμα? :P Κατά τα άλλα αν και τα έχουμε χιλιοπει α)Τα watt αναφέρονται σε όλο το μηχάνημα β) υπολογίζουν με βαση "μούφες" τροφοδοτικά. Στην εποχή μας όπως λες κι εσύ τα ηλεκτρονικά έχουν την τάση να καταναλώνουν όλο και λιγότερο ρεύμα. Η 7850 π.χ. είναι υπεράνετη σε ένα ποιοτικό 500αρι τροφοδοτικό. Οι καινούριοι επεξεργαστές καίνε λιγότερο από του προηγούμενους κτλ κτλ

Πάντως και να αλλάξεις τροφοδοτικό δεν θα δεις περισσότερο ταχύτητα, απλά θα σου είναι πιο σταθερό στα ρεύματα, θα μπορείς να βάλεις περισσότερα εξαρτήματα, πχ περισσότερους σκληρούς δίσκους, κάρτες pciex, κτλπ.

Οι δίσκοι καίνε 10w το πολύ οι hdd και ελάχιστα οι ssd. Πόσους θα βάλεις κανείς? Οι μόνες κάρτες pci -ex ευρείας χρήσης που παίρνουν ρεύμα από το τροφοδοτικό είναι οι κάρτες γραφικών για τις οποίες τα είπαμε παραπάνω. Οι υπόλοιπες παίρνουν ρεύμα από τη μητρική.

Δημοσ.

Το παλιό το σύστημα δεν έχει προβλήματα με μπλε οθόνες ούτε τίποτα γιατί να το γυρίσω στο στο εργοστασιακό ? Εξάλλου σιγά το πράγμα από 2,2 το πήγα 2,48, σιγά τη διαφορά. και η δικιά μου η κάρτα δεν έλεγε πόσα watt χριάζετε. ati 5750

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...