Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...οσο για τους αρβανιτες-αλβανους πιστευω οτι είναι το ιδιο πραγμα. Οι αλβανοι πολεμησαν εναντιον μας στο πλευρο των τουρκων.

Εδώ σε πιάνω αδιάβαστο.

Είναι σαν να λες ότι ένα φυσικό εμπόδιο (ας πούμε,για την εύρυθμη πιστοποίηση των συνόρων) αποτελεί τρόπο διαχωρισμού των ένθεν+ένθεν ομόφυλων (όχι ομοφιλόφυλων,έτσι; ).

Τα Ιλυρικά φύλα είναι πασίγνωστο ότι κατεβαίνουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα και αποικούν σημεία του Ελληνικού χώρου,μετά δε τη πάροδο κάποιων γενιών αφομοιώνονται πλήρως (και αυτοί αλλά και οι συνήθειές τους στους "γηγενείς"...) και θεωρούνται αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού.

Εξ άλλου,"τι ειν' η πατρίδα μας;Μην ειν' οι κάμποι;Μην είναι τα ψηλά βουνα;"lol

Συνεπως και θα πολεμήσουν μαζί με τους αυτόχθονες άμα αισθανθούν ότι απειλείται η διαμορφωμένη κοινονικοπολιτικότητά τους...

Άλλο πράμα οι γενίτσαροι,είχαμε (και έχουμε ακόμη...) και Έλληνες τέτοιους.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι το ίδιο :-)

Μπορείς να διαβάσεις στη προηγούμενη σελίδα το γιατί.

Η προηγουμενη σελιδα εχει την αποψη της κι εγω εχω τη δικη μου:-)

Το αρβανος-αρβανιτης ειναι λεκτικη παραφθορα του αλβανος. Τωρα το τι εθνικη συνειδηση εχουν καποιοι απ αυτους ειναι αλλο θεμα.

Εδώ σε πιάνω αδιάβαστο.

Είναι σαν να λες ότι ένα φυσικό εμπόδιο (ας πούμε,για την εύρυθμη πιστοποίηση των συνόρων) αποτελεί τρόπο διαχωρισμού των ένθεν+ένθεν ομόφυλων (όχι ομοφιλόφυλων,έτσι; ).

Τα Ιλυρικά φύλα είναι πασίγνωστο ότι κατεβαίνουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα και αποικούν σημεία του Ελληνικού χώρου,μετά δε τη πάροδο κάποιων γενιών αφομοιώνονται πλήρως (και αυτοί αλλά και οι συνήθειές τους στους "γηγενείς"...) και θεωρούνται αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού.

Εξ άλλου,"τι ειν' η πατρίδα μας;Μην ειν' οι κάμποι;Μην είναι τα ψηλά βουνα;"lol

Συνεπως και θα πολεμήσουν μαζί με τους αυτόχθονες άμα αισθανθούν ότι απειλείται η διαμορφωμένη κοινονικοπολιτικότητά τους...

Άλλο πράμα οι γενίτσαροι,είχαμε (και έχουμε ακόμη...) και Έλληνες τέτοιους.

Οχι, δε λεω οτι ενα φυσικο εμποδιο αποτελει τροπο διαχωρισμου των φυλων.

Τα ιλυρικα φυλα ανηκουν στην παλια ιστορια, εμεις τωρα μιλαμε για πιο προσφατα ιστορικα γεγονοτα. Ειναι γεγονος οτι οι αλβανοι πολεμησαν στο πλεςυρο των τουρκων κατα των αγωνα της ανεξαρτησιας και στο πλευρο των ιταλων το 1940.

Δημοσ.
Το αρβανος-αρβανιτης ειναι λεκτικη παραφθορα του αλβανος. Τωρα το τι εθνικη συνειδηση εχουν καποιοι απ αυτους ειναι αλλο θεμα.

Ποια η εθνική συνείδηση ενός ανθρώπου που η καταγωγή του 7 αιωνες πριν προέρχεται από την Αλβανία τη στιγμή που οι πρόγονοί του για 7 αιώνες ζουν στην Ελλάδα, έχουν υποστεί 400 έτη σκλαβιάς, έχουν πολεμήσει για την ελευθερία της στην επανάσταση, στον ατυχή πολεμο του 1897, στον 1ο, στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και το μόνο που έχει μείνει απ τη καταγωγή του, είναι λέξεις από μια μεσαιωνική διάλεκτο?

Αυτό που έγραψα πριν δεν αποτελεί άποψη, αλλά ιστορικό στοιχείο.

Αν κάποιος έχει κάνει κάποια έρευνα και μπορει να αποδείξει πως ο Ελληνας που ζει στην Ελλάδα και κατάγεται από Αρβανίτες, έχει συνείδηση Αρβανίτη, θα ήθελα να τη δώ πάντως :mrgreen:

Για να στο πω και διαφορετικά?

Είναι σα να λες πως έχει συνείδηση Έλληνα κάποιος που πήγε στην Αμερική τον 14ο αιώνα και τώρα οι απόγονοί του πετάνε 10-15 λέξεις...

Δημοσ.

Δεν έχω καμία έρευνα, αλλά έχω συγγενείς που δεν πετάνε λέξεις, αλλα συνομιλούν στα αρβανιτικα.

Δημοσ.

Δεν έχω καμία έρευνα, αλλά έχω συγγενείς που δεν πετάνε λέξεις, αλλα συνομιλούν στα αρβανιτικα.

Και σε ξαναρωτάω. Εγγυάσαι οτι αυτή η γλώσσα που ακούς ειναι Αρβανιτικα ή μήπως είναι ένα συνοθύλευμα τοπικής διαλέκτου που εμπεριέχει Αρβανίτικες εκφράσεις ή λέξεις?

Δημοσ.

Τα σχολικά βιβλία κάνουν κακό στην ορθή αντίληψη της ιστορίας μας! Γνώμη μου να διαβάζετε ανεξάρτητα...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Στα Μεθάνα; Η διάλεκτος είναι ελληνικά και μάλιστα δίχως κάποια ιδιαίτερη προφορά! Λέξεις πετάνε οι νεώτερες γενιές και γω πιστεύω πως δε θα υπάρχουν αρβανιτικα σε μία δεκαετία, διότι πια δε τα διδάσκουν οι γονείς στα παιδια, αλλά μέχρι και τώρα χρησιμοποιούνται.

Δημοσ.

To πραγματικο του ονομα δεν ηταν Φλεσσας αλλα Γρηγορης Δικαιος.

Σημειωσε οτι τον ελληνα δεν τον κανει το ονομα αλλα οι πραξεις του...

Καμμια αντιρρηση,αλλα εγω εκανα την διαπιστωση οτι το ονομα ''Φλεσσας'' δεν πρεπει να ειναι Ελληνικης προελευσης,δηλαδη η αναφορα μου ειχε καθαρα γλωσσολογικο χαρακτηρα,γιατι αυτο με ενδιαφερει μονο σε αυτο το νημα.

Σχετικα με την εθνικη συνειδηση των Αρβανιτων παντως,επειδη τυχαινει να εχω συναναστραφει πολλους,ειχα 2 σχεσεις και μαλιστα μια απο τις δυο κοπελες την ειχα αρραβωνιαστει,και εχω γνωρισει και οικογενειες,επαιζα δε παλια στο σκακιστικο πρωταθλημα και ειμουν μια περιοδο στην ομαδα των Λιοσιων,ειναι πολλοι ενθερμοι πατριωτες.

Δημοσ.

Xreokopia μίλησε μας για την εθνική συνείδηση των αρβανιτών. Φαίνεσαι διαβασμένος.

Μα αυτο μπορουν να το απαντησουν ευθεως οι ιδιοι οι αρβανιτες.

Παντως υπαρχουνε πολλοι αρβανιτες που δηλωνουν ελληνες.

Δημοσ.

Δηλώνουν;!; Τι λες ρε μίασμα; Ρε παραχαράκτη της ιστορίας; Ρε Κατάπτυστε; Ρε ελληνοπληκτε κρετίνε;;; Δηλώνουν έλληνες;!; Δεν είναι;;; Και μάλιστα όχι όλοι;;; Από κιντερ έκπληξη βγήκες;;;!!!!;;;;

Ανιστορητε...

Δημοσ.

Ξεχασες παλι να παρεις το χαπι σου? :lol:

Oποιος δηλωνει ελληνας εννοειται οτι ειναι. Οποιος δηλωνει οτι δεν ειναι τοτε προφανως δεν ειναι.

Δημοσ.
Παντως υπαρχουνε πολλοι αρβανιτες που δηλωνουν ελληνες.

Γιατι μετά απο 7 αιώνες σε περιοχές που ζούσαν Ελληνες τι άλλο θα μπορούσαν να ειναι?

Αλβανοί?

Κατάγονται από Αλβανική φυλή, έχουν φύγει απ τα εδάφη τους έχοντας ασπαστεί τα Ελληνικά ήθη και έθιμα εδώ και 700 χρόνια και μιλάμε για κάτι άλλο??

Ειναι σα να λέει ο Κύπριο (επειδη την έχω ακούσει και αυτη τη κουταμάρα) "δεν ειμαι Ελληνας, είμαι Κύπριος".

Είσαι Ελληνας της Κύπρου παλίκαρε.

Έχεις Ελληνική Εθνικότητα φίλε ο κόσμος να χαλάσει. Εκτός και αν έχεις πάψει να μιλάς την Ελληνική γλώσσα (έστω και αν τη μιλάς με τη Κυπριακή διάλεκτο), αν έχει απορρίψει τα Ελληνικά ήθη και έθιμα και ότι άλλο ορίζει η έννοια Εθνικότητα.

Για τον ιδιο λόγο οποιοσδήποτε που δηλώνει Αρβανίτης, δε μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός από Ελληνας..

Δημοσ.

Ακριβώς όπως τα λέει!!!!!!

Δείτε και τους Ρωμαίους,1000 χρόνια Ανατολική Ρωμαική αυτοκρατορία,ήθη κι έθιμα ΜΗ ελληνικά αλλά είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!

fuck yeahhh

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...