Meraklis56 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Πρόσφατα ξεκίνησα να ψάχνω μουσική σε διάφορα sites ψάχνοντας την όσο πιο γίνεται σε καλύτερη ποιότητα(DTS 5.1>Flac>M4A>Mp3) Και για να βεβαιωθώ πως αυτό που κατέβασα είναι όντως αυτό που γράφει και όχι ένα 320kbps mp3 είναι ένα 128kbps ανεβασμένο, χρησιμοποιώ τo Adobe Audition και βλέπω το spectral frequency display και συγκρίνω. πχ.ένα flac μοιάζει έτσι (το κομμάτι είναι το prodigy - outer space) τώρα παίρνω αυτό το κομμάτι και το μετατρέπω με το dbPowerAmp με constant 320kbps,44.1 khz,best quality(slow conversion) με lame και βλέπω πως κόβονται συχνότητες άνω των 20 και μοιάζει κάπως έτσι: όμως με ένα ψάξιμο άλλων mp3 αρχείων βλέπω να μην κόβωνται συχνότητες άνω των 20 πχ. (prodigy - music reach1234) Και εδώ που είναι που έχω κάποιες απορίες.Εσείς με ποιό πρόγραμμα κάνετε μετατροπές αρχείων;Και με ποιόν encoder; Υγ.μην ξεκινήσετε "μα γιατί κυνηγάς αυτές τις συχνότητες αφού κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις ούτε το αυτί για να πιάνεις αυτές τις συχνότητες ούτε το αντίστοιχο ηχοσύστημα".Θέλω απλά το καλύτερο efficiency στα κομμάτια mp3 που έχω. Υγ2.το 1 απτα 2 κομμάτια που παρουσιάζονται ως 320kbps είναι fake.Επίσης κάπου το μάτι μου πήρε 128kbps mp3 να έχει μετατραπεί σε flac...
parsifal Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Όλοι οι MP3 encoders νομίζω πως εφαρμόζουν κυμαινόμενο lowpass φίλτρο στις default ρυθμίσεις τους, για εξοικονόμηση bitrate. Για τον LAME συγκεκριμένα, ακόμη και στο μέγιστης ποιότητας προτεινόμενο VBR preset, το lowpass φίλτρο αφήνει τις συχνότητες μέχρι τα 20 KHz, από εκεί και πάνω κόβει. Μπορείς να αλλάξεις βέβαια τη συμπεριφορά αν επιθυμείς, χρησιμοποιώντας την command line έκδοση του LAME περνώντας τις κατάλληλες παραμέτρους ή κωδικοποιώντας με κάποιο LAME frontend που σε αφήνει να πειράξεις στα έτοιμα profiles του τις τιμές του lowpass/highcut φίλτρου. Αλλά ειλικρινά δε βλέπω το λόγο να το κάνεις. btw, εδώ: Θέλω απλά το καλύτερο efficiency στα κομμάτια mp3 που έχω χρησιμοποιείς με λανθασμένο τρόπο τη λέξη "efficiency". "Efficiency" δε σημαίνει «απόλυτη ποιότητα», αλλά «αποδοτικότητα», δηλαδή «ποιότητα μέσα στα πλαίσια δεδομένου bitrate». Και τα έτοιμα presets του LAME (όχι των LAME frontends, του ίδιου του LAME) αντιπροσωπεύουν πάμπολλες ώρες tweaking από τους developers ώστε να παραδίδουν το μέγιστο δυνατό efficiency.
Meraklis56 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Όλοι οι MP3 encoders νομίζω πως εφαρμόζουν κυμαινόμενο lowpass φίλτρο στις default ρυθμίσεις τους, για εξοικονόμηση bitrate. Για τον LAME συγκεκριμένα, ακόμη και στο μέγιστης ποιότητας προτεινόμενο VBR preset, το lowpass φίλτρο αφήνει τις συχνότητες μέχρι τα 20 KHz, από εκεί και πάνω κόβει. Μπορείς να αλλάξεις βέβαια τη συμπεριφορά αν επιθυμείς, χρησιμοποιώντας την command line έκδοση του LAME περνώντας τις κατάλληλες παραμέτρους ή κωδικοποιώντας με κάποιο LAME frontend που σε αφήνει να πειράξεις στα έτοιμα profiles του τις τιμές του lowpass/highcut φίλτρου. Αλλά ειλικρινά δε βλέπω το λόγο να το κάνεις. btw, εδώ: χρησιμοποιείς με λανθασμένο τρόπο τη λέξη "efficiency". "Efficiency" δε σημαίνει «απόλυτη ποιότητα», αλλά «αποδοτικότητα», δηλαδή «ποιότητα μέσα στα πλαίσια δεδομένου bitrate». Και τα έτοιμα presets του LAME (όχι των LAME frontends, του ίδιου του LAME) αντιπροσωπεύουν πάμπολλες ώρες tweaking από τους developers ώστε να παραδίδουν το μέγιστο δυνατό efficiency. Γνωρίζεις κάποιον converter(με gui) ο οποίος να μου δίνει τέτοια δυνατότητα; Efficiency εννοώ την ποιότητα/μέγεθος.Βλέποντας πως τα mp3 των υπόλοιπων,έχουν περισσότερες συχνότητες από τα δικά μου με Lame,θεωρητικά δεν σημαίνει ότι έχει χειρότερη ποιότητα; (άλλο τώρα που το αυτί δεν πιάνει τόσες υψηλές συχνότητες; Ο λόγος που το ψάχνω, αν το "best" του lame(320kbps) δεν είναι όντως το καλύτερο,μήπως θα μπορούσα με 256kbps με τον τρόπο που με είπες,να έχω το "best" του lame και να εξοικονομήσω χώρο; Σ ευχαριστώ για τον χρόνο σου
parsifal Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Γνωρίζεις κάποιον converter(με gui) ο οποίος να μου δίνει τέτοια δυνατότητα; Αν θυμάμαι καλά, το LameXP πρέπει να είναι ένα από τα LAME frontends που επιτρέπουν πέρασμα custom parameters στον encoder. Τσέκαρε μήπως και το dbPowerAmp είναι επίσης. Βλέποντας πως τα mp3 των υπόλοιπων,έχουν περισσότερες συχνότητες από τα δικά μου με Lame,θεωρητικά δεν σημαίνει ότι έχει χειρότερη ποιότητα; (άλλο τώρα που το αυτί δεν πιάνει τόσες υψηλές συχνότητες; Όχι, γιατί αν πρέπει να ξοδέψεις bits για να κωδικοποιήσεις τις άνω των 20KHz συχνότητες, σου μένουν λιγότερα διαθέσιμα bits για τις υπόλοιπες. :-; Ο λόγος που το ψάχνω, αν το "best" του lame(320kbps) δεν είναι όντως το καλύτερο,μήπως θα μπορούσα με 256kbps με τον τρόπο που με είπες,να έχω το "best" του lame και να εξοικονομήσω χώρο; Θα απαντήσω λίγο αργότερα εδώ, έχει πολύ ζουμί...
L-Griever Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Εγω χρησιμοποιώ το xilisoft audio converter pro ή ultimate δεν θυμάμαι πως λέγεται αλλα με ικανοποιεί. Sent from my iPod touch using Insomnia
Meraklis56 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Εγω χρησιμοποιώ το xilisoft audio converter pro ή ultimate δεν θυμάμαι πως λέγεται αλλα με ικανοποιεί. Sent from my iPod touch using Insomnia χρειάζομαι μια πιο ικανοποιητική απάντηση δεν με βοηθάν τα υποκειμενικά κριτήρια σε αυτό που θέλω να μάθω
parsifal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Ο λόγος που το ψάχνω, αν το "best" του lame(320kbps) δεν είναι όντως το καλύτερο,μήπως θα μπορούσα με 256kbps με τον τρόπο που με είπες,να έχω το "best" του lame και να εξοικονομήσω χώρο; Θα απαντήσω λίγο αργότερα εδώ, έχει πολύ ζουμί... Καλημέρα και πάλι! Το απόλυτο "best" του LAME είναι όντως το CBR 320Kbps profile. Όπως όλα τα CBR profiles όμως, είναι σημαντικά inefficient σε σχέση με τα VBR. Σκέψου μόνο το παράδειγμα του τραγουδιού που σε κάποια σημεία του υπάρχει για μερικά δευτερόλεπτα «ησυχία»/σιωπή και λόγω του CBR σε εκείνα τα σημεία σπαταλιώνται 320 Kilobits για κάθε δευτερόλεπτο, παρ' ο,τι θα μπορούσαν να βολευτούν π.χ. με μερικές δεκάδες Kilobits μόνο. ΟΚ, αυτό είναι ένα πολύ ακραίο παράδειγμα και σπάνια θα συμβεί έτσι ακριβώς σε ένα μουσικό κομμάτι. Αλλά είναι γεγονός πως κατά τη διάρκεια ενός κομματιού, σε άλλα σημεία του θα απαιτείται περισσότερο bitrate για να κωδικοποιηθεί με καλή ποιότητα ο ήχος και σε άλλα σημεία λιγότερο bitrate. Οπότε και η CBR κωδικοποίηση θα οδηγεί πάντα σε σπατάλη bitrate. Αν δε σε απασχολούσε καθόλου ο χώρος που πιάνουν τα κομμάτια, θα έλεγα να χρησιμοποιήσεις CBR@320Kbps και να κάνεις και tweaking του highcut φίλτρου. Αλλά επειδή μόνος σου έθιξες το θέμα της εξοικονόμησης χώρου, προτείνω να διαβάσεις το λήμμα του LAME στο Wiki του Hydrogenaudio και να εφαρμόσεις αυτά που προτείνονται εκεί: http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=LAME
Meraklis56 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Τώρα το μόνο που λείπει είναι να βρώ πως κάνουν βάζουν extra παραμέτρους στο dbPowerAmp Music converter Σ ευχαριστώ parsifal!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα