Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν και να μπερδεύονται πολύ και επειδή οι φοροτεχνικοί και το taxis net απαντούν με γρίφους θα ήθελα να ρωτήσω βάζοντας ένα φανταστικό παράδειγμα.

Έστω εργαζόμενος με καθαρό μισθό 15.000 ευρω (βάζω αυτό το ποσό το οποίο θεωρείτε ο μέσος όρος) και ενοίκιο στα 300 ευρώ μηνιαίος, έχοντας αυτοκίνητο 1000 κιβικά 5ετίας ας πούμε, ο οποίος παρακολουθεί μια ξένη γλώσσα πληρώνοντας 50 ευρω το μήνα που λέει ο λόγος.

Μέχρι τώρα ξέραμε πως ο μισθωτός αυτός θα πάρει και επιστροφή αφού πληρωνει ενοίκιο συν του ότι τα μαθήματα σε φροντιστήρια είχαν απαλλαγές.

Τι γίνεται τώρα?

Διαβάζω πως (πέρα του ότι το αφορολόγητο έχει πάει στις 5.000), το ενοίκιο που πληρώνει αυτός ο άνθρωπος αλλά και η ξένη γλώσσα που κάνει, είναι τεκμήριο και λειτουργούν κατά του και όχι υπέρ του εώς τωρα (αν αυτό αληθεύει θα ήθελα να ρωτήσω επίσης πως γίνεται να φορολογούν τον ενοικιαστή...φαντάζομαι τι κάνουν στον ιδιοκτήτη δηλαδη)

Τι θα πληρώσει αυτός ο άνθρωπος βάση των νέων δεδομένων αφού υποβάλει τη φορολογική του δήλωση?

Σε συζήτηση που είχα, άκουσα 6 διαφορετικά ποσά (από μηδέν μέχρι και 1500 ευρω :mrgreen: )

Υ,Γ- Παρακαλώ ας μείνουμε καθαρά στο θέμα της φορολογίας και ας απαντήσει όποιος όντως γνωριζει τι γίνεται με τα τεκμήρια κτλ κτλ...

Δημοσ.

Να ρωτησω και εγω κατι.Εδω και 5 χρονια κανω την φορολογικη μου δηλωση μεσω ιντερνετ.Σε αυτα τα χρονια με φωναξαν μια φορα μονο,να παρουσιασω την δηλωση μου στην εφορια της περιοχης μου.

Εχω ακουσει οτι επειδη ειναι πολυ μεγαλος ο αριθμος των δηλωσεων στο ιντερνετ επιλεγουν καθε χρονο στην τυχη εναν αριθμο φορολογουμενων να πανε αυτοπροσωπως στην εφορια της περιοχης τους για περισσοτερο ελεγχο,ισχυει?

Δημοσ.

Άλλο πράγμα να παρουσιαστείς απλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο και άλλο πράγμα να σε καλέσουν για έλεγχο. Λογικά μπορούν να φωνάξουν για έλεγχο τον οποιονδήποτε έκανε δήλωση ηλεκτρονικά.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Το θεμα των αποδειξεων εγινε πλεον ανουσιο. Απ τη στιγμη που βαζουμε μονο οσες αντιστοιχουν στο εισοδημα μας, αυτες ειναι λιγες και μαζευονται με κλειστα τα ματια.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

πρεπει να γραψουμε καπου οτι ειμαστε φιλοξενουμενοι...?

Αν κανεις φορολογικη δηλωση ΝΑΙ και να γραψεις το ΑΦΜ αυτου που σε φιλοξενει....!

Δημοσ.

Αν κανεις φορολογικη δηλωση ΝΑΙ και να γραψεις το ΑΦΜ αυτου που σε φιλοξενει....!

okay

σε ποιο κουτακι?

:unsure:

Δημοσ.

okay

σε ποιο κουτακι?

:unsure:

Προσεξε γιατι παιζουν 2 εννοιες , φιλοξενουμενος (σε οικια π.χ. γονιων) και φιλοξενουμενος σε δωρεαν παραχωρουμενη οικια.

Το 2ο ειναι πινακας 5 , παραγραφος 1 , το 1ο ειναι στο πινακας 7 παραγραφος 10

Συμπηρωνονται σε διαφορετικα κουτακια.

Επισης για τον φιλο που ρωτησε για το αμαξι , απλα εκει που δηλωνες το αμαξι μεχρι τωρα , τωρα βαζεις μηνες κυριοτητας οσους το ειχες.. 1 ,2 ,4 ,6 αναλογως ποσους...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...