Sellers Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Το να γνωρίζουμε τη γλώσσα μας, την ιστορία μας, γενικής φύσεως θέματα για τις θετικές επιστήμες, βασικά πράγματα σε ότι αφορά τη θρησκεία (όχι μόνο την Ορθοδοξία), Γεωγραφία, μια ξένη γλώσσα είναι κάτι που μας επιτρέπει να έχουμε μια γενική γνώση των πραγμάτων. Γνώση που οπουδήποτε μπορεί να μας φανεί χρήσιμη. Από μια απλή κουβέντα ως και στη δουλειά μας. Το να φθάνουμε όμως σε τέτοιο υψηλό επίπεδο στα μαθηματικά, άραγε σε τι χρησιμεύει αν όχι στη κερδοσκοπία της παραπαιδείας;; Δουλεύει το μυαλό; Γνωρίζω πολύ κόσμο που έχει πετύχει στη ζωή του και έχει κερδίσει τον σεβασμό, χωρίς να ξέρει τίποτε περί παραγώγων. Νομίζω ότι αυτό που λες για τα μαθηματικά εύκολα γενικεύεται και στα υπόλοιπα μαθήματα του γενικού λυκείου. Για ποιο λόγο ξοδεύω τόσες ώρες να μάθω αρχαία? Και μην μου πεις τώρα τα γνωστά κλισέ ''με τα αρχαία μιλάς να μαθαίνεις πιο σωστά'' και τέτοια ανυπόστατα. Ιστορία? Φτάσαμε στην τριτη λυκείου για να μαθουμε την ιστορία μας. Κατα τα άλλα μας πέθαναν στην μεσσοποταμία, στην αίγυπτο, στο βυζάντιο και τρέχα γύρευε.
Vaggos02 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Ψηφίζω ναι επι της αρχής για την κατάργηση των μαθηματικών από το Λύκειο. Τι νόημα έχει να μπορείς να εξηγήσεις τα πάντα με χαρτί και μολύβι; Επίσης, να καταργηθεί η φυσική και η έκθεση. Τι σκατά μας χρειάζεται να ξέρουμε τι είναι η τριβή και η άνοση; Τι μας νοιάζει η ορθογραφία; Αφήστε ρε παιδιά τα φιλοσοφικά περί καταργήσεων, διαγραφών και καψίματος στην πυρά όλων τον σχολικών βιβλίων και καταλάβετε πως δεν θα σας χαρίσει κανείς τίποτα. Πολύ σωστός ο Ντινάρας. Οι θετικές επιστήμες είναι οι μόνες στις οποίες δε μπορούν να μας πήξουν στην προπαγάνδα. Είναι οι μόνες που παίζει να μας σώσουν πλέον! Δώστε μαθηματικά στο λαό. (Χρωστάω Μ1 και Μ2 αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση!)
kfoynt Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 θα έλυνες γρίφους ή αλγόριθμους Οι αλγόριθμοι δεν λύνονται. @topic starter: Το εμβαδόν είναι ένα ολοκλήρωμα :-p, και το ολοκλήρωμα σχετίζεται με την παράγωγο και αντίστροφα. Τώρα, αν θέλεις να κάνεις την μαθητική σου ζωή πιο εύκολη τότε ναι, να βγουν τα μαθηματικά. Γιατί όντως αυτό το επίπεδο δεν ειναι αναγκαίο για επιβίωση. Αν όμως θες να γνωρίζεις έστω κάποιο μέρος της αλήθειας για το πως λειτουργεί ο κόσμος τότε όχι μόνο ολοκληρώματα, αλλά και ένα μάθημα συναρτησιακής ανάλυσης λίγο θα σου έπεφτε.
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Οι αλγόριθμοι δεν λύνονται. Ναι, ΟΚ. Λάθος. Αλλά το point μου το κατάλαβες. Σχετικά με τα Αρχαία.... Τα αρχαία είναι η δύναμη της γλώσσας μας. Απλά ούτε αυτά διδάσκονται σωστά. Αντί να μάθουν οι φιλόλογοι στα παιδιά πώς στην ευχή γίνονται οι λέξεις και να εμβαθύνουν στην ιστορική συνέχεια των λέξεων μέσω των αρχαίων, επικεντρώνονται στον στείρο πρωταθλητισμό των πανελλήνιων. Ένα κάρο λέξεις που χρησιμοποιούνται σε επιστημονικά πεδία, μπορούν να γίνουν απείρως πιο κατανοητές σχετικά με την έννοιά τους εάν κανείς κατανοήσει την λέξη που τις γεννάει. Έτσι, αντί να πουν τι στην ευχή σημαίνει η λέξη "τεταγμένη" (π.χ.), πως βγαίνει, σε πιο ρήμα αντιστοιχεί, από πού έρχεται και γιατί είναι έτσι... δεν λένε τίποτα και ο μαθηματικός παιδεύεται με περίεργες λέξεις και δύσκολες έννοιες. Μία χαρά είναι τα μαθήματα του σχολείου. Εάν γίνει και αποσυσχέτιση του σχολείου με το Πανεπιστήμιο (δηλαδή, κάθε σχολή να θέτει μόνη της τα μαθήματα που θέλει να εξετάζεται ο υποψήφιος) τότε θα είμαστε πολύ ΟΚ. Το πρόβλημα είναι στους εκπαιδευτικούς. Οι μισοί φιλόλογοι θαρρούν ότι είναι άμεσοι συνεχιστές ή ειδικοί κριτές του έργου κάποιου ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ και οι άλλοι μισοί νομίζουν ότι είναι φιλόσοφοι (πολιτικοί, κοινωνικοί ή ό,τι άλλο).
bluesattack Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Καλά, μερικοί αναφέρετε στα μαθήματα που δε σας χρησίμευσαν στη ζωή σας, την ιστορία; Την ιστορία;! Αυτό απλά δε γίνεται. Βέβαια, εδώ βγαίνει από μόνο του μέσα από τη συζήτηση το πραγματικό πρόβλημα, που δεν είναι τι μας διδάσκουν στα σχολεία, αλλά το πως μας το διδάσκουν. Και ναι, η απάντηση είναι ότι πολύς χρόνος πάει χαμένος, όχι λόγω του αντικειμένου, αλλά της μεθοδολογίας. Η λύση είναι να διορθώσουμε τη διδασκαλία, όχι να πετάξουμε τα αντικείμενα. Η λυση ειναι να εχεις μια σοβαρη χωρα .Οχι μια χωρα οπου ολοι θελουν να μπουν στο δημοσιο , οπου διαλεγουν σχολες, τους αρεσουν δεν τους αρεσουν με κριτηριο τι εχει προοπτικη στο δημοσιο , βασικα να εχεις ενα σοβαρο ΙΤ , και πολλα αλλα (μειωση γραφειοκρατιας , φορολογικο συστημα) που θα ενθαρρυνουν την επιχειρηματικοτητα αντι να την πνιγουν και να την καταστρεφουν.Ετσι ισως καποιοι ασχοληθουν με αυτο που αγαπανε , και δεν θα τρεχουν οι πτυχιουχοι στους διαγωνισμους του ασεπ με το απολυτηριο του λυκειου και μονο, ουτε οι του λυκειου θα βαζουν πολιτικο μεσο για να παρουν τις θεσεις των πρωτων , εκμεταλλευομενοι και την μπαστουνοβλαχια καποιων εργοδοτων με αρπακολιτζιδικη νοοτροπια . Επισης αν ειχες μια σοβαρη χωρα , οπου δεν θα οργιαζε η ανασφαλιστη και μαυρη εργασια ,δεν θα ειχες αντιστοιχως και τετοια βαθμοθηρια αλλα και απαξιωση της δημοσιας εκπαιδευσης (πολλοι αν μπορουσαν θα πηγαιναν μονο φροντιστηριο , και τι ολοκληρωματα και αρχαια λετε..)
evabb Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 λοιπον οσοι λετε οτι τα μαθηματικα ειναι αχρηστα, σκασκε και διαβαστε. κι εμενα δεν μου αρεσαν τα αρχαια μεχρι την μερα που μου χρειαστηκαν και το βουλωσα. ολα χρειαζονται σε αυτη την ζωη. ΟΛΑ!
bluesattack Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 λοιπον οσοι λετε οτι τα μαθηματικα ειναι αχρηστα, σκασκε και διαβαστε. κι εμενα δεν μου αρεσαν τα αρχαια μεχρι την μερα που μου χρειαστηκαν και το βουλωσα. ολα χρειαζονται σε αυτη την ζωη. ΟΛΑ! Απο το Βελγιο ολα ευκολα φαινονται..
evabb Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Απο το Βελγιο ολα ευκολα φαινονται.. σε ελληνικο σχολειο πηγαινα στην ελλαδα.
gnsX Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 λοιπον οσοι λετε οτι τα μαθηματικα ειναι αχρηστα, σκασκε και διαβαστε. κι εμενα δεν μου αρεσαν τα αρχαια μεχρι την μερα που μου χρειαστηκαν και το βουλωσα. ολα χρειαζονται σε αυτη την ζωη. ΟΛΑ! έλα μη κάνεις έτσι,όποτε έπεσε μαθηματικό πρόβλημα-χιούμορ στο insomnia λάθος έκανες
slygeo87 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Ορίστε μια χρησιμότητα! Και το κελί 33 σε 9/8.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Φτάνοντας σιγά σιγά στη τρίτη δεκαετία της ζωής μου μπορώ να πω με βεβαιότητα τα εξής: Προσωπικά, ποτέ μου δεν μου χρειάστηκαν τα όρια ή τα ολοκληρώματα. Μπορώ να πω κάλλιστα πως τα περισσότερα θέματα από τα μαθηματικά του λυκείου τα έχω ξεχάσει εδώ και καιρό. Τα μαθηματικά ως μάθημα γενικότερα, ναι χρειάζονται και βοηθάνε στην καλλιέργεια. Ακριβώς όπως κι άλλοι τομείς (διδασκόμενοι ή μη). Τα εξιδεικευμένα μαθηματικά στο λύκειο σε τέτοια ποσότητα και ειδικά με αυτό το σύστημα, το βρίσκω πολύ πολύ αρνητικό. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι γενικότερα σάπιο. Δεν χρειάζεται απαραίτητα αλλαγές στα μαθήματα αλλά μεγαλύτερη βαρύτητα έχει ο τρόπος διδασκαλίας τους. Πραγματικά το βρίσκω ακραίο ένας έφηβος να κάνει στο χαλαρό 10ωρα μαθήματα την ημέρα με τη δικαιολογία "για το μέλλον του". Λίγοι μαθητές αποφασίζουν με τι θα αφοσιωθούν μακροχρόνια από πριν ενηλικιωθούν και ακόμα λιγότεροι το επιδιώκουν χωρίς να αλλάξουν πεδίο. Δυστυχώς αυτός ο θεσμός ευννοεί τα φροντιστήρια.
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Πραγματικά το βρίσκω ακραίο ένας έφηβος να κάνει στο χαλαρό 10ωρα μαθήματα την ημέρα με τη δικαιολογία "για το μέλλον του". Λίγοι μαθητές αποφασίζουν με τι θα αφοσιωθούν μακροχρόνια από πριν ενηλικιωθούν και ακόμα λιγότεροι το επιδιώκουν χωρίς να αλλάξουν πεδίο. Δυστυχώς αυτός ο θεσμός ευννοεί τα φροντιστήρια. 10ωρα εννοείς μαζί με τα φροντηστήρια ?
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 10ωρα εννοείς μαζί με τα φροντηστήρια ? Ακριβώς.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Φτάνοντας σιγά σιγά στη τρίτη δεκαετία της ζωής μου Καλά, 19-20 χρονών και έχεις βγάλει και συμπεράσματα; Επίσης, ξέχασες τα μαθηματικά που έμαθες πριν τόσο λίγα χρόνια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα