Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από κάτι μέρες , ακούμπησα με την πλάτη μου ένα σιδερένιο αντικείμενο το οποίο έκαιγε , και έχει δημιουργηθεί ένα έγκαυμα ..

Τι πρέπει να προσέχω ;

Μπορεί να μολυνθεί ;

Δημοσ.

Κατι παρόμοιο είχα πάθει και εγω πρίν 7 χρόνια (εμένα ήταν πολυ βαθύ το κάψιμο, μου είχε κάνει μία μεγάλη λακούβα στο πάνω μέρος του χεριού μου). Ένα υγρό μπεταντίν έβαζα μόνο και τπτ άλλο. Το σημάδι ακόμα το έχω, δεν φεύγει με τίποτα αλλα δεν με χαλάει. Δοκίμασε καμία κρέμα που να βοηθάει την ανάπλαση του δέρματος (bepanthol) μόλις κλείσει η πληγή μπας και το σώσεις (εγω δεν είχα βάλει κάτι τέτοιο).

Άμα το καθαρίζεις γιατι να μολυνθεί;;; Δεν ξέρω κιόλας αλλα μικρός συνέχεια ματωμένος ήμουνα και μόνο μπεταντίν μου βάζανε.

Δημοσ.

Καλα η bepanthol δεν ειναι και τοσο αναπλαστικη αλλα βάζε μολις κλεισει τελειως η πληγη. Καταταλλα αν δεις οτι μολυνθει μπορεις να βαλεις fucidin για λιγες μερες είτε σε αλοιφη είτε σε κάποιες γαζουλες που υπαρχουν αλλά καλύτερα να βάζεις betadine και να το αφησεις να ξεραθει...

Δημοσ.

το να επισκεφτείς έστω κάποιο κέντρο υγείας/ νοσοκομείο΄ούτε που σου πέρασε από το μυαλό ε;

να ρωτήσεις στο φορουμ ήταν πιο λογικο;;;

>.<

Δημοσ.

Σιγά μην πάει νοσοκομείο για ένα κάψιμο, έλεος μερικοί.Δεν χρειάζεται να πας στο γιατρό ακόμα και για μια γρατζουνιά.

Δημοσ.

Πριν από κάτι μέρες , ακούμπησα με την πλάτη μου ένα σιδερένιο αντικείμενο το οποίο έκαιγε , και έχει δημιουργηθεί ένα έγκαυμα ..

Τι πρέπει να προσέχω ;

Μπορεί να μολυνθεί ;

Καθαρο οινοπνευμα. Βαζε συχνα πανω στο καψιμο βαμβακι με μπολικο καθαρο οινοπνευμα.

Δημοσ.

Καθαρο οινοπνευμα. Βαζε συχνα πανω στο καψιμο βαμβακι με μπολικο καθαρο οινοπνευμα.

Ολοι οι παραπάνω έδωσαν σωστές συμβουλές εκτός από εσένα,έχω καεί στη δουλειά μου στο χέρι και έχω περάσει και από το 401 ΓΣΝ,αν είναι σε σημείο που φοράς ρούχο καλό είναι να το σκεπάζεις με αποστειρωμένη γάζα,ανοιχτό όμως επουλώνεται ταχύτερα και επίσης να προσέχεις να μη βραχεί.

Αν το πάθεις καλοκαίρι να μη το βλέπει ο ήλιος.

Δημοσ.

Αν δεν σπασεις την φουσκαλα, δεν εχεις κανενα φοβο για μολυνση κλπ.

Εντολή γιατρού να την σπάσω με σύριγγα στο σπίτι. Το πλάκωσα στις αλοιφές μετά.

Δημοσ.

Το καλύτερο θα ήταν να απευθυνόσουν σε site σχετικό με τις πρώτες βοήθειες έστω... όχι εδώ!

Κατ' αρχήν πες τα οπτικά χαρακτηριστικά του εγκαύματος.

Είναι επιφανειακό (δηλ. έχει ερυθρότητα, ελαφρύ πόνο, ελαφρύ πρήξιμο-κάτι σαν ηλιακό έγκαυμα);

Υπάρχει μήπως βαθύτερη προσβολή του δέρματος (δηλ. έχει φουσκάλες και σχετικά μεγάλο πρήξιμο);

Βασικό: ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ BETADINE (είναι καυστικό)!!!!!!!!

-Μην τοποθετήσεις κρέμες, αλοιφές ή ελαιούχες ουσίες στο έγκαυμα γιατί η αφαίρεσή τους μετά είναι πολύ επώδυνη!

Αρκεί πλύσιμο με τρεχούμενο νερό ανά διαστήματα για την ανακούφιση της "κάψας".

-Μην σπάσεις τις φουσκάλες που τυχών δημιουργήθηκαν διότι είναι ένδειξη δημιουργίας νέου δέρματος και αφεταίρου προστατεύουν απο μόλυνση.

-Κάλυψε το έγκαυμα με αποστειρωμέμη γάζα ή αν δεν έχεις, με καθαρό ύφασμα (όχι χνουδωτό) προκειμένου να το προστατεύσεις απο μόλυνση σε κάθε περίπτωση.

-Για τον πόνο, πάρε παυσίπονο-αντιφλεγμονώδες.

-Τέλος, συμβουλεύσου γιατρό.

Δημοσ.

Ολοι οι παραπάνω έδωσαν σωστές συμβουλές εκτός από εσένα,έχω καεί στη δουλειά μου στο χέρι και έχω περάσει και από το 401 ΓΣΝ,αν είναι σε σημείο που φοράς ρούχο καλό είναι να το σκεπάζεις με αποστειρωμένη γάζα,ανοιχτό όμως επουλώνεται ταχύτερα και επίσης να προσέχεις να μη βραχεί.

Αν το πάθεις καλοκαίρι να μη το βλέπει ο ήλιος.

Σε παλαιοτερο εγκαυμα κατα αυτο το τροπο και το εγκαυμα εφυγε ολοκληρο, και κανενα προβλημα δεν εχω. Μην αρχισω τωρα τις ιστοριες για το 401 γιατι θα κλαινε και οι πετρες.

Δημοσ.

Εντολή γιατρού να την σπάσω με σύριγγα στο σπίτι. Το πλάκωσα στις αλοιφές μετά.

Εμας μας λενε ετσι εδω. Ειχε πεταχτει λαδι σε καποιον και πηγε νοσοκομειο, και του ειπανε αν κανει φουσκαλα δεν την σπας, αν δεν κανει (ηταν μεγαλο το καψιμο) πας στα επειγοντα.

edit: Ακριβως αυτα που λεει ο sargio!

Δημοσ.

Θα πω μια μαλακία, διορθώστε με. Υπάρχουν φουσκάλες με νεύρα και χωρίς. Ή με πύον και χωρίς;

Εμένα είχε πύον και έπρεπε να βγει.

Δημοσ.

Βασικά το καλύτερο είναι να πας σε ένα φαρμακείο και να ζητήσεις να σου φτιάξουν κεραλοιφή! Και γρήγορη επούλωση θα έχεις και δεν θα μείνει και μεγάλο σημάδι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...