lostgravity Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Διαβαζω ολα αυτα που λετε για το τει Καβαλας και ειναι σαν να διαβαζω περιγραφες και αποψεις για το τει Λαμιας,ενα αλλο μεγαλο μπ@υρδελο στο οποιο και εγω πεταξα 7 χρονια απο τη ζωη μου...
CtrlFreak Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Διαβαζω ολα αυτα που λετε για το τει Καβαλας και ειναι σαν να διαβαζω περιγραφες και αποψεις για το τει Λαμιας,ενα αλλο μεγαλο μπ@υρδελο στο οποιο και εγω πεταξα 7 χρονια απο τη ζωη μου... Σε ποιο τμήμα βασανίζεσαι??
gudrun.1970xye0f Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Ας μιλησουμε λιγο σοβαρα για τις γνωσεις που παιρνεις απο αυτο το τμημα και τι χρησιμοποιεις στην ελληνικη (μονο αραγε ? ) αγορα εργασιας. Assembly δεν νομιζω να εχει χρησιμοποιησει ουτε το 1 τοις χιλιοις. Και εδω που τα λεμε ουτε προκειται. Οι περισσοτεροι μικρο που κοβουν βολτα στο εμποριο πλεον μπορουν να σηκωσουν ανετα κωδικα σε C ( ακομα και μερικοι 8-bit for fuck sake αντεχουν κωδικα σε C ), basic, java η οτι αλλο εργαλειο τους δινει ο κατασκευαστης. Σιγουρα παντως οχι σε assembly και σε καμια περιπτωση δεν θα ειναι το ιδιο με τον Motorola 68000. Εχει χρησιμοποιησει περισσοτερο απο 1 % των αποφοιτων του τμηματος C++ ? Java ιιιισως καποιοι. Κατα λαθος. Ο Μωυσιαδης κανει καθολου Java ? Η απλα εχει παρει τους προγραμματισμους και επαγωγικα υποθετει πως οτι εκανε στο μαθημα ( σε C++ ) του εφαρμοζεται και στη java ? Πλακετες ποσοι εχουν κατσει να συναρμολογησουν ? (και αναβοσβηνει σωστα εστω και ενα led-ακι) Ηλεκτρικους κινητηρες ποσοι δουλευουν ? (και δεν τους καινε) Ποσοι δουλευουν σε φροντιστηρια ? Για σχολεια δε μιλαμε καν για αστειο. Απλα φροντιστηρια. Web design ? Hybernate ? SAP ? Συζητηση να γινεται: Ποσοι εχουν κατσει να συναρμολογισουν ενα PC ? Για να γελασουμε λιγο: Ποσοι εχουν αλλαξει ενα RAM module ή ενα σκληρό ? Για να γελάσουμε ακομα περισσότερο: Ποσοι ΔΕΝ εχουν φορητο σαν κυριο μηχανημα εργασιας ? Και θελω αποδειξεις παρακαλω. Γιατι στο internet πως καθε γυναικα μεχρι να δειξει τα βυζια της απο κοντα ειναι τριχωτος 50-αρης μπατσος με μπυροκοιλια και μουσι που θα εκανε τον αγιο Βασιλη μοντελακι του κοσμοπολιταν. Αυτα απο μενα.
REDODIN7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 this.is.sparta.jpg Ας μιλησουμε λιγο σοβαρα για τις γνωσεις που παιρνεις απο αυτο το τμημα και τι χρησιμοποιεις στην ελληνικη (μονο αραγε ? ) αγορα εργασιας. Assembly δεν νομιζω να εχει χρησιμοποιησει ουτε το 1 τοις χιλιοις. Και εδω που τα λεμε ουτε προκειται. Οι περισσοτεροι μικρο που κοβουν βολτα στο εμποριο πλεον μπορουν να σηκωσουν ανετα κωδικα σε C ( ακομα και μερικοι 8-bit for fuck sake αντεχουν κωδικα σε C ), basic, java η οτι αλλο εργαλειο τους δινει ο κατασκευαστης. Σιγουρα παντως οχι σε assembly και σε καμια περιπτωση δεν θα ειναι το ιδιο με τον Motorola 68000. Εχει χρησιμοποιησει περισσοτερο απο 1 % των αποφοιτων του τμηματος C++ ? Java ιιιισως καποιοι. Κατα λαθος. Ο Μωυσιαδης κανει καθολου Java ? Η απλα εχει παρει τους προγραμματισμους και επαγωγικα υποθετει πως οτι εκανε στο μαθημα ( σε C++ ) του εφαρμοζεται και στη java ? Πλακετες ποσοι εχουν κατσει να συναρμολογησουν ? (και αναβοσβηνει σωστα εστω και ενα led-ακι) Ηλεκτρικους κινητηρες ποσοι δουλευουν ? (και δεν τους καινε) Ποσοι δουλευουν σε φροντιστηρια ? Για σχολεια δε μιλαμε καν για αστειο. Απλα φροντιστηρια. Web design ? Hybernate ? SAP ? Συζητηση να γινεται: Ποσοι εχουν κατσει να συναρμολογισουν ενα PC ? Για να γελασουμε λιγο: Ποσοι εχουν αλλαξει ενα RAM module ή ενα σκληρό ? Για να γελάσουμε ακομα περισσότερο: Ποσοι ΔΕΝ εχουν φορητο σαν κυριο μηχανημα εργασιας ? Και θελω αποδειξεις παρακαλω. Γιατι στο internet πως καθε γυναικα μεχρι να δειξει τα βυζια της απο κοντα ειναι τριχωτος 50-αρης μπατσος με μπυροκοιλια και μουσι που θα εκανε τον αγιο Βασιλη μοντελακι του κοσμοπολιταν. Αυτα απο μενα. Ασε εμεις σαν ηλεκτρολογοι δεν καναμε PLC μονο κατι ελαχιστα καλα να μην πω για βηματικους κινητηρες. Ελαχιστοι ειναι οι καθηγητες που αξιζουν πχ ο Παπαντοπουλος που μου εμαθε μεσα σε ενα εξαμηνο οσοι C++ δεν θα με μαθαινε ο Αλεβιζος και ο Σοιλεμες που μου εμαθε 4-5 πραγματα για Μικρο γιατι αν περιμεναμε απο τον Μιχαηλ ακομα θα το περιμεναμε στο φροντηστηριο της γυναικας του...
Dio:Unholy_diver Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 My trollercoaster of hate-------------------------Θα ηθελα να ρωτησω ενα-δυο πραγματακια, δεδομενου οτι το κοινο στο οποιο απευθυνονται οι ερωτησεις ειναι σχετικα συγκεκριμενο.Αν νιωσετε οτι μπορει να συνεισφερετε κατι θετικο καντε το. Μονο θετικα μπορουν να βγουν οσο αναλυεις καποια προβληματα.Επειδη η συζητηση ξεκινησε απο μελη του forum που εδω και ενα κοντα χρονο θα εχουν καταφερει υποθετω να περασουν στο τμημα και να σχηματισουν μια ολοκληρωμενη πρωτη εικονα, σιγουρα πιστευω οτι ( με δεδομενη τη διαθεση και τον χρονο ) να μας δωσουν την εικονα ΤΟΥΣ για την κατασταση.Πως αντιμετωπιζουν την κατασταση με το νεο νομοσχεδιο ; Νιωθουν οτι εχουν την υπομονη να διαβασουν, καταλαβουν, συζητησουν για κατι περα απο τα μαθηματα και τις καταληψεις που μπορει να εχει αμεσο αντικτυπο στην καθημερινοτητα τους ; ΔΕΝ συζηταω για ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ συζητηση για να ξεκαθαρισω την προθεση μου. Μιλαω για την συζητηση που θα κανεις με ενα γνωστο σου στο κυλικειο για παραδειγμα ( ουτως η αλλιως οι συνελευσεις ηταν παντα μια διαδικασια ατελεσφορη στα ματια μου και δακρυγωνα. Το αμφιθεατρο ηταν παντα ενας μεγαλος τεκες απο τα τσιγαρα και τη μαλακια. Εκλαιγα το χρονο που ετρωγα στον ιδιο χωρο με ενα καρο μ@λ@κες )Δεδομενου οτι μεσα σε ενα χρονο αλλαζει αρκετα η αντιληψη και ο τροπος σκεψης ενος ανθρωπου, πως βλεπουν τωρα τις επιλογες που εκαναν ; Εγκρινουν ; Μετανιωνουν ; Γουσταρουν ; Στα @@ μου λουλουδια και γυρω γυρω μελισσες ;Οσο παλιωνεις σαφως και αποκτας καλυτερη εικονα των πραγματων. Κατι τα πραγματα που βλεπεις και κανεις, τα λαθη που κανεις (ειδικα τα λαθη) σιγουρα παιζουν το ρολο τους. Οσοι ομως εχουν ακομα ψαρωμενο βλεμα ;Για μενα το ΤΕΙ Καβαλας σαν αθροισμα εμπειριων συμπικνωνεται στη λεξη "Μικροαστος". Και για να αναλυσω καλυτερα:Μετα τη Χουντα σταθεροποιηθηκε το πολιτικο τοπιο, αρχισε να επικρατει στην επαρχια μια νεα αναγκη για δουλεια που δεν μπορουσε να καλυφτει σε ορους χωραφιου, οικοδομης και εργοστασιου. Και για να καλυφτει αυτο το κενο μπηκε στο προσκηνιο η νοοτροπια που ηθελε πολιτικους και παραγοντες καθε παραμεθοριου πολης για να αναστησουν την καθε τοπικη (=μικρη/μινιμαλιστικη οικονομια να ζητανε απο ενα στρατοπεδο η/και ενα ΤΕΙ/ΑΕΙ ασχετα με το αν μπορουν να χειριστουν την νεα κατασταση που αυτο συνεπαγεται.Σημειωστε οφελη απο αυτη τη νοοτροπια:-Επιχειρησεις που υπαρχουν ηδη παιρνουν νεα πελατεια και κατα συνεπεια να προσλαβουν νεο προσωπικο-Ανεργοι μπορουν να ανοιξουν δικες τους επιχειρησεις με λιγη προσπαθεια (και κατα συνεπεια να μπουν στην απο πανω περιπτωση)-"Νεο αιμα" σε μια πολη συνεπαγεται και αυξηση της αναγκης για σιτηση και στεγαση. Οποτε και αυξηση της ζητησης στις αναλογες αγορες.-Αυξηση των νεων επιχειρησεων συνεπαγεται και μεγαλυτερη αναγκη υποστηριξης και "μανατζαρισματος" σε δευτερο επιπεδο μεσω εξειδικευμενων υπηρεσιων (λογιστες, ασφαλιστες, τραπεζες, δικηγοροι, συμβολαιογραφοι,κτηματομεσιτες κοκ).Ξαφνικα στο μεσο αγροτη και εργατη ανοιγεται ενας γεναιος καινουργιος κοσμος για αυτον και την οικογενεια του στον οποιο δεν χρειαζεται να σπαει τη πλατη του στο χωραφι, την οικοδομη και το εργοστασιο, εναν κοσμο στον οποιο μπορει να βγαζει περισσοτερα και γρηγοροτερα χρηματα ΑΝΕΤΑ.Ο παλιος εργατης εκανε τον ιδιο και την οικογενεια του μικροαστους.Fast-forward 30+ χρονια μετα σε ενα πιο πρακτικο παραδειγμα της Καβαλας ( case-study αν θελετε δεδομενου οτι εχει στρατοπεδο ΚΑΙ ΤΕΙ ):-Ενα μεγαλο μερος απο το εξωτερικο μερος της πολης εχει χτιστει μεχρι το 2004/5. Γυριστε στη Καλαμιτσα πχ για να κρινετε την αναλογια σπιτιων που φαινονται χτισμενα πριν το 2000 και μετα. Πιστεψτε με, η διαφορα ειναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ (και στα κτηρια και στην αναλογια )-Ποσες πιτσαριες σουβλατζιδικα και μπουγατσαδικα υπαρχουν; Μην μετρησετε. Ειναι αρκετα.-Δειτε λιγο στο κεντρο ποσα αφαλιστικα/λογιστικα γραφεια και συμβολαιογραφοι υπαρχουν.-Οι περισσοτερες αν οχι ολες οι μεγαλες τραπεζες εχουν απο 1-2 παραρτηματα.-Μεχρι το 2008, ποσα Internet cafe υπηρχαν στο κεντρο ; ( αληθεια, ποσοι θυμουνται οτι το burnet ηταν ζαχαροπλαστειο με τριγωνα πανοραματος πριν ΚΑΙΕΙ -κυριολεκτικα καει. Το κτηριο πηρε φωτια. )-Ποσα DVD-αδικα ειπατε οτι υπαρχουν; ( παραδοξως, ποσα σινεμα ειπατε; Ενα. Και αυτο εκανε ανακαινιση πριν αρκετα χρονια ΓΙΑ αρκετα χρονια )Ποσα απο αυτα ταιριαζουν με το "θεωρητικο" υποβαθρο που εθεσα πιο πριν;Μονο απο ενα στρατοπεδο και ενα ΤΕΙ.Δεν θα τους θιχτει το μπαζο αν τους κραζουν. Αν μιλαγαμε για πραγματικο επαγελματισμο δεν θα τους εκραζε κανενας. Στην πραγματικοτητα ομως οταν για τον μεσο επαγγελματια τα δακρυα στεγνωνουν απο τη δουλεια στη τραπεζα της μισθοδωσιας τους και οταν δεν αλλαζει το τοπιο πραγματικα δεν νομιζω να μιλαμε για πραγματικο επαγγελματισμο.Και για αυτο ρωτησα αρχικα πως βλεπουν οι ΝΕΟΙ την ολη κατασταση στο ΤΕΙ. Οι παλιοι συχνα δεν ΘΕΛΟΥΝ να αλλαξει κατι (και οι φοιτητες και οι καθηγητες). Η αλλαγη προυποθετει κοπο και θυσιες που δεν ειναι διατειθημενοι να κανουν με ευκολιες.Η ειρωνεια του ολου πραγματος:Το 2007 με το νομο πλαισιο, οσο και το 2010 δεν ηταν οι παλιοι φοιτητες που συγκαηκαν τοσο πολυ για τις αλλαγες. Ο καμμενος τη φωτια δε τη φοβαται. Για να φτασεις να εισαι 5 και 10 χρονια σε ενα ΤΕΙ συντρεχουν παντα αλλοι λογοι σαφως μεγαλυτεροι απο αυτους που θα σου επετρεπαν να ασχοληθεις με το ΤΕΙ.Το πραγματικο προβλημα ηταν οι οργανωτικες αλλαγες που προοθουνταν στην ιεραρχια του καθε ιδρυματος. Οταν εχεις προσωπικο 10, 20 και 30 χρονια ειναι σαφες οτι του χαλας το προγραμμα, τις απολαβες και τα μπονους της θεσης που ειχε ολη του τη ζωη.Οταν κοβεις κρατικες και ευρωπαικες επιχορηγησεις και πρεπει να δουλεψεις τις ιδιες (η και περισσοτερες) ωρες θα ειναι ευχαριστο.Και οταν ζητανε αποτελεσματα σε ερευνα και σωστα καταρτισμενους αποφοιτους, σκεπτομενος οτι ζητανε γη και ηδωρ η λυση ειναι να φωναζεις THIS IS SPARTA.Η πραγματικη ειρωνεια για τους καθηγητες:Πληρωνωνται λιγοτερο και δεν θα παρουν ουτε τη συνταξη ουτε το εφαπαξ που παρνουν οι παλιοτεροι τους που φυγανε ηδη.Και η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν μπορουν να κανουν κατι ουσιαστικο για αυτο. Και το τελικο αποτελεσμα ειναι πως τα πραγματα θα πανε πολυ χειροτερα πριν γινουν τελειως μπουρδελο.Η πραγματικη ειρωνεια για τους φοιτητες:Κοιταξου στο καθρεφτη μετα απο αυτο το κειμενο και σκεψου το χρονικο διαστημα που περνας στο ΤΕΙ.
anpetsalis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Οκ τα μισα απο αυτα που λες ειναι σωστα - τα υπολοιπα λαθος. Δηλαδη επειδη ζουμε σε ενα κρατος μπουρδελο σημαινει οτι κανενας δεν πρεπει να σπουδασει και οτι το μπουρδελο κρατος δεν μπορει να τους αποροφησει?? Μαλλον ειμαστε ιδια γενια της καβαλας (μπηκα 2002) και οτι περιγραφεις απο πανω τα εχω ζησει - εχω καει κανονηκα απο αυτο το τει.. Ναι ειμαι απο τους ανεργους αυτου του τμηματος ομως εχω φιλους που τελειωσαν αυτο το Τει και εργαζοντε σε εταιριες με μισθο ανω των 1300 ευρο...Δεν σημαινει οτι μας περνει ολους η μπαλα!Καποιοι εχουν ικανοτητες - καποιοι γνωριμιες - και καποιοι απλα ειναι στην σωστη θεση τον σωστο χρονο!Δεν ξερω αν εχω πιασει και το βαθυ νοημα του παραπανω μυνηματος σου . . . 1
Dio:Unholy_diver Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Το βαθυτερο νοημα αυτων που λεω ειναι προσπαθησα να πω ειναι οτι ενα απο τα χειροτοτερα αν οχι το χειροτερο μας ελλατωμα σα λαος ειναι οτι προσπαθουμε να μειωσουμε ο ενας τα κεκτημενα του αλλου. Θα ηταν η ριζα του κακου αν δεν ειχε ποτησει το ιδιο το χωμα που βρισκονται οι ριζες. Εχει ποτησει τους γονεις μας, τους μεγαλυτερους μας και εμας τους ιδιους. Αυτο που ισχυριζωμαι ειναι πως οι σπουδες πρεπει και οφειλουν να αντικατοπτριζουν αμεσα τις αναγκες της αγορας. Ο βασικος στοχος ειναι οτι απο τις απλες κατηγοριες που λες: -Καποιοι εχουν ικανοτητες -καποιοι γνωριμιες - και αυτοι που ειναι στην σωστη θεση τον σωστο χρονο Να μοιραστουν με ανισο τροπο στη πρωτη κατηγορια. Να παρεις τις ικανοτητες που ζηταει η αγορα. Απο εκει και περα γνωριζεσαι με την αγορα ειτε σε ξερει λιγη σημασια εχει. Δεν θα σε πληρωσει κανενας γιατι ειναι "νοστιμουλης/α". Απο εκει και περα γνωση της αγορας σημαινει να ξερεις πως να βρεθεις και στη σωστη θεση στο σωστο χρονο. Αυτος ο απλος στοχος απλα δεν υπαρχει και δεν προκειται να το ισχυριστω απλα. Το βασικοτερο σημειο αυτοενοχοποιησης της σχολης ειναι το προγραμμα σπουδων της σχολης και ο τροπος με τον οποιο εχει υλοποιηθει: ΠΡΟΧΕΙΡΑ. -Μαθηματικα και ηλεκτρολογικα μαθηματα υπαρχουν σε αρκετα στερεες βασεις για να μπορεις να κανεις μια μελετη σε ενα γραφειο η ενα μεταπτυχιακο χωρις τον παραγοντα copy paste ? -Οικονομικα και δοιηκητικα μαθηματα που να μπορουν να σου δωσουν παλι τη δυνατοτητα να κανεις μια πτυχιακη, μια οικονομικη μελετη η μια παρουσιαση σε ενα στελεχος που να τον πειθει οτι εχεις τα μεσα και τους σωστους στοχους για να φερεις τα εσοδα στο ταμειο ? -Καθαρα μαθηματα πληροφορικης που να σου δινουν μια αισθηση οτι μπορεις να δουλεψεις ανετα ενα CMS η ενα ERP. Και μην τολμησεις να αναφερεις το joomla που κανατε οι πρακτικαροι τη σελιδα του ΤΕΙ η το Moodle των εργαστηριων γιατι θα ξερασω απο τα ματια με αυτες τις μαλακιες για τον απλουστατο αιτιολογικο οτι αυτα τα 2 CMS μια επιχειρηση μπορει να βαλει ενα υπαληλο του ΙΕΚ να τα στησει και να τα συντηρησει. Και θα του κοστισει και λιγοτερο γιατι δεν θα εχει τα ιδια επαγγ. δικαιοματα με εμας. - Java και PHP, οι οποιες ειναι το ψωμοτυρι της διεθνης αγορας δεν διδασκονται ουτε σαν επικεφαλιδες γιατι καποιοι-καποιοι θελουν να εχουν 15 λεπτα δοξας στο φακο. Drupal τουλαχιστον κανουνε, ή τουλαχιστον τιποτα βασικα απο JSP διδασκουν ? Βασικα, για να εχουμε καλο ερωτημα, ολοκληρη η γαμημενη η LAMP stack γιατι απλα ΛΕΙΠΕΙ ΤΟΣΟ ΠΑΝΥΓΥΡΙΚΑ απο το προγραμμα σπουδων ? Θες και αλλα ? Οπως ειπε ο συναδερφος παραπανω, υπαρχει κανενας απο το τμημα που μπορει να δουλεψει σα τεχνικος ? Μια γαμημενη επισκευη ρε πουστη μου. Δεν μιλαμε να κανεις μελετη και κατασκευη πλακετας. Και φυσικα γαμα τελειως PLC και κινητηρες ( ποιος θελει να σκοτωσει τους εργατες ενος εργοστασιου ) ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΡΜΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ. Και καλα. Δε θες να ασχοληθεις ουτε με ηλεκτρολογικα ουτε με web design. Θες μικρο ? Καταρχας θα σε ρωτησω ποσο καλη C ξερεις. Δε θα σε ρωτησω ποσο καλα αντεγραψες assembly στα μαθηματα του Πογα. Ουτε για template metaprogramming που ειναι το κερασακι της τουρτας με την οποια δουλευει το 99,99% της boost, το δυδυμακι της STL με τa οποιο δουλευει η υπολοιπη αγορα της ( μικρης ) αγορας της C++. C motherfucker, C. Δε ξερεις; ρουφα το τσιρλιο μου θα σου πουν. Και γλυτωνεις τον σκοπελο των μικρο και καααααπως σου καθεται να στησεις / συντηρησεις καποιο συστημα SAP (συνηθως το 2ο). Νιωθεις καλα χωρις γνωσεις οικονομικων ? Αν πεις ναι, ρουφα και παλι το τσιρλιο μου. Το SAP καθεται σε δικα του κολπα ( ABAP, τα τελευταια 30 χρονια περιπου ) και τωρα τελευταια και java. Ειπες πως γινεται σωστα μαθημα java ? Καλα καλα βαλανε στα νοημονα matlab και χαρηκανε. Για να συνοψησω γιατι παλι γραφω σιδηροδρομους: Οι ιδιοι οι καθηγητες με τη κακη μελετη και σχεδιασμο του προγραμματος σπουδων προετοιμασαν ενα στρατο ανεργων γιατι πιστευαν πως αν προσφερουν βασικες γνωσεις και πασαλειματα ολοι θα ειχαν το φιλοτιμο για να διαβασουν μονοι τους. Αυτο που κανανε ειναι για ακομα μια φορα να αποδειξουν το αποφθεγμα που λεει οτι: -Αυτος που μπορει κανει. -Αυτος που δε μπορει διδασκει -Αυτος που δε μπορει να διδαξει δοιηκει. Χανωντας επανειλημενες φορες το κλιμα της αγορας καποια στιγμη θα ερθει και η στιγμη που θα πρεπει να δικαιολογησεις και για ποιο λογο δεν μπορουν οι αποφοιτοι σου να πιασουν μια "σωστη" δουλεια ( =σχετικη με το αντικειμενο σπουδων ) . Και μπορω να παω στοιχημα οτι ειναι περισσοτεροι αυτοι που εχουν μια "δουλεια γραφειου" ή μια δουλεια ασχετη με τη πληροφορικη παρα αυτοι που παιρνουν τα 1300 ευρω Αυτα τα λιγα τα TL;DR;LD απο μενα. Signing out.
gigisoni Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Να προσθέσω τα 2 cents μου; Ο ανιψιός μου είναι στο 3 έτος στη σχολή. Ιδέα δεν έχω αν και πόσα μαθήματα χρωστάει. Χάλασε ο σκληρός στο netbook μου, δεν έχω ξανακάνει format σε laptop/netbook ή αναβάθμιση, μόνο σε υπολογιστή γραφείου. Είπα μην κάνω καμιά μαλακία και περίμενα να κατέβω Ελλάδα να το κάνει αυτός. Η αλήθεια είναι ότι τον σκληρό τον άλλαξε μόνος του, αλλά όσες φορές και να μπήκε στο BIOS δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο υπολογιστής δεν αναγνώριζε το USB με τα Windows και έβγαζε μήνυμα λάθους. Μου πήρε 5 λεπτά σε google αναζήτηση για να καταλάβω ότι χρειαζόταν να φτιάξω usb εκκίνησης και μετά να ακολουθήσω τα βήματα και να περάσω μόνος μου τα windows. Τι μου λέτε μετά για επίπεδα σχολής και τα τοιαύτα....
Dio:Unholy_diver Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Γιατι μπλεκεις την αλλαγη του σκληρου που εκανε ο ανηψιος σου (πετυχημενα) με τα 5 λεπτα ψαξιμο που εκανες εσυ (επισης πετυχημενα)και την δουλεια που μπορουσε να γινει με ενα πραγμα που λεγεται "εγγυηση" χωρις να θαψεις τον ανηψιο σου και εσενα ταυτοχρονα. Αν δεν μπορουσες ουτε εσυ να τελειωσεις αυτη τη διαδικασια θα ετρεχες και παλι στο μαγαζι στο οποιο πηρες το netbook και θα σε κοβοταν το αιμα οταν σου λεγανε πως με το σκαλισμα που κανατε οι 2 σας εχασες την εγγυηση. Δεν ξερεις τι ξερει, δεν νομιζω να καταλαβαινεις οτι και ποσο τον εκθετεις με αυτο το τροπο και βασικα νομιζω οτι εχεις χασει ενα καλο κομματι της συζητησης. Με λιγα λογια, αν ο ανηψιος σου ειναι αχρηστος/τεμπελης/οτιδηποτε ειναι κομματακι ασχετο με το αν και κατα ποσο η σχολη αυτη καθεαυτη ειναι ενα μπουρδελο. Και γιατι. Με αλλα λογια, κρατα τα 2 cents και αναψε με το συναλαγμα κανα κερακι μπας και σας φωτισει και τους 2 ο θεος. +5 απο μενα παντως για την προσπαθεια. -10 ομως γιατι προσπαθεις να την πεις στον ανηψιο (τον οποιο ουτως η αλλιως τον εχεις χεσμενο) αλλα περισσοτερο σε ολους τους τους υπολοιπους που μας ενοιαζε καποτε. Και να το κανεις Troll-αροντας. Αποτυχημενα.
gigisoni Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Γιατι μπλεκεις την αλλαγη του σκληρου που εκανε ο ανηψιος σου (πετυχημενα) με τα 5 λεπτα ψαξιμο που εκανες εσυ (επισης πετυχημενα)και την δουλεια που μπορουσε να γινει με ενα πραγμα που λεγεται "εγγυηση" χωρις να θαψεις τον ανηψιο σου και εσενα ταυτοχρονα. Αν δεν μπορουσες ουτε εσυ να τελειωσεις αυτη τη διαδικασια θα ετρεχες και παλι στο μαγαζι στο οποιο πηρες το netbook και θα σε κοβοταν το αιμα οταν σου λεγανε πως με το σκαλισμα που κανατε οι 2 σας εχασες την εγγυηση. Δεν ξερεις τι ξερει, δεν νομιζω να καταλαβαινεις οτι και ποσο τον εκθετεις με αυτο το τροπο και βασικα νομιζω οτι εχεις χασει ενα καλο κομματι της συζητησης. Με λιγα λογια, αν ο ανηψιος σου ειναι αχρηστος/τεμπελης/οτιδηποτε ειναι κομματακι ασχετο με το αν και κατα ποσο η σχολη αυτη καθεαυτη ειναι ενα μπουρδελο. Και γιατι. Με αλλα λογια, κρατα τα 2 cents και αναψε με το συναλαγμα κανα κερακι μπας και σας φωτισει και τους 2 ο θεος. +5 απο μενα παντως για την προσπαθεια. -10 ομως γιατι προσπαθεις να την πεις στον ανηψιο (τον οποιο ουτως η αλλιως τον εχεις χεσμενο) αλλα περισσοτερο σε ολους τους τους υπολοιπους που μας ενοιαζε καποτε. Και να το κανεις Troll-αροντας. Αποτυχημενα. Γιατί η εγγύηση είχε λήξει μήπως; Πολύ μυαλό θέλει;Κι είπα εγώ ότι δεν τον εκθέτω; Όταν φοιτητής τριτοετής της πληροφορικής που κάποια μαθήματα τα έχει περάσει, αν είναι δυνατόν, δεν ξέρει να διαβάσει αγγλικά και να κάνει αναζήτηση στον γούγλη να βρει το πρόβλημα και απλώς κατεβάζει τα windows, τα αντιγράφει στο usb και περιμένει να περαστούν στον υπολογιστή, τι μου λες μετά εμένα για ποιότητα σχολής. Αστειευόμαστε; Το τι κάνατε εσείς δεν έχει καμία σχέση, γιατί κάποιοι από εσάς μπορεί να ξεσκίζονταν σε βιβλιοθήκες και να μαθαίνουν πράγματα εκτός σχολής. Το θεωρώ αδιανόητο όμως φοιτητής πληροφορικής να μην γνωρίζει να περάσει ένα λειτουργικό, τριτοετής παρακαλώ, και ακόμα πιο αδιανόητο να υπάρχουν καθηγητές που ιδέα δεν έχω τι τους μαθαίνουν τους φοιτητές εκεί, πάντως σίγουρα πολλά άσχετα πράγματα. Εντελώς πληροφοριακά, φοιτητές του τμήματος μαζί με τον ανιψιό μου πέρσυ έδωσαν για το ECDL και το πήραν και νιώθαν και περήφανοι. Υπάρχει περίπτωση να πάει κάπου φοιτητής πληροφορικής ή πτυχιούχος πληροφορικής για δουλειά, και να του ζητήσουν ECDL; Εκτός και αν πέσουν σε βλήμα εργοδότη. Αλλά τι ρωτάω, όταν δεν έχει ιδέα πώς να φτιάξει usb εκκίνησης....
Dio:Unholy_diver Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Μερικες φορες η κοινη λογικη θελει μυαλο. Η τουλαχιστον θελει να ξερεις να ρωτας τα σωστα πραγματα. Ειδικα οταν πας να επισκευασεις πραγματα ( στο εξωτερικο το πρωτο πραγμα που σε ρωταγανε παλιοτερα ειναι αν εχεις βαλει τη συσκευη στη μπριζα αν θες να το πιστεψεις ) Και καπου εδω νιωθω ασχημα για την εκταση των post που εκανα γιατι ετσι χανω την ευκαιρια να πω "εγω τα' λεγα πιο πριν" ...γιατι τα'λεγα πιο πριν. Αλλα δεν μπορω να βαλω καποιον να διαβαζει post-βιβλια σε εκταση. Το θεμα ειναι πως το διαβασμα των φοιτητων δεν φαινεται πουθενα. Το αποτελεσμα φαινεται και το αποτελεσμα μετραει ο εργοδοτης και το αποτελεσμα ειναι που ο εργοδοτης πληρωνει. Οταν δεν μπορεις να αποδειξεις το αποτελεσμα των κοπων σου το πτυχιο που παιρνεις απο τη σχολη δεν αξιζει ουτε το χαρτι πανω στο οποιο τυπωνεται. Τα βληματα-εργοδοτες μην τα υποτιμας καθολου. Ο μαλακας επιζει και αναπαραγεται ακομα και εκει που οι κατσαριδες ψοφανε. Σε γνωστο μου ετυχε να μη μπορει να βρει θεση για πρακτικη γιατι δεν ειχε διπλωμα οδηγησης. Και τραβαγε τα βυζια του. Για τεχνικος σπουδαζε να γινει ο ανθρωπος ( και ηταν απο αυτους που το ηξεραν το αθλημα ). Οχι πιτσαδορος. Ουτε σουβλατζης. Και ειναι ενας απο τους λογους πιστευω πως ειναι καλο που σε μερικα ΙΕΚ με ειδικευση σε δικτυα και προγραμματισμο δινουν και πιστοποιητικα ECDL και CISCO. Αν μετραει σε κατι θετικο σε ολο αυτο το μπαχαλο. Εχεις σκεφτει/ρωτησει παντως μηπως πηραν τα παιδακια το ECDL για να προχωρησουν για εκπαιδευτες / εξεταστες ECDL, γιατι ειναι απαιτουμενο αν θυμαμαι καλα οτι πρεπει να εχεις τελειωσει με τα βασικα διπλωματα του ECDL για να προχωρησεις και να γινεις εξεταστης ( αν και μαλακια μου που δεν το εχω κοιταξει ακομα σοβαρα μπας και το προχωρησω και εγω ).
REDODIN7 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Οκ τα μισα απο αυτα που λες ειναι σωστα - τα υπολοιπα λαθος. Δηλαδη επειδη ζουμε σε ενα κρατος μπουρδελο σημαινει οτι κανενας δεν πρεπει να σπουδασει και οτι το μπουρδελο κρατος δεν μπορει να τους αποροφησει?? Μαλλον ειμαστε ιδια γενια της καβαλας (μπηκα 2002) και οτι περιγραφεις απο πανω τα εχω ζησει - εχω καει κανονηκα απο αυτο το τει.. Ναι ειμαι απο τους ανεργους αυτου του τμηματος ομως εχω φιλους που τελειωσαν αυτο το Τει και εργαζοντε σε εταιριες με μισθο ανω των 1300 ευρο... Δεν σημαινει οτι μας περνει ολους η μπαλα! Καποιοι εχουν ικανοτητες - καποιοι γνωριμιες - και καποιοι απλα ειναι στην σωστη θεση τον σωστο χρονο! Δεν ξερω αν εχω πιασει και το βαθυ νοημα του παραπανω μυνηματος σου . . . Αυτο που λες ισχυει εγω ειμαι ηλεκτρολογος απο ΑΤΕΙΚ και δεν εχω βρει τιποτα εδω και καιρο οπως και οι περισσοτεροι αλλοι τους εκατσε ομως καλα, πχ ενα παλικαρι που ηταν καλος στα ΣΑΕ δουλευει σε μια εταιρεια με βηματοδοτες και εχει οικονομησει καλα φραγκα. Υ.Γ Δεν ξερω αμα το μαθατε αλλα τελικα θα κλεισει και η ΒΠ.
Dio:Unholy_diver Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Για σαε και βηματοδοτες μαλλον μου μυριζει μεταπτυχιακο να εχει κανει ο γνωστος σου παρα τυχη η ο αναδρομος ερμης και η αφροδιτη γυμνη. Ειδικα σε οτι εχει να κανει και με ιατρικο εξοπλισμο που δε θα σε παρουν αν εισαι παρταλος ηλεκτρολογος με 10ετια απο ελληνικη οικοδομη. Μηπως πρεπει να κοιταμε λιγο και τι κανουμε ΕΜΕΙΣ για να φτιαξουμε λιγο τα επαγγελματικα μας και να μη στρουθοκαμιλιζουμε πισω απο οτι μας βολευει ? Τωρα τη κωλοκυθια αν θα κλεισει η δε θα κλεισει και η ΒΠ τη ξεκινατε οι ηλεκτρολογοι καιι εδω και 13-14 χρονια που ειναι ανοιγμενη η ΒΠ (1999-πρωτοι φοιτητες ). Αν συνεχισετε να το λετε για ενα χρονο ακομα μπορει και να το πιστεψετε στο τελος. Βασικα σας εχουν σπασει τα νευρα με το αδιαχωριτο που γινεται στα εργαστηρια αλλα υποθετω πως μερικοι ανθρωποι απλα δεν νομιζω να καταλαβαινουν που ειναι πραγματικα τα προβληματα και απλα παπαγαλιζουν τις ιδιες και τις ιδιες μ@λ@κιες (το γεγονος ειναι οτι ειτε κλεισει ειτε δε κλεισει η σχολη ΔΕΝ θα υπαρχει χωρος για τα εργαστηρια της ηλεκτρολογιας) Και το κακο ξερεις ποιο ειναι; Οτι αν το υπουργειο δεν πει οτι κλεινει σα σχολη ακομα εκει θα ειναι... ΟΣΟ και να φωναζεις και να κοκκινιζεις Και αν την κλεισει τελικα ελαφρυ να ειναι το χωμα που τους φυτεψαν... Δεν νομιζω να κλαψει και κανενας πραγματικα. Μπορει και να ανακουφιστουμε ολοι μας.
REDODIN7 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Για σαε και βηματοδοτες μαλλον μου μυριζει μεταπτυχιακο να εχει κανει ο γνωστος σου παρα τυχη η ο αναδρομος ερμης και η αφροδιτη γυμνη. Ειδικα σε οτι εχει να κανει και με ιατρικο εξοπλισμο που δε θα σε παρουν αν εισαι παρταλος ηλεκτρολογος με 10ετια απο ελληνικη οικοδομη. Μηπως πρεπει να κοιταμε λιγο και τι κανουμε ΕΜΕΙΣ για να φτιαξουμε λιγο τα επαγγελματικα μας και να μη στρουθοκαμιλιζουμε πισω απο οτι μας βολευει ? Τωρα τη κωλοκυθια αν θα κλεισει η δε θα κλεισει και η ΒΠ τη ξεκινατε οι ηλεκτρολογοι καιι εδω και 13-14 χρονια που ειναι ανοιγμενη η ΒΠ (1999-πρωτοι φοιτητες ). Αν συνεχισετε να το λετε για ενα χρονο ακομα μπορει και να το πιστεψετε στο τελος. Βασικα σας εχουν σπασει τα νευρα με το αδιαχωριτο που γινεται στα εργαστηρια αλλα υποθετω πως μερικοι ανθρωποι απλα δεν νομιζω να καταλαβαινουν που ειναι πραγματικα τα προβληματα και απλα παπαγαλιζουν τις ιδιες και τις ιδιες μ@λ@κιες (το γεγονος ειναι οτι ειτε κλεισει ειτε δε κλεισει η σχολη ΔΕΝ θα υπαρχει χωρος για τα εργαστηρια της ηλεκτρολογιας) Και το κακο ξερεις ποιο ειναι; Οτι αν το υπουργειο δεν πει οτι κλεινει σα σχολη ακομα εκει θα ειναι... ΟΣΟ και να φωναζεις και να κοκκινιζεις Και αν την κλεισει τελικα ελαφρυ να ειναι το χωμα που τους φυτεψαν... Δεν νομιζω να κλαψει και κανενας πραγματικα. Μπορει και να ανακουφιστουμε ολοι μας. Δεν ειχε μεταπτυχιακο απλος ηταν πολυ καλος στα ΣΑΕ και του εκατσε καλα με την πρακτικη. Ρε δεν εχω κολημα με την ΒΠ ισα ισα την βρισκω πολυ καλη σχολη αλλωστε εχω παρει πτυχιο εδω και σχεδον 2 χρονια απλα το αναφερω. Αυτη τη φορα δυστηχως θα κλεισει το τελικο κοματι της Αθηνας αυτο αναφερει, μαλιστα τα παιδια εχουν ξεκινησει καταληψεις παλι.
Dio:Unholy_diver Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Ελπιζω ο γνωστο σου να ειναι τοσο καλος οσο λεες γιατι απο μια καλη ματια που εριξα στο επαγγελματικο κομματι του ιατρικου εξοπλισμου χωρις ικανοτητες η/και (συνηθως ΚΑΙ ) χαρτια με γερα @@ ( =ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ η/και ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ) ειναι πολυ ευκολο να βρεθεις απο την μαλακια στη φυλακη ( καλως η κακως δεν παιζεις με τη ζωη των αλλων χωρις να μετρας πως θες να ζησεις τη δικη σου ). Απο εκει και περα το αν κλεινει οριστικα η ΒΠ ειναι ενα ατερμονο ραδιο αρβιλα για το οποιο παρακαλαω αν υπαρχει θεος να βρεχει 1 ευρω για καθε φορα που ακουω για καποιον που ακουσε καποιον που ειπε αυτο το "νεο". Και πιστεψε με, ειναι πολυς ο καιρος που το ακουω. Και το γελοιοτερο ειναι πως ειναι συχνοτερα ηλεκτρολογοι παρα ΒΠ η απο αλλα τμηματα. Ειπαμε, κακη φημη, ενδωτεικες αντιζηλιες/αμηλες/πες το οπως θες αλλα μη το πηδηξουμε τελειως. Και δεν στο λεω για να σε προσβαλω η για νατι εχω κατι εναντιων σου. Ο Τακης ο σουγιας ειπε στον Μακη τον πεταλουδα οτι ο Λακης ο αλυσιδας τι διαβασε στην εφημεριδα της Μαριγουλας για τη σχεση της Κατινας.... Ειναι ευκολο να μπλεκουμε τι εχουμε ΑΚΟΥΣΕΙ για οσα εχουν ΓΡΑΦΤΕΙ με οσα εχουν ΟΝΤΩΣ τυπωθει. Ειδικα οταν υπαρχουν σκοπιμοτιτες και κακο αιμα. Και εδω υπαρχει αρκετο. Οπως ειπα πριν: Θα ηθελα απο το θεο 1 ευρω για καθε φορα που ακουγα τετοιες μ@λ@κιες... Και σου λεω για να το τονισω ξανα, πως χωρις στοιχεια δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο φημες. Και εσυ ακομα μια κουτσομπολα. Με φακιολι και φτερο για ξεσκονισμα :Ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα